Įkraunama...
Įkraunama...

Šilainiai: l/d " Žvangutis ", Šarkuvos g. 21; te

Mano vyras taip pat priklauso tėvų komitetui ir neseniai dalyvavo susirinkime - pagrindinis klausimas buvo 2proc. pajamų mokesčio. Kuo toliau, tuo mažiau tėvelių perveda tuos 2 prc. Na mūsų šeimoj tai įprasta kad bent vienas iš tėvų pervestu ax.gif
Aš manau kad pagrindinė priežastis yra ta, kad darželio administracija tingi padirbėti ir taupo popierių, man bandė įrodyt kad negalima tėveliams paduoti jau paruoštų popierinių deklaracijų kur reikia tik savo duomenis įrašyti bei pasirašyti, tačiau jau keli metai aš tokias deklaracijas pildau Šilainių baseinui ir sėkmingai gaunu pranešimą kad ji priimta ir įvykdyta lotuliukas.gif, taip pat pasiskambinau VMI ir jie informavo kad galima pateik popierines, tačiau jos dėl informacijos saugumo turėtų būti sudėtos į vokus, bet čia tik tarp kitko, labai norėtų administraciją tų 2 proc, patys sugalvotų kaip juos gauti, bet jiems nelabai reikia turbūt g.gif

O dėl darželio teritorijos, tai nemanau kad ten trūksta ko nors. Na turėtų uždengt smėlio dėžes ir galėtų tas pavėsines nugriaut tai ir bėdos su jaunimėliu nebūtų mirksiukas.gif
Atsakyti
Ar tevu komiteto nariams neuzkliuna musu vaiku skurdus valgiarastis?
Mane tai neramina pvz. tepusis riebalu misinys ant sumustiniu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Monalyza @ 2012 04 25, 14:05)
Ar  tevu komiteto nariams neuzkliuna musu vaiku skurdus valgiarastis?
Mane tai neramina pvz. tepusis riebalu misinys ant sumustiniu  g.gif

Na del maisto apskritai atskira tema. Mane stebina tokie patiekalai kaip pvz.: makaronai su varske g.gif As pati tokio nevalgyciau, ka jau kalbeti apie vaikus. Ne karta aukletojos minejo, kad sio patiekalo praktiskai nei vienas vaikas nevalgo. Tai kam ji toki gaminti ir mesti musu pinigus i siuksliadeze unsure.gif Ir toks patiekalas tikrai ne vienintelis. Suprantu kai nevalgo vienas kitas vaikas, na bet kai visa grupe, tai gal vertetu susimastyti ir daugiau nebegaminti...
Atsakyti
Manau, čia ne šio darželio problema, o visos Lietuvos problema, kad darželiai yra itin ne lankstūs. Tai liečia ne tik maitinimą.... (nors tiesą sakant pieniškos dešrelės valgiaraštyje mane nuteikia neitin "šventiškai", kaip ir tepus riebalų mišinys ).

Man sakykim yra ypatingai svarbu ne tiek mano vaiko priežiūra, kiek jo lavinimas. Dabar žiūrėdama į tokią gausią vaikų grupę, labiausiai norėčiau, kad Švietimo ministerija "atsibustų", nes Europoje vienam pedagogui tenka rūpintis tik 8 mažyliais. Grupėms reikia "verkiant" dar vieno pedagogo.

Dar įdomu kaip suveiktų mūsų visuomeniškumas, kurį labai puoselėja pvz. Briuselio darželiai, peveze yra skelbiama "apsitvarkymo" diena. Sueiname visi su vaikais į darželį ir sodiname, remontuojame, grėbliuojame kartu su vaikais... paskui sumuštiniai su arbata. Kaži kiek tėvų ateitų? biggrin.gif
Tada ir darželio administracija "arčiau tėvų" būtų ir pasikabėti būtų įmanoma.
O dabar: visi piktai burbame sau į kumštį. Rašome čia- SM ir tai "filtruojame" ką rašome...juk čia vieša ervė mirksiukas.gif
Atsakyti
Laime, labai gera ideja. Beje ziema maciau, kad kazkurios grupes tevai buvo susirinke darzelyje savaitgali kai buvo sniego su rogem vaikai nuo kalnelio leidosi ir teveliai saslykus kepe, labai fainai manau tai.
Cia svarbu kaip grupese tevai sutaria, as irgi esu labai uz tai, kad butu daugiau suejimu su tevais, kad butu kokios veiklos, kad ir kokios sporto sventes, ir tvarkymasis. Nes merginos grize dabar po darzelio vis kalba apie tai kad negalima siukslinti, kad reikia tvarkytis, matyt tokia tema aukletojos kalba. Manau reikia daugiau teveliu aktyvumo, o ne internetiniu pasisakymu.
O del maisto, tai tikrai cia ne musu vieno darzelio beda, jauciu visuose darzeliuose tas pats. Uz mazus pinigus bando suktis kaip galima. Bet musu vaikai visi skirtingi ir skirtingi iprociai namie, direktore sake, kad vaikai palyginus su ankstesniais tunka, ir tikrai nemanau, kad nuo darzelio maisto, bet nuo naminiu iprociu.
Atsakyti
Labas rytas
Noreciau kad musu diskusija paskaitytu darzelio direktore,bet...bet esu suidurus su ja asmeniskai,geriau patylesiu apie jos buda ir elgesi,bet nedelto rasau
Darzeliu teritorijos yra bendruomenes nuosavybe,jis nera privatus,as kaip mokesciu moketoja islaikau ir ji,bet ..BET kad ji uzrakino butent nuo mamu su vezimeliais debilzmas,paaugliai strykt ir baliavoja niekieno netrukdomi,jiems dar ramiau,buvo laikai kai esu keleta pati isvijusi is teritorijos,pagrasinus kad iskviesiu policija,tuoj dingdavo,o dabar ,ką dabar man paciai nepriklauso ten buti,ropsciuosi su vaikais per tvora,tad negaliu ir ju vyti.SARGAS-nejuokinkit,atvaziuoja pamiegoti,kiek zinau direktore giminaitis,zentas lyg g.gif ,neblogai toki darbeli tureti,ne karto,ne karto nemaciau iskisant nosi is kamurkes.
Atsakyti
Pritariu 100 % nuotakytei.
O dabar ne i tema smile.gif
Norejau labai labai padekoti ir pasidziaugti grazia svente penktadieni. Tikrai buvo labai grazu.
Dekui vadovei ir aukletojoms uz triusa 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nuotakyte @ 2012 05 05, 09:30)
Labas rytas
Noreciau kad musu diskusija paskaitytu darzelio direktore,bet...bet esu suidurus su ja asmeniskai,geriau patylesiu apie jos buda ir elgesi,bet nedelto rasau
Darzeliu teritorijos yra bendruomenes nuosavybe,jis nera privatus,as kaip mokesciu moketoja islaikau ir ji,bet ..BET kad ji uzrakino butent nuo mamu su vezimeliais debilzmas,paaugliai strykt ir baliavoja niekieno netrukdomi,jiems dar ramiau,buvo laikai kai esu keleta pati isvijusi is teritorijos,pagrasinus kad iskviesiu policija,tuoj dingdavo,o dabar ,ką dabar man paciai nepriklauso ten buti,ropsciuosi su vaikais per tvora,tad negaliu ir ju vyti.SARGAS-nejuokinkit,atvaziuoja pamiegoti,kiek zinau direktore giminaitis,zentas lyg g.gif ,neblogai toki darbeli tureti,ne karto,ne karto nemaciau iskisant nosi is kamurkes.

