Įkraunama...
Įkraunama...

Anstoliai ir skolų išieškojimo agentūros

QUOTE(Anyce @ 2009 09 12, 12:30)
jeigu kreditas paimtas santuokos metu tai yra abieju sutuoktiniu solidari skola.

Tai netiesa.
Papildyta:
3.109 straipsnis. Prievolės, vykdomos iš bendro sutuoktinių turto
3. Solidarioji sutuoktinių prievolė neatsiranda, jeigu vienas sutuoktinis be kito sutuoktinio sutikimo ima paskolą ar perka prekių išsimokėtinai, kai tai nėra būtina bendriems šeimos poreikiams tenkinti.

Atsakyti
Sveiki, gal biski ne visai cia i tema, bet panasiai ax.gif
Kur kreiptis del smulkiu skolu isieskojimo? Viena imone (gana stambi), mano imonei nesumoka 240Lt +PVM. Suma juokinga, bet cia man jau principai prasideda. Pagal zodini susitarima pinigus pravest turejo tapacia diena. Bet kiek beskambinu, isgirstu vis kvailus isisukinejimus, tai oi pamirsom, tai oi buhaltere serga ir pan. Jau gal 20 kart skambinau, o tie vis tuo tuoj. Jau tuoj bus du menesiai taip... Turiu tik PVM saskaita faktura pasirasyta. Jokiu sutarciu ir pan nesudareme. Pasirode patikima imone, o pasirodo...
Atsakyti
QUOTE(kasnis @ 2009 09 18, 12:42)
Sveiki, gal biski ne visai cia i tema, bet panasiai  ax.gif 
Kur kreiptis del smulkiu skolu isieskojimo? Viena imone (gana stambi), mano imonei nesumoka 240Lt +PVM. Suma juokinga, bet cia man jau principai prasideda. Pagal zodini susitarima pinigus pravest turejo tapacia diena. Bet kiek beskambinu, isgirstu vis kvailus isisukinejimus, tai oi pamirsom, tai oi buhaltere serga ir pan. Jau gal 20 kart skambinau, o tie vis tuo tuoj. Jau tuoj bus du menesiai taip... Turiu tik PVM saskaita faktura pasirasyta. Jokiu sutarciu ir pan nesudareme. Pasirode patikima imone, o pasirodo...

Vienas iš variantų - kreiptis į teismą, kad priteistų skolą, tuomet su įsiteisėjusiu sprendimu keliauti pas antstolius.
Atsakyti
Pareikšiu pasipiktinimą aš dėl vieno "gerbiamo" antstolio Roberto Vaitkevičiaus veiksmų ir dėl visos supuvusios įstatymo sistemos Lietuvoje. Vakar gavau registruotą laišką iš antstolio, kad jie man nuo sąskaitos nusiskaičiavo 80 lt už baudą, kurią aš jau esu jam sumokėjus. Prieš du metus radau pašto dėžutėj antstolio laišką, kad reik sumokėt 73 lt. aš ją sumokėjau. dabar vėl atėjo laiškas(jau registruotas). Pasiskambinau, tai sako kad tą kartą pavėlavau 3 dienas, nes buvo terminas duotas 5dienos, todėl dabar vėl išaugo vykdymo išlaidos iki 80lt. Bet viskas gerai bigsmile.gif jie jau patikrino mano sąskaitą, pinigų joje yra pakankamai, tai jie ir nusirašė doh.gif Mano pinigai tikrai nėra saugūs banke, nes ant kiekvieno kampo antstolių kontora ir jie turi pilną teisę knaisiotis po mano sąskaitas. Per 2 metus negavau nei vieno pranešimo, kad tą kartą pavėlavau sumokėt. O pavėluoti gali kiekvienas. Juk ne kiekvienas tikrinam pašto dėžutę kasdien, bet pasirodo, tai yra vos nepilietinė mūsų pareiga, nes negali žinoti, kada koks antstolis tau išsiųs laišką su terminu per 5 dienas susimokėti baudą. Skambinau į Antstolių rūmus, jų manymu antstolis Vaitkevičius padarė viską pagal įstatymą rolleyes.gif jei kas nepatinka, galiu skųsti teismui. Pasiskambinau vienam pažįstamui, kuris dirba teisinėj sistemoj. Jis pasidomėjo, kad teismas yra užverstas bylomis su nusiskundimais prieš būtent šį antstolį, kad daugiausia ką galiu pasiekti, tai susigrąžinti tuos 80lt kuriuos jis yra jau nusiskaičiavęs, ir tai dar labai abejoja, nes juk tokie įstatymai musų mylimoj Lietuvėlėj doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
o paaiskinkite man dar toki dalyka.cia pas mane vyxta teismai su vaiko teciu del alimentu.sunui 2m jis niekada nemokejo.as pareikalavau uz tuos 2m atiduoti.seip zinau kad uz 3praejusius istatymas yra toxai.dabar jai paduos anstolems.kaip manote as atgausiu pinigus uz tuos 2m.lengvai isreikalaus is jo.ilgai tex man ju laukti ar buna terminas per kiek laiko grazina????
Atsakyti
Net nemalonu atsakinėti į tokią žinutę...
Parašysiu tiek - terminas yra. Jei skola nebus išieškota iki vaikas taps pilnametis, tuomet skola priklausys vaikui, o ne jums. Taigi liko 16 metų...
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 10 06, 22:46)
Net nemalonu atsakinėti į tokią žinutę...
Parašysiu tiek - terminas yra. Jei skola nebus išieškota iki vaikas taps pilnametis, tuomet skola priklausys vaikui, o ne jums. Taigi liko 16 metų...

