Oi merginos gelbekit prie pora sav rasiau kad kazkas sukapojo mano zemuoges, dabar radau braskiu lapus nuestus, kai kurie krumai zali , grazus, kai kurie stovi tik stagarai, neturiu galimybes foto ikelt. Uogu lyg neliecia, bet lapu nelieka, ir eina taip is eiles, radau viena susukta lapa, viduj zalia su juodomis kojomis kirmele ir ar kiausinukai, ar sudukai kazkokie juodi grudelai, nu ka daryt, negaliu ziuriu net verkt norisi tokie krumai grazus buvo, taip graziai zydejo ir se tau nurinkt tu kirmeliu neimanoma, radau tik dvi, bet matyt kazzkaip kitaip jos plinta, ar cia liga kokia???????
Na as nupurskaiu druskos tirpalu, ziuresiu kas bus, apziurejau ypac jaunuose lapeliousiu susisukusios tos kirmeles, kaimyne sake, kad panasios i tas kur kopustus grauzia, sako dengt agro plevele, bet jos dar zydi, tai bitutes neatskris
Ka manot patarkit kas nors
Ka manot patarkit kas nors
lapus tai kirmėlai nugraužia bandyt nurinkti,bet greičiausiai,kad jie naktiniai
Nuo lapų raudonligės ir pan. dalykų padės tik cheminiai preparatai,bet ar verta? praktiškai visos braškės serga šia liga, ir padeda tik chemija,bet žalos didelės nepadaro,rudenį reikia tuos lapus sunaikinti,kad nežiemotū ir neplistų.
Papildyta:
pavydžiu jums uogų pas mane viskas visad vėliau miške vėliau pašalas išeina,tai mano braškės dabar pilnumoje tik žydi,nors yra daug ir augančių uogelių,tik remontantinių Albion vakar vieną paragavau jau
Nuo lapų raudonligės ir pan. dalykų padės tik cheminiai preparatai,bet ar verta? praktiškai visos braškės serga šia liga, ir padeda tik chemija,bet žalos didelės nepadaro,rudenį reikia tuos lapus sunaikinti,kad nežiemotū ir neplistų.
Papildyta:
pavydžiu jums uogų pas mane viskas visad vėliau miške vėliau pašalas išeina,tai mano braškės dabar pilnumoje tik žydi,nors yra daug ir augančių uogelių,tik remontantinių Albion vakar vieną paragavau jau
o kuo skiresi remontantines braskes nuo paprastu.as pirkau viena vazone sake remontantine.kabo du usai su daigeliais,bet tikriausiai tie daigeliai ziedu ir uogu netures.gal juos sodinti i zeme?
tai tos remontantinės braškės dera visą sezoną. Gali daigelius sodinti atskirai į žemę.
QUOTE(malram @ 2012 06 11, 14:49)
tai tos remontantinės braškės dera visą sezoną. Gali daigelius sodinti atskirai į žemę.
Kai as vazoneli pirkau.sake salcio bijo tai ziemai inesti i rusi.o tai jos jei ziema dera tai tada kambaryje reikia auginti gal.nieko nebesuprantu,kaip su jom elgtis dabar
QUOTE(malram @ 2012 06 11, 08:35)
Albion vakar vieną paragavau jau
Na ir kaip galite pakomentuoti Albiono skoni?
QUOTE(karosimi @ 2012 06 11, 14:42)
o kuo skiresi remontantines braskes nuo paprastu.as pirkau viena vazone sake remontantine.kabo du usai su daigeliais,bet tikriausiai tie daigeliai ziedu ir uogu netures.gal juos sodinti i zeme?
Ir tie daigai zydes, ir uogu bus, ir ant tu daigu vel daigai augs, zydes ir uogas sirpins...nezinau kiek tiksliai per sezona gali priaugint, bet tuom ir skiriasi nuo paprastu, kad ne viena derliu uzaugina, todel ir vadinamos alia "vijoklines"...o jei tiems daigams leisi i zeme kabintis, tai turesi vis atsinaujinanciu ir nuolat deranciu augaliuku.
Ziema jas palieku pridengtas siltnamyje, nes derliaus tai jau tikrai nebuna
Pas mane taipat kaip suprantu romanetine braškė fragoo.. kai pirkau sakė kad ji vijioklinė.. na taip išties ji ir usu jau prileido.. Labai džiaugiausi ja iki tol, kol nežinau kas pasidarė, ji man pradėjo labai sparčiai vysti, nors buvo tikrai didelis jau isikerojęs krūmelis.. atrodo visada ja palieju..
Štai kaip atrodom .
Štai kaip atrodom .
pas mane irgi viena kabanciam vazone. o kas auginate jas patarkit gal geriau jos jaustusi zemese?gal gausiau zydetu
Kaip kovoti su skruzdėlėmis rudosiomis? Tik pradeda nokti braškė ir supuola visa kolonija,suvalgo staigiai visą braškę.Geriama soda nepadėjo.