uz komunalinius patarnavimus privalo moketi tas asmuo,kuriam butas priklauso nuosavybes teise ir kuris yra sudares sutartis del komunaliniu paslaugu teikimo
1) jei visas butas priklauso jusu motinai, ji ir privalo moketi
2) jei dalis buto priklauso jums pagal visus dokumentus, tada atitinkamaa dali mokesciu turite moketi jus - bet velgi yra niuansai del sutarciu - jei turesit gera advokata, kuris suargumentuos,kad neturite jokios sutarties su komunaliniu paslaugu teikejais, jus niekuo jiems neisipareigojusi tai gal ir pavyks issisukti
taip yra todel,kad nepriklausomai nuo to,ar gyvenote bute,ar ne, jei dalis jo jums priklauso nuosavybes teise tai uz ta dali ir turetumet moketi, beje, ne visa skola, o uz jums priklausancia dali susikaupusia.
ačiū laabai visom,tikrai...aš nežinau kam tas butas priklauso bet tikrai ne man aš niekada nieko nepasirašynejau jokiu sutarčiu ,bet kažin ar motina skaitosi savininke,nes butas tiksliau bendrabučio kambarys yra neišpirktas,ji turbut skaitosi nuomininke. skambinau i teisma i civiliniu bylu tarnyba,sake sprendimas buvo prijimtas "už akiu"apie kuri aš aišku net nežinojau,bet kaip man jaustis gyvenu sau sažiningai,auginu vaikeli,myliu vyra ir bac manes jieško anstuoliai kaip,kas už ka?..pasirodo todel kad turiu moket už tai ko nesinaudojau...o motina buto tikrai neparduos nes juos skolos viršyja buto kaina jai jau atjunge švesa ir t.t tai va neparduos nes aš jai visai nerupiu niekada nerūpejau,tai kodel jai turetu rūpet kad man dabar gali nutikt,ji atvirai pasake kad tikisi kad as ismokesiu jos skolas o taisme pasake kad skola padalino svelniai tariant neligiom dalim,beveik viskas mam atiteko,nes iš jos atset nera ka pajimt...
Papildyta:
butinai bandisiu kreiptis pas advokatus,dar užsiregistravau i pirmine teisine pagalba,labai baisu klaus (del teigiamo atsakymo),tada širdies smugi jaučiu gaučiau,bet ar anstuoliai turi teise palies vyro saskaita?
Papildyta:
butinai bandisiu kreiptis pas advokatus,dar užsiregistravau i pirmine teisine pagalba,labai baisu klaus (del teigiamo atsakymo),tada širdies smugi jaučiu gaučiau,bet ar anstuoliai turi teise palies vyro saskaita?
QUOTE(lera @ 2007 08 06, 11:28)
ačiū laabai visom,tikrai...aš nežinau kam tas butas priklauso bet tikrai ne man aš niekada nieko nepasirašynejau jokiu sutarčiu ,bet kažin ar motina skaitosi savininke,nes butas tiksliau bendrabučio kambarys yra neišpirktas,ji turbut skaitosi nuomininke. skambinau i teisma i civiliniu bylu tarnyba,sake sprendimas buvo prijimtas "už akiu"apie kuri aš aišku net nežinojau,bet kaip man jaustis gyvenu sau sažiningai,auginu vaikeli,myliu vyra ir bac manes jieško anstuoliai kaip,kas už ka?..pasirodo todel kad turiu moket už tai ko nesinaudojau...o motina buto tikrai neparduos nes juos skolos viršyja buto kaina jai jau atjunge švesa ir t.t tai va neparduos nes aš jai visai nerupiu niekada nerūpejau,tai kodel jai turetu rūpet kad man dabar gali nutikt,ji atvirai pasake kad tikisi kad as ismokesiu jos skolas o taisme pasake kad skola padalino svelniai tariant neligiom dalim,beveik viskas mam atiteko,nes iš jos atset nera ka pajimt...
jei tai yra bendrabucio kambarys, kuriame ji yra nuomininke, reiskia tai gali buti socialinis bustas - tai jums reikia eiti i savivaldybe ir issiaiskinti, ar bendrabucio kambarys tikrai yra socialinis bustas ir kaip yra suforminti dokumentai - jei dokumentuose rasoma,kad bute gyvens jusu motina ir JUS, tada reiketu irodineti,kad jus visalaika gyvenot su mociute (gal buvo globa suforminta)? kad niekada negyvenote tame bute.
