Na čia ir "suskėlėte" apie vyriškas - tiek metų auginau ir nežinojau, kad tokių gali būti. Jei uogų nėra - jos užpultos amarų , serga grybelinėmis ligomis arba pašalę žiedeliai, kitais atvejais uogų turi būti
QUOTE(migluzez @ 2012 05 28, 18:21)
Aš spėjau šiandien nufotografuoti, tai paspalvinsiu temą
MMM dabar su pienu
QUOTE(Aurora25 @ 2012 05 29, 14:12)
Laba diena uogos as su dideliu klausimu. Vakar grizau po keliones, apziurejau braskes (kurios nerealiai zydejo ir dideli krumai) ir galvojau mirsiu is sielvarto. Mano uogos nuzydejo ir liko tik kekes nuzydejusiu ziedu. Visai nemezga uogu GAl galite pasakyti kas cia per dalykas, kodel taip nutiko ir ka toliau daryti.
Bet kaip suprantu,pernai jūs turėjot iš šių braškių derlių?Yra keli variantai,jei juoduliukai viduje,nušąlo,arba nemezga uogų,nes serga kažkuo.Man pernai taip buvo,teko išrauti,o žydėjo labai,uogos nė vienos
QUOTE(meme @ 2012 05 29, 16:20)
pirmą kart girdžiu, kad dar braškės ir vyriškos būna
QUOTE(jediara @ 2012 05 29, 20:33)
Na čia ir "suskėlėte" apie vyriškas - tiek metų auginau ir nežinojau, kad tokių gali būti. Jei uogų nėra - jos užpultos amarų , serga grybelinėmis ligomis arba pašalę žiedeliai, kitais atvejais uogų turi būti
Liaudyje vadinamos jos vyriškomis,kai nesurezga uogų Mano vyro močiutė sako,vaisiaus neduoda,vadinasi diedas O dėl kokių priežasčių tai įvyksta jediara gerai parašė tas visas priežastis.
Šalnas vėl žada
QUOTE(žvilgsnė @ 2012 05 30, 09:36)
- vakar nuskynėme lauke augančios pirmąją uogą, o čia vėl šalnos
užkniso tos šalnos - ne tas žodis Pas mus raustančių jau labai daug, viską reik vėl dengt
Sveikos ,mergaites
Atejau pas jus pasitarti kaip pas patyrusias darzininkias.Nusipirkom sodyba uz miesto ir siuo metu joje gyvenam.Uzsiveisiau si pavasari savo pirmaji darza.Isigijau ir 50 vnt Ventos daigeliu ir juos pasodinau balandzio pabaigoje.Panaudojau ta agroplevele,kad zoles maziau zeltu.Viskas lyg buvo is pradziu gerai.Laisciau kas dien kai pasodinau.Jos jau zydi pas mane.Nedaug,bet zydi.Is tu 50 daigu neprigijo gal tik kokie 2.Ir tai tikriausiai del mano kaltes,kad as saknis negiliai ikasiau Dabar iskilo didelis klausimas del tos agropleveles.Visu pirma kas pasake,kad po ja zole mazai auga.Ji pas mus auga sekmingai,ypac vienas bjaurus vijoklinis augalas,kuris ta plevele net kilnoja kaip bujoja Pritvirtinta ji pas mane normaliai,vejas jos nenesioja tikrai Visu antra nezinau gal as ne tokios kokybes ja nupirkau,bet ji baigia pas mane suplysineti gabalais ir nuo dvimetes dukros lakstymo po ta braskyna, ir nuo tu lendanciu zoliu is po apacios.Susodinus as esu jas i 5 eiles siulomais atstumais50x70 cm.Kazkaip tarp lysviu vistiek vaikscioti prisieis nurenkant uogas,negali juk visiskai ant jos nelipti Mergaites ,patarkit ka man daryti su ta agro plevele.Gal as ja per plona nupirkau todel ji man sitaip visa saibom eina As pirkau turguje Kalvariju.Gal reikejo kokia specializuota pirkti???
