Smagi kelione Anksciau as buvau didziausia priesininke vaziuoti kazkur ne sezono metu. Bet pernai pabandeme trumpam istrukti ir laaaabai patiko Jei buciau pati neismeginusi, tai dabar labai skeptiskai skaityciau jusu fotoreportaza Svarbiausia tinkamai susiruosti apranga, tada jau jokiu kliuciu keliauti, o zaluma, kai pas mus salta ir niuru, ten labai sildo Na ir didziuliu turistu srautu nebuvimas yra aplamai toks riebus pliusas, kuris daznai nusveria visus kitus nereiksmingus minusiukus. Aisku, tai nesumazina noro ir sezono metu kazkur prie siltos juros pasivartyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 23, 10:21)
Smagi kelione
Smagu tikrai skaityti visus reportažus. Po šių metų kelionių ir skaitomų reportažų nemažai atradau naujų dalykų:
Astra777 išties sužavėjo nesezoninėmis kelionėmis bei žemiškais reportažais. Taip smagu ir įdomu žiūrėti į kitokią Veneciją (ne kaitroj užgriostą minios turistų). O Zakopanė ir tatrai žiema Nors gyvai nemačiau, bet iš reportažo akyse stovi kasdien (nemeluoju). Skaitant jos reportažus, atrodo tuoj pat sėstum į automobilį ir lėktum su vėju.
Aidluka sugėdino. Juokiausi ir vyrui pasakojau: apvažiavome visą Graikiją, pakelės bažnyčių matėme ne vieną, bet taip ir nepastebėjome gandralizdžių su gandrais ant jų Kadangi su vyru nieko apart Latvijos ir Lietuvos nebuvome matę, tad ir akys buvo išpūstos tik į didelius dalykus (žydrą jūrą, kalnus, namus). Manau, kitais metais pavyks pamatyti ir mažesnius.
Aruna išmokė lėtinti tempą. Paskutinėje išvykoje dar skubėjome, bet lėčiau. Kitais metais manau visai nustosime lėkti
Stella7 aplamai sušildė ir įkvėpė gerų emocijų. Nežinau, gerumas ir grožis reportažo, net sunku apsakyti.
Cobre keisti požiūrį į daugelį dalykų, pozityvesnio mąstymo ir geros nuotaikos.
Va, ir išsiplėčiau Atsiprašau Astra777, už
Cobre, akcent , ačiū Jums už palaikymą ir gražius žodžius
Iš tikrųjų, keliauti žiemą reikia tik pabandyti ir gali patikti Sutinku, kad leistis į tokią kelionę su vaikučiais, būtų gal ne pats protingiausias pasirinkimas ...vis dėl to žiema, automobilyje reikalinga palaikyti normalų šildymą, o nuo to , bent mane tai labai troškino-nežinau kiek butelių vandens išgėriau kol nuvažiavom ir grįžom per šaltas klimatines zonas Visi trumpalaikiai sustojimai, išlipimai iš šilumos į šaltį ir atvirkščiai gali pridaryti šiek tiek "bėdelių" kelionėje.Tačiau suaugusiems žmonėms-tai tikrai viskas įmanoma.
O žaluma viduryje žiemos, tiesiog užburia, o jei dar koks saulės spindulėlis, tai visai P.S. Tokiu laiku Veneciją taip pat galima būtų pamatyti ir kitokią-kaip rašiau, jei būtume lankęsi joje tą pačią dieną kai atvažiavome, oras būtų buvęs visiškai kitoks-lauke pliusinė temperatūra, dangus giedras, saulutė šviečia, tik atvažiavome gerokai po pietų, tad pirmą dieną į ją jau nesiryžome važiuoti.
