Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(*Ryto rasa* @ 2012 05 30, 11:18)
Zinot pamasciau,kad gal ir istikro ta zeme pries sodinima buvo per daug supurenta.As ja irgi pavasari perkasiau ,isrinkau pikzoles ,patresiau,bet nesutrombavau pries tiesdama plevele.Gal istikruju tame ir priezastis  g.gif Jauciu kai po dar poros metu isnaujo atsodinsiu braskyna sodinsiu jau tik dvi linijas po po 2ar 3 eiles,kad tarp ju isvis vaikscioti nereiketu.Nu,bet gyveni ir mokaisi,o pamokos kainuoja.  4u.gif

Rodė per laidą Svajonių sodai: agroplėvelę reikia gerai įtempti ir kraštus prikasti žemėmis taip, kaip pas Elar - tik tada neauga žolė po ja 4u.gif
Jei prispausit tik akmenimis ir neįtempsit gerai, nebus jokios naudos ir iš kitos plėvelės 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, norėjau paklaust, gal kam tokia problema buvo. Pas mano mama braškės labai gražiai žydėjo, o dabar pusė žiedeliu nudžiuvo, gal kur ir net likusios po 1-2 uogytės doh.gif Nudžiuna prie pat kotelio ir žiedelis toks sausas. Nu taip gaila, nes augalai atrodo visiškai sveiki, gražus, vešlus. Aš iš jos ėmiau ūsus, bet pas mane viskas gerai (tfu-tfu-tfu). Čia atbėgo sodp kaimynė su tą pačią problema ir pas jos giminaitę taip pat yra. O prieš pora dienu atvažiavo apžiūrėt daržo mano brolinė iš Žemaitijos ir iškart polė žiūrėt mano braškes, guodėsi, kad ir pas ja džiuna žiedeliai ( ūsu iš mūsų neėmė). Kas čia per velnes?? g.gif
Atsakyti
Sveikos, braskytes mirksiukas.gif
Norejau paklaust ar tresiat savo augintines ,kada tai darot ir kokiomis trasomis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Angelux @ 2012 05 31, 05:21)
Sveikos, norėjau paklaust, gal kam tokia problema buvo. Pas mano mama braškės labai gražiai žydėjo, o dabar pusė žiedeliu nudžiuvo, gal kur ir net likusios po 1-2 uogytės  doh.gif 

o negali buti del to, kad labai sausa?

Bent jau as tai laistau braskes, nes pas mus kaime tris savaites lietaus nebuvo, tai ir bijojau, kad is gausaus zydejimo sauja braskiu bus. Na, dabar palijo, tai ramiau kiek.
Papildyta:
QUOTE(eturib9 @ 2012 05 31, 07:30)
Sveikos, braskytes  mirksiukas.gif
Norejau paklaust ar tresiat savo augintines ,kada tai darot ir  kokiomis trasomis. 4u.gif

as pavasari tresiu Vilmorin braskiu trasom, skirtom ekologiniams ukiams.
Atsakyti
4u.gif ax.gif o gali nuorodą jų kokią įdėti, kaip atrodo butelys blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Angelux @ 2012 05 31, 06:21)
Sveikos, norėjau paklaust, gal kam tokia problema buvo. Pas mano mama braškės labai gražiai žydėjo, o dabar pusė žiedeliu nudžiuvo, gal kur ir net likusios po 1-2 uogytės  doh.gif  Nudžiuna prie pat kotelio ir žiedelis toks sausas. Nu taip gaila, nes augalai atrodo visiškai sveiki, gražus, vešlus. Aš iš jos ėmiau ūsus, bet pas mane viskas gerai (tfu-tfu-tfu). Čia atbėgo sodp kaimynė su tą pačią problema ir pas jos giminaitę taip pat yra. O prieš pora dienu atvažiavo apžiūrėt daržo mano brolinė iš Žemaitijos ir iškart polė žiūrėt mano braškes, guodėsi, kad ir pas ja džiuna žiedeliai ( ūsu iš mūsų neėmė). Kas čia per velnes?? g.gif

