Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

Ela, taip jau galima senus lapus nuimti nuo braskiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(erika_daug @ 2012 04 01, 20:43)
Ela, taip jau galima senus lapus nuimti nuo braskiu smile.gif

aciuks.gif kokia grazesne diena taip ir padarysiu. Rudeni buvau nuskainiojus negrazius, bet po ziemos ir likusieji nekaip atrodo. Bet jau maciau ruosia naujus lapelius visos smile.gif
Atsakyti
Labas vakaras.
Noriu pasidalint tokiu atradimu nete http://www.hidroponi...5-boktas-brakms Kažin į kokias granules čia tas braškes sodina? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 04 01, 16:59)
Visada buvau įsitikinus, kad vaisius braškės mezgsti ruošiasi  kitiems metams tik pabaigusios derlių g.gif Tai, kaip suprantu, geriausia iš rudens g.gif Nors čia gal ir nesąmonė ax.gif
Įsigijau Induska ir Yamaska daigiukų. Pasitikėjau pačios pardavėjos nuomone, nes kol atvažiavau į mugę- pamiršau pavadinimus ko noriu doh.gif Ar kas nors auginate tokias ir kokie atsiliepimai g.gif

Aš Yamaska auginu. Labai didelės uogos ir saldžios. Auginam trijų veislių uogas. Tai Yamaska didžiausios
Atsakyti
Aciu,kas atsake apie tresima. Bet as tik baigiantis vasarai sodinau,tai turbut vis tiek reikejo patresti,kai prigijo,o as to nepadariau. g.gif O pavasari taip suprantu,jau nebegalima. Nu,gal uzaugs kokia uoga. g.gif
Atsakyti
QUOTE(zemec @ 2012 04 02, 11:11)
Aciu,kas atsake apie tresima. Bet as tik baigiantis vasarai sodinau,tai turbut vis tiek reikejo patresti,kai prigijo,o as to nepadariau. g.gif O pavasari taip suprantu,jau nebegalima. Nu,gal uzaugs kokia uoga. g.gif

Visumoj niekas neskuba tu braškių tresti,pitmametėms išvis turėtų užtekti maisto,o uogu gausumas pirmais metais nuo trašų nelabai priklauso,nebent jos specialios ir su kažkokiu mikroelementu buna,gerai neprimenu.
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 04 02, 13:13)
Visumoj niekas neskuba tu braškių tresti,pitmametėms išvis turėtų užtekti maisto,o uogu gausumas pirmais metais nuo trašų nelabai priklauso,nebent jos specialios ir su kažkokiu mikroelementu buna,gerai neprimenu.

aciu dievui, mat as ir praeita rugpjuti tik pasodinau, tris rusis, po gal koki 14 daigeliu, tai ir mastau ar bus tu uogyciu siemet... Neauginus braskiu, tai ir neramu labai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo užsklanda: 02 balandžio 2012 - 14:12
Sveikos, braškių augintojos smile.gif pirmiausia skubu pasidžiaugti tomis, kurios turi vietos ir galimybę auginti dideles lysves šių skanėstų. Tačiau aš šiuo metu to daryti negaliu, o taip smagu būtų užsiauginti kelias savo uogytes smile.gif esu girdėjusi apie svyrančias braškes, kurias žmonės augina balkone. Gal kam teko susidurti? Gal žinot, kur galima būtų nusipirkti daigų? (mėginau per paiešką surasti kokios info, bet nieko nerado...). Ačiū iš anksto už informaciją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2012 04 02, 08:19)
Aš Yamaska auginu. Labai didelės uogos ir saldžios. Auginam trijų veislių uogas. Tai Yamaska didžiausios

Oi, tai geras atsiliepimas, nes pasigooglinau truputį (po laiko hihihi.gif ) tai radau info, kad jų vienintelis trūkumas- prastas skonis g.gif Tik va susodinau vakar doh.gif , tai neaišku kas gausis iš mano naujojo braškyno. Gerai kad liko nepasodinti keli kereliai, į lysvę netilpo. Jaučiu, jiems pasisekė ax.gif
Papildyta:
QUOTE(užsklanda @ 2012 04 02, 15:04)
aciu dievui, mat as ir praeita rugpjuti tik pasodinau, tris rusis, po gal koki 14 daigeliu, tai ir mastau ar bus tu uogyciu siemet... Neauginus braskiu, tai ir neramu labai

Tikrai bus 4u.gif
Atsakyti
O seną braškyną galima tręšt? Nes pernai kaip patrešėm bechlorėm braškių trašom, tai vien lapai išsilapojo, o uogų jei 5 buvo tai labai gerai doh.gif ar šiemet bandyt patręšt? g.gif
Atsakyti
Pirkau Seklos.lt TEMPTATION H Elite serijos, svyrančias braškes kaina apie be nuolaidos 8-9lt 9-11 sėklų pakelyje. Iš jų sudygo 2 bet neprigijo. Labai nusivyliau. Kalbėjau dėl to su pardavėjom, pasakė, kad taip ir turi būti kad jos labai nedaigios. Jų daigumas mažiau nei 50%.
Pradžioje aišku apkaltino kad nemoku daiginti, sąlygos netiko, pasakiau kad daiginau ne žemėje, ir sąlygos visoms vienodos, nedaigias sėklas galiu gražinti, tai nieko daugiau nebesakė, ale skambinti jų viršininkams, nes pareikalavau kad duotu kitas sėklas, arba gražintu pinigus.
Dabar -40% nuolaida nusipirkau Vilmorin gamintojų TEMPTATION sėklų, su nuolaida irgi apie 8 lt kainavo, pas juos apie 40 sėklų pakelyje. Kaip sudygs matysim.
Parodose, mūgėse vieno krūmelio kaina apie 10lt.
QUOTE(Almost an angel @ 2012 04 02, 14:29)
Sveikos, braškių augintojos smile.gif pirmiausia skubu pasidžiaugti tomis, kurios turi vietos ir galimybę auginti dideles lysves šių skanėstų. Tačiau aš šiuo metu to daryti negaliu, o taip smagu būtų užsiauginti kelias savo uogytes smile.gif esu girdėjusi apie svyrančias braškes, kurias žmonės augina balkone. Gal kam teko susidurti? Gal žinot, kur galima būtų nusipirkti daigų? (mėginau per paiešką surasti kokios info, bet nieko nerado...). Ačiū iš anksto už informaciją  4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upas: 03 balandžio 2012 - 09:29
As niekaip nesuprantu-ko taip visos verziasi tresti braskes? g.gif Tuomet auginti neverta-pilna tokiu turgeliuose biggrin.gif
Atsakyti