Iš karto atsiprašau ir kitų skaitytojų, gal mano nuotraukos šiek tiek pilkesnės nei kitų dalyvių, kurie lankėsi panašiose vietose tik vasarą, bet mūsų nuotaika veiduose tikrai nebuvo tokia pilka .O įspūdžiai patys geriausi, kai kurie dar dabar "gyvi" tik kadangi jie nėra "šviežut šviežutėliai", tai nutariau į ilgus aprašymus nesiplėsti
Rašydama šį reportažą, neturiu tikslo vien tik supažindinti su daugeliui jau ko gero matytomis šalimis ir vaizdais, bet noriu parodyti, kad galima šias pakankamai brangias šalis aplankyti ir kitais metų laikais, nemokant "kosminių" kainų, o vaizdą ir įspūdžius gaunat tuos pačius
Iš tikrųjų, keliauti žiemą reikia tik pabandyti ir gali patikti Sutinku, kad leistis į tokią kelionę su vaikučiais, būtų gal ne pats protingiausias pasirinkimas ...vis dėl to žiema, automobilyje reikalinga palaikyti normalų šildymą, o nuo to , bent mane tai labai troškino-nežinau kiek butelių vandens išgėriau kol nuvažiavom ir grįžom per šaltas klimatines zonas Visi trumpalaikiai sustojimai, išlipimai iš šilumos į šaltį ir atvirkščiai gali pridaryti šiek tiek "bėdelių" kelionėje.Tačiau suaugusiems žmonėms-tai tikrai viskas įmanoma.
O žaluma viduryje žiemos, tiesiog užburia, o jei dar koks saulės spindulėlis, tai visai P.S. Tokiu laiku Veneciją taip pat galima būtų pamatyti ir kitokią-kaip rašiau, jei būtume lankęsi joje tą pačią dieną kai atvažiavome, oras būtų buvęs visiškai kitoks-lauke pliusinė temperatūra, dangus giedras, saulutė šviečia, tik atvažiavome gerokai po pietų, tad pirmą dieną į ją jau nesiryžome važiuoti.
Iš karto atsiprašau ir kitų skaitytojų, gal mano nuotraukos šiek tiek pilkesnės nei kitų dalyvių, kurie lankėsi panašiose vietose tik vasarą, bet mūsų nuotaika veiduose tikrai nebuvo tokia pilka .O įspūdžiai patys geriausi, kai kurie dar dabar "gyvi" tik kadangi jie nėra "šviežut šviežutėliai", tai nutariau į ilgus aprašymus nesiplėsti
Rašydama šį reportažą, neturiu tikslo vien tik supažindinti su daugeliui jau ko gero matytomis šalimis ir vaizdais, bet noriu parodyti, kad galima šias pakankamai brangias šalis aplankyti ir kitais metų laikais, nemokant "kosminių" kainų, o vaizdą ir įspūdžius gaunat tuos pačius
QUOTE(Astra777 @ 2011 09 23, 11:17)
Iš karto atsiprašau ir kitų skaitytojų, gal mano nuotraukos šiek tiek pilkesnės nei kitų dalyvių, kurie lankėsi panašiose vietose tik vasarą, bet mūsų nuotaika veiduose tikrai nebuvo tokia pilka
Čia smulkmena Nuotraukos gražios, viskas su jomis gerai. Regis dar nepadėkojau už nematytas, naujas vietas Dėkui dabar Kai perskaičiau, jog nakvojote Nicoje, bet foto iš jos nepamatysime, galvoju: va, bus kažkas naujo Intriga...
Taigi refreshinu jūsų temelę taip pat dažnai kaip ir Aidlukos, Stellos7 ar Thea.
Zinai, vaizdai aisku, kad kitokie. Bet ispudziai is nesezoniniu kelioniu manau dar ryskesni, nei is vasariniu, nes pas mus dar niuriau, salciau ir dregniau, nei ten, o ir viskas ka naujo pamatai labai susildo, plius gali pasimegauti iki soties vaizdais ir nereikia niekur brautis per minias, kavinukese kava ir pyragelis tampa kaip mazas stebuklas, kai ilendi ten pasisildyti (nors kai pagalvoji, tai susale ir nebuvome ) . Pasikartosiu - buvau tikrai skeptike kelioniu saltuoju sezonu, nes esu tikra gyvate, visi, kas mane pazista, zino, kad istempti mane nuo rudens iki pavasario is namu yra tikras zygdarbis, as ir i turkija be vilnoniu kojiniu sezono pradzioje nevaziavau (o ir sugebejau jomis ten naudotis pagal paskirti ) . Todel pernai lapkricio gale i Italija skridau su didele baime, guode tik trumpas keliones laikas, tiek gal kaip nors ir saltyje istversiu Bet tikrai emociju kruva, kartociau dar N kartu, o ir kainos absoliuciai nesokiravo, vistik ne sezonas. Ziuresime, kaip dabar mums seksis spalio viduryje Ispanijoje, gal galutinai perziuresime savo atostogu laika ateiciai. Nes ir Turkija geguzes pradzioje mane tiesiog uzbure, oras tiko ir pasideginimui ir pasimaudymui, bet as norejau kiek imanoma daugiau ir paziureti, tai buvo idealus metas tam
QUOTE(akcent @ 2011 09 23, 12:47)
Čia smulkmena Nuotraukos gražios, viskas su jomis gerai. Regis dar nepadėkojau už nematytas, naujas vietas Dėkui dabar Kai perskaičiau, jog nakvojote Nicoje, bet foto iš jos nepamatysime, galvoju: va, bus kažkas naujo Intriga...
