Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(dapkunaite @ 2012 04 16, 15:16)
1.planuoju savaitgali pasisodinti ar galima?ar jau per velu?
2.planuoju sodint i agro plevele, tai mazdaug kas kiek cm daryt skyles ir sodint?

1. Kad nevelu tai tikrai. Pernai man taip isejo, kad sodinau geguzes viduryje-paragavom po kelias uogytes nuo krumelio.
2. Nelabai patyrus as, bet galiu parasyti kaip as dariau (kaip tik vakar)- tarp skyliu eileje ~35cm tarpelius (kas tiek sulankstyta buvo plevele-patogu buvo atsizymeti per sulenkimus biggrin.gif ), o tarp eiliu apie 60 cm dariau tarpa.

O skaiciau, kad turi buti: "* Tarpai tarp braškių kerų turi būti apie 40-50 cm, o atstumas tarp eilių - ne mažesnis kaip 70 cm." wink.gif
Atsakyti
ar kasnors auginate braskes lysvese dengtose plevele?
Atsakyti
Pasisodinau 2 rūšių daigus - Lambada ir Sonata. Sodinom į šiek tiek pakeltas lysves, uždengtas juoda agroplėvele. Žiūrėsim, ar pavyks.
Kai pirkau daigus, pardavėjas minėjo, kad braškės šalnų ir šalčių nebijo. Taip pat įspėjo, kad skirtingas veisles reikia sodinti toliau vieną nuo kitos, atstumas turi būti bent 5 metrai, antraip nukentės derlius.
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 04 17, 15:57)
Pasisodinau 2 rūšių daigus - Lambada ir Sonata. Sodinom į šiek tiek pakeltas lysves, uždengtas juoda agroplėvele. Žiūrėsim, ar pavyks.
Kai pirkau daigus, pardavėjas minėjo, kad braškės šalnų ir šalčių nebijo. Taip pat įspėjo, kad skirtingas veisles reikia sodinti toliau vieną nuo kitos, atstumas turi būti bent 5 metrai, antraip nukentės derlius.

uzsisakiau siandien Polka ir Marmolada. apmulciuosiu pasodinus sienu g.gif ar pjuvenom geriau?
Atsakyti
As pasisodinau Marmolada, Venta (pirkau lyg Venta, grizus pamaciau, kad Ventana uzrasyta-nezinau kaip is tikruju blush2.gif ) ir Senga Sengana. Pernykstej lysvej nezinau kokios auga pas mane.
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 04 16, 13:49)
Gal galima parsisiusti daigų g.gif

as siunciausi is sonis.lt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 04 17, 15:57)

o kas darosi sodinant kelias veisles greta?
as kaip tik pasodinau po lysve skirtingu rusiu.
Atsakyti
QUOTE(lingomina @ 2012 04 17, 16:47)
o kas darosi sodinant kelias veisles greta?
as kaip tik pasodinau po lysve skirtingu rusiu.

Aha, aš irgi galvoju, kodėl vienoms kitų draugija netinka g.gif Veislės gi taip greit neišsigims g.gif Būna, kad skirtingos rūšys vienoje lysvėje auga, ir uogos skirtingos būna, nesuvienodėja g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2012 04 17, 17:27)
uzsisakiau siandien Polka ir Marmolada. apmulciuosiu pasodinus sienu  g.gif ar pjuvenom geriau?

Tik nemulčiuokite pjuvenomis, jau geriau šienu , nors labiausiai tiktų šiaudai:rolleyes:
Atsakyti
Aš iš Lingienės nusipirkau Marmolada, Jamashka ir Honeyoe daigu, paskui galėsių pakomentuot. O dėl sodinimo skirtingų rušių- tai tikrai nepastebėjau, kad kryžmintusi braškės, kad netgi šalia augančios išsaugo savo veisles. Lyg apie braškes skaičiau (jei ne klystu), kad jų žiedai sterilus g.gif
Atsakyti
sodint keletą rūšių kartu uogų bus, tik ūsai augdami taip susimaišys, kad tikrai neatskirsite rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jediara: 18 balandžio 2012 - 07:12
Sveikos. Noriu atnaujinti savo "no name" braskyną. Gal kas auginate sonata ir honeoye. Ar nelepios? Ir dar kaip su ūglių auginimu. Neapsisprendžiu imti po 10 ir dauginti, ar iš karto imti po 40. Kaip manot, nupirkus po 10 daigų, kitiems netams bent po 2-3 ūselius jos man išleis padauginimui?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 21 balandžio 2012 - 13:31