Atejau pas jus pasitarti kaip pas patyrusias darzininkias.Nusipirkom sodyba uz miesto ir siuo metu joje gyvenam.Uzsiveisiau si pavasari savo pirmaji darza.Isigijau ir 50 vnt Ventos daigeliu ir juos pasodinau balandzio pabaigoje.Panaudojau ta agroplevele,kad zoles maziau zeltu.Viskas lyg buvo is pradziu gerai.Laisciau kas dien kai pasodinau.Jos jau zydi pas mane.Nedaug,bet zydi.Is tu 50 daigu neprigijo gal tik kokie 2.Ir tai tikriausiai del mano kaltes,kad as saknis negiliai ikasiau Dabar iskilo didelis klausimas del tos agropleveles.Visu pirma kas pasake,kad po ja zole mazai auga.Ji pas mus auga sekmingai,ypac vienas bjaurus vijoklinis augalas,kuris ta plevele net kilnoja kaip bujoja Pritvirtinta ji pas mane normaliai,vejas jos nenesioja tikrai Visu antra nezinau gal as ne tokios kokybes ja nupirkau,bet ji baigia pas mane suplysineti gabalais ir nuo dvimetes dukros lakstymo po ta braskyna, ir nuo tu lendanciu zoliu is po apacios.Susodinus as esu jas i 5 eiles siulomais atstumais50x70 cm.Kazkaip tarp lysviu vistiek vaikscioti prisieis nurenkant uogas,negali juk visiskai ant jos nelipti Mergaites ,patarkit ka man daryti su ta agro plevele.Gal as ja per plona nupirkau todel ji man sitaip visa saibom eina As pirkau turguje Kalvariju.Gal reikejo kokia specializuota pirkti???
gali būti kad tos braškės yra užpultos erkutės arba viruso,erkutės pažeidžia žiedus, o virusai tai būna įvairūs,bet dažniausiai lapus pažeidžia mozaikomis, gali būti ir ta šviesi šviesi salotinė, tokia visai nublyškusi spalva. Bet tada ir visas augalas būna deformuotas, nustoja augti,lapai ir stiebeliai neišsivystę.
Dėl plėvelių,tai man taip buvo,bet ta plėvėlė buvo naudota beveik prieš 10 metų,manau,kad dabar yra kur kas stipresnių,yra tokių geotekstilinių su skylutėmis sodinimui.Be to,yra dabar ir baltos spalvos,ne taip greit susensta kereliai,kaip po juoda. Aš pati neauginu po plėvele,man nepatinka.
Dėl plėvelių,tai man taip buvo,bet ta plėvėlė buvo naudota beveik prieš 10 metų,manau,kad dabar yra kur kas stipresnių,yra tokių geotekstilinių su skylutėmis sodinimui.Be to,yra dabar ir baltos spalvos,ne taip greit susensta kereliai,kaip po juoda. Aš pati neauginu po plėvele,man nepatinka.
QUOTE(*Ryto rasa* @ 2012 05 30, 08:48)
o kokias pas jus plėvelė?
Aš turėjau dvejopą - juodą tankią agrioplėvelę ir plastmasinę tokią dvispalvę, iš viršaus balta,apačioj - juoda. Tai ta dvisplavė iš tiesų suplyšo labai greit ir tikrai gyvenime niekam nerekomenduočiau tokios O ta juoda agro tarnauja jau ketvirti metai. Žolė jos tikrai nekilnoja, bet išlenda tik per tas skyles, kur braškės įsodintos. Jas ištraukt kur kas lengviau, nei visa plota ravet. Ir vaikščioju per ją visąlaik - neplyšta. Ir ūsai neįauga į žemę, jokių problemų 'kasas' nurinkt. Žodžiu, šita man patinka.
Pas mane irgi nuo sio pavasario paparasta juoda agroplevele vienoje lysveje ir nusiskundimu neturiu. Ir vaikai vaiksto, ir suo pralekia, ir as pati. Ir aplink ta lysve ant tarplysviu as ja uzdejus, krastus ikasus i zeme, truputi zemiu uzpylus ir dar pjautos zoles pribarscius-vaikstom ir neplysta kolkas. O zole kokia irgi tik salia daigo nebent islenda. As pries tiesiant plevele sukasiau, ispurenau zeme, isrankiojau kiek tik sugebejau visas zoles. Ir dar niekas nesikilnoja, o paziureti ar ten zoliu yra neturiu galimybes, nes visi pleveles krastai ikasti i zeme
QUOTE(saintlina @ 2012 05 30, 10:29)
o kokias pas jus plėvelė?
Aš turėjau dvejopą - juodą tankią agrioplėvelę ir plastmasinę tokią dvispalvę, iš viršaus balta,apačioj - juoda. Tai ta dvisplavė iš tiesų suplyšo labai greit ir tikrai gyvenime niekam nerekomenduočiau tokios O ta juoda agro tarnauja jau ketvirti metai. Žolė jos tikrai nekilnoja, bet išlenda tik per tas skyles, kur braškės įsodintos. Jas ištraukt kur kas lengviau, nei visa plota ravet. Ir vaikščioju per ją visąlaik - neplyšta. Ir ūsai neįauga į žemę, jokių problemų 'kasas' nurinkt. Žodžiu, šita man patinka.
