Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(wytaute69 @ 2012 05 31, 15:08)
kokiu pastovumu? Kiekvienais metais ar vis atnaujinat vasara kas kazkiek laiko? As dabar siaudais uzklojau, bet jau zoles matosi. Desiu turbut dar ir zolytes sviezios..

Aš šiemet jau mulčiavau penkis kartus, jokių trąšų nenaudoju kai tik nupjauna žolę, iškart sunaudoju:super uogos didžiulės. Kaip gerai, kad pernai įlindau į mulčiavimo temutę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Angelux @ 2012 05 31, 06:21)
Sveikos, norėjau paklaust, gal kam tokia problema buvo. Pas mano mama braškės labai gražiai žydėjo, o dabar pusė žiedeliu nudžiuvo,.......... Kas čia per velnes??

Pas mane tas pats blink.gif
QUOTE(saintlina @ 2012 05 31, 08:38)
o negali buti del to, kad labai sausa?

Na nera jau taip labai sausa (pas mane, nes tiek pacios braskes, tiek takai mulciuoti), o ir ziedgrauzys turbut pultu ant visu be pasirinkimo,be to velesni ziedeliai graziai skleidziasi ir mezga... tai manyciau, kad visdelto salna kalta. Pas mane taip idomiai mazdaug 5 m ruoze viskas apmire - braskes, persikai, obelaite jaunute, visa kita salia graziai zaliuoja.
Atsakyti
Klausykit, o kada maždaug braškės prasideda. Nu kažkaip susipainiojau jau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Eliza68 @ 2012 05 31, 09:02)

Avietinis ziedgrauzis-prakanda koteli prie ziedo ir deda kiausinelius, kotelis kaip perlauztas toj vietoj atrodo. Man panasu i sia problema.

Tikrai nenušalo žiedeliai, nes buvo ir nušalusiu, bet jie sveiki atrodo, tik viduriukai juodi, ir nemanau, kad laistyme problema. Tikrai manau, kad čia kažkas pasidarbavęs, o kaip reik kovot su tuom gyvių?
Papildyta:
QUOTE(vija zemaite @ 2012 05 31, 14:45)
mano braškes šiemet tuntai kenkėjų apniko. Pakraupau pamačiusi: tas žiedgraužis, paskui kažkokios seilėtos blakės (gal cikados) - ant žiedų kaip apspjaudyta ir viduj kirminas brrrr, kitur dar kažkoks plokščias ropinėja. Tada dar įsižiūrėjau, kad pirmamečių "Sonata" daigai labai jau šviesūs, o ten - erkutė.
Po ranka neturėjau (ir nenorėjau) chemijos, tai paskaičiau šių metų "Sodo spalvose" 4 Nr. apie natūralias priemones (tame numeryje yra ir geras straipsnis apie braškių ligas ir kenkėjus), tai druskos tirpalo pasidariau ir pervariau per braškyną ir gėles, kur amarai buvo. Biški lapus žemuogėms apdeginau, braškės gyvos. Žiūrėsiu, kaip dabar po savaitės atrodo.

O dar ir pašalo kai kurie žiedai... Vaikams kad būtų, o kitas teks pirkti... Ar iš mamos vežtis.

Gal galima plačiau apie druskos tirpalą? Nes tikrai jau chemojos nesinori, nes toj uogos bus, o pas save pastebėjau ant pavasari sodintu daigeliu kažkokių gyvių ant lapeliu, lapelis susuktas, o viduriuke kaip voratinkliukas toks. Tai nedaug turiu tu nauju daigeliu, tai kiek beįžiūrėjau tik nuskiniau tos lapukus(keli buvo), bet jei bus daugiau, tai reiks imtis priemoniu, matyt maži daigeliai, kaip ir maži vaikai, labiau ligos kimba. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 05 31, 07:45)
4u.gif  ax.gif o gali nuorodą jų kokią įdėti, kaip atrodo butelys blush2.gif

ten ne butelis, o kartonine dezute. Dabar is darbinio kompo neidesiu, o namie internetas isgaravo, bet jei isivesi i paieska 'Vilmorin trasos braskems", turetu ismest. Ten yra dvejos, man rodos, - ekologiskos ir ne. Senukai prekiauja. Neseniai buvo akcija, tai visos ekologiskos issluotos buvo.
Atsakyti
4u.gif mano braškės plonai šiaudais mulčiuotos,ar galiu ant viršaus dėti žolę ar geriau šiaudus nuimti ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2012 05 31, 14:17)
Klausykit, o kada maždaug braškės prasideda. Nu kažkaip susipainiojau jau  blush2.gif

pas mane jau prasidėję 4u.gif čia nuo veislės priklauso
Atsakyti
o dabar galima patresti braskes? jei jau va uogos yra? ir kuo patresti? apskrtitai - kada jos tresiamos?
Atsakyti
QUOTE(užsklanda @ 2012 05 31, 17:55)
o dabar galima patresti braskes? jei jau va uogos yra? ir kuo patresti? apskrtitai  - kada jos tresiamos?

netreskit. Jei norit trestu tai nusipirkit turguj, nereiks ir vargt. As kazkaip tai sisivaizduoju kad paciam augint tik tas ir yra privalumas kad netrestos ir drasiai galima ir vaikams duot ir patiems valgyt.
Atsakyti
aš pernai vasarą pasodinau ir netręšiau jų visai niekuom dar...bet galvoju rudeniop gal būtų gerai patręšti , nes ir žemė-pieva suarta , niekada netręšta niekuom...kokiom nors organinėm trąšom gal gerai būtų g.gif
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2012 05 31, 14:58)
Pas mane tas pats  blink.gif

Na nera jau taip labai sausa (pas mane, nes tiek pacios braskes, tiek takai mulciuoti), o ir ziedgrauzys turbut pultu ant visu be pasirinkimo,be to velesni ziedeliai graziai skleidziasi ir mezga... tai manyciau, kad visdelto salna kalta. Pas mane taip idomiai mazdaug 5 m ruoze viskas apmire - braskes, persikai, obelaite jaunute, visa kita salia graziai zaliuoja.

Raso, kad ziedgrauzys puola ankstyvasias veisles. Jei neklystu ir tose paciose "Sodo spalvose" apie tai rase.
Atsakyti
cituoju Sodo spalvos, 2012, Nr. 4, p. 58:
druskos tirpalas
10 L šilto vandens, stiklinė druskos, ištirpinti, atvėsinti iki kambario temp. Naikina voratinkl.erkutes, vikšrus, kopūstų vikšrus.

Atsargiai - aš purškiau ir ant gėlių ir žemuogių, tai kai kurioms truputį laukų kraštai parudavo. Amarai nuo gėlių dingo. Braškės gyvos, bet jau buvo po laiko, žiedukų nebeprikelsi, bet gal nors naujų negrauš ...

Tame str. daug įvairių augalinių užpilų, ištraukų ir pan. nuo visokių kenkėjų, pvz. česnakų, čili, pomidorų lapų, dilgėlių, ramunėlių ir kt.
Atsakyti