Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(pagyvenus @ 2012 04 21, 14:30)
Sveikos. Noriu atnaujinti savo "no name" braskyną. Gal kas auginate sonata ir honeoye. Ar nelepios? Ir dar kaip su ūglių auginimu. Neapsisprendžiu imti po 10 ir dauginti, ar iš karto imti po 40. Kaip manot, nupirkus po 10 daigų, kitiems netams bent po 2-3 ūselius jos man išleis padauginimui?

Isleis, kol jaunos labai nori ''palikuoniu''
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2012 04 21, 15:30)
Sveikos. Noriu atnaujinti savo "no name" braskyną. Gal kas auginate sonata ir honeoye. Ar nelepios? Ir dar kaip su ūglių auginimu. Neapsisprendžiu imti po 10 ir dauginti, ar iš karto imti po 40. Kaip manot, nupirkus po 10 daigų, kitiems netams bent po 2-3 ūselius jos man išleis padauginimui?

Honey neblogos braškės, ankstyvos - pirmosios uogos didelės, vėliau truputį smulkėja, bet transportabilios, atsparios ligoms.
Atsakyti
ačiū už atsakymus. kol galvojau, sonata nebeliko. tai pabandysiu pasidauginti honey pradžiai.

jei kam idomu, įdedu link'ą nuolaidų puslapio. laiko dar yra, bet daigų jau pasirinkimo nebeliko braskiu daigai
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2012 04 21, 21:09)
ačiū už atsakymus. kol galvojau, sonata nebeliko. tai pabandysiu pasidauginti honey pradžiai.

jei kam idomu, įdedu link'ą nuolaidų puslapio. laiko dar yra, bet daigų jau pasirinkimo nebeliko braskiu daigai

Įdomu,kaip jos atrodo,kad paeduodamos daigyklose g.gif Gal sejinukai unsure.gif
Atsakyti
Jos čia iš sėklų augintos, ar daigiukai taip gražiai dauginami? g.gif . Užsisakiau, bet nebesupratau kurias bespaudinėjant lotuliukas.gif
Atsakyti
Iš aprašymo aš supratau, kad normalūs daigai iš ūglių, tik kad nuskinami ir susodinami į daigyklas, o ne skinami tiesiai iš braškyno ir parduodami pundeliais. Pamačiau, kad sonatos vėl yra, tai dar ir tų nusipirkau 10. Bandysiu pati paduginti pagal jų aprašymą:

"Motininiams daigams pirmaisiais metais išskinami žiedai, jiems neleidžiama megzti ir auginti uogų, nes nuo to nukenčia naujų daigų kokybė. Naujų daigų skrotelės renkamos ir pikiuojamos į daigyklas tik iš pirmamečio braškyno, dėl to yra išsaugomos visos veislėms būdingos savybės ."
Atsakyti
Sveikos, braškių augintojos.
Turiu klausimėlį. Ruošiuosi mulčiuoti braškes šiaudais. Ar tiktų ant žemės po jais pakloti biohumuso? O gal sumaišyt? Arba įterpt į dirvą?
Dėkinga už atsakymus rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif gal kurios daugiau rūšių augina braškių galėtų jas įvertinti pagal saldumąax.gif Radau tik kad Vikat ir Saliut veislių braškes rūgštokos, o kurios saldžiausios?
Atsakyti
Man labai saldzios pasirode "Saulene". Pernai pirkau-jau teko ragauti. Siemet pirkau Venta, Korona ir Marmolade, raso, kad saldzios. O kaip istikruju yra, suzinosiu tik paragavusi.
Atsakyti
kas auginat remontantines?

mano braskem siemet busjau 3 vasara - bet bet nesusidaro dideli kerai.
uogu duoda
bet kaip pasodinau su kokiasi 4-5lapasi -tokie ir dabar

siandien kalvariju turguje nuopirkau 10 marmeladiniu braskiu
ziuresim kaip joms patiks pas mus augti
Atsakyti
Sveikos braškytės 4u.gif
Šiemet noriu atnaujinti savo braškyną, gal patartumėt, ką galėčiau pasėti vietoj kur augo braškės, kad žemė atsigautų, o rugpjūtį galėčiau sodinti naujus daigus? Pasiliksiu šiems metams tik porą lysvių. Ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Sveikos

QUOTE(pagyvenus @ 2012 04 22, 13:28)
Iš aprašymo aš supratau, kad normalūs daigai iš ūglių, tik kad nuskinami ir susodinami į daigyklas, o ne skinami tiesiai iš braškyno ir parduodami pundeliais. Pamačiau, kad sonatos vėl yra, tai dar ir tų nusipirkau 10. Bandysiu pati paduginti pagal jų aprašymą:

"Motininiams daigams pirmaisiais metais išskinami žiedai, jiems neleidžiama megzti ir auginti uogų, nes nuo to nukenčia naujų daigų kokybė. Naujų daigų skrotelės renkamos ir pikiuojamos į daigyklas tik iš pirmamečio braškyno, dėl to yra išsaugomos visos veislėms būdingos savybės ."

Kokia naudinga info. Reiks bandyt tuomet taip remontantines daugintis. Tik dvi nusipirkau biggrin.gif

QUOTE(madmuazele @ 2012 04 24, 12:08)
Man labai saldzios pasirode "Saulene". Pernai pirkau-jau teko ragauti. Siemet pirkau Venta, Korona ir Marmolade, raso, kad saldzios. O kaip istikruju yra, suzinosiu tik paragavusi.

Marmolade ir man pasiūlė, tai paėmiau, sakė neblogos.

Papildyta:
QUOTE(Vandene @ 2012 04 23, 11:28)
Sveikos, braškių augintojos.
Turiu klausimėlį. Ruošiuosi mulčiuoti braškes šiaudais. Ar tiktų ant žemės po jais pakloti biohumuso? O gal sumaišyt? Arba įterpt į dirvą?
Dėkinga už atsakymus rolleyes.gif

Galvočiau, kad po šiaudais nėra tikslo, nes ten sliekai padarys savo darbą, gal verčiau būtų aplink/po krūmeliais?
Atsakyti