O negalėjo nušalti? Kai nušala braškės žydi, bet žiedo viduriukas būna juodas, o po nužydėjimo nuvysta. Šiemet pavasarį šalnos daug kur braškes nušaldė ir kitus anksti žydinčius augalus. Pas mane nušalo slyvų ir persikų žiedai, o pas kaimynę slyva išvis iššalo.
Atsakyti
[quote=Angelux,2012 05 31, 06:21]
Sveikos, norėjau paklaust, gal kam tokia problema buvo. Pas mano mama braškės labai gražiai žydėjo, o dabar pusė žiedeliu nudžiuvo, gal kur ir net likusios po 1-2 uogytės doh.gif Nudžiuna prie pat kotelio ir žiedelis toks sausas. Nu taip gaila, nes augalai atrodo visiškai sveiki, gražus, vešlus. Aš iš jos ėmiau ūsus, bet pas mane viskas gerai (tfu-tfu-tfu). Čia atbėgo sodp kaimynė su tą pačią problema ir pas jos giminaitę taip pat yra. O prieš pora dienu atvažiavo apžiūrėt daržo mano brolinė iš Žemaitijos ir iškart polė žiūrėt mano braškes, guodėsi, kad ir pas ja džiuna žiedeliai ( ūsu iš mūsų neėmė). Kas čia per velnes?? g.gif

Avietinis ziedgrauzis-prakanda koteli prie ziedo ir deda kiausinelius, kotelis kaip perlauztas toj vietoj atrodo. Man panasu i sia problema.
Atsakyti
Eliza68, tu teisi, čia žiedgraužis, dar kažkoks panašus gyvuolis yra,kuris daro panašią žalą.
Atsakyti
QUOTE(eturib9 @ 2012 05 31, 08:30)

Norejau paklaust ar tresiat savo augintines ,kada tai darot ir  kokiomis trasomis. 4u.gif

mulčiuoju pastoviai.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 05 31, 10:49)
mulčiuoju pastoviai.

kokiu pastovumu? Kiekvienais metais ar vis atnaujinat vasara kas kazkiek laiko? As dabar siaudais uzklojau, bet jau zoles matosi. Desiu turbut dar ir zolytes sviezios..
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 05 31, 14:08)
kokiu pastovumu? Kiekvienais metais ar vis atnaujinat vasara kas kazkiek laiko? As dabar siaudais uzklojau, bet jau zoles matosi. Desiu turbut dar ir zolytes sviezios..

Pažiūrėk kelis lapus atgal, pamatysi Diasajos nuotraukas wub.gif wub.gif wub.gif
Nemažai apmulčiuota žole 4u.gif
Šiaudais mulčiuojant tręšimo kaip ir nėr...
Atsakyti
mano braškes šiemet tuntai kenkėjų apniko. Pakraupau pamačiusi: tas žiedgraužis, paskui kažkokios seilėtos blakės (gal cikados) - ant žiedų kaip apspjaudyta ir viduj kirminas brrrr, kitur dar kažkoks plokščias ropinėja. Tada dar įsižiūrėjau, kad pirmamečių "Sonata" daigai labai jau šviesūs, o ten - erkutė.
Po ranka neturėjau (ir nenorėjau) chemijos, tai paskaičiau šių metų "Sodo spalvose" 4 Nr. apie natūralias priemones (tame numeryje yra ir geras straipsnis apie braškių ligas ir kenkėjus), tai druskos tirpalo pasidariau ir pervariau per braškyną ir gėles, kur amarai buvo. Biški lapus žemuogėms apdeginau, braškės gyvos. Žiūrėsiu, kaip dabar po savaitės atrodo.

O dar ir pašalo kai kurie žiedai... Vaikams kad būtų, o kitas teks pirkti... Ar iš mamos vežtis.
Atsakyti