Įkraunama...
Įkraunama...

Atgaiva kūnui ir sielai: atostogos Austrijoje

QUOTE(Astra777 @ 2011 09 23, 13:30)
drinks_cheers.gif
Kaip gaila verysad.gif Aš pati neseniai sūnaus klausiau-jis čia visomis technikos naujovėmis domisi smile.gif -kokia galimybė juostelėje esančias nuotraukas perkelti į kompiuterį, na man paaiškino nebent nuskanuoti ir įkėlinėti, kito būdo nežino schmoll.gif

Tai dėl skanavimo aš puikiai žinau, reiks tą padaryti, juo labiau, kad dirbu tokioje vietoje, kur skaneriai nuolat naudojami smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 23, 13:46)
.... Nezinau, kaip sezono metu, bet tada mus Venecijoje, praktiskai centre, taip puikiai restoranelyje aptarnavo, kainos daugiau, nei padorios, dar ir papildoma asoti vyno dovanu gavome  biggrin.gif

Oi čia dar būtinai turiu įsiterpti mirksiukas.gif Mes Venecijoje taip pat labai skaniai pietavome picerijoje, tik šiek tiek toliau nuo centro. Pirmą kartą ant stalų pamačiau tiesiamas popierines servetėles...teisingai o kam vėliau vargti- nuėmei, išmetei ir tavo darbas baigtas lotuliukas.gif O vyną-tik čia supratau, kad reikia ąsočiais užsisakinėti, iš pradžių net nelabai supratome-kaip čia didelį ar mažą ???o po to viskas aišku thumbup.gif -kiek čia aš to stalo vyno priragavau, ir už save , ir už vyrą-nors čia nemaža promilių leistina riba, bet vis dėl to rizika vis viena nemaža. ax.gif

QUOTE(Vasariukas76 @ 2011 09 23, 14:48)
Tai dėl skanavimo aš puikiai žinau, reiks tą padaryti, juo labiau, kad dirbu tokioje vietoje, kur skaneriai nuolat naudojami smile.gif

Jūs pabandykite- gal Jūsų patirtis pravers, nežinau kaip iš tikrųjų viskas turėtų atrodyti , kaip kokybė kompiuteryje g.gif
Pastebėjau, kad Jūs labai daug šalių aplankę, labai įdomu skaityti Jūsų reportažus-kiekvienas miestas yra išpildytas tiek aprašymu, tiek nuotraukomis. Tą pačią Boloniją, kurią tik pravažiavome, dabar pamačiau visą4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 23 rugsėjo 2011 - 13:59
Metas ir Jums pamatyti mūsų užfiksuotas akimirkas Monako kunigaikštystėje, taip vadinamoje "turtuolių oazėje" mirksiukas.gif .
Miesto planas buvo čia pat-automobilių parkinge ir dar nemokamai!!! Kaip rašiau, kažkokio konkretaus objekto mes nebuvome užsibrėžę pamatyti-norėjosi pasivaikščioti po šią valstybę-miestą, pasižiūrėti kuo čia žmonės gyvena. ax.gif Na taip- turėjau vieną viltį-pamatyti Monako princo rūmus, katedrą. Jie - Monaco Ville dalyje, o mes kaip matau pagal žemėlapį- La Condamine.Perspėju iš karto-jei Jūs kada turėsite tokių planų, geriau iš karto leiskitės automobiliu pagal ženklus žemyn link jūros uosto, bus greičiau ir nereikės"laužyti" galvos kaip čia iš tų gatvelių išbristi. lotuliukas.gif
O mes prieš akis turėdami gyvą orientyrą- Hercule uostą apačioje šalia Monacco Ville ribos, leidžiamės žemyn...

