Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

Neberandu zemuogeliu temos, paklausiu cia, kazkas eda mano zemuogiu lapus, apziiuejau, nieko nesimato, bet vienoj vietoj radau maza skaidria kirmelyte, ir lyg kazkokie juodi trupinukai, gal kas nutuokiat kas tai, nors pradzioj atrode kaip sukapota lietaus, ar krusos, bet apziurejus ir nauji lapeliai su skylutems blink.gif
Atsakyti
aš šiandien surinkau rieškučias braškių wub.gif Nufotografuot nespėjau biggrin.gif
Atsakyti
Dukrai Vilniuje reikės daigeliu braškių.Jei kas turėsit neblogų,galim iš anksto susitarti,kad žinotumėt,kad neveltui ūsus auginat .Laukiu malonių pasiūlymų ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(malram @ 2012 05 18, 11:48)
aš irgi įkišiu trigrašį smile.gif

Mes turime daug veislių braškių.
Tai per keletą metų taip pat atsirinkau,kas man patinka ir kas nelabai. Bet vistiek auginame visas veisles, nes klientų poreikiai taip pat skirtingi.

Buvo minėta remontantinė Albion-puiki veislė, kiek teko turėti kitų remontantinių,tai šiai nėr lygių,bent pas mane augo puikiai. Puiki išvaizda, forma pačios uogos, dera nuo ankstyvos vasaros iki pat spalio pabaigos pernai,vis dar kleckui po uogą parnešdavau smile.gif

Skaniausios man saldžios-tai Darselect, tokia anansinė smile.gif bet per sausras būtina laistyti,nes gali apkarsti.
Polka,viena mylimiausių, saldukė.
Induka-puiki, desertinė , nėra transportabili, bet neilgam  laikant puiki,labai skani smile.gif
Elsanta skanios , didelės , galima jas auginti po dangomis, šiltnamiuose.
Yamaską daug kas minėjo, čia ji iš naujųjų veislių, bet dėl saldumo, tai nesutinku, ji tikrai yra saldžiarūgštė.

Senga sengana, marmolada, honeoye, korona man tokios labiau pramoninės, gerai laikosi, galima transportuoti,bet labiau perdirbimui. Gal aš tiesiog išlepusi biggrin.gif

dar turiu Florence, Symphony, Daroyal ir kt,jos dabar bandymų stadijoje, žiemojo puikiai,žiūrėsim,kaip bus su derliumi smile.gif
Dėl tręšimo, reikia tręšti jei tos uogos ten daugybę metų ir dirva yra nualinta,bet tręšt negausiai,nes  bus daug gražių lapų, o uogų ne smile.gif

Kiekvienam skoniai skiriasi...aišku visų išvardintų neauginau, tačiau nuomonė sakyčiau priešinga.. biggrin.gif
Induka-labai gausus derlius, labai didelės uogos, bet tikrai ne desertinė-skonis rūgštokas, tačiau puiki veislė uogienėms, kompotams...Patys krūmai dideli.
Senga sengana, honeyone, korona, elsanta, nida, Festivalnaja, Venta- pačios saldžiausios iš mano augintų.. labai norėčiau išmėginti iš saldžių Marmoladnaja ir Zefir..skaičiau daug gerų atsiliepimų.
Polka labai saldi skani, tačiau jau po metų labai smulkėja, reik kasmet persodinti.
Saulenė , Dangė- saldžios, gardžios, bet gan smukokos buvo, derlius nedidelis, daugiau jų neauginčiau.
Ir dar neauginu kažkokių super ankstyvų veislių, bet rudeniop pertvarkiau gėlyną, o tarp jų buvo nedaug, bet gražių braškių daigų, pagailėjau išmest ir..susodinau į šiltnamį-kaip eksperimentą- ir šiemet valgom uogas nuo gegužės 21d., o visad prasidėdavo tik po mėnesio -lauko sąlygom..

o diasajos braškynas ir lelijų lysvės-tobulos..kaip ir veislės... wub.gif wub.gif wub.gif taip ir mulčiavimas.. žaviuosi..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 27 gegužės 2012 - 20:04
QUOTE(saintlina @ 2012 05 27, 20:22)
aš šiandien surinkau rieškučias braškių  wub.gif 

QUOTE(nijole0619 @ 2012 05 27, 20:58)
ir šiemet valgom uogas nuo gegužės 21d., o visad prasidėdavo tik po mėnesio -lauko sąlygom..

