Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

Ir pas mane toks pat atvejis.Tai kaimyne paziurejo,sako cia tos vyriskos,kur uogu nieko nebuna.Kai zydejo,tai ziedai islinde buvo labiau,negu tu,kur normalios.O as turguje tu daigeliu prisipirkau,zodziu ikiso kaip geras.
Atsakyti
QUOTE(zauke @ 2012 05 29, 17:03)
Ir pas mane toks pat atvejis.Tai kaimyne paziurejo,sako cia tos vyriskos,kur uogu nieko nebuna.Kai zydejo,tai ziedai islinde buvo labiau,negu tu,kur normalios.O as turguje tu daigeliu prisipirkau,zodziu ikiso kaip geras.

O ar galima tuos daigelius kažkaip atpažinti? Iš savų sodinant tai galima būtų atrinkti, bet kokiu būdu, gal kas žino ir išduos paslaptį?
Atsakyti
pirmą kart girdžiu, kad dar braškės ir vyriškos būna blink.gif hihihi.gif
Atsakyti
Na jo as kazkaip tokio dalyko isvis nesu girdejes kad vyriskos cia pirmas mano kartas
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2012 05 29, 15:20)
pirmą kart girdžiu, kad dar braškės ir vyriškos būna  blink.gif  hihihi.gif

Mes vadiname gaidžiais- tikrai kaip Gaudvilė ir rašė-krūmas didesni, labai leidžia ūsūs, ir skiriu -kad nežydi arba neužmezga, lapai būna ir salotiniai , bet nebūtinai. Atrenku tokius krūmelius per žydėjimą - metu lauk. Čia pasitaiko senoms braškėm, kurios auga vienoje vietoje gan ilgai. Jei pasodinote geras veisles( iš patikimų augintojų) ir joms gal tik 1-ar 2m, neturėtų tokių būti.
O įtartinom įbedu pagaliukus-jei nebus uogų -metu lauk.
Atsakyti
QUOTE(Aurora25 @ 2012 05 29, 14:50)
Pernai buvo pirmas derlius, grazios dideles uogos, bet nuzydejusios jos iskart megzdavo uogas, o dabar atrodo tusti tie ziedeliai.

bet jei viduriukai juodi, turėtų būt šalčio pagavusios.. Rašėt, kad buvot išvažiavusi. Gal tuo metu ir buvo šalnos? Beje, pas mus buvo tokios šalnos, kad bulvės po dviguba agro nušąlo. Taigi agro ne visad apsaugo, deja..
Apie mutaciją tai čia niekų kalbos. Jei pernai buvo gražios didelės uogos, nieks negalėjo tų braškių pakeist.
Apie vyriškas braškes ir man neteko girdėt blink.gif Turiu tikrai nemažą braškyną ir auginu jas jau 6 ar 7 metus, bet tikrai nėr tokių krūmelių, kurie braškių neaugintų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 29 gegužės 2012 - 17:06
QUOTE(jediara @ 2012 05 29, 08:26)

Dekui 4u.gif
QUOTE(saintlina @ 2012 05 29, 08:31)
nežinau, kas tai, bet jei graužia lapus ar uogas, aišku, kad kenkėjai. Reiktų nupurkšti kažkuo. Ar žemuogės turės uogyčių? Jei ne, galima ir kažkokiu kontaktiniu insekticidu nupurkšti. Jei turės - reik ieškot kažkokios liaudiškos priemonės. Nuo amarų, skaičiau, purškia žaliuoju muilu su čili milteliais. Gal ir šiuo atveju padėtų?

Dekui , jei niekas nieko duagiau nepasiulys, bandysim zalia muila, su uogytem jau jos, antrametes verysad.gif
Atsakyti
čia liaudyje vyriškom tik vadina, realiai tai serganti braškė ir net pavadinimą lotynišką turi biggrin.gif

ievakata, nugi pirštais nurink, nubrauk. Aišku, kiek marudnas darbas, bet ir ūkinis muilas ar žaliasis kalio muilas naudotinas kol nėra uogų wink.gif
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2012 05 29, 16:20)
pirmą kart girdžiu, kad dar braškės ir vyriškos būna  blink.gif  hihihi.gif

Vienais metais pas mano kelias kaimynes taip buvo, pasidomejau Babtu institute, tai pasake kad tai virusas ir apkres visas braskes, patare visas iskast ir naujai pasisodint.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 29, 17:28)
čia liaudyje vyriškom tik vadina, realiai tai serganti braškė ir net pavadinimą lotynišką turi  biggrin.gif

va taip ir reik4jo sakyt smile.gif Tai sukat galvas su kažkokiom vyriškom braškėm, gaidžiais.. nesuprasi, į kokią temą žmogus užėjai.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 29, 18:28)
čia liaudyje vyriškom tik vadina, realiai tai serganti braškė ir net pavadinimą lotynišką turi  biggrin.gif

ievakata, nugi pirštais nurink, nubrauk. Aišku, kiek marudnas darbas, bet ir ūkinis muilas ar žaliasis kalio muilas naudotinas kol nėra uogų wink.gif

Nurinkciau jei tik rasciau, radau tik viena mazyte kirmelyte apziurejus gal 10 krumu, as vis dar galvoju kas eda, nesu tikra kad tie kirmiukai, gal dar kas gali but g.gif gal kokia pelenu uzpila padaryt ir nupurkst?
Atsakyti
Kas pazistat sita "gyvuli" ant mano braskiu? unsure.gif Jis juda, turi kojytes, toks paplokscias, kaip agurko sekla. Ir aplink ji tokios kaip seiles putotos doh.gif
user posted image
Atsakyti