Aš barstau druską
o tuo druskos tirpalu purškiat ir ant žedų ir ant braškių ir nekenkia nei žiedams nei niekam?
Kada reikia purkšti bražkes ten dilgėlėm, soda druska muilu ir pan? ar to muilo reikia saugot kad ant žiedų nepapultų?
Man kažkas žiedus sugraužia vis. kažin kuo ekologišku juos purkšti
Papildyta:
o kaip tas seklas ir kada seti i dežutes kad butu daigelių?
kiek pirkau žemuogių sėklų ir kiek sėjau tiek lauke tiek kambarį vis niekada nesudygo.
Gal kokia žemė pvz būtinai smėlis turi buti, gal per giliai seju gal laikas netinkamas ar pan.
Papildyta:
o pjuvenos nedegina augaliukų? nerūgšina žemės? nesutraukia azoto į save?
O tas šienas ar veiksmingas? ar sudžiuvusia jau ar dar žalia žole apdeti reikia? ar nedeti arti krumelio šieno o tik tarpueilius?? nes labai degina šienas viska kas auga. tai del piktžoliu puiku o kaip del braškiu ?
Papildyta:
?Gal rudeniop kuri pardavinėjat braškių ūglių perteklių?
Pradžiai tiek
[/quote]
koks miestas? Kaune ir Alytuje bus ūglių braškių rugpjūčio menesiui.
braškės būna negausios tik kelios ant krūmo, bet įpatingo dydžio. vėlokos nes visi jau valgo o pas mane dar tik dvi nunokę o visas braškynas dar žalias. Veislės nežinau, bet skonis labai skanios ir visi stebisi dydžiu. O patys krūmai irgi įpatingo dydžio. pas mane ekologiškai niekuo neteršiant tai didesni už paprastų braškių krūmus tiktai, o iš ten kur ėmiau tai buvo beveik iki kelių krūmas aukščio. Jauni vaikai tai toki tamsūs žali lapai net į mėlynumą. o senos motininės braškės šiek tiek šviesesnės dabar. Į mėlynumą buna rudenį kai atželia po nukarpymo.
Kas nori pabandymui galesiu pigiai duoti. Paskui iš saves velgi galesit daugintis. arba jei patiks daugiau galesit imt.
Nežinomos veislės iškart daug nesiulau.
dar turiu senoviškų braškių daigų nedaug. uogos vos didesnės už žemuoges, gausiai buna ant krūmo, bet tai ne žemuogės nes skonis ir kvapas braškės ir forma braškės, spalva tamsiai bordo (netgi gal violetinė) labai dauginasi smarkiai, labai saldžios ir kvapnios, krūmai didoki, o uogos mažos (žemuogės dydžio)
Kas norit foto gigančių arba senoviškų tai rašykit savo el paštą į AŽ. nes čia foto neleidžia man kelti. pavadinimų nežinau, Galiu tik faktą kaip yra nufotkinti.
Kada reikia purkšti bražkes ten dilgėlėm, soda druska muilu ir pan? ar to muilo reikia saugot kad ant žiedų nepapultų?
Man kažkas žiedus sugraužia vis. kažin kuo ekologišku juos purkšti
Papildyta:
QUOTE(Neris @ 2012 01 11, 19:52)
Negasdink, saintlina, noriu pasisėti žemuogių, dar niekada jų neauginau. Tai kokią vieną eilutę būtų neblogai turėti. Jei reiks sodinsiu kuokšteliais Tai jau dabar galiu pirkti sėklas ir sėti?
o kaip tas seklas ir kada seti i dežutes kad butu daigelių?
kiek pirkau žemuogių sėklų ir kiek sėjau tiek lauke tiek kambarį vis niekada nesudygo.
Gal kokia žemė pvz būtinai smėlis turi buti, gal per giliai seju gal laikas netinkamas ar pan.
