Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(diuni @ 2012 05 05, 14:38)
ax.gif o jau dabar apmulčiuotos ...aš dar nemulčiuoju , laukiu kol paaugs didesnės...

Mano prieš mėnesį naujai sodintos, tai iš karto mulčiavau šienu, ir gan storai, kad virš lapelių būtų, jeigu šalnos ar ką. Puikiai visi kereliai prigijo, tik vieną dieną vištos buvo išsprukusios, tai iškapstė tuos šienus taip, kad ėjau ieškoti savo braškių biggrin.gif Radau visas nenuskriaustas thumbup.gif Kai kurios su pumpuriukais jau ax.gif Dėl ankstyvesnio derliaus galima mulčiuoti ir plėvele lankais dengti g.gif O kai tokie lietūs ir net su krušom, tai mulčius- išsigelbėjimas.
Papildyta:
QUOTE(Zirzė @ 2012 05 06, 19:26)
prie to pacio paklausiu, gal kas turi daigeliu dovanu, arba uz simboline kaina vilniuje?

Kad taip rugpjūtis būtų, tai visos jų turėtų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dvi @ 2012 05 06, 19:02)
Nebutu. As pernai sodinau geguzes gale ir nebuvo per velu. Tik nepamirsk laistyti

Aciu,tada pulsiu i turgu bigsmile.gif Manau ten tikrai rasiu daigu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jasia @ 2012 05 06, 22:42)
Aciu,tada pulsiu i turgu bigsmile.gif Manau ten tikrai rasiu daigu smile.gif

Tikrai rasit ir pigiau nei iprastai. As ana savaitgali po 5lt mokejau uz 10-12 daigeliu, kaip iprastai kainuoja 10lt ir daugiau. Aisku ,jei noresit remontantiniu - jos brangesnes.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 05 06, 21:36)
Kad taip rugpjūtis būtų, tai visos jų turėtų ax.gif

tai as galiu ir palaukti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 05 07, 17:38)
tai as galiu ir palaukti ax.gif

Jus kuriam mieste?
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 05, 18:32)
žiedų tiek, kad baisu - gegužės pradžia, veislės vid vėlyvos arba labai vėlyvos. Teks laistyt be proto, kad nenušaltų.

pas mus irgi masiškai žydi. Laisto lietus smile.gif Bet agroplėvele tai užklojom dėl visa ko.
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2012 05 07, 17:52)
Jus kuriam mieste?

vilniuje
Atsakyti
visada sakydavau, kad aš braškių tai tikrai nauauginsiu pažiūrėjus į savo mamą, kuri iš jų auginimo kančią daro. Ir dabar.. nei mes ten dažnai grįžtam nei ką, tai braškių baisinis laukas. Ravi jas tris dienas doh.gif sakau tai apmulčiuot reikia, bent mažiau žolės augs. bet jai nepatinka mulčiavimas.. nors nežinau kodėl.. nu žodž mistika..

bet va mano dukrytei 2,5 ir man braškių pradėjo norėtis augint smile.gif tik visiškai net konsultuotis su mama šitam reikale nenoriu. Susiradau jau kur pirksiu daigelius. tik dabar turiu klausimų jums pora:

1. ar nupirkus skirtingas veisles ir susidonus viena šalia kitos jos susikryžmins? ir realiai nebus nei ansktyvų nei pvz remontantinių?

2. kokiu atstumu reikia sodinti vieną nuo kitos braškytes?
Atsakyti
Kas liečia susikryžminimą, tai aš kiek esu skaičiusi visko, tai niekur neradau kad kryžmintųsi. Bet vat užstrigęs štai kas
"Uogų derėjimo sezonui pratęsti gerai tinka Pandora veislė, kuri dėl geresnio apsidulkinimo auginama kartu su Pegasus arba Bogota veislėmis", "<...> Kad gerai derėtų, šalia reikia pasodinti bent keletą augalų apdulkintojų. Tai sunku padaryti, nes daugumos veislių braškės tuo metu jau brandina uogas (tinka remontantinės). "
Dėl atstumų, reik paieškoti tiksliau. Nes yra vesilių kurias vienaip galima sodint, o kurios pvz dar tinkamos kilimui smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meme: 08 gegužės 2012 - 11:07
man labai prirekomendavo: Sonata, Polka, Rumba ir dar galvoju apie remontantines.
manau paimciau visu po kokius 5 daigelius ir stai mano braskynas smile.gif
Atsakyti
Sveikos, girdėjau apie braškes, auginamas vazonėliuose. Pasakykite, prašau, kaip jos vadinasi ir kur jų gauti?
Atsakyti
Gal kas pasiulytu keleta balkone tinkamu auginti braskiu daigeliu? Gali buti vijoklines. Ne uz aciu, i AZ. 4u.gif
Atsakyti