Pas mane irgi balta balta, bet tik tos kurios ankstyvos, vėlyvesnės žyyymiai mažiau
QUOTE(saintlina @ 2012 05 20, 19:37)
kaip braškės žydi Seniai nemačiau taip baltuojančio braškyno
Ar pas visas šiemet braškingi metai nusimato?
Ankstyvos jau baige zydeti...be galo daug ziedu buvo. Velyvos zydi ir labai gausiai, antrametes, bet ir viena rusis pirmameciu neatsilieka
Sodinau tik pavasarį,kas po ranka pasitaikė,bet vistiek laiminga kad lengvai prigijo ir žydi
QUOTE(jgjgjgjg @ 2012 05 21, 08:13)
Braškių žiedų viduriukai juodi, kas tai? liga?
Pašalo
mat žiemą ragelių nenušaldė kad tik šalnos nepakąstų
Papildyta:
o juodi viduriukai,tai taip,nušalo..
Papildyta:
o juodi viduriukai,tai taip,nušalo..
QUOTE(saintlina @ 2012 05 20, 20:37)
kaip braškės žydi Seniai nemačiau taip baltuojančio braškyno
Pas mane irgi visos lysvės baltuoja nuo braškių Galvojau jau persodinėt, mat pernai išvis nebuvo jų, tai dabar susilaikiau, palauksiu vasaros galo
mano pirmametes, zydi vidutiniskai, pirmi ziedai pasalo(atleiskit dingo lietuviskos raides )
aš irgi buvau supykus, kad pernai mažai buvo ir nutarus šiemet perkelt braškyną į kitą vietą (mano jau trys metai toj pačioj vietoj). Bet dabar pažiūrėjau ir nutariau, kad gal tegu auga ten pat
Kas seniai auginat braškes, ar būtina kas kažkiek metų keist krūmelius ir jų vietą?
Ir dar klausimas - kiek teisybės tame, kad nuo žydėjimo nebegalima braškių ravėti? Vienam plote plėvelė suplyšo, o mulčo tiek neturiu. Jei paliksiu nieko nedarydama, braškių pievoj nerasiu
Kas seniai auginat braškes, ar būtina kas kažkiek metų keist krūmelius ir jų vietą?
Ir dar klausimas - kiek teisybės tame, kad nuo žydėjimo nebegalima braškių ravėti? Vienam plote plėvelė suplyšo, o mulčo tiek neturiu. Jei paliksiu nieko nedarydama, braškių pievoj nerasiu
QUOTE(saintlina @ 2012 05 21, 10:19)
Man mama sake, kad negalima ju saknu judinti... kodel nepasakysiu.. gal uogos neaugs, dzius Ir ji braskyna nuolat atnaujina-kasmet sodina nauju krmeliu, taip ir sukasi ratu, uogos nenutrukstamai dera
šiaip jau dirva nusialina,ir ligų atsiranda, reiktų vis atnaujinti,leisti tai vietai pailsėti,jei yra galimybių.O ravėt reikia atsargiai,jei jau reikalas yra, arba žole kokia apmulčiuot tas vietas,kad neželtų
QUOTE(saintlina @ 2012 05 21, 11:19)
Vienam plote plėvelė suplyšo, o mulčo tiek neturiu. Jei paliksiu nieko nedarydama, braškių pievoj nerasiu
nukirpk su žirklėmis ir šalia suguldyk. Jei nežydi piktžolės, tai ir neužsisės, ir kaip mulčas bus.