Taigi refreshinu jūsų temelę taip pat dažnai kaip ir Aidlukos, Stellos7 ar Thea.
Ačiū Jums ir tuo pačiu džiaugiuosi, kad galėjau parodyti ir šiek tiek naujų vietelių
QUOTE(Cobre @ 2011 09 23, 13:01)
.... Bet ispudziai is nesezoniniu kelioniu manau dar ryskesni, nei is vasariniu, nes pas mus dar niuriau, salciau ir dregniau, nei ten, o ir viskas ka naujo pamatai labai susildo, plius gali pasimegauti iki soties vaizdais ir nereikia niekur brautis per minias, kavinukese kava ir pyragelis tampa kaip mazas stebuklas, kai ilendi ten pasisildyti ...
100% o gal net visais 200% ...Jūsų pastebėjimai
QUOTE(Cobre @ 2011 09 23, 13:01)
.... Ziuresime, kaip dabar mums seksis spalio viduryje Ispanijoje, gal galutinai perziuresime savo atostogu laika ateiciai. ...
Jūsų planai panašūs kaip mūsų...lauksime įspūdžių
Nuostabi kelione - vis tik užburianti ta pietų Europa
Papildyta:
Esu prieš 15 metų buvusi Pietų Prancūzijoje - Tulūzoje, Nime, Lione, prie Viduržemio jūros - per Velykas, balandžio pradžioje, kai Lietuvoje dar kalnai sniego stūksojo, o čia jau saulė kaip reikiant kaitino. Tuo metu net šiek tiek jūroje pabraidžiojau. Deja, nuotraukos tėra tik ant popieriaus - nebuvo tuo metu skaitmeninių fotoaparatų
Papildyta:
Esu prieš 15 metų buvusi Pietų Prancūzijoje - Tulūzoje, Nime, Lione, prie Viduržemio jūros - per Velykas, balandžio pradžioje, kai Lietuvoje dar kalnai sniego stūksojo, o čia jau saulė kaip reikiant kaitino. Tuo metu net šiek tiek jūroje pabraidžiojau. Deja, nuotraukos tėra tik ant popieriaus - nebuvo tuo metu skaitmeninių fotoaparatų
Pažiūrėt gražu, ypač Zakopanę. Bet kai savęs klausiu ar norėčiau žiemą ten važiuot- atsakau ne. Žiemą ieškau šilumos, tad tokiu metu laiku, jei yra galimybė traukia šilti kraštai. Panašiai ir su Europos pietinėm šalim, jos bent jau mums tinkamos lankyti pavasarį arba rudenį. Na, tokie nemylintys šalčio esam, tai tos žiemos ir pas mus užtenka. Bet, iš kitos pusės, kodėl gi ne ?
QUOTE(Astra777 @ 2011 09 23, 14:10)
Ačiū Jums ir tuo pačiu džiaugiuosi, kad galėjau parodyti ir šiek tiek naujų vietelių
Man geda kam nors pasakyti, bet... as dar nesusideliojau marsruto Zinau, kad Barsos nebus ir bandysiu kaip nors aplenkti Montserrat. Vyras nori, bet as kaip zuikis - bijau zmoniu Jei rimtai, tai man tiesiog maloniau ten kur ramiau, tyliau, kur galima meeeegautis tuo ka matai, girdi, uzuodi Ziuriu, musu marsrutai labai panasus savo pobudziu, pasirenkamom vietom. As norejau i Genuja vietoje Milano, bet... Tai net vyra kvieciausi prie kompo, kad parodyti ka mes praradom, nusileide draugams. Ne tai, kad ispudingas grozis, bet tiesiog geriau butu buve ir tiek, o ir jura..... Ir man net sypsena sukele, kai parasete, ko nelankete ir ka praignoravote, nors ir buvo po nosim Buciau pasielgusi absoliuciai taip pat
Prajuokino drauge, kai si pavasari grizusi is Turkijos pasake: "paatostogavom, dabar butu gerai atvesus orams palekti kur nors visiems kartu PAILSETI" Toks jai jausmas liko po musu trumputes keliones i Italija - Poilsis O juk nebuvo nei deginimosi, nei maudyniu, nei gulinejimo, buvo absoliuciai visoks oras, pakankamai daug vaziavimo ir judejimo, mazai laiko. Gal tiesiog puikus nusiteikimas, geras marsrutas, didziule doze pozityvumo, gera kompanija (o tai juk tiesiog gali buti tavo seima) atstojo viska .
