Aš auginau braškes plėvelėje. Nepatiko man. Žymiai geriau mulšiuoti šiaudais ar žole. Dirva buvo paruošta ir varputį ir kt. baisias žoles atrodė, kad jau taip gerai išrinkau, bet vistiek pradėjo želti pro skylutes prie braškių krūmelio. Išraut nėr kaip, kartu su braške raunasi. O paskui ir visą plėvelę subadė, praaugo. Pasiutimas tiesiog buvo. Aš pirkau celofaninę plėvelę specialiai braškėms, kurios viena pusė balta (viršutinė), o kita pusė - juoda. Gal tose plėvelėse, kurios kaip juoda agroplėvelė ir geriau būtų, bet aš jau daugiau taip nenoriu. Manau, kad varputis ir tą prašautų.
Be to, kažkur esu skaičiusi, kad plėvelėje auginamos braškių krūmai greičiau susensta.
Vienas pliusas - braškės švarios. Bet jos švarios bus ir šiaudais mulčiuojant.
Minusas - šliužų ir sraigių po plėvele prisirenka, o išrinkti nėr kaip.
Minusas - kai užeina sausra, tai ir po plėvele išdžiūsta, o palaistyti nepatogu, stovėk prie kiekvieno krūmelio ir liek (bet tai tik su celofanu, su agro danga būtų paprasčiau). Todėl gerai būtų įrengti laistymo sistemą, bet tai jau kainuoja.
Aš su agrotekstilės danga auginu braškes treji metai ir matau jos tik privalumus - braškės auga puikiai, derlių duoda gausų, išdžiūna dirva po danga daug lėčiau nei šalia esančios dirvos, ravėt nereikia, o jei kokia žolė išdygsta prie krūmelio, tai ją lengvai išraunu. na pas mane jokių varpučių nėr - išnaikinom, išrinkom viską prieš darydami daržą ir braškyną. na ir tą išlindusią žolytę išraunu lengvai kol ji jauna - nelaukiu kol šaknis suleis ir sulapos kaip braškė
Per tuos trejus metus pro agrotekstilės dangą yra išlindusios gal dešimt žolyčių (tikslaiu lindo į dangą), kurias išroviau per sekundėlę, nes jos išsirauna ypač lengvai (žolės dygsta ne iš po dangos, o iš viršaus jei nukrenta kokia sėklytė - po danga jokių sėklų nėra ir jos ten neturi šansų patekt). Patys braškių krūmai auga dideli ir matau, kad jiems bent jau pas mane patinka
O kaip sraigės ir šliužai ten pateks gali ir ką jie ten veiktų visiškoj tamsoj ir prispausti prie žemės
Gal danga uždengta kažkaip ne taip - uždengus dangą reikia ją prie žemės prismeigti su metaliniais smaigais ir ta danga labai tampriai priglunda prie žemės, o kur auga braškės būna šiek tiek nuolaidžiau, tai jei reiktų laistyti būtų ypač paprasta - eini su laistytuvu ir lieji - vanduo tiesiai prie krūmelio ir susigeria, niekur nenubėga (pas mus laistymo sistema išvedžiota, tai laistyt neteko pačiai, bet jei reiktų būtų ypač lengva)
Bet čia tokia mano patirtis
Per tuos trejus metus pro agrotekstilės dangą yra išlindusios gal dešimt žolyčių (tikslaiu lindo į dangą), kurias išroviau per sekundėlę, nes jos išsirauna ypač lengvai (žolės dygsta ne iš po dangos, o iš viršaus jei nukrenta kokia sėklytė - po danga jokių sėklų nėra ir jos ten neturi šansų patekt). Patys braškių krūmai auga dideli ir matau, kad jiems bent jau pas mane patinka
O kaip sraigės ir šliužai ten pateks gali ir ką jie ten veiktų visiškoj tamsoj ir prispausti prie žemės
Gal danga uždengta kažkaip ne taip - uždengus dangą reikia ją prie žemės prismeigti su metaliniais smaigais ir ta danga labai tampriai priglunda prie žemės, o kur auga braškės būna šiek tiek nuolaidžiau, tai jei reiktų laistyti būtų ypač paprasta - eini su laistytuvu ir lieji - vanduo tiesiai prie krūmelio ir susigeria, niekur nenubėga (pas mus laistymo sistema išvedžiota, tai laistyt neteko pačiai, bet jei reiktų būtų ypač lengva)
Bet čia tokia mano patirtis
Na vat ir sakau, kad gal su agrotekstile kitaip, su celofanine plevele man nepatiko.
Mano tėvai prieš daugybę metų augino braškes po celofanine plėvele. Tai kaip ir viskas gerai jiems buvo. Nei žolės lindo nei ką. Aišku, su agro daug geriau, bet ir su ta gerai buvo. Ir drėgmė po plėvele geriau laikosi.
QUOTE(giedrulka @ 2012 03 22, 17:02)
Na vat ir sakau, kad gal su agrotekstile kitaip, su celofanine plevele man nepatiko.
mano agrotekstilė tai celofaninė, tik nėra įprasta plėvelė - ji iš tokių siaurų juostelių supintas audinys - vat čia gerai matosi
http://public.fotki....s/img-0295.html
toks audinys "kvėpuoja", puikiai praleidžia vandenį gilyn, o išgarina jį lėčiau nei įprasta plėvelė ir svarbiausia neyra, nepūna
QUOTE(mumrikas @ 2012 03 22, 17:57)
mano agrotekstilė tai celofaninė, tik nėra įprasta plėvelė - ji iš tokių siaurų juostelių supintas audinys - vat čia gerai matosi
toks audinys "kvėpuoja", puikiai praleidžia vandenį gilyn, o išgarina jį lėčiau nei įprasta plėvelė ir svarbiausia neyra, nepūna
Labai gražios nuotraukos , peržiūrėjau visas
QUOTE(diuni @ 2012 03 22, 19:28)
Labai gražios nuotraukos , peržiūrėjau visas
ačiūūūūūūūūūūūūūū
QUOTE(mumrikas @ 2012 03 22, 18:34)
ačiūūūūūūūūūūūūūū
aš irgi viską peržiūrėjau
kokios uogos skanios
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 03 22, 19:43)
labai dėkui uogos buvo tikrai skanios ir jų daugiau nei daug žiūrėsim kaip bus šiais metais - jei taip pat, tai plėsiu plantaciją
As ir visas foto perziurejau O kokia braskiu veisle (-es)?
QUOTE(madmuazele @ 2012 03 22, 20:13)
As ir visas foto perziurejau O kokia braskiu veisle (-es)?
kad aš žinočiau pirkau prieš trejus metus sodininkų mugėj, o pavadinimus išmečiau
Aš irgi viską peržiūrėjau - nuostabu
Braškytės parodinės
Braškytės parodinės