Sveikos
QUOTE(pagyvenus @ 2012 04 22, 13:28)
Iš aprašymo aš supratau, kad normalūs daigai iš ūglių, tik kad nuskinami ir susodinami į daigyklas, o ne skinami tiesiai iš braškyno ir parduodami pundeliais. Pamačiau, kad sonatos vėl yra, tai dar ir tų nusipirkau 10. Bandysiu pati paduginti pagal jų aprašymą:
"Motininiams daigams pirmaisiais metais išskinami žiedai, jiems neleidžiama megzti ir auginti uogų, nes nuo to nukenčia naujų daigų kokybė. Naujų daigų skrotelės renkamos ir pikiuojamos į daigyklas tik iš pirmamečio braškyno, dėl to yra išsaugomos visos veislėms būdingos savybės ."
Kokia naudinga info. Reiks bandyt tuomet taip remontantines daugintis. Tik dvi nusipirkau
QUOTE(madmuazele @ 2012 04 24, 12:08)
Man labai saldzios pasirode "Saulene". Pernai pirkau-jau teko ragauti. Siemet pirkau Venta, Korona ir Marmolade, raso, kad saldzios. O kaip istikruju yra, suzinosiu tik paragavusi.
Marmolade ir man pasiūlė, tai paėmiau, sakė neblogos.
Papildyta:
QUOTE(Vandene @ 2012 04 23, 11:28)
Sveikos, braškių augintojos.
Turiu klausimėlį. Ruošiuosi mulčiuoti braškes šiaudais. Ar tiktų ant žemės po jais pakloti biohumuso? O gal sumaišyt? Arba įterpt į dirvą?
Dėkinga už atsakymus
Galvočiau, kad po šiaudais nėra tikslo, nes ten sliekai padarys savo darbą, gal verčiau būtų aplink/po krūmeliais?