Papildyta:
QUOTE(Ambro @ 2012 06 07, 23:18)
Prieš kelias sav buvau uždėjusi pjuvenų, bet šiandien apmulčiavau šienu Jau gerą bliūdelį ragavom uogų
O tas šienas ar veiksmingas? ar sudžiuvusia jau ar dar žalia žole apdeti reikia? ar nedeti arti krumelio šieno o tik tarpueilius?? nes labai degina šienas viska kas auga. tai del piktžoliu puiku o kaip del braškiu ?
Papildyta:
?Gal rudeniop kuri pardavinėjat braškių ūglių perteklių?
Pradžiai tiek
[/quote]
koks miestas? Kaune ir Alytuje bus ūglių braškių rugpjūčio menesiui.
braškės būna negausios tik kelios ant krūmo, bet įpatingo dydžio. vėlokos nes visi jau valgo o pas mane dar tik dvi nunokę o visas braškynas dar žalias. Veislės nežinau, bet skonis labai skanios ir visi stebisi dydžiu. O patys krūmai irgi įpatingo dydžio. pas mane ekologiškai niekuo neteršiant tai didesni už paprastų braškių krūmus tiktai, o iš ten kur ėmiau tai buvo beveik iki kelių krūmas aukščio. Jauni vaikai tai toki tamsūs žali lapai net į mėlynumą. o senos motininės braškės šiek tiek šviesesnės dabar. Į mėlynumą buna rudenį kai atželia po nukarpymo.
Kas nori pabandymui galesiu pigiai duoti. Paskui iš saves velgi galesit daugintis. arba jei patiks daugiau galesit imt.
Nežinomos veislės iškart daug nesiulau.
dar turiu senoviškų braškių daigų nedaug. uogos vos didesnės už žemuoges, gausiai buna ant krūmo, bet tai ne žemuogės nes skonis ir kvapas braškės ir forma braškės, spalva tamsiai bordo (netgi gal violetinė) labai dauginasi smarkiai, labai saldžios ir kvapnios, krūmai didoki, o uogos mažos (žemuogės dydžio)
Kas norit foto gigančių arba senoviškų tai rašykit savo el paštą į AŽ. nes čia foto neleidžia man kelti. pavadinimų nežinau, Galiu tik faktą kaip yra nufotkinti.
uogas valgom jau pilnu tempu
man Albion skanios bet mano kelckas užvakar užtiko mano nokinamas uogeles ir visas nuraškė..ir žalias.. ko norėti iš dvimečio:)
manop viename šiltnamyje daug labai skruzdžių,neturiu sveikatos su jom kovot,ir laiko tam nėra,pirksiu spec. barstalų joms pavaišint.
manop viename šiltnamyje daug labai skruzdžių,neturiu sveikatos su jom kovot,ir laiko tam nėra,pirksiu spec. barstalų joms pavaišint.
QUOTE(mumrikas @ 2012 06 13, 11:29)
Kokia veislė? Mes jau visą savaitę skanaujam dar ne po daug, bet kasdien visiems po porą pasimėgavimui. Pas mane Senga Sengana.
QUOTE(GIZZI5 @ 2012 06 13, 10:51)
Kokia veislė? Mes jau visą savaitę skanaujam dar ne po daug, bet kasdien visiems po porą pasimėgavimui. Pas mane Senga Sengana.
kad aš žinočiau kai prieš trejus metus pirkau prašiau labai derlingų, tai tokias ir gavau, o veislių pavadinimus aišku išmečiau
QUOTE(Dvasia22 @ 2012 06 12, 23:04)
Pastoviai pjuvenom apdedu ir nepastebėjau, kad joms blogai būtų... O jei nori daugiau sužinot mulčiavimo naudą augalui (+ ravėt beveik nereikia!), pasiskaitykit temą sodo, daržo mulčiavimas
Mes taip pat jau valgome "pilna burna"
Pas mane jau antra diena,kaip pauksciai nules braskes gal zinot,kaip juos atbaidyti?
QUOTE(mumrikas @ 2012 06 13, 11:29)
Koks pavyyyyydas apėmė........
"Bambalius" maunu ant baslių