Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(madmuazele @ 2012 04 03, 11:14)
As niekaip nesuprantu-ko taip visos verziasi tresti braskes? g.gif Tuomet auginti neverta-pilna tokiu turgeliuose biggrin.gif

Man bobulia sakė tręšt, nes neva be trąšų braškių nebus... nors jų vis tiek ir nebuvo, tik lapai iškerojo doh.gif
O jūs ir be trąšų turit braškių?
Nors mūsų krūmai gal jau seni, kiek gali m derėt tos pačios braškės g.gif nors ji mačiau tais ūgliais biški atnaujina ir vis tiek nėr uogų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Angelux @ 2012 04 04, 08:41)
Pasėjus TEMPTATION  brakes, iš 10 išdygo 5 ,labai ilgai dygo-apie mėnesį, dabar augam  biggrin.gif , jau turim po 4 lapelius

o jus jas pikavot? ar auga ten, kur pasetos?

QUOTE(Saulužė @ 2012 04 04, 18:55)
Man bobulia sakė tręšt, nes neva be trąšų braškių nebus... nors jų vis tiek ir nebuvo, tik lapai iškerojo doh.gif
O jūs ir be trąšų turit braškių?
Nors mūsų krūmai gal jau seni, kiek gali m derėt tos pačios braškės g.gif nors ji mačiau tais ūgliais biški atnaujina ir vis tiek nėr uogų g.gif

As pirmi metai pernai sodinau-tikrai netresiau-braskiu buvo, bet nedaug, nes pirmi metai...
Mano mama niekada netresia braskiu-visuomet ju turedavom smile.gif O braskes mama atnaujina kas 3 metai.
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2012 04 04, 19:55)

Vat būtent, nėra reikalo jų tręšti, bet būtina gerinti dirvą joms. MB senelė kiekvienais metais dėdama mėšlą bulvių laukui ir braškėms nepagailėdavo, bet niekad jų nebuvo, tik nuostabaus grožio krūmai biggrin.gif O mama visada sako, kad braškėms reikalinga čiut skurdoka dirva ir truputį rūgšti. Ji visada jas sodindavo į pačią prasčiausią vietą kol. sode ir aplankydavo tik derliui kibirais nuimti g.gif Tačiau patartina mulčiuoti, kad piktžolės nesiveistų ir pamaitintų savaime atsiradusiomis organinėmis "trąšomis". Prižiūrėti krūmeliai puikiai dera 3 metus, todėl braškyną nuolat reikia atnaujinti.
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 04 04, 20:40)
o jus jas pikavot? ar auga ten, kur pasetos?

Jos pasėtos į durpines tabletes, bet jei ir butu ne tablėtese, tai dar nepikiuočiau- nu laabai dar mažos
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 04 04, 21:02)
O mama visada sako, kad braškėms reikalinga čiut skurdoka dirva ir truputį rūgšti. Ji visada jas sodindavo į pačią prasčiausią  vietą kol. sode ir aplankydavo tik derliui kibirais nuimti g.gif Tačiau patartina mulčiuoti, kad piktžolės nesiveistų ir pamaitintų savaime atsiradusiomis organinėmis "trąšomis". Prižiūrėti krūmeliai puikiai dera 3 metus, todėl braškyną nuolat reikia atnaujinti.

Nu nejaugi čia tikrai tiesa g.gif : kai tik įsigijom sklypą, tai parsitempiau iš mamos sodo du braškių krūmus (dvimečius), jau žydinčius blush2.gif Nu labai norėjosi kažką pasisodint, kad butų ką mažajai pasiskint nuvažiavus. Tai ar mano ranka lengva (visad mama duodavo man sėklas sėt, ar kažką kitka pasodint-visad gerai augdavo), bet jos su žiedais ir birželio mėn. sodintos ir dar į praktiškai į priemolį, puikiai prigijo ir derėjo jau tais pačiais metais , niekuom nepurškiau, nemulčiavau, netrešiau, o uogu iš dvėju krūmų kas kart nuvažiavus turėjom pilnas saujas prisiskinus. O žemę su kauptuku nu labai sunku papuriant- suketėja tas molis. Paskui užsivežėm žemių ir susodinau braškes, tai pirmai metais labai mažai derėjo (gal kad pirmi metai), bet ir trešiau ir popinau, bet vis tiek toj anoj muolingoj lysvej (kuroje jau ketvirti metai braškės) kažkokios daug atsparesnės šalčiui ir uogu- skint ir skink. Gal muolis mažiau šalčio praleidžia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Almost an angel @ 2012 04 04, 11:35)
o tai paprastoms braškėms užtektų vietos augti vazone?  unsure.gif  Nes daržo tai nėr...

Auginkite paprastas remontantines, kurios apie 2 Lt kainuoja, nes jei auginsite vazonėlyje, tai ir bus "vijoklinės" tik už geresnę kainą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2012 04 04, 18:55)

Tai nuo trąšų ir augina lapus, o ne uogas.
Atsakyti
sveikos, pasisėjau pirmąkart ir aš tokių balkoninių braškių, dar tebelaukiu dygstančių, matysim kas bus. irgi pirkau nepigias, 9 lt, o sėkliukių tebuvo apie 10. Tik idomu - į kokią žemę, substratą jas sodinti, ką labiau mėgsta? ir priminkit kokiomis sąlygomis jos išvis auga.
Atsakyti
Labai ačiū visoms už savo patirtį 4u.gif 4u.gif 4u.gif daugiau jokių trąšų schmoll.gif
QUOTE(lelijabalta1 @ 2012 04 05, 21:25)
sveikos, pasisėjau pirmąkart ir aš tokių balkoninių braškių, dar tebelaukiu dygstančių, matysim kas bus. irgi pirkau nepigias, 9 lt, o sėkliukių tebuvo apie 10. Tik idomu - į kokią žemę, substratą jas sodinti, ką labiau mėgsta? ir priminkit kokiomis sąlygomis jos išvis auga.

Jos labai sunkiai dygsta... Man išdygo gal 4, iš kurių tik vienas normalesnis daigas buvo, bet ir tas kažko pasimiriojo verysad.gif
Atsakyti
Gal kas Vilniuje turi parduoti braškių daigu? g.gif
Atsakyti
ir as noreciau daigu Vilniuje wink.gif
gal kas parduoda?
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 03 29, 22:07)
Yra muge Zemes ukio akademijoj, siandien ,ryt ir poryt. Buvau siandien ten, nusipirkau pas Lingiene braskiu po 10 lt uz 11 daigu. 

Nusipirkau ir as Lingienes braskiu daigeliu prie Megos uz tokia pat kaina smile.gif Eisiu siandien sodinti "i" agroplevele.
Atsakyti