*o diasajos braškynas ir lelijų lysvės-tobulos..kaip ir veislės... wub.gif  wub.gif  wub.gif

PAVYYYYDŽIU ax.gif
*dėkui 4u.gif tobulumui ribų nėra mirksiukas.gif vis dar bandau rasti tobuliausią receptą savo daržui rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 05 27, 15:24)
Noriu parodyti vieną krūmą: žiedų daug, uogų daug ir pradėjo ūglius leisti. Gal nukirpti? 

Jei nori uogų - kirpk, jei reikia pliancų - palik, bet tuomet derlius bus prastesnis.
Šiaip reiktų griežtai apsispręst ax.gif , ko labiau reikia, bet jei nesureikšminam tokių dalykų, o ir salygų nėra, o dar ir terliotis nesinori, tai gerai taip kaip yra blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(nijole0619 @ 2012 05 27, 20:58)
...pagailėjau išmest ir..susodinau į šiltnamį-kaip eksperimentą- ir šiemet valgom uogas nuo gegužės 21d., o visad prasidėdavo tik po mėnesio -lauko sąlygom..

Pas mane tik vienas kerelis netyčia paklydęs šiltnamyje, tai vaikai uogytėm jau antra savaitė džiaugiasi thumbup.gifuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo edinka: 28 gegužės 2012 - 07:55
jooo.. pas mane irgi jau ūsus leidžia.. vakar apkarpiau kiek spėjau.
Pas mus sausa baisingai, bijau, kad braškės bus nedidukės doh.gif Vakar laisčiau laisčiau..
Tikiuosi, tas žadamas lietus ir pas mus apsilankys, nes jei dar kelias savaites taip, tai iš tos gausybės braškių šnipštas bus g.gif
Atsakyti
Saintlina, tai pas jus nelijo? pas mus taip gražiai kelis kartus po pusvalanduką laistė(prie Valkininkų gel. stoties)
Atsakyti
truputį lijo, bet sudrėkino tik žemės paviršių. Sodinau arbūzus, tai vos centimetru giliau jau absoliučiai sausa.
O jūs prie prie Vakininkų stoties būnat? bigsmile.gif Visai netoli, beveik kaimynkos drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 05 28, 08:54)
jooo.. pas mane irgi jau ūsus leidžia.. vakar apkarpiau kiek spėjau.
Pas mus sausa baisingai, bijau, kad braškės bus nedidukės  doh.gif  Vakar laisčiau laisčiau..
Tikiuosi, tas žadamas lietus ir pas mus apsilankys, nes jei dar kelias savaites taip, tai iš tos gausybės braškių šnipštas bus  g.gif

O jūs braškes kaip laistot? Pilat tiesiai ant krumo, ar negalima iš viršaus laistyt? Ir dar, ar galima šaltu liet?
Pas mus tai jau ir ne prisimenu kada lyjo doh.gif , pažiūrėjau šiandien, tai jau kaip sausa verysad.gif , jei ryt nepalys, tai ko gero reikės laistyt, nes taip gausiai žydi.
Atsakyti
QUOTE(Angelux @ 2012 05 28, 13:49)
O jūs braškes kaip laistot? Pilat tiesiai ant krumo, ar negalima iš viršaus laistyt? Ir dar, ar galima šaltu liet?

stengiausi pilt ne visai ant virsaus (pas man plevelej auga, tai stengiausi i skyles prie saknu pilt arba paguldzius slanga palikt, kad teketu vanduo), ale kliuvo visaip. Ir liejau saltu vandeniu, tiesiai is sulinio. Gal ir nelabai gerai, bet nutariau, kad geriau taip, negu nudzius visai (o braskiu pas mane daug, prinesiot silto vandens jokiu sansu). Pas mane jau beveik nezydi, braskiukai noksta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 28 gegužės 2012 - 15:02
Aš spėjau šiandien nufotografuoti, tai paspalvinsiu temą smile.gif

user posted image

Šiltnamio derlius kol kas, pirmas uogas nuskyniau gegužės 19 d.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo migluzez: 28 gegužės 2012 - 17:22