As dabar galvoju, kiek skaiciau tavo reportazu, tiek ko gero neradau nieko, kuo tu nesizavetum, pradedant paprasciausiais tvarkingais kambariukais, baigiant tikrai nuostabiais vaizdais Va tau ir geros keliones receptas. Saunuoliai jus
O jus berods pieciau vyksite? Ar klystu?
Papildyta:
QUOTE(Aruna @ 2011 09 23, 14:27)
As salcio nemyliu. I Zakopane vistik manes neisvarytum ziema
Bet pietines Europos salys labai tiktu manau. Tiesiog tuo metu ten silciau, smagiau, nei pas mus, nors nuoraukos tirkai to neperteikia, nei is mano, nei is Astros fotoreportazo tikriausiai. Pavasario ir rudens irgi neatmetu, puikus laikas manau ten lankytis. Bet as ko gero jau tada bandyciau vaziuoti taip, kad tai butu tarsi lietuviskos vasaros prailginimas, kai jau butu ir galimybe pasideginti ir pasimaudyti. TAip man siemet ji prasidejo anksciau, o tikiuosi, kad ir pasibaigs dabar gerokai veliau O jei nori pamatyti daugiau miestu, nei gamtos, kad ir ta Venecija, tada tikrai verta rinktis ir ziema. Bent jau man susidare ispudis, kad po sezono tas miestas taip nusikale priiminedamas turistus, kad ziema miegojo, tai ta ramuma, tingumas, tikrai jautesi Kai kartais eini gatvelemis ir zmoniu visai nera... Taip keista, kai esi prisiklauses apie minias turistu. Nezinau, kaip sezono metu, bet tada mus Venecijoje, praktiskai centre, taip puikiai restoranelyje aptarnavo, kainos daugiau, nei padorios, dar ir papildoma asoti vyno dovanu gavome
O dabar metas išsikraustyti iš Nicos ir važiuoti jau atgal namučių kryptimi.Prancūzijos pamatėme tik mažą dalelę, tačiau šiek tiek savotiškos patirties įgijome. Nors nuotraukų iš Nicos nėra , tačiau susipažinti su ja per du vakarus taip pat šiek tiek spėjome: suprantama lankytini objektai tokiu laiku buvo jau po darbo valandų, tačiau jų lankymas ir nebuvo įtrauktas į mūsų tikslus-mums visiškai pakako pasivaikščioti siauromis Nicos gatvelėmis, netoliese buvo nedidelis parkelis, o dar vietinės krautuvėlės, kavinukės ir niekur neskubėjimas tikrai davė daug gerų teigiamų emocijų.
Dar vieną mažytį nuotykį Graso miestelyje negaliu neįtraukti į šį aprašymą, gal tai bus šiokia tokia pamokėlė kitiems : automobilį atvažiavę į Grasą pastatėme pradžioje miestelio prekybos centro aikštelėje, o po to vaikščiojome be jokio žemėlapio, miestelis nedidelis, orientuotis lengva-tikrai niekur nepasiklysite Tačiau neįvertinome čia esančių akligatvių -oi koks pavojus buvo mums iškilęs per juos , ir čia vis per mano didelį norą kuo daugiau pamatyti: -išėjus iš Fragonard kvepalų parduotuvės vyrui pasiūliau atgal grįžti ne ta pačia o gatvele, o greta einančia nuošalesne, įdomu ir visus užkampius pamatyti Einame savo prekybos centro kryptimi dairydamiesi į mus supančią aplinką, bet tik ne į žmones ...ir žinot tą jausmą, kai kartais jauti tokį "smeigiantį" žvilgsnį į nugarą , kažkaip atsisuku...žvilgt į vieną pusę, žvilgt į kitą-o aplink tik"juodi" veidai, kur mes čia, dar ir dabar girdžiu vyro ištartus žodžius: "juodžių kvartale...reikia nešdintis iš čia".Ir ką Jūs manote-bandome išeiti per vieną pusę į gretimą gatvę-akligatvis, per kitą-akligatvis...ojojoj tie žvilgsniai į mus visiškai nepatinka , rankines tik arčiau prisitraukėme ir atgal, tipo nekreipdami dėmesio į aplinką (čia mes tokią taktiką pasirinkome ), padėjo-išėjome į gatvę saugiai, su visais daiktais ir sveiku kūnu
NIEKADA NEUŽKLYSKITE Į TOKIAS VIETELES-GAL TEN IR SAUGU IŠ TIKRŲJŲ, BET KOKS JAUSMAS !!!
