Įkraunama...
Įkraunama...

Anstoliai ir skolų išieškojimo agentūros

QUOTE(dangira044 @ 2009 09 09, 17:22)
O kodėl nesikreipiate į vaikų išlaikymo fondą? Man po pirmos pažymos iš anstolių kontoros, dėl nemokamų alimentų soc. skyrius liepė kreiptis, nes kitaip nemokės pašalpos ir daugiau iš anstolių pažymų neprašė g.gif

o vat apie tai neteko nieko girdeti...
gal galima butu placiau ar nuoroda kur pasiskaityt smile.gif
aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(murzilkaa @ 2009 09 09, 19:07)
o vat apie tai neteko nieko girdeti...
gal galima butu placiau ar nuoroda kur pasiskaityt smile.gif
aciu mirksiukas.gif

http://www.socmin.lt....php?-646866643
Atsakyti
sveikos,
tenka ir man prisijungti ...
situacija- siandien gavau is kreditas 123 pranesima kad mano vyras skolingas 10t siai istaigai. aisku sokas. paskambinu vyrui- prisimine kad eme pries gerus 2m uz 3t kredita ir pamirso, nes negavo kasmenesi pranesimu, saskaitu. na tiesiog esam paeme tu lizingu, bet mokam karta i menesi kai gaunam saskaitas, tai ta diena kai gaunam algas, tiesiog sumokam kartu uz buta mokescius, paskolas ir pns. o sita sako paemiau ir negavau pranesimu, na ir pamirsau...tuomet gal ir eme pamenu kad is kazkur eme. ne tas esme, kai grys namo bus pokalbis apie jo toki elgesi, nes is 3t susidare 10t. pas mus pradzioj buvo chaosas su finansasi, kai as apsiemiau tvarkyti tai susinormalizavo, o pradzioj gi kiekvienas savo pinigus turejom ir vienas kito nekontroviavom. na va kas is to isejo...as norejau paklausti ka danar gi daryti?

1. 10t neturim, pas abu algos sumazintos iki minimumo, auginam neigalu vaika, mus jau kaip ir padave i teisma (pranesimas atsiustas pries 14d iki teismo), tik keista kad jie 2m tylejo, nu nesuprantu sito.na turim 14d, bet ka daryt?
2.ka daryti, kad netektu i teismus lakstyti, ir ka daryti kad nereiketu visos sumos moketi iskart, kaip galima tartis su jais? kokiu dokumentu reikia jiem nusiust? as pirma kart tokioj situacijoj, nezinau ka daryt...nenoreciau kad uzblokuotu mano ar vyro saskaitu...ar galima tartis moketi dalimis? kokia tai butu kasmenesine suma? kaip minejau musu pajamos siuo metu 800lt vyro, 660lt mano, ir 720lt uz vaiko neigaluma, na ir 97lt uz vaiko pinigu. tokios pajamos menesiui (na i rankas)gyvenam vln, nekilnojamo turto neturim, masina sena, nevertinga. ar jie turi teise liest mano alga arba vaiko neigalumo pinigus? pasiskolint pas kazka be sansu, visi sedi be darbu. tai va, klausimai ir butu tokie, ar gali uzblokuot saskaitas, kaip su jais tartis del mokejimu dalimis, ir kokiomis dalimis galime moket esant tokiai situacijai?
aciu uz ats
Atsakyti
QUOTE(susi.rupinusi @ 2009 09 11, 08:23)
sveikos,
tenka ir man prisijungti ...
situacija- siandien gavau is kreditas 123 pranesima kad mano vyras skolingas 10t siai istaigai. aisku sokas. paskambinu vyrui- prisimine kad eme pries gerus 2m uz 3t kredita ir pamirso, nes negavo kasmenesi pranesimu, saskaitu. na tiesiog esam paeme tu lizingu, bet mokam karta i menesi kai gaunam saskaitas, tai ta diena kai gaunam algas, tiesiog sumokam kartu uz buta mokescius, paskolas ir pns. o sita sako paemiau ir negavau pranesimu, na ir pamirsau...tuomet gal ir eme pamenu kad is kazkur eme. ne tas esme, kai grys namo bus pokalbis apie jo toki elgesi, nes is 3t susidare 10t. pas mus pradzioj buvo chaosas su finansasi, kai as apsiemiau tvarkyti tai susinormalizavo, o pradzioj gi kiekvienas savo pinigus turejom ir vienas kito nekontroviavom. na va kas is to isejo...as norejau paklausti ka danar gi daryti?

