QUOTE(rainiukas @ 2009 09 11, 09:54)
Nesu tikra, bet man rodos, pries paduodant i teisma turi perspeti ir duoti termina susimoketi. Gal ir klystu, bet dauguma taip elgiasi.
Bet jau kiek piktdziugos, kad zmogus skolingas
As siulyciau pasikreipti i advokata arba bent jau nemokamos teisines konsultacijos. Surasyti atsiliepima (ar kaip jis ten vadinasi) teismui. Isdestyti visas aplinkybes (kad jusu neispejo, kad sunkiai verciates, auginat neigalu vaik ir t.t.) ir prasote leisti susimoketi skola dalimis. Turi atsizvelgti. Aisku viskas priklausys nuo 123 kredito geranoriskumo. Gerai butu susisiekti su jais ir pasitarti, koks atidavimo grafikas juos tenkintu. Tada pateiktumet si grafika teismui, o 123 butu jau tam pasiruoses. Tuomet graziuoju mokat ir skola neatsiduria pas antstolius. Sekmes
Papildyta:
Sitos vietos nelabai supratau. Jei paduota i teisma, tai turi ateiti laiskas is teismo. Jei laiskas is 123, tai jums duota 14 dienu susimoket ir niekas jusu i joki teisma nepadave. Tokiu atveju galima tartis su 123 del grafiko, gal net delspinigiu sumazinimo (butinai supasakokit visas savo aplinkybes). Bandyt galima, nors abejoju del tu delspinigiu
QUOTE(rainiukas @ 2009 09 11, 10:26)
Ne, Skolu valdymo centrui 123 kreditas perdave jusu skola, kad patiems nereiktu jos issimusineti. Turbut neseniai, nes SVC reguliariai siuntineja pranesimus, pries paduodant i teisma. Kreipkites laiske nurodytais telefonais ir tarkites del mokejimo grafiko. Gali pasiulyti pasirasyti ju vekseli. Jame bus nurodytas terminas, per kuri isipareigojate sumoketi skola. Jusu reikalas sudereti su jais kuo geresnes salygas. Bet jei jus nemokesit pagal vekseli, jie tures teise atiduoti ji antstoliams. Tuomet skola isaugs nemenkai.
aciu geranorisku mamyciu uz atsakymus.
viskas taip supainiota, nes pati nieko negaliu tiksliai pasakyt, loaiska gavau ne as, o anyta, pas kuria vyras registruotas, tai ji tik parase zinute, mes nebendraujam. o vyras uzsieny, negaliu jo paklausti kaip kas. tai ji rase kad is kreditas 123, vyras buvo paemes 3000lt bet nemokejo 2.5m, o staiga gaunam pranesima, kaip supratau jau atiduota i teisma. skambinau i 123sake, kad galima tartis bet jau su teismo darb, moketi per 12men, tai iseina po 916lt per men, bet gi negi neatsizvelgiama kad seimoj tokios mazos ajamos ir neigalus vaikas? negi negalima grazint per velesni laika? niekur nuo mokejimu nebegu, jei vyras kvailai pasielge tai ka daryt, na moket siaip ar taip reikia. kazkur girdejau kad yra galimybe prasyti susimoketi per 36menesius? ka man dabar daryt, vyras uzsieny, to laisko neturiu, laikas eina...kur kreiptis, gal galiu savo vardu persirasyti skola ir moketi ja dalimis, ir prasyt moketi per 36men? kokie mano turetu but tolimesni zingsniai? klausiu, nes tikria nezinau ka reikia daryt tokiais atvejais, gal galetu kokia mamyte teisininke padet sutvarkyt dokumentus, skolinga neliokciau....
pasirodo ten ne skolu valdymo centras o jau teisman paduota, laukia nutarimo ar pan. aj, as nezinau kaip kas...tiesiog noriu susitvarkyt, moket dalimis ir kad zinot kai buna uzdrausta kai kuriem zmones eiti i kazino, tai noreciau kad mano vyrui butu uzdrausta imti paskolas ir kreditus, lizingus, nes pas ji yra problema, tik islipam is vienu skolu, pasirodo dar kitu atsiranda....ne, jis jau senai neema, visos skolos is 2007m kai uzdirbinejo daug ir viska eme lizingu, po to sumazejo alga, nebemokejo, na ir dabar mokam delspinigius ir pns...pasimoke- bet kiek metu praeis kol vel nebus niekam skolingas? juk nuo tu skolu mokejimu kencia vaikas, kuriam negalim daugiau lesu skirti lavinimui ar negales gydymui....
moterys, ka man daryt? (skirtis nenoriu)