As vis dar metausi, ar bandyti mulciuoti pjauta zole braskes, ar juoda agroplevele dengt (1 lysve pernai susodintu, kita siemet uzsodinsiu). Niekaip neapsisprendziu Gal sena lyzve zole, o nauja plevele, o gal viska plevele arba viska zole....
Ziurejau vakar, tai jau matosi, kad budinasi jos pas mane Turbut dabar jau reiketu senus lapus nukarpyt? Ar ne?
QUOTE(vijoleta20 @ 2012 03 29, 15:15)
mano is estijos atsisiustos braskesnesiteike ne viena sudygti, labai apmaudu.
As pas estus braskiu neradau Zemuogiu tik prisipirkau. visos islindo Braskes siemet daigais pirksiu. Beje,nuo kada pradeda daigeliais prekiauti?
QUOTE(Ela... @ 2012 03 29, 17:33)
As vis dar metausi, ar bandyti mulciuoti pjauta zole braskes, ar juoda agroplevele dengt (1 lysve pernai susodintu, kita siemet uzsodinsiu). Niekaip neapsisprendziu Gal sena lyzve zole, o nauja plevele, o gal viska plevele arba viska zole....
Ziurejau vakar, tai jau matosi, kad budinasi jos pas mane Turbut dabar jau reiketu senus lapus nukarpyt? Ar ne?
tai gal zinot koki gudru buda kaip ta plevele uzdet ant jau pasodintu braskiu? Mano tik rudeni sodintos tai mazytes....
QUOTE(Ela... @ 2012 03 29, 17:33)
As vis dar metausi, ar bandyti mulciuoti pjauta zole braskes, ar juoda agroplevele dengt (1 lysve pernai susodintu, kita siemet uzsodinsiu). Niekaip neapsisprendziu Gal sena lyzve zole, o nauja plevele, o gal viska plevele arba viska zole.... Z
Čia gera mintis, gal taip ir daryčiau Turėsi ką palyginti, kaip geriau, kaip pačiai paprasčiau ir kitus pliusus ir minusus
QUOTE(wytaute69 @ 2012 03 29, 19:00)
tai gal zinot koki gudru buda kaip ta plevele uzdet ant jau pasodintu braskiu? Mano tik rudeni sodintos tai mazytes....
as nezinau gudraus, mano irgi nedideles (ana pavasari sodintos), tai tiesiog planuoju issitiest ant virsaus nuo vieno sono ir karpyt skyles is eiles mazdaug virs krumeliu. Gal pradzioj X forma tiesiog, o tada jau apkirpt kiek reikia istraukus krumeli. Nezinau kaip tai pavyktu, bet nepabandzius nesuzinosiu
Papildyta:
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 29, 19:56)
Čia gera mintis, gal taip ir daryčiau Turėsi ką palyginti, kaip geriau, kaip pačiai paprasčiau ir kitus pliusus ir minusus
Tai va labiau lyg linkstu prie to misraus varianto. Pabandzius visaip turesiu akivaizdzios patirties.
Vasaros gale buvau paskleidus pjautos zoles ant abieju lysviu, tuscia lysve perkasiau pries rudeni, siandien supurenau ta kurioje jau auga.
Berasydama lyg ir apsisprendziau , kad turbut pasiruosiu artimiausiu metu ta tuscia ir uzdengsiu plevele, o senajai lauksiu zoles
QUOTE(amarrile @ 2012 03 29, 12:41)
Savaites begyje norėčiau įsigyt braškiu.Ar Kaune nera kokios muges savaitgalį?
Yra muge Zemes ukio akademijoj, siandien ,ryt ir poryt. Buvau siandien ten, nusipirkau pas Lingiene braskiu po 10 lt uz 11 daigu. Ir kalifornijos slieku yra , cia kazkas ieskojo kitoje temoje.
QUOTE(Venta9 @ 2012 03 29, 22:07)
Yra muge Zemes ukio akademijoj, siandien ,ryt ir poryt. Buvau siandien ten, nusipirkau pas Lingiene braskiu po 10 lt uz 11 daigu. Ir kalifornijos slieku yra , cia kazkas ieskojo kitoje temoje.
Aš apie sliekus kalbėjau Ačiū už info Ir daigelių labai reikia, matyt reiks šiandien nulėkt Tik tos spūstys mane labai erzina Kažin, dabar nusipirkus ir pasodint iš karto, nes man kažkaip šalta dar atrodo, gal neprigis
Merginos,o kada braskes tresti?
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 30, 08:17)
Aš apie sliekus kalbėjau Ačiū už info Ir daigelių labai reikia, matyt reiks šiandien nulėkt Tik tos spūstys mane labai erzina Kažin, dabar nusipirkus ir pasodint iš karto, nes man kažkaip šalta dar atrodo, gal neprigis
Prigis, tik nelaistyt dabar, taip ji patare, bet kad salcius nerealius zada. O man su autob. vaziuot 25 km ir dar pestute gabala.
QUOTE(zemec @ 2012 04 01, 16:51)
Merginos,o kada braskes tresti?
Visada buvau įsitikinus, kad vaisius braškės mezgsti ruošiasi kitiems metams tik pabaigusios derlių Tai, kaip suprantu, geriausia iš rudens Nors čia gal ir nesąmonė
Įsigijau Induska ir Yamaska daigiukų. Pasitikėjau pačios pardavėjos nuomone, nes kol atvažiavau į mugę- pamiršau pavadinimus ko noriu Ar kas nors auginate tokias ir kokie atsiliepimai
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 04 01, 16:59)
Visada buvau įsitikinus, kad vaisius braškės mezgsti ruošiasi kitiems metams tik pabaigusios derlių Tai, kaip suprantu, geriausia iš rudens Nors čia gal ir nesąmonė
Įsigijau Induska ir Yamaska daigiukų. Pasitikėjau pačios pardavėjos nuomone, nes kol atvažiavau į mugę- pamiršau pavadinimus ko noriu Ar kas nors auginate tokias ir kokie atsiliepimai
Kazkada l. senai Induka auginau, bet nieko nepamenu, nezinau kodel ju atsisakiau. O ka pirkau dabar pamirsau ajajai, neuzsirasiau, pavadinima radus kur prisiminciau. Taip, is rudens jau kazkaip jos pasiruosia kitu metu derliui ir patresti reikia kai ravi po derliaus nuemimo.
QUOTE(Venta9 @ 2012 04 01, 16:56)
Prigis, tik nelaistyt dabar, taip ji patare, bet kad salcius nerealius zada. O man su autob. vaziuot 25 km ir dar pestute gabala.
reiks pasidomėt prognozėm, bet tai nėr ko ir stebėtis iš esmės Bent bandysiu susodint, nes per darbo savaitę laiko nebus ,neišgyvens dar belaukdami Velykų ryto