Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

ax.gif blush2.gif noriu žinančių paklausti-o va tie taškai ant lapų...ar reikia dabar kuom nors purkšti ar taip ir palikti iki pavasario... g.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 10 26, 19:32)
-o va tie taškai ant lapų...ar reikia dabar kuom nors purkšti ar taip ir palikti iki pavasario... g.gif

nekreipiu aš dėmesio į taškus ar kokias nors dėmes, nepurškiu jokia chemija. Derlius būna puikus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 10 26, 20:32)
nekreipiu aš dėmesio į taškus ar kokias nors dėmes, nepurškiu jokia chemija. Derlius būna puikus thumbup.gif

ax.gif visai niekuo nepurškiat...kad chemija tai suprantu ...o žolėmis , česnakų užpiltine ir panašiai g.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 10 26, 20:34)
ax.gif visai niekuo nepurškiat...kad chemija tai suprantu ...o žolėmis , česnakų užpiltine ir panašiai g.gif

NIEKUO. Tik mulčiuoju ir dar gauna "Biolux" ekologiškų trąšų.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 10 26, 20:35)
NIEKUO. Tik mulčiuoju ir dar gauna "Biolux" ekologiškų trąšų.

4u.gif aišku...aš pirmi metai šiemet pasodinau braškes...dvejos veislės buvo sodintos rugpjūčio viduty , tai tos gražios , o paskutiniąsias sodinau apie rugsėjo 1-ą...tai jau tos visai mažytės...net nežinau ar ištvers žiemą... unsure.gif bandysiu dengti šakomis pušies...šiandien jau buvau susiruošus , bet pažiūrėjau , kad dar žalios labai ir oras toks šiltas ...ir neapdengiau...
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 10 26, 20:39)
bandysiu dengti šakomis pušies...

bijau suklaidinti, bet ar taip kas nors daro? g.gif
Ar buvo įsišakniją daigeliai? jeigu taip, tai aš tikrai niekuo nedengčiau.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 10 26, 20:45)
bijau suklaidinti, bet ar taip kas nors daro? g.gif
Ar buvo įsišakniją daigeliai? jeigu taip, tai aš tikrai niekuo nedengčiau.

įsišakniję ir paaugę...bet tiesiog palyginus su kitomis , menki atrodo...anos tai jau didžiuliai kerai sulapoję...o visos šialia susodintos , sąlygas turėjo vienodas...
apie šakas tai esu skaičius , kad gerai , nes sukaupia sniego dangą ir ypač nuo vėjo apsaugo , kol dar sniego danga formuojasi...galima ir šiaip medžių šakomis apdėti...

o dar noriu paklausti , ar dabar gerai bus jeigu šviežiai pjauta žole užmulčiuosiu... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 26 spalio 2011 - 19:53
QUOTE(diuni @ 2011 10 26, 20:51)
*įsišakniję ir paaugę...bet tiesiog palyginus su kitomis , menki atrodo...

**o dar noriu paklausti , ar dabar gerai bus jeigu šviežiai pjauta žole užmulčiuosiu... g.gif

*pas mane skiriasi net po metų, kurios sodintos liepos mėnesį, o kurios rugsėjį. Ir derliaus pirmais metais duoda mažiau tos, kurios sodintos vėliau.

**profesionalai sako, kad šiuo metu nelabai gerai mulčiuoti, nes visi kenkėjai supuls į mulčių.
Papildyta:
kairėje pusėje sodintos dvi lysvės braškių liepos mėnesį, o dešinėje pusėje-viena lysvė, sodintos rugsėjo mėnesį:

user posted image

Atsakyti
ax.gif tai va tai va....jo...vadinasi žolė atpuola , mučiuosim , kai nužydės turbūt...ar taip g.gif
šiandien durpių substratu dar visas aplonk pamučiavau...gal dar ir storiau reikės , na ir tada šakos belieka...šiaudų nėr kur gaut , nieks aplink neturi schmoll.gif

thumbup.gif bet jūsiškės vistiek ir rugsėjį sodintos didelės kokios...čia šį rugsėjį smile.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 26 spalio 2011 - 20:03
QUOTE(diuni @ 2011 10 26, 21:02)
*ax.gif tai va tai va....jo...vadinasi žolė atpuola , mučiuosim , kai nužydės turbūt...ar taip g.gif
**...čia šį rugsėjį smile.gif  blush2.gif

*aš pradedu mulčiuoti, kai žolę pjaunam su žoliapjove, tai braškės dar nežydi. Kitą pavasarį bandysiu nuo medžio drožlių pradėti, o jau po to pjauta žole.
**taip, šį. Toliau, už blondinės, dvi lysvės-praeitų metų sodinimo.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 10 26, 21:07)
*aš pradedu mulčiuoti, kai žolę pjaunam su žoliapjove, tai braškės dar nežydi. Kitą pavasarį bandysiu nuo medžio drožlių pradėti, o jau po to pjauta žole.
**taip, šį. Toliau, už blondinės, dvi lysvės-praeitų metų sodinimo.

4u.gif ačiū, supratau...na taip , logiška , kad irgi gerai bus...tik , kai žydi , kažkaip girdėjus esu , negerai jas kliudyti , bet gal irgi tik šnekos tuščios...o apie medį esu girdėjus , kad braškėms nėr gerai , nes jis pūdamas rūgština žemę , kas braškėms nepatinka... g.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 10 26, 21:09)
*...tik , kai žydi , kažkaip girdėjus esu , negerai jas kliudyti ,
**..o apie medį esu girdėjus , kad braškėms nėr gerai , nes jis pūdamas rūgština žemę , kas braškėms nepatinka... g.gif

*ai, daug ko prišneka irnesakyk.gif bet aš mulčiuoju ir žydinčias, ir sirpstančias uogas. Man ir mano braškėms tinka biggrin.gif
**noriu pati išbandyti, kad žinočiau ar šis variantas braškėms ir mano žemei tiks.
Turite rasti sau mielą ir tinkamą būdą, kaip auginti ir prižiūrėti braškes. kas tinka vienoms, tas gali netikti kitoms. Sėkmės 4u.gif Ir sulaukit gardžių uogų tongue.gif

user posted image
Atsakyti