Bet argi tik musu vienu darzelis yra rakinamas? Kiek as zinau dauguma darzeliu teritorija po darbo yra uzrakinama, ant kai kuriu net kabo uzrasai kad pasalinimas i darzelio teritorija draudziama eiti net ir jo veikimo metu.

As taip pat noriu pasidziaugti grazia svente, tikiuosi dar daug tokiu bus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(emalita @ 2012 05 05, 09:12)
As taip pat noriu pasidziaugti grazia svente, tikiuosi dar daug tokiu bus  thumbup.gif

O aš tikiuosi, kad tokia kokia buvo- daugiau nebus. Gal atgaus administracija protą ir nesuvarys visų tėvų ir vaikų vieną valandą į vieną vietą. Trūksta oro, tėvai netelpa... kaip tie pirmieji pasirodžiusieji vaikai išstovėjo- neįsivaizduoju. Kankinimas kažkoks. Visiems prakaitas žliaugia, na, bet bandome džiaugtis, ane?
Kodėl nepadaro taip, kaip daugelis darželių šventes organizuoja? grupėms yra nustatytos valandos ir tomis valandomis/pusvalandžiais eina tėvai, jų vaikai koncertuoja ir taip keičiasi. Na, gerai, ne po vieną grupę leiskime, po dvi....
Tada nereikes muzikei pasistačius magnetafoną mojuoti. Pagroti galės ir nereikės dusti šitaip.
Papildyta:
QUOTE(Monalyza @ 2012 04 25, 13:05)
Ar  tevu komiteto nariams neuzkliuna musu vaiku skurdus valgiarastis?
Mane tai neramina pvz. tepusis riebalu misinys ant sumustiniu  g.gif

turbūt nestebina. Juk daugelis dalykų turėtų stebinti... kad ir "gaiva", kodel jos nepakeičia elementariu vandeniu, jeigu kompotą per brangu išvirti. Arba tai, kiek produktų pro "atsargines" duris išnešama. Kad svoris atitiktų, įdomu kas- padažas pilamas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SOS: 05 gegužės 2012 - 23:05
Ir as turiu toki retorini klausima smile.gif
Ar ne vienai mamytei neuzkliuvo visu renginiu "apgailetina" nuotrauku kokybe uz neadekvacia kaina....?
Kazkodel kituose darzeliuose sugeba pasikviesti normalu fotografa ir tikrai turi draugu vaikai graziu nuotrauku kurias galima ireminti... O cia kazkas baisaus. doh.gif
Ar bent jau Zita issiustu i kokius fotografu kursus pakelti kvalifikacija.... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šventė buvo labai graži thumbup.gif Ačiū vadovei ir auklėtojoms, ir auklytei 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *neva*: 14 gegužės 2012 - 11:34
Šventė buvo tikrai graži, vadovė ir auklėtojos tikrai pasistengė. Aš savo merginų klausiau ar jums patiko ar nepavargot, sakė, kad ne kad norėtų dar kartą sudalyvaut, gal dėl to, kad maniškės labai veiklios.
O dėl nuotraukėlių, tai mamytės pačios fotografuokim. Aš pvz. džiaugiuosi, kad yra tokios kaip Zita, ji kiekvieną mūsų vaikučių šventę įamžina, nes aš negaliu visada sudalyvauti ir tikrai nematau, kaip mano leliukės atrodo. Jei kam nepatinka neimkit. O kalbėjau su kitų darželių mamytėmis, tai fotografai samdomi tik išskirtinėm šventėm, o ne kiekvienai. Pas mus ir taip sunkiai teveliai renka pinigelius kokiai sventei, o jei reikėtų fotografui išvis niekas neduotų, tada liktome išvis be jokių atsiminimų.
Atsakyti