Ji vienspalve juoda.Tikrai ne plastmasine Ji labiau primena audini.Bet yra persvieciama.Jos tas juodumas nera aklinas.As vis galvoju gal as ne tokia ja nupirkau O kur jus saviske isigijot.Ir kokia metro kaina mazdaug?Aš turėjau dvejopą - juodą tankią agrioplėvelę ir plastmasinę tokią dvispalvę, iš viršaus balta,apačioj - juoda. Tai ta dvisplavė iš tiesų suplyšo labai greit ir tikrai gyvenime niekam nerekomenduočiau tokios O ta juoda agro tarnauja jau ketvirti metai. Žolė jos tikrai nekilnoja, bet išlenda tik per tas skyles, kur braškės įsodintos. Jas ištraukt kur kas lengviau, nei visa plota ravet. Ir vaikščioju per ją visąlaik - neplyšta. Ir ūsai neįauga į žemę, jokių problemų 'kasas' nurinkt. Žodžiu, šita man patinka.
Sakykit,o kaip jus jas laistot.Nes buna,kad MBlaisto darza ir braskias tuo paciu palaisto.Bet as tai su laistytuvu kiekviena daigeli palieju,o tas tai draugelis nesivargina is slangutes su purkstuvu ant galo viska palaisto.Gal kai visa levele visu plotu imirksta tai ji susilpneja visa ir plysta po kiek laiko Nu ,gerai o tai kaip jeigu lyja ?Juk irgi visu plotu dreksta?Vienu zodziu mistika man cia
QUOTE(Elar @ 2012 05 30, 10:45)
As pirkau supakuota (berods 10mx1,6m), bet kainos nepamenu. Kazkas tarp 10-20 Lt be akcijos turbut buvo. Paveiksliukas buvo kazkoks su braskem pamenu. O pirkau Maximoje ar Zalioje stoteleje pernai. Buvo ir ten ir ten tikrai.
Maniskes spalva normaliai juoda, cia pries 10 dienu foto:
Maniskes spalva normaliai juoda, cia pries 10 dienu foto:
Kaip cia pasodinus esat tai tarp ju ir vaikscioti visai galima.Pas jus 3 eiles ,o pas mane 5.Nori nenori,o ant jos uzlipti prisieina.As saviske plevele pritvirtinusi smeigais ilgais metaliniais ir dar akmenukais krastus prispaudus.Nesioti tai tikrai jos nenesioja Aciu,uz patarima Reiks man dar karta matomai pirkti plevele nes sita tai tikrai rudenio nesulauks.O jus jas ziema nuimat?
Laisciau tik kelis kart siemet, bet nesokinejau aplink kiekviena atskirai-viska viena srove
Po plevele (kaip ir po mulcu) ilgiau issilaiko dregme, labai daznai nebutina laistyti
Pradinuke as aisku pati-ne man patarineti
Papildyta:
Tik siemet uzdengiau- nereikia nuimineti ziemai.
Tai sodinant reikia apgalvoti kaip vaiksciosit, kaip prieisit. Aisku, jei istempet ant ispurentos zemes per visas 5 eiles, primaigstet ir paskui vaikciojot tai kojos smenga ir logiska kad plysta. Bet jei tarplysviai tarp eiliu yra zemiau uz lysve suminti jau is anksto, tai tas pats kaip ir pas mane turetu buti ir niekas neturetu plysti (jau rasiau, kad pas mane ir tarplysviai uzkloti ja tik nesimato is po mulco).
As pati tai nevaikstau ant lysves, bet vaikai ir suo praeina-nieko nenutinka.
Po plevele (kaip ir po mulcu) ilgiau issilaiko dregme, labai daznai nebutina laistyti
Pradinuke as aisku pati-ne man patarineti
Papildyta:
QUOTE(*Ryto rasa* @ 2012 05 30, 10:53)
Kaip cia pasodinus esat tai tarp ju ir vaikscioti visai galima.Pas jus 3 eiles ,o pas mane 5.Nori nenori,o ant jos uzlipti prisieina.As saviske plevele pritvirtinusi smeigais ilgais metaliniais ir dar akmenukais krastus prispaudus.Nesioti tai tikrai jos nenesioja Aciu,uz patarima Reiks man dar karta matomai pirkti plevele nes sita tai tikrai rudenio nesulauks.O jus jas ziema nuimat?
Tik siemet uzdengiau- nereikia nuimineti ziemai.
Tai sodinant reikia apgalvoti kaip vaiksciosit, kaip prieisit. Aisku, jei istempet ant ispurentos zemes per visas 5 eiles, primaigstet ir paskui vaikciojot tai kojos smenga ir logiska kad plysta. Bet jei tarplysviai tarp eiliu yra zemiau uz lysve suminti jau is anksto, tai tas pats kaip ir pas mane turetu buti ir niekas neturetu plysti (jau rasiau, kad pas mane ir tarplysviai uzkloti ja tik nesimato is po mulco).
As pati tai nevaikstau ant lysves, bet vaikai ir suo praeina-nieko nenutinka.