user posted image

user posted image

user posted image

...pagal planą gal čia ir viskas paprasta, bet leidžiantis savo kojomis-patikėkite: jau visai nejuokinga kai matai apačioje uostą, o kaip iki jo nueiti, kai gatvelės taip vingiuoja ax.gif ...čia mus gelbėja kunigaikštystės valdžios gatvėse įrengti liftai!Liftais galima naudotis nemokamai...patikėkite kiek mes čia jais prisivažinėjome, kartais pasikeldami ar nusileisdami tik per vieną aukštą, t.y. gatvelę lotuliukas.gif o po to vėl paieškos kito lifto doh.gif

user posted image

Tik pažiūrėkit kokia pagarba Monako kunigaikščiui Albertui II-jis žvelgia į mus net pro kirpyklos langą.O šalia nuotraukos įsitaisęs šuniukas-tikras !!! thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atrodo taip arti jau tas uostas...bet dar ne pabaiga doh.gif

user posted image
Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

pažvelkite iš arčiau-matote kokie medeliai ant namų stogų auga...

user posted image

...o čia mandarinų medžių alėja (dabar įsitikinome 100 %, kad mandarinai thumbup.gif -vyras nuskynė pasižiūrėti vieną tokį oranžinį vaisių lotuliukas.gif )

user posted image

user posted image
Papildyta:
...na o dabar jau spartesniu žingsniu žemyn-tuoj mūsų finišo tiesioji Hercule Port. thumbup.gif

user posted image

...o štai ir jis

user posted image

user posted image

...dar būtinai turiu prieiti ir užfiksuoti čia tokį veiksmą- štai tokias mašinytes pamačiau išvežant-ko gero po kažkokio "ralio" lotuliukas.gif

user posted image

user posted image

Nutarėme iš čia daugiau niekur neiti...nes jei dar taip iki rūmų teks keliauti, tai Ligūrijos pakrantės mums jau šiandien šviesoje nepamatytiverysad.gif

galime pasižvalgyti atidžiau:

user posted image

user posted image

Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

Pasivaikščiojome pakrante, pasėdėjome čia pat esančioje lauko kavinukėje ir tuomet vėl į viršų...gal tikrai reikėjo iki čia su automobiliu važiuoti??? g.gif Bet iš tiesų, vertėjo pasirinkti ir tokį maršrutą-tiek mums gražių vaizdų atsivėrė besileidžiant ir vėl kylant wub.gif

user posted image

o čia paskutinis žvilgsnis į Monaką iš viršaus thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 23 rugsėjo 2011 - 17:43
Štai tokia buvo mūsų pažintis su viena mažiausių valstybių pasaulyje- Monaku.
Tai ko nepamačiau-džiaugiuosi galėjusi pamatyti šiame forume, ačiū visoms dalyvėms įkėlusioms ir įkelsiančioms vis naujų vaizdelių iš šio valstybės wub.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Štai taip greitai "praskridome" pro Italiją, Prancūziją ir Monaką. Tokias jas pamatėme mes... wub.gif O iš čia mūsų kelias vinguriavo namų link daugiau kaip 2200 kilometrų pro Genują, Milaną, Trentą, Insbruką, Miuncheną, Prahą ir Varšuvą.

Na bet dar nepamirškime-reportažo pradžioje užsiminiau, jog Ligūrijos jūros pakrantę mes norėjome pravažiuoti visą, taigi mirksiukas.gif

išvažiuojame iš Monako...
(P.S.Iš karto atsiprašau-nesu įgudusi fotografavimo iš važiuojančio automobilio meistrė, na bet gal ką pavyko ir gražaus nufotografuoti) wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

O dabar pasigrožėkime mus lydinčiais jūros ir pakrantės miestelių vaizdais...

user posted image

Papildyta:

artėjame prie Italijos pasienio, tuoj išvažiuosime iš Prancūzijos Rivjeros...

user posted image

jau mes Italijoje...važiuojame toliau pakrante

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

pradeda lynoti... verysad.gif

user posted image

Papildyta:

Įvažiuojame į muzikos festivaliais garsųjį San Remą...

user posted image

user posted image

user posted image

čia trumpam stabtelkime...

user posted image

user posted image

atkreipkite dėmesį į viešbučio užrašą ant žemės-jis iš akmenukų... wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
vis dar važiuojame pakrante...sukti į autostradą schmoll.gif dar ne laikas

user posted image

user posted image

tik pažiūrėkit koks miestelis ant kalvos mums prieš akis atsiveria bigsmile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

ką gi, tuoj laikas sukti į autostradą ax.gif -pakrantę pravažiavome visą wub.gif Dar stabtelkime trumpam-noriu su jūra atsisveikinti. Nusileidžiame takeliu nuo uolos ir dar keletas džiugių akimirkų pakrantėje...