O dabar paliekame Nicą, pabaigai vis dėl to porą kadrų pravažiuojant padariau :
O čia jau tuoj Monako vaizdai išlįs iš po kalnų
...šiuo keliu įvažinėjame į Monaką.P.S.priekyje dešinėje pusėje matosi kelio ženklas su kryptimi tiesiai- Monte Carlo, o čia pat iškaba "Jardin Exotiove"
koks augmenijos grožis uolose mums prieš akis...
Judėjimo greitis nėra didelis, su vyru tariamės kur važiuoti-išankstinio plano neturime : į Monte Carlo - gal ne, aplankyti čia pat esantį Egzotinį sodą -mums gamtos mylėtojams gal būtų ir nieko, bet vyras labai didelio noro neturi, o man-vieną kartą jau buvo pasitaikiusi proga pamatyti nemažai egzotikos karališkuosiuose Kew gardens , tad pamaniau, kad gal labai daug savęs nenusiskriausiu čia neužsukusi , tad pavažiuojame šiek tiek į priekį ...
ir nusprendžiame sustoti, automobilį paliekame čia pat esančiame požeminiame parkinge...
Dar vieną mažytį nuotykį Graso miestelyje negaliu neįtraukti į šį aprašymą, gal tai bus šiokia tokia pamokėlė kitiems : automobilį atvažiavę į Grasą pastatėme pradžioje miestelio prekybos centro aikštelėje, o po to vaikščiojome be jokio žemėlapio, miestelis nedidelis, orientuotis lengva-tikrai niekur nepasiklysite Tačiau neįvertinome čia esančių akligatvių -oi koks pavojus buvo mums iškilęs per juos , ir čia vis per mano didelį norą kuo daugiau pamatyti: -išėjus iš Fragonard kvepalų parduotuvės vyrui pasiūliau atgal grįžti ne ta pačia o gatvele, o greta einančia nuošalesne, įdomu ir visus užkampius pamatyti Einame savo prekybos centro kryptimi dairydamiesi į mus supančią aplinką, bet tik ne į žmones ...ir žinot tą jausmą, kai kartais jauti tokį "smeigiantį" žvilgsnį į nugarą , kažkaip atsisuku...žvilgt į vieną pusę, žvilgt į kitą-o aplink tik"juodi" veidai, kur mes čia, dar ir dabar girdžiu vyro ištartus žodžius: "juodžių kvartale...reikia nešdintis iš čia".Ir ką Jūs manote-bandome išeiti per vieną pusę į gretimą gatvę-akligatvis, per kitą-akligatvis...ojojoj tie žvilgsniai į mus visiškai nepatinka , rankines tik arčiau prisitraukėme ir atgal, tipo nekreipdami dėmesio į aplinką (čia mes tokią taktiką pasirinkome ), padėjo-išėjome į gatvę saugiai, su visais daiktais ir sveiku kūnu
NIEKADA NEUŽKLYSKITE Į TOKIAS VIETELES-GAL TEN IR SAUGU IŠ TIKRŲJŲ, BET KOKS JAUSMAS !!!
O dabar paliekame Nicą, pabaigai vis dėl to porą kadrų pravažiuojant padariau :
O čia jau tuoj Monako vaizdai išlįs iš po kalnų
...šiuo keliu įvažinėjame į Monaką.P.S.priekyje dešinėje pusėje matosi kelio ženklas su kryptimi tiesiai- Monte Carlo, o čia pat iškaba "Jardin Exotiove"
koks augmenijos grožis uolose mums prieš akis...
