Įkraunama...
Įkraunama...

Anstoliai ir skolų išieškojimo agentūros

QUOTE(llauruze @ 2009 10 08, 06:47)
Jeigu jau vykdomoji byla užvesta pas antstolius, tačiau skolininkas pats moka ir nėra įsiskolinimo, ir ypač kai buvusi žmona rašo, kad ji negauna išlaikymo, o realiai jai yra mokama, geriausia išeitis jūsų broliui susitarti su antstoliu, kad mokės pats ir pristatys mokėjimo kvitus, kad antstolis nevykdytų jokių turtinių patikrų ir nebūtų daugiau vykdymo išlaidų. O tuos 300 lt, gali susitart ir  sumokėt dalimis...
Kitas dalykas ar antsolis teisėtai priėmė vykdomąjį, jeigu išlaikymas buvo mokamas laiku ir nebuvo įsiskolinimo....Galima būtų šita dalyką skųst teismui, na bet reik gerai žinot visą situaciją  4u.gif

as manau kad tai neteiseta. Manau, kad galima skusti ir irodyti, kad moketa perlaida...
Atsakyti
QUOTE(Kinderiukas @ 2009 10 11, 19:59)
sveiki ,noriu info is jusu  bigsmile.gif
mano giminaitei  irgi nekas, jos skola apie 10tukstanciu,prarado darba ir niekur nedira imoku nemoka,is vienos skolos jau  ateina anstoliu pranesimas raginimas kad susimoketu.bet jin aisku neturi is ko susimoketi. gyvena su vyru bet nesusituoke tik pas ji registruota jinai,turi du vaikucius .
noriu paklausti tokioje situacijoje kas jos laukia ?

QUOTE(Medinis @ 2009 10 11, 21:18)
Tiksliai žinau tik tiek, kad ji mirs.

noretusi aiskesnio atsakymo .
Atsakyti
QUOTE(Kinderiukas @ 2009 10 17, 16:07)
noretusi aiskesnio atsakymo .

Na kas jos gali laukt? Reikės ankščiau ar vėliau skolą sumokėt. Jei neturi iš ko dabar mokėt, gal įsidarbins po metų ar vėliau, vis tiek kažkada dirbs, čia aišku jei neturi turto, kurį galima parduoti iš varžytynių ax.gif Na dar sąskaitas banke arštuos...Ti vis augs ir augs vykdymo išlaidų suma 4u.gif Antstolis neatims nei vaikų, neu sugyventinio ar jo turto (jei nesusituokę) 4u.gif
Atsakyti
Gal kas gali paaiskinti kas yra laikinas turto arestas kaip apsaugos priemone ? g.gif Kaip as suprantu, kol neismokesi skolu, tol tam tikra arestuota dalis bus areste ir negali ja parduoti, nuomoti ir pan, bet naudotis gali? Gal kas zinote, bukite geri, patarkite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vonios Fane @ 2009 11 19, 09:37)
Gal kas gali paaiskinti kas yra laikinas turto arestas kaip apsaugos priemone ? g.gif Kaip as suprantu, kol neismokesi skolu, tol tam tikra arestuota dalis bus areste ir negali ja parduoti, nuomoti ir pan, bet naudotis gali?

Na... Kaip čia pasakyt... Jei turto areštas taikomas jūsų banko sąskaitose esantiems pinigams, tai jūs kais naudotis negalite.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 19 lapkričio 2009 - 16:49
Sveiki 4u.gif noreciau suzinoti,ar teiseti anstolio veiksmai.tai va,mano vyras turi skola,jam uzdejo aresta ant sask ir issiunte laiska i darboviete,kur pagal visus reikalavimus atskaiciuoja.bet dabar uzdejo aresta ir ant mano saskaitos,i kuria as gaunu po tuos varganus 50 lituku uz vaika.ar taip galima?jei jau gauna is jo,kam dar mano sask blokuoti?ir dar tokia nagla anstoliopadejeja,pasiskambinau,tai taaaip sneka,kad atrodo as jos teva,motina nuzudziau doh.gif (beje,as su vyru jau seniai negyvenu,bet cia tas dalykas nefiguruoja turbut).
Atsakyti
QUOTE(SiuZZe @ 2009 11 20, 09:18)
Sveiki 4u.gif noreciau suzinoti,ar teiseti anstolio veiksmai.tai va,mano vyras turi skola,jam uzdejo aresta ant sask ir issiunte laiska i darboviete,kur pagal visus reikalavimus atskaiciuoja.bet dabar uzdejo aresta ir ant mano saskaitos,i kuria as gaunu po tuos varganus 50 lituku uz vaika.ar taip galima?