user posted image

user posted image

Gaila verysad.gif ...bet tai buvo paskutiniai kadrai iš mūsų pažintinės kelionės. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 23 rugsėjo 2011 - 20:45
Taigi, mūsų kelionė po Italiją, Prancūziją ir Monaką baigiasi. rolleyes.gif
Kaip užsiminiau reportažo pradžioje-šioje kelionėje pasiekėme visas numatytas vietas, tačiau nepamatyta liko dar tiek daug...Bet kai keletą dienų vis gyveni naujais įspūdžiais, užvaldančiais visas mūsų mintis, ateina laikas kai pagalvoji-tiek jau daug pamatėme thumbup.gif gal sustokime ir pasidžiaukime visu tuo ??? mirksiukas.gif Milanas gal tegul lieka kitam kartui- jei kada vėl važiuosime pro šalį, gal vis dėl to ir mes užsuksime, tad visiškai "neskaudančia" širdimi leidžiu vyrui pro jį pravažiuoti...Priekyje dar mūsų laukia meilės miestas Verona su garsiuoju Romeo ir Džiuljetos balkonėliu... verysad.gif bet jau temsta-palikime šį miestą detalesniam apžiūrėjimui kitam kartui verysad.gif ...o mano viltis pamatyti didžiausią Italijos ežerą-Gardą, "palaidoja" tamsa, taip kaip ir išvysti Dolomitines Alpes.Vis dėl to savo maršruto nekeičiame ir važiuojame link Trento.
Čia savo reportažą galėčiau ir baigti-jei ne dar viena pamoka-važiuoti nemokamu keliu. Mano vyrui artėjant prie Gardos ežero į galvą ateina "geneali" mintis lotuliukas.gif - gal pabandome jį apvažiuoti ne iš dešinės-autostrada, o pasukime arčiau ir važiuokime iš kairės pusės link Trento.Žemėlapyje kelias pažymėtas, dar aš bandau prieštarauti-čia juk kalnai!!!. doh.gif doh.gif doh.gif Ne -reikia pabandyti,bandome.Ką gi, kai įvažiuojame į kažkokį kelią ir pasiekėme mums nežinomą kaimelį-navigacija pradeda mus ratais vesti-vis grįžtame į tą pačią vietą, patys nieko, apart kelio nematome-taip tamsu-o čia vis dar pro tą patį baisųjį tunelį kelis kartus pravažiuojame.Na patikėkit-tunelis toks kaip karo laikų-važiuojant jausmas, kad koks tankas tuoj su vamzdžiu priekyje išlįs, o griausmas doh.gif ...ir jo forma, ir konstrukcijos toli gražu neprimena autostradoje pravažiuotų Italijos tunelių.Mano vyro kantrybė ir senka-kaip galima neišvažiuoti iš to užburto rato, o čia dar Gardos ežeras mums žemėlapyje tai priartėja, tai vėl dingsta. unsure.gif Apsisprendžiu, stojame prie kažkokio baro ir paklausiu ar iš čia pasieksime Trento: kalbinu patį pirmą pasitaikiusį vyruką (vyras abejingai žiūri, kaip aš čia kalnuose su kuo susikalbėsiu anglų kalba lotuliukas.gif ).Vyrukas angliškai nelabai, bet aš jau šiek tiek itališkai spėju pramokti bigsmile.gif -ypač skaičius ir kryptis.Na mums jis paaiškina, kad iki Trento dar 100 km. doh.gif , o kai paklausiu ar šiuo keliu jį mes pasieksime, tai Jūs patikėkit, dar dabar jo mostas ranka apie galvą ratu į viršų ir žodis "mountains", "mountains"...prieš akis stovi.Supratome abu su vyru schmoll.gif -jei ieškai ekstremalių pojūčių žiemą, naktį ir dar nežinomoje vietoje, gali bandyti...bet vyruko visa išraiška byloja, kad mums suktis atgal-ką gi teko grįžti į savo pradinį tašką ir jau normaliu keliu važiuoti pirmyn. Pasimokėme kaip reikiant thumbup.gif
Tikiuosi, kad gal šiokia tokia mūsų patirtis pravers planuojantiems panašias keliones wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 25 rugsėjo 2011 - 13:13
Dabar peržiūrėjus reportažą apie keliones po Lietuvą...užsikrėčiau ir aš wub.gif
Keliaujant po Lietuvą, kartas nuo karto fotoaparatas taip pat buvo mano draugas. ax.gif Galėčiau įkelti keletą foto iš Lietuvos, g.gif tik galvoju ar į bendrą reportažą, ar į šį-temos aprašas tą lyg ir leistų ???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 04 spalio 2011 - 10:52
Astra777, Jūs tikri šaunuoliai thumbup.gif 4u.gif Man net nebūtų kilus mintis ne vasarą su savo auto keliauti, bet radau daug pliusų thumbup.gif Ir ateity tikiuosi pakeliausim ir mes ne sezono metu mirksiukas.gif Pasakojimas labai šiltas ir nuoširdus wub.gif

