Mama sakydavo, kad naujas braškes reikia iki rugpjūčio 15 pasisodinti, nors dabar klimatas šiltėja, galima ir vėliau, kartais rugsėjis šiltesnis nei birželis...
Šiek tiek prisimenant biologiją, tai žiedinio augalo vaisius formuojasi iš mezginės, tad žiedadulkės neturėtų turėti įtakos veislės vaisiui.. Sėkloms taip, bet braškių mes juk nedauginam sėklom
QUOTE(Ruciukas @ 2012 06 06, 13:58)
Aha, supratau. O kokios pas jus veislės?
Turiu iš viso 14 veislių. Pagrindinės Kama, Venta, Senga Sengana. Kama labai ankstyva, jau savaitė laiko skinam derlių
kad žemuogių negalima auginti šalia braškių sutinku, bet braškių skirtingos veislės tikrai neįtakoja viena kitos
Kai kurių braškių veislės net rekomenduojama sodinti prie kitos veislės, nes tarpusavyje prastai apsidulkina pavyzdžiui Pandora
vienintelė bėda šalia susodintų veislių, kad susimaišo jų ūsai
na aš taip pat visko prisiskaitinėjus, nerenku daigų iš šalia esančių bent penkių tarpueilių, juos iš karto šukuoja frezas
dėl sodinimo meto, tai man labiausiai priimtinas rugpjūčio vidurys, nes daigai spėja įsišaknydinti ir svarbiausia - nereikia daug ravėti, o pavasarį auga ir daigai, ir žolės neatsilieka rudeniniai daigai pavasarį jau jėgas skiria krūmijimuisi, o ne prigijimui
QUOTE(rike @ 2012 06 06, 23:19)
"ūsai" kuo puikiausiai įleis šaknis į šiaudus, (bent jau pas mane taip buvo), pasieks žemę ir augs, o ir iš šiaudų bus lengviau rauti, netaip stipriai pasižeis šaknys.
Dėl veislių kryžminimosi, tai čia jau sunku pasakyti, ką tik temoje buvo išsiaiškinta, kad jos nesikryžmina, o dabar ir vėl kryžminasi. Dar peržiūrinėjau per tv3play sodo laidą kaip braškių augintojai braškes sodino, tai viskas vienam mažam laukelyje, kaip ir pas mane. Antri metai kol kas pas mane nesikryžmina.
Dėl veislių kryžminimosi, tai čia jau sunku pasakyti, ką tik temoje buvo išsiaiškinta, kad jos nesikryžmina, o dabar ir vėl kryžminasi. Dar peržiūrinėjau per tv3play sodo laidą kaip braškių augintojai braškes sodino, tai viskas vienam mažam laukelyje, kaip ir pas mane. Antri metai kol kas pas mane nesikryžmina.
labai aciu uz issamu ir draugiska atsakyma
Sveikos,paskaitinėjau ir juokiausi,nu tikrai mergaitės buvo pasakų prisiklausiusios apie kryžminimąsi
gerai,kad atsirado tikrai išmanančių braškių veislės NESIKRYŽMINA, čia ne selekcijai jas auginate.
Mes,braškininkai,kurie prekiaujame daigais,taip, sodiname dideliais atstumais, kad jų ūsai nesusiveltų, nes kaip paskui atskirsi veisles, bet galima ir 10 braškių veislių pasodinti vienoje vagoje , jų visų uogos bus skirtingos. Tik su žemuogėm negalima sodinti kartu.
Papildyta:
dėl sodinimo laiko,tai sodiname,kaip išeina,kada laiko daugiau prigriebiame, iš esmės,iki spalio vidurio ir gegužės vidurio rekomenduojama baigti sodinimus,bet ir tai visko pasitaiko
gerai,kad atsirado tikrai išmanančių braškių veislės NESIKRYŽMINA, čia ne selekcijai jas auginate.
Mes,braškininkai,kurie prekiaujame daigais,taip, sodiname dideliais atstumais, kad jų ūsai nesusiveltų, nes kaip paskui atskirsi veisles, bet galima ir 10 braškių veislių pasodinti vienoje vagoje , jų visų uogos bus skirtingos. Tik su žemuogėm negalima sodinti kartu.
Papildyta:
dėl sodinimo laiko,tai sodiname,kaip išeina,kada laiko daugiau prigriebiame, iš esmės,iki spalio vidurio ir gegužės vidurio rekomenduojama baigti sodinimus,bet ir tai visko pasitaiko
QUOTE(malram @ 2012 06 07, 05:06)
Sveikos,paskaitinėjau ir juokiausi,nu tikrai mergaitės buvo pasakų prisiklausiusios apie kryžminimąsi
Kokį atstumą rekomenduojama išlaikyti tarp žemuogių ir braškių? Šiemet pasodinau pirmametes žemuogėles šalia braškių, bet jos dar nežydi tai matyt ir nesusikryžmins, bet galvoju kur čia man jas kitiems metams persodint...
Sveikos
Kokiu metu jau būtų galima įsigyti daigų? Kada juos pardavinėja? ar čia nesvarbus laikas?
Kokiu metu jau būtų galima įsigyti daigų? Kada juos pardavinėja? ar čia nesvarbus laikas?
QUOTE(Ruciukas @ 2012 06 07, 09:46)
Sveikos
Labas Kaip vaikai auga? O tau daug daigu reikia?
QUOTE(wytaute69 @ 2012 06 07, 08:21)
suvalgem dvi SAVO braskes. Ir du kg is kaimynu nusipirkom
nors pas mus braškes jau krepšiais skina, negaliu pasiimt - tenka pirkt turguj
QUOTE(madmuazele @ 2012 06 07, 11:50)
Oi labukas Kaip smagu jumis matyti
Oi mes augam neblogai, tik va dičkis vejaraupių "parnešė", tai sergam, kaip jūs laikotės?
O dėl braškių daigų, tai jų visai neturiu, nes tik pirmi metai kaip daržą turiu tai ir "medžioju" informaciją
QUOTE(Ruciukas @ 2012 06 07, 10:51)
Oi labukas Kaip smagu jumis matyti
Oi mes augam neblogai, tik va dičkis vejaraupių "parnešė", tai sergam, kaip jūs laikotės?
O dėl braškių daigų, tai jų visai neturiu, nes tik pirmi metai kaip daržą turiu tai ir "medžioju" informaciją
Vaje Sveikit Neisruosi dar grizti i tema?
As pavasari pirkau prie Senuku Banginio vykusioj mugej-ji vyksta kasmet. Is Lingienes ukio. LAbai geri daigai ir jau uogas ragaujam