Galima. Jūs turėtumėte raštu informuoti antstolį, kad į šią sąskaitą gaunami vaiko pinigai ir antstolis nuims jos areštą.
Ar teisėti antstolio veiksmai blokuojant sutuoktinio sąskaitas galima būtų pasakyti tik tuomet, kai žinoma dėl kokios skolos areštuotas turtas.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 11 20, 10:38)
Galima. Jūs turėtumėte raštu informuoti antstolį, kad į šią sąskaitą gaunami vaiko pinigai ir antstolis nuims jos areštą.
Ar teisėti antstolio veiksmai blokuojant sutuoktinio sąskaitas galima būtų pasakyti tik tuomet, kai žinoma dėl kokios skolos areštuotas turtas.

bet juk jie jau gauna is vyro pinigus,moka pagal visus istatymus,tai nesuprantu,kam dar mano sask blokuoti?skola paskolu bendrovei.
Atsakyti
QUOTE(SiuZZe @ 2009 11 20, 09:55)
bet juk jie jau gauna is vyro pinigus,moka pagal visus istatymus,tai nesuprantu,kam dar mano sask blokuoti?skola paskolu bendrovei.

Jei yra sudarytas skolos grąžinimo grafikas, tai jame turėtų būti numatyta kas kada ir iš kur. Gal jūs kažko nežinote? O kai kažko nežinai, tai reikia pasiklausti.
Antstolio veiksmus jūs galite skųsti.
Atsakyti
gal galit man padeti,vyras nemokejo bankui paskolos ir padave ji antstoliams,skola susidare 7000lt,susitarem mes su ta antstoliu firma(gelvora)kas kas menesi mokesim po 200lt,praeita menesi inesem jiems viskas tiko,atsiunte mums paprasta vekseli,ji vyras pasiskambines uzpilde,lyg ir viskas buvo gerai,vel jie skambina ir si menesi liepe inesti 500lt,nu tikrai mes negalim tiek sau leisti inesti,nes jo alga nuo 2000lt sumazejo iki 900lt.tai dabar net nezinom ka daryt g.gif ar vistiek nesti kas menesi tuos 200lt,ir vel su jais tartis is naujo kazka,gal kas zino kaip dabar elgtis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 11 20, 13:57)
Jei yra sudarytas skolos grąžinimo grafikas, tai jame turėtų būti numatyta kas kada ir iš kur. Gal jūs kažko nežinote? O kai kažko nežinai, tai reikia pasiklausti.
Antstolio veiksmus jūs galite skųsti.

atsiustas i darba laiskas,pagal kuri jam is darbo uzmokescio atskaiciuoja 20% nuo minimumo ir 70% is to,kas virsija minimuma.tai nepakankama?reikia dar koki tai grafika sudarineti?bet kam?gal as blogai galvoju,jei klystu pataisykit,bet jei is jo jau atskaiciuoja tai negaletu blokuoti mano saskaitu? juk jis moka,tai negi ir as dar turiu moketi?Medini,gal jus susijes su teise,jei galite issaiskinkit man viska,nes kaip suprantu as,tai jei jau is jo nieko negautu,tuomet galetu blokuoti mano sask,o dabar?gauna viska pagal istatymus...
Atsakyti
QUOTE(SiuZZe @ 2009 11 20, 13:26)
atsiustas i darba laiskas,pagal kuri jam is darbo uzmokescio atskaiciuoja 20% nuo minimumo ir 70% is to,kas virsija minimuma.tai nepakankama?

Ne, tai nepakankama. Skolos išieškojimas nukreipiamas į visą skolininko turtą. Tai yra gali būti aprašyti ir realizuoti jūsų daiktai. To nedaroma, jei darant išskaitas iš darbo užmokesčio skolą galima padengti per 6 mėn.

Antstolio pareiga yra gražinti skolą paskolų bendrovei. Kiek įmanoma greičiau.
664 straipsnis. Išieškojimo iš skolininko fizinio asmens turto eilė

1. Pirmąja eile išieškoma iš hipotekos ir įkeisto turto, jeigu išieškoma hipotekos kreditoriaus ar įkaito turėtojo naudai.

2. Antrąja eile išieškoma iš skolininkui priklausančių pinigų, turtinių teisių, vertybinių popierių, darbo užmokesčio, stipendijos ar kitų pajamų arba kilnojamojo turto.

3. Trečiąja eile išieškoma iš skolininkui priklausančio nekilnojamojo turto, išskyrus nurodytą šio straipsnio 4 ir 5 dalyse.

4. Ketvirtąja eile išieškoma iš skolininkui priklausančios žemės ūkio paskirties žemės, jeigu skolininko pagrindinis verslas yra žemės ūkis.

5. Penktąja eile išieškoma iš skolininkui priklausančio gyvenamojo būsto, kuriame jis gyvena.

Atsakyti