QUOTE(akcent @ 2011 09 23, 10:06)
Smagu tikrai skaityti visus reportažus. Po šių metų kelionių ir skaitomų reportažų nemažai atradau naujų dalykų

drinks_cheers.gif Kaip gerai, kad dauguma dalinasi įspūdžiais ir patirtim, tai labai naudinga thumbup.gif

QUOTE(Astra777 @ 2011 10 04, 10:50)
Dabar peržiūrėjus reportažą apie keliones po Lietuvą...užsikrėčiau ir aš wub.gif
Keliaujant po Lietuvą, kartas nuo karto fotoaparatas taip pat buvo mano draugas.  ax.gif Galėčiau įkelti keletą foto iš Lietuvos, g.gif tik galvoju ar į bendrą reportažą, ar į šį-temos aprašas tą lyg ir leistų ???

Aš irgi truputį peržvelgiau, bet ne viską mirksiukas.gif Tikrai daug gražių foto wub.gif Manau, kad kelk į Lietuvos temą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Stella7 @ 2011 10 04, 18:05)
Astra777, Jūs tikri šaunuoliai thumbup.gif  4u.gif Man net nebūtų kilus mintis ne vasarą su savo auto keliauti, bet radau daug pliusų thumbup.gif Ir ateity tikiuosi pakeliausim ir mes ne sezono metu mirksiukas.gif Pasakojimas labai šiltas ir nuoširdus wub.gif

Man malonu, kad Jums patiko mūsų žiemos kelionė ir radote ne tik minusų, bet ir pliusų keliaujant tokiu metų laiku wub.gif 4u.gif Suprantu, kad daugeliui toks būdas nepriimtinas, tačiau kiekvienas turime teisę pasirinkti tik sau patinkantį keliavimo būdą, laiką ir maršrutą...na ir kompanionus mirksiukas.gif

QUOTE(Stella7 @ 2011 10 04, 18:05)

Aš irgi truputį peržvelgiau, bet ne viską mirksiukas.gif Tikrai daug gražių foto wub.gif Manau, kad kelk į Lietuvos temą 4u.gif

Na taip ax.gif ...žmogus norintis pasižvalgyti po Lietuvą, ko gero į Austriją (kokia graži ji bebūtų rolleyes.gif ) tikrai neužsuks 4u.gif
Paliksime šią temą gal būt kitiems Europos kampeliams wub.gif

Tuo pačiu, kad nebūtų tuščias mano apsilankymas šioje temoje unsure.gif įkeliu dar keletą nuotraukų iš atostogų Austrijoje wub.gif
Neturiu dar didelės patirties, tad nežinau kodėl kai kurių nuotraukų reportaže nerodo ax.gif ... tad atgaivinu "mirusiąsias" Mauterndorf nuotraukytes...