ir patarciau kuo skubiau deklaruot gyvenamaja vieta kitur - bo ir ateities skolas tokiu atveju galetu prikirpti gyvenamaja vieta reiktu deklaruot naujos vietos seniunijoje (yra siame skyrelyje tema apie tai, ten placiau galit pasiskaityti)
taip pat galit apskusti teismo sprendima del skolos priteisimo jums, teismo sprendimo kopija jums turetu isduoti teisme pateikus asmens dokumenta
situacija kebli
aš prieš menesi jau persiregistravau pas vyro tevus,taip turiu dokumentus kad močiute buvo mano globeja kad ten ejau i mokykla poliklinika galeciau gaut ir kaimynu parašus tiek iš justiniškiu(kur augau) tiek is motinos kaimynu kad niekada ten negyvenau,jug galima ir pagal poliklinikas atsekt kur gyvenau.bet kazin ar visa tai padetu?bet jei reiketu liudininku tai ne problema
QUOTE(lera @ 2007 08 06, 11:50)
aš prieš menesi jau persiregistravau pas vyro tevus,taip turiu dokumentus kad močiute buvo mano globeja kad ten ejau i mokykla poliklinika galeciau gaut ir kaimynu parašus tiek iš justiniškiu(kur augau) tiek is motinos kaimynu kad niekada ten negyvenau,jug galima ir pagal poliklinikas atsekt kur gyvenau.bet kazin ar visa tai padetu?bet jei reiketu liudininku tai ne problema
bandyt verta
beje, uz zmonos skolas (bent uz ta skolos dali kuri susidare santuokos metu) gali is vyro saskaitos nurasyti ir atvirksciai
yra ir forumieciu tarpe atveju,kai vyras alimentu nemokejo ir is jo naujos zmonos saskaitos banke antstoliai nurase...
QUOTE(ooo @ 2007 08 06, 11:54)
bandyt verta
beje, uz zmonos skolas (bent uz ta skolos dali kuri susidare santuokos metu) gali is vyro saskaitos nurasyti ir atvirksciai
yra ir forumieciu tarpe atveju,kai vyras alimentu nemokejo ir is jo naujos zmonos saskaitos banke antstoliai nurase...
o siaube bloga net pasidare o tai kaip cia viksta jei anstoliai tik vakar pasirode tai kažin ar turiu laiko dar?kad nedasikasitu iki vyro?rytoj išvažioju i vilniu...kaip blogai kai as jokiu teisiu visai nezinau...visai nieko kaip tundra,papraščiausei niekada neteko susidurt.
QUOTE(lera @ 2007 08 06, 11:58)
o siaube bloga net pasidare o tai kaip cia viksta jei anstoliai tik vakar pasirode tai kažin ar turiu laiko dar?kad nedasikasitu iki vyro?rytoj išvažioju i vilniu...kaip blogai kai as jokiu teisiu visai nezinau...visai nieko kaip tundra,papraščiausei niekada neteko susidurt.
gauni teismo dokumenta del skolos priteisimo tau (arba antstoliai turi pateikt, arba is teismo gali gaut kopija, nes kaip rasei, buvo byla nagrineta uz akiu, tai kaip suprantu, dokumento neturi) - 1 diena
eini i konsultacija pas teisininkus su visais popieriais - kada gales priimti, 1 diena
skundi teismo sprendima aukstesnes instancijos teismui ir prasai,kad kol nagrines laikinai atidetu ansktesnio teismo sprendimo vykdyma - susiradus advokata staigiai dokumentus suformins
sekmes
o gal kas galetu pasakyt kiek maždaug kainuotu advokato paslaugos tokiam atvejui?
QUOTE(lera @ 2007 08 06, 12:20)
o gal kas galetu pasakyt kiek maždaug kainuotu advokato paslaugos tokiam atvejui?
kiekvieno advokato ikainiai skirtingi, labai sunku pasakyti, be to, dar priklauso nuo bylos sudetingumo,kiek ten jam bus darbo ir panasiai
galima tik del dokumentu paruosimo tartis, o gal reiks ir teisme jam dalyvauti - kaip jau sakaiu,priklausomai nuo bylos sudetingumo
ačiū,bet nors apitiksliai gal kas pasakitu?kad nors žinot i ka orentuotis.
Gal kas mane pataisys.. bet nuo keliu simtu iki keliu tukstanciu..
nieko sau iškur gi pas žmogu tiek pinigeliu? košmaras...