Judėjimo greitis nėra didelis, su vyru tariamės kur važiuoti-išankstinio plano neturime : į Monte Carlo - gal ne, aplankyti čia pat esantį Egzotinį sodą -mums gamtos mylėtojams gal būtų ir nieko, bet vyras labai didelio noro neturi, o man-vieną kartą jau buvo pasitaikiusi proga pamatyti nemažai egzotikos karališkuosiuose Kew gardens , tad pamaniau, kad gal labai daug savęs nenusiskriausiu čia neužsukusi , tad pavažiuojame šiek tiek į priekį ...
ir nusprendžiame sustoti, automobilį paliekame čia pat esančiame požeminiame parkinge...
QUOTE(Vasariukas76 @ 2011 09 23, 13:24)
QUOTE(Vasariukas76 @ 2011 09 23, 13:24)
Kaip gaila Aš pati neseniai sūnaus klausiau-jis čia visomis technikos naujovėmis domisi -kokia galimybė juostelėje esančias nuotraukas perkelti į kompiuterį, na man paaiškino nebent nuskanuoti ir įkėlinėti, kito būdo nežino
QUOTE(Aruna @ 2011 09 23, 13:27)
Pažiūrėt gražu, ypač Zakopanę. Bet kai savęs klausiu ar norėčiau žiemą ten važiuot- atsakau ne. Žiemą ieškau šilumos, tad tokiu metu laiku, jei yra galimybė traukia šilti kraštai. Panašiai ir su Europos pietinėm šalim, jos bent jau mums tinkamos lankyti pavasarį arba rudenį. Na, tokie nemylintys šalčio esam, tai tos žiemos ir pas mus užtenka. Bet, iš kitos pusės, kodėl gi ne ?
Aš pritariu-tikrai ne visi mes galime būti su vienodais poreikiais, tuo labiau kai Lietuvoje tiek mažai tos saulės ir šilumos turime, tikrai žiemą gal labiau į šiltus kraštus traukia...o ne dar gilesnės žiemos ieškoti
Na bet mes iki šiol tokiu atostogų planavimu nenusivylėme.
QUOTE(Cobre @ 2011 09 23, 13:46)
... Ziuriu, musu marsrutai labai panasus savo pobudziu, pasirenkamom vietom. As norejau i Genuja vietoje Milano, bet... Tai net vyra kvieciausi prie kompo, kad parodyti ka mes praradom, nusileide draugams. Ne tai, kad ispudingas grozis, bet tiesiog geriau butu buve ir tiek, o ir jura..... Ir man net sypsena sukele, kai parasete, ko nelankete ir ka praignoravote, nors ir buvo po nosim Buciau pasielgusi absoliuciai taip pat ...
Džiaugiuosi radusi sielos dvynį Jau anksčiau skaitydama reportažus pastebėjau, kad mūsų požiūriai į kai kuriuos dalykus panašūs.
O Milaną mes iš savo maršruto išbraukėme dar neišvažiavę iš Nicos-jei tik į Katedrą ir prabangias vitrinas pasižiūrėt -na gal kada kitą kartą.Kaip supratau-daug nepraradome
QUOTE(Cobre @ 2011 09 23, 13:46)
Mūsų rudens atostogos suplanuotos labai trumputės-savaitgaliui dviese į Alikantę, na čia jei pigūs skrydžiai tik kokio pokšto neiškrės
QUOTE(Astra777 @ 2011 09 23, 15:30)
Džiaugiuosi radusi sielos dvynį Jau anksčiau skaitydama reportažus pastebėjau, kad mūsų požiūriai į kai kuriuos dalykus panašūs.
O Milaną mes iš savo maršruto išbraukėme dar neišvažiavę iš Nicos-jei tik į Katedrą ir prabangias vitrinas pasižiūrėt -na gal kada kitą kartą.Kaip supratau-daug nepraradome
Aha, as irgi pastebejau, kad labai viskas panasu Mes gal tik pacios labai skirtingos, o poreikiai ziuriu praktiskai identiski Su tuo Milanu, tai zinai, kas ko iesko ir ka nori pamatyti. Faktas, kad ten yra daugiau, nei Katedra, bet man visa tai labai tolima, o jei artima, tai tada nepakankamai idomu, kad vertetu ten uzsukti. Bet maciau, pabandziau ir ramu. Pavalgem ten skaniai , negalvojau, kad kada nors gardinsiu pupeliu sriuba aliejumi, o ka jau kalbeti apie kieki, kuri as susipyliau Na, bet kai paragavau, tai suvarvolinau dar gera doze, nes negalvojau, kad tai gali buti taip skanu