Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(jurginėlis @ 2012 01 10, 22:10)
dėkui, Mumrikėl 4u.gif
reiks pasisėt biggrin.gif

tai greičiau atžalom daugint - dauguma žemuogių arba krūmelį dalijant, arba ūsais auga. Maniškės "ūsuotosios" - kai tik vaikų daug priaugina, tai nukarpiusi ir praplečiu valdas ar atnaujinu pasenusius krūmelius mirksiukas.gif
Atsakyti
o jeigu sėti žemuoges..kada geriauias laikas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 01 10, 21:49)

Kiek pamenu sausis-vasaris, tada jau tais pačiais metais dera smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2012 01 11, 12:13)
Kiek pamenu sausis-vasaris, tada jau tais pačiais metais dera smile.gif

Seklas paseti į dėžutę. O kada išpikuoti reikia?
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 01 10, 22:38)
tai greičiau atžalom daugint - dauguma žemuogių arba krūmelį dalijant, arba ūsais auga. Maniškės "ūsuotosios" - kai tik vaikų daug priaugina, tai nukarpiusi ir praplečiu valdas ar atnaujinu pasenusius krūmelius mirksiukas.gif

Bet kai aplink danga, tai kaip su tuo usų įsišaknijimu?
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 01 11, 13:20)
Bet kai aplink danga, tai kaip su tuo usų įsišaknijimu?

niekaip - guli sau pilvis išvertę prieš saulutę ir psio. kai reikia nupjaut, tai tiesiog čirkšt ir psio - jokio vargo. O norint daugint, tai tiesiog nukerpu ir sodinu - kad ir ant dangos gulėdami ūgliukai išleidžia šiokias tokias šakneles ir jų pilnai u-žtenka braškei ar žemuogei prigyt - patikrinta daug kartų praktiškai thumbup.gif

Man svarbiausias kriterijus pasirenkant braškių ir žemuogių auginimo būdą buvo tas, kad nereikėtų ravėt - kalbant būtent apie braškes, tai jų ravėt netgi daugiau nei nekenčiu blush2.gif blush2.gif blush2.gif O ir pramoniniuose braškynuose užsieny kiek teko skaityt ir internete matyt jos taip auginamos, tai dviračio ir neišradinėjau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 01 11, 14:18)
niekaip - guli sau pilvis išvertę prieš saulutę ir psio. kai reikia nupjaut, tai tiesiog čirkšt ir psio - jokio vargo. O norint daugint, tai tiesiog nukerpu ir sodinu - kad ir ant dangos gulėdami ūgliukai išleidžia šiokias tokias šakneles ir jų pilnai u-žtenka braškei ar žemuogei prigyt - patikrinta daug kartų praktiškai thumbup.gif

Man svarbiausias kriterijus pasirenkant braškių ir žemuogių auginimo būdą buvo tas, kad nereikėtų ravėt - kalbant būtent apie braškes, tai jų ravėt netgi daugiau nei nekenčiu blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif O ir pramoniniuose braškynuose užsieny  kiek teko skaityt ir internete matyt jos taip auginamos, tai dviračio ir neišradinėjau ax.gif

Va ta ir norejau išsiaiškinti-nujaučiau,kad ir be kontakto su žeme galima pasidauginti usais... ok.gif
Atsakyti
QUOTE(Neris @ 2012 01 11, 12:18)
Seklas paseti į dėžutę. O kada išpikuoti reikia?

Aš tai pikiuoju, kai turi kokius 3-4 tikrus lapelius. O kartais ir nepikiuotos lieka, jei ant palangės mažai vietos joms lieka blush2.gif Pas mane jos kažkaip gajos, radau prisisėjusių ir pievoj po vazonu, kuriame augo žemuogės.
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2012 01 11, 17:22)
Aš tai pikiuoju, kai turi kokius 3-4 tikrus lapelius. O kartais ir nepikiuotos lieka, jei ant palangės mažai vietos joms lieka blush2.gif Pas mane jos kažkaip gajos, radau prisisėjusių ir pievoj po vazonu, kuriame augo žemuogės.

bet jau ispikiuot tas blusas tai ojojoj doh.gif As nepikiavau, neviltis apeme pabandzius. Sodinau kuoksteliais tiesiai i dirva.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 01 11, 19:34)
bet jau ispikiuot tas blusas tai ojojoj  doh.gif As nepikiavau, neviltis apeme pabandzius. Sodinau kuoksteliais tiesiai i dirva.

Negasdink, saintlina, noriu pasisėti žemuogių, dar niekada jų neauginau. Tai kokią vieną eilutę būtų neblogai turėti. Jei reiks sodinsiu kuokšteliais biggrin.gif Tai jau dabar galiu pirkti sėklas ir sėti?
Atsakyti
QUOTE(Neris @ 2012 01 11, 18:52)
Negasdink, saintlina, noriu pasisėti žemuogių, dar niekada jų neauginau. Tai kokią vieną eilutę būtų neblogai turėti. Jei reiks sodinsiu kuokšteliais biggrin.gif Tai jau dabar galiu pirkti sėklas ir sėti?

ai, gerai augo ir kuoksteliais pasodintos smile.gif
O seklas jau dabar ir pirk. Pamenu, kad baisiai ilgai dygo. Bene tris savaites ar net menesi g.gif
Mano zemuoges po praejusios ziemos prapuole (nors pries tai ziema puikiai atlaike). Tai dabar irgi galvoju,kad reiktu vel pasisodint. Tik su sejimu zaist tingisi, tikriausiai reiks bandyt daigeliu ieskot nusipirkt.
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 01 10, 21:49)

Sėti vasarį, ir prieš sėjant pataria sėklas startifikuoti (palaikyti sėklas šaltai). Yra tema apie žemuoges SM http://www.supermama...;#entry50630053 . Ten moterys sakė su pincetais tiesiai į žemę sodina po mažą daigelį, vėliau jie išbujoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uolma: 11 sausio 2012 - 19:07