Įkraunama...
Įkraunama...

Anstoliai ir skolų išieškojimo agentūros

QUOTE(lialia12 @ 2009 12 21, 15:31)
o tai kaip  su tuo turto  arestavimo?jeigu skola  nesiekia 7000lt. ar  gali arestuoti  turta(turtas  turimas  tik  automobilis)

Geras klausimas... Jei skola siekia 7000 lt, tai galima ir paskutinį gyvenamąjį būstą parduoti. Todėl net jei jūs įrodysite, kad tame automobilyje gyvenate, jį areštuos ir parduos iš varžytinių.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 12 21, 19:16)
Geras klausimas... Jei skola siekia 7000 lt, tai galima ir paskutinį gyvenamąjį būstą parduoti. Todėl net jei jūs įrodysite, kad tame automobilyje gyvenate, jį areštuos ir parduos iš varžytinių.

tai vis del to ar gerai supratau jei skola virsija 7000lt, o jei ne tai ne blush2.gif

ir be to jei yra galimybe atskaiciuoti is atlyginimo tai pirmiaus eilen eina ar automobilis ?
Atsakyti
QUOTE(lialia12 @ 2009 12 21, 22:22)
tai  vis del to ar gerai  supratau jei  skola  virsija 7000lt, o  jei ne  tai ne blush2.gif

ir be to jei  yra  galimybe atskaiciuoti is atlyginimo tai pirmiaus eilen eina ar automobilis ?

Antstolis privalo išieškoti skolą. Jei jūs įrodote, kad skolą galite apmokėti per šešis mėnesius iš savo pajamų, tuomet skolos išieškojimas į turtą nebus nukreipiamas. Jei ne - tuomet nebus jūsų automobilio..
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 12 21, 23:38)
Antstolis privalo išieškoti skolą. Jei jūs įrodote, kad skolą galite apmokėti per šešis mėnesius iš savo pajamų, tuomet skolos išieškojimas į turtą nebus nukreipiamas. Jei ne - tuomet nebus jūsų automobilio..

o jeigu arestuojamas automobilis (su disponavimo teises apribojimu)ka tai reiskia automobilis lieka,tik tu jo negali parduoti,kam nors perleisti ir.t.t o atskaiciavimus daro is darbo uzmokescio,ar as gerai supratau.(nes nervima su paciu anstoliu neina susitukti,o i jo kontora nuejus tos vistos nieko normaliai nepaaikina) schmoll.gif laukiu nesulaukiu kol susitiksiu su paciu anstoliu doh.gif
Atsakyti
ir kas buna jei skolininkas nepristato apziurai automobilio jam nurodyta diena?neapziurejus jis ikainuojamas?

ir dar ar galima apskusti anstoli jog jo neimanoma sutikti ir pabendrauti,kazka issiaiskinti?vis sekretores atsiliepineje,nieko normalaus negali pasakyti tik jog anstolio siuo metu nera ,ka tada daryt???? g.gif kai ateini i kontora tas pats anstolis isvykes ir t.t schmoll.gif nezinau ka daryt,noriu zmoniskai issiaiskint kol dar ne velu bet jie ta laika tempia ir daro padeti vis sunkesne
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lialia12: 23 gruodžio 2009 - 20:28
QUOTE(lialia12 @ 2009 12 23, 18:22)
o jeigu arestuojamas automobilis (su disponavimo teises apribojimu)ka tai reiskia automobilis  lieka,tik tu jo  negali parduoti,kam nors perleisti ir.t.t   o atskaiciavimus daro is darbo uzmokescio,ar  as  gerai   supratau.

Automobiliui (turtui) uždedamas areštas - taip, greičiausiai jūs galėsite toliau juo naudotis (jei antstolis nenuspręs kitaip). Vėliau jis bus parduotas iš varžytinių.
Skolą antstolis privalo išieškoti iš visų jūsų gaunamų pajamų, o jei jų negaunate, arba nėra galimybės išieškoti skolą iš pajamų, tuomet - iš turto. Yra tam tikri apribojimai, iš kokių pajamų skola negali būti išieškoma.

QUOTE(lialia12 @ 2009 12 23, 20:27)
ir kas  buna jei  skolininkas  nepristato apziurai automobilio jam  nurodyta diena?neapziurejus jis ikainuojamas?
ir dar   ar galima apskusti anstoli jog jo  neimanoma  sutikti ir pabendrauti,kazka issiaiskinti?

Antstolio nurodymo nevykdymas gali užtraukti baudą iki 1000Lt.

Skųsti Lietuvoje galima bet kada, bet ką ir bet kur.
Įrodyti, kad antstolis pyktybiškai vengia su jumis susitikti jums bus labai labai sunku. Sunku todėl, kad greičiausiai taip nėra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 24 gruodžio 2009 - 07:34
taip as sutinku su tuo jog gal nepiktybiskai,bet ka daryt jei visa savaite skambini vaikstai,o rezultatu nera schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(lialia12 @ 2009 12 24, 07:53)
taip  as sutinku su tuo jog gal nepiktybiskai,bet ka daryt jei  visa savaite  skambini  vaikstai,o rezultatu  nera schmoll.gif