jus gal netaip mane supratote arba as netaip parasiau.tiesiog as trumpai bandziau paaiskinti viska kad daug nerasyti.gal jums pasirode baisei klausimas.as nesu savanaude,nesu pijoke ar kokia bloga mama.as tiesiog kovoju uz tai kas priklauso vaikui.ir tie pinigelei bus vaikui jo saskaitoje ne man. doh.gif
Atsakyti
Nemalonu skaityti jūsų žinutę dėl to, kad joje pilna loginių ir gramatinių klaidų.
Į jūsų klausimą atsakys laikas - gal priteistus pinigus jūs gausit po mėnesio, gal po metų, gal niekada. Mes juk nežinome kas jūsų vaiko tėvas ir koks jo turtas, bei pajamos.
Atsakyti
na as rasiau skubomis.atsiprasau kad sutrukdziau jus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pupppsis_22 @ 2009 10 06, 21:57)
o paaiskinkite man dar toki dalyka.cia pas mane vyxta teismai su vaiko teciu del alimentu.sunui 2m jis niekada nemokejo.as pareikalavau uz tuos 2m atiduoti.seip zinau kad uz 3praejusius istatymas yra toxai.dabar jai paduos anstolems.kaip manote as atgausiu pinigus uz tuos 2m.lengvai isreikalaus is jo.ilgai tex man ju laukti ar buna terminas per kiek laiko grazina????

Manau šį klausimą užduosite antstoliui, kai pateiksite vykdomąjį dokumentą jam, ir jis atliks jūsų vaiko tečio turtinę patikrą, jei bus iš ko išieškot, tai greit, jei ne, tai tikriausiai pati suvokiate, kad gali tęstis ilgai ax.gif
Atsakyti
laba 4u.gif
klausiu ne dėl savęs blush2.gif
mano brolis išsiskyręs,moka alimentus,tik prieš kelis mėnesius pametė exsės mokėjimo kortelės nr...,prašė,kad parašytų,...neparašė,...pareiškė,kad" pasodins" jį unsure.gif na,tada jis pradėjo siūsti pašto perlaida.
Bet va ...,jam užblokavo anstoliai kortelę,nes jojo exė parašė,kad jis nebemoka alimentų doh.gif Aišku jau viskas tvarkoj,(na kitaip ir negalėjo būti,nes visą laiką mokėjo,nors ir šiuo metu bedarbis,iš tos pačios bedarbio pašalpos sumoka,plius už paskolą,kurią paėmė dar gyvendami kartu ir susipirko naujų baldų,kuriuos,aišku ,paliko jai smile.gif ),bet anstolių išlaidas virš 300lt.sumokėti teks jam blink.gif
Patarkit,prašau,jei kas nusimanot tokiais atvejais blush2.gif Tai nejaugi ji dabar rašinės,kas kelis mėnesius,o jis mokės,velniai žino,už ką huh.gif
Atsakyti
QUOTE(ERUGĖ @ 2009 10 07, 21:18)
laba 4u.gif
klausiu ne dėl savęs blush2.gif
mano brolis išsiskyręs,moka alimentus,tik prieš kelis mėnesius pametė exsės mokėjimo kortelės nr...,prašė,kad parašytų,...neparašė,...pareiškė,kad" pasodins" jį unsure.gif na,tada jis pradėjo siūsti pašto perlaida.
Bet va ...,jam užblokavo anstoliai kortelę,nes jojo exė parašė,kad jis nebemoka alimentų doh.gif Aišku jau viskas tvarkoj,(na kitaip ir negalėjo būti,nes visą laiką mokėjo,nors ir šiuo metu bedarbis,iš tos pačios bedarbio pašalpos sumoka,plius už paskolą,kurią paėmė dar gyvendami kartu ir susipirko naujų baldų,kuriuos,aišku ,paliko jai smile.gif ),bet anstolių išlaidas virš 300lt.sumokėti teks jam blink.gif
Patarkit,prašau,jei kas nusimanot tokiais atvejais blush2.gif Tai nejaugi ji dabar rašinės,kas kelis mėnesius,o jis mokės,velniai žino,už ką huh.gif

Jeigu jau vykdomoji byla užvesta pas antstolius, tačiau skolininkas pats moka ir nėra įsiskolinimo, ir ypač kai buvusi žmona rašo, kad ji negauna išlaikymo, o realiai jai yra mokama, geriausia išeitis jūsų broliui susitarti su antstoliu, kad mokės pats ir pristatys mokėjimo kvitus, kad antstolis nevykdytų jokių turtinių patikrų ir nebūtų daugiau vykdymo išlaidų. O tuos 300 lt, gali susitart ir sumokėt dalimis...
Kitas dalykas ar antsolis teisėtai priėmė vykdomąjį, jeigu išlaikymas buvo mokamas laiku ir nebuvo įsiskolinimo....Galima būtų šita dalyką skųst teismui, na bet reik gerai žinot visą situaciją 4u.gif
Atsakyti