Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Upas @ 2012 04 03, 10:21)
Pirkau Seklos.lt TEMPTATION H Elite serijos, svyrančias braškes kaina apie be nuolaidos 8-9lt 9-11 sėklų pakelyje. Iš jų sudygo 2 bet neprigijo. Labai nusivyliau. Kalbėjau dėl to su pardavėjom, pasakė, kad taip ir turi būti kad jos labai nedaigios. Jų daigumas mažiau nei 50%.
Pradžioje aišku apkaltino kad nemoku daiginti, sąlygos netiko, pasakiau kad daiginau ne žemėje, ir sąlygos visoms vienodos, nedaigias sėklas galiu gražinti, tai nieko daugiau nebesakė, ale skambinti jų viršininkams, nes pareikalavau kad duotu kitas sėklas, arba gražintu pinigus.
Dabar -40% nuolaida nusipirkau Vilmorin gamintojų TEMPTATION  sėklų, su nuolaida irgi apie 8 lt kainavo, pas juos apie 40 sėklų pakelyje. Kaip sudygs matysim.
Parodose, mūgėse vieno krūmelio kaina apie 10lt.

Kiek aš žinau tai ne vieno krūmelio tokia kaina, o už 10lt gauni 11 daigų (tipo moki už 10, o 11-tą duoda viršaus jei kuris nors "nepatiks")
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2012 04 03, 13:03)
Kiek aš žinau tai ne vieno krūmelio tokia kaina, o už 10lt gauni 11 daigų (tipo moki už 10, o 11-tą duoda viršaus jei kuris nors "nepatiks")

Tai paprastų braškių kaina, o "vijoklinės" kainuoja 1 krūmelis 10 Lt.

Nors pakalbėkite su pačia augintoja Lingiene, kiek Jums papasakos apie "vijoklines" braškes, kad tai tik pirkėjų "akių dūmimas" rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 04 03, 12:22)
Nors pakalbėkite su pačia augintoja Lingiene, kiek Jums papasakos apie "vijoklines" braškes, kad tai tik pirkėjų "akių dūmimas" rolleyes.gif

Aga, apie paprastas ir rašiau, nesuskaičiau matyt iki galo, tai taip ir gavos doh.gif
Vijoklinių aš neauginu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meme: 03 balandžio 2012 - 12:16
QUOTE(jediara @ 2012 04 03, 12:22)

Taigi jau buvo vienais metais forume bumas ant šitų vijoklinių. Kiek prisimenu nieko gero su jomis nesigavo.
Atsakyti
Gal žinote kas atsitiko mano braškytėm-jų lapai tokie blizgūs sidabrinės ,violetinės spalvos g.gif Braškės sodintos vasaros pabaigoj,apmulčiuotos papuvusiais šiaudais.Šiap labai gražiai atsigavusios,leidžia naujus lapelius,bet tie senieji tokie gražiai įtartini.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo januxs: 03 balandžio 2012 - 14:48
QUOTE(Upas @ 2012 04 03, 09:21)
Dabar -40% nuolaida nusipirkau Vilmorin gamintojų TEMPTATION  sėklų, su nuolaida irgi apie 8 lt kainavo, pas juos apie 40 sėklų pakelyje. Kaip sudygs matysim.
Parodose, mūgėse vieno krūmelio kaina apie 10lt.

o tai ne veloka dabar seti? g.gif ar cia kitiems metams?
Beje, kazkas cia minejo vijoklines braskes. Tai cia kiek teko skaityti yra skirtingi dalykai, nes esu macius balkone vienam, tai ant vieno to krumo daug uogyciu buvo, neturetu but kazkokiu bedu smile.gif zodziu, lauksim mugiu ir ieskosim pirkti, o tada galesiu ir pasakyt, kas ten gavosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Almost an angel @ 2012 04 03, 17:38)
o tai ne veloka dabar seti?  g.gif ar cia kitiems metams?
Beje, kazkas cia minejo vijoklines braskes. Tai cia kiek teko skaityti yra skirtingi dalykai, nes esu macius balkone vienam, tai ant vieno to krumo daug uogyciu buvo, neturetu but kazkokiu bedu smile.gif zodziu, lauksim mugiu ir ieskosim pirkti, o tada galesiu ir pasakyt, kas ten gavosi  ax.gif

Geriau už 10 Lt nusipirkti 10 krūmelių braškių, tai tikrai uogų turėsite rolleyes.gif
Atsakyti
Esu turguj mačius kaip gėles pardavinėjamas vazonuose,bet kaina didelė-15 ar 25 litai,tai mastau.gif irnesakyk.gif
Atsakyti
Pasėjus TEMPTATION brakes, iš 10 išdygo 5 ,labai ilgai dygo-apie mėnesį, dabar augam biggrin.gif , jau turim po 4 lapelius
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 04 03, 17:43)
Geriau už 10 Lt nusipirkti 10 krūmelių braškių, tai tikrai uogų turėsite rolleyes.gif

o tai paprastoms braškėms užtektų vietos augti vazone? unsure.gif Nes daržo tai nėr...
Atsakyti
Pasirodysiu kaip aš pernai balkone auginau remontantines braškes, nežinau ar cia jos vijoklines tos pačios ar ne. Vienu žodžiu buvo vaikams pramoga, uogos prastoko skonio visiškai, gal pimosios kiek geresnės. Leido daug ūsų, iš ūsų dar ūsų. Tik dabar bijau pameluoti ar ant tų ūsų buvo braškių, gal... nepamenu, lyg ant pačių pirmųjų. Pirkau pas Lingienę, Albion veislės po 3 Lt už krūmelį. Dabar jos tupi rūsyje, per žiem visai nelaistytos, bet lygtai gyvos, tik dabar palaisčiau, bet kai tokie orai bijau traukti į lauką, kas nebūtų per šalta.

Nuotraukų nedaug ir neinformatyvios, bet:
1, 2011-06-10
2,3, 2011-09-14 (fotografuotas žiogas, kuris užklydo į trečią aukštą)
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
super Rike thumbup.gif reikes meginti ir man, gal net palyginimui galima ir tokias ir tokias skirtinguose induose auginti...
Atsakyti