Skambinti ir vaikščioti dar vieną savaitę.
Atsakyti
QUOTE(lialia12 @ 2009 12 23, 19:22)
o jeigu arestuojamas automobilis (su disponavimo teises apribojimu)ka tai reiskia automobilis  lieka,tik tu jo  negali parduoti,kam nors perleisti ir.t.t   o atskaiciavimus daro is darbo uzmokescio,ar  as  gerai   supratau.(nes  nervima su  paciu anstoliu  neina susitukti,o i jo kontora  nuejus   tos  vistos  nieko normaliai  nepaaikina) schmoll.gif laukiu  nesulaukiu kol  susitiksiu  su  paciu  anstoliu doh.gif

su paciu antstoliu ir nesusitiksite. Tam reikalui jis/ji samdo padejejus. O sekretores apart atplesti vokiuka arba ji uzklijuoti, ir atsakyti telefonu nieko daugiau nemoka ir nezino. Tiesiog ju toks darbas. 4u.gif

-----------------------------------------------------------
Redaguota moderatoriaus dėl įžeidžiančio tono
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Širdelė*: 24 gruodžio 2009 - 13:22
Sveiki visi, matau čia užsuka ne vienas su savo bėdom, tikiuosi sulaukti patarimo. Dviem savaitėm pavėlavau susimokėti baudą policijai už vairavimą be diržo. Gaunu iš anstolio raštą, kad reikia susimokėti. Susimoku tiesiai į VMI sąskaitą baudą - 160 Lt. Po kelių savaičių areštuojamos mano sąskaitos. Pranešus, kad turiu sumokėjus areštą nuėmė, viskas nutilo, praėjo daugiau nei 4 mėn. laiškas iš antstolio - reikalauja 125 lt. vykdymo išlaidų. Suprantu, kad esu kalta, baudos aš nesumokėjau laiku ir jei turėčiau iš ko sumokėčiau ir tuos 125 Lt., tačiau deja yra kitaip. Esame mažas pajamas gaunanti šeima (kruopos iš seniūnijos, nemokamas maitinimas vaikui mokykloje). Šeimoje dirbanti esu tik aš. Kitas anstolis jau iš mano atlyginimo daro išskaitymus. Nenoriu išsiplėst už ką . Mano 3 asmenų šeimai mėnesiui lieka apie 500 lt. Kreipiausi į anstolį, prašau sumažint vykdymo išlaidas, nes materialinė situacija ištikrųjų labai sunki. Paaiškino, kad būsiu perduota į teismą, man vistiek priteis, nemokėsi tu, sumokės tavo vaikai ir pan. ... Aš suku galvą, kaip susimokėti už elektrą, pinigėlių trūksta net duonai, graudu be galo, bet taip yra. Ar įmanoma ką padaryt, ar verta kreiptis į teismą dėl vykdymo išlaidų mažinimo? Gal kas turit tokios patirties, parašykit.
Atsakyti
QUOTE(NataSol @ 2009 12 24, 14:36)
Kreipiausi į anstolį, prašau sumažint vykdymo išlaidas, nes materialinė situacija ištikrųjų labai sunki. Paaiškino, kad būsiu perduota į teismą, man vistiek priteis, nemokėsi tu, sumokės tavo vaikai ir pan.

Dabar įsivaizduokite - sutarėte su kokiu nors žmogumi, kad jis atliks darbą už tam tikrą sumą. Darbą žmogus atliko, o jūs sakote - neturiu pinigų. Jis kreipsis į teismą ir prašys priteisti sumą, kuri jam teisėtai priklauso. Kaip manote - ar jis laimės?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 12 24, 15:50)
Dabar įsivaizduokite - sutarėte su kokiu nors žmogumi, kad jis atliks darbą už tam tikrą sumą. Darbą žmogus atliko, o jūs sakote - neturiu pinigų. Jis kreipsis į teismą ir prašys priteisti sumą, kuri jam teisėtai priklauso. Kaip manote - ar jis laimės?

ax.gif labai paprasta-jei sutartis(RASTINE) buvo-taip,jis atgaus bet kokiu budu pinigus is skolininko,ir teismo islaidas dar tas tures apmoketi,na bet jeigu tai buvo tik zodine sutartis,ir bandysi paduot i teisma,tai ne tik kad nieko nepesi,o dar teismo islaidas ir dar gali bauda gauti-kad dirbai be sutarties. mirksiukas.gif
Papildyta:
g.gif O DABAR-GAL KAS ZINOTE-KAIP ANSTOLIAI ARESTUOJA SASKAITAS?JEI AS TURIU SASKAITU,IR NE VIENAME BANKE,BET DAR TURIU IR 4 SKIRTINGU BANKU KREDITINES KORTELES,LIZINGINES KORTELES.(JUOSE-NE MANO,O BANKO PINIGAI),IR DAR-INDELI BANKE,KURIS PADETAS 3METAM TERMINUOTAI SUTARCIAI.KAIP TOKIU ATVEJU PASIELGTU ANSTOLIAI?AR JIE GALI ARESTUOTI KREDITINES KORTELES?AR TIK SASKAITAS BANKUOSE? O KAIP INDELIS-JUK JO KAIP IR NERA-JUO NAUDOJASI BANKAS,IR TA SASKAITA TUSCIA.?PRASAU PAGALBOS-NES GRESIA....NEMALONUMAI-NORECIAU APSISAUGOTI IS ANKSTO.SIUO METU ESU BEDARBE,BET GAUNU PAJAMAS IS DARBO BIRZOS
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo besika: 25 gruodžio 2009 - 20:49