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

...o čia dar mano neparodyta picerija, esanti St. Andrä Lintshing

user posted image

user posted image

Kalnai-mane tiesiog užbūrę, ir nors nuotraukose jie visi panašūs, bet reportažo atgaivinimui dar keletą "nepublikuotų" mirksiukas.gif Alpių nuotraukų atrinkau...gal nebus per daug bigsmile.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 05 spalio 2011 - 09:50
Astra777, na Jūs ir šaunuolė, jau mano visą šeimyną užkrėtėte Austrijos virusu. Nu kaaaaaaaaaaaaaaaaip gražu wub.gif wub.gif wub.gif Pravažiuodavom tik greitai, dar į Vieną užsuki. Apie atostogas Austrijos kalnuose niekada nepagalvodavau. Na, kitais metais planuojant atostogas, apipilsiu Jus klausimais. Čia jums už "virusą" ir nuotraukas, 4u.gif 4u.gif 4u.gif Jų niekada nebus per daug thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(etiu @ 2011 10 09, 14:06)
Astra777, na Jūs ir šaunuolė, jau mano visą šeimyną užkrėtėte Austrijos virusu. Nu kaaaaaaaaaaaaaaaaip gražu wub.gif  wub.gif  wub.gif  Pravažiuodavom tik greitai, dar į Vieną užsuki. Apie atostogas Austrijos kalnuose niekada nepagalvodavau. Na, kitais metais planuojant atostogas, apipilsiu Jus klausimais. Čia jums už "virusą" ir nuotraukas,  4u.gif  4u.gif  4u.gif Jų niekada nebus per daug thumbup.gif

Ačiū Jums už balionėlius ir gražius žodžius wub.gif
Džiaugiuosi, kad atsiranda mano bendraminčių 4u.gif Žinokit kalnai tikrai užburia, mūsų šeimą taip jie užbūrė, kad planuojant šių metų atostogas be jų niekaip negalėjome apsieiti bigsmile.gif - kalnus turėjome bent jau matyti ir leisti nors porą dienų įkvėpti jų oro wub.gif
Kai keletui pažįstamų užsiminiau, kad planuoju vasaros atostogas praleisti Austrijoje kalnuose, likau nelabai suprasta- iš karto kilo klausimas-ką Jūs ten veiksit, ten juk jūros nėra ??? doh.gif O patikėkit, esant tokioje gamtoje gauni tiek švaraus, gryno ir gaivaus kalnų oro thumbup.gif , o jei pridėsime dar pasivaikščiojimus kalnų takeliais su vis atsiveriančiais naujais panoraminiais vaizdais thumbup.gif , tai gali sau leisti ir pakeisti atostogas prie jūros, atostogomis kalnuose wub.gif O jei nori maudynių-yra ir ežeriukų kalnuose, kai kuriuose tikrai gali sau leisti ir paplaukioti. Pvz. Nuo mūsų 15 km. atstumu buvo Prebersee ežeriukas, kuriame yra paplūdimys...tik tuo metu buvo dar šiek tiek per šalta mums maudytis, todėl nevažiavome rolleyes.gif
Galėčiau dar čia rašyti ir rašyti apie poilsio kalnuose privalumus, bet suprantu-kitiems tai gali visisškai nepatikti schmoll.gif Bet jei Jūs suplanuosite tokias atostogas ir Jums patiks, labai džiaugsiuosi už Jus ir Jūsų šeimą. O klausimų kiek turėsite, tiek rašykite 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 09 spalio 2011 - 18:38
Sveiki visiems 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Tik vakar su vyru grįžome po savaitgalio atostogų Alikantėje, o jau šiandien taip norisi su visais pasidalinti įspūdžiais. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Su draugais ir artimiausiais žmonėmis jau pasikalbėjome, o aš dar vis tuo gyvenu...gaila, kad savaitgalis prabėgo kaip viena ilga diena wub.gif Kadangi šios temos aprašas " ir reportažai iš kitų Europos kampelių!" pamaniau, kad čia ko gero bus tinkamiausia vieta pasidalinti savo įspūdžiais ...na o jei ką išskirsime temytę mirksiukas.gif ...bet čia man bus drąsiau pradėti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Astra777 @ 2011 10 18, 20:16)
Sveiki visiems 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Labas vakaras, Astra777 wub.gif Sveika sugrįžusi. Kaip smagu, kad viskas kelionėje patiko, kad buvo smagu thumbup.gif Labai lauksime šiltų nuotraukų, nes vėsūs orai Lietuvoj veda iš proto doh.gif verysad.gif
Atsakyti