1. 10t neturim, pas abu algos sumazintos iki minimumo, auginam neigalu vaika, mus jau kaip ir padave i teisma (pranesimas atsiustas pries 14d iki teismo), tik keista kad jie 2m tylejo, nu nesuprantu sito.na turim 14d, bet ka daryt?
2.ka daryti, kad netektu i teismus lakstyti, ir ka daryti kad nereiketu visos sumos moketi iskart, kaip galima tartis su jais? kokiu dokumentu reikia jiem nusiust? as pirma kart tokioj situacijoj, nezinau ka daryt...nenoreciau kad uzblokuotu mano ar vyro saskaitu...ar galima tartis moketi dalimis? kokia tai butu kasmenesine suma? kaip minejau musu pajamos siuo metu 800lt vyro, 660lt mano, ir 720lt uz vaiko neigaluma, na ir 97lt uz vaiko pinigu. tokios pajamos menesiui (na i rankas)gyvenam vln, nekilnojamo turto neturim, masina sena, nevertinga. ar jie turi teise liest mano alga arba vaiko neigalumo pinigus?  pasiskolint pas kazka be sansu, visi sedi be darbu. tai va, klausimai ir butu tokie, ar gali uzblokuot saskaitas, kaip su jais tartis del mokejimu dalimis, ir kokiomis dalimis galime moket esant tokiai situacijai?
aciu uz ats

bigsmile.gif nieko sau, sakote buna ir taip, pasiskolinote ir pamirsote.... lotuliukas.gif o skola juk ne zaizda....
Kodel tylejo...norejo ir tylejo. Esate skolingi ir kas dar? Kreditorius turi teise tyleti ir reikalauti savo pinigu, taciau neturi pareigos Jums rasyti priminimus.
Reziume: isdestete viska taip padrikai, nieko nesupratau, apart to, kad esate skokolingi. Vaziuokite i kredito istaiga - pirmas patarimas - tenai viska suzinosite, o vietoje galesite tartis.
PARDUOCIAU VYRA < skola juk JO> bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 09 11, 07:37)
Kodel tylejo...norejo ir tylejo. Esate skolingi ir kas dar? Kreditorius turi teise tyleti ir reikalauti savo pinigu, taciau neturi pareigos Jums rasyti priminimus.

Nesu tikra, bet man rodos, pries paduodant i teisma turi perspeti ir duoti termina susimoketi. Gal ir klystu, bet dauguma taip elgiasi.

Bet jau kiek piktdziugos, kad zmogus skolingas cool.gif
As siulyciau pasikreipti i advokata arba bent jau nemokamos teisines konsultacijos. Surasyti atsiliepima (ar kaip jis ten vadinasi) teismui. Isdestyti visas aplinkybes (kad jusu neispejo, kad sunkiai verciates, auginat neigalu vaik ir t.t.) ir prasote leisti susimoketi skola dalimis. Turi atsizvelgti. Aisku viskas priklausys nuo 123 kredito geranoriskumo. Gerai butu susisiekti su jais ir pasitarti, koks atidavimo grafikas juos tenkintu. Tada pateiktumet si grafika teismui, o 123 butu jau tam pasiruoses. Tuomet graziuoju mokat ir skola neatsiduria pas antstolius. Sekmes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(susi.rupinusi @ 2009 09 11, 07:23)

Sitos vietos nelabai supratau. Jei paduota i teisma, tai turi ateiti laiskas is teismo. Jei laiskas is 123, tai jums duota 14 dienu susimoket ir niekas jusu i joki teisma nepadave. Tokiu atveju galima tartis su 123 del grafiko, gal net delspinigiu sumazinimo (butinai supasakokit visas savo aplinkybes). Bandyt galima, nors abejoju del tu delspinigiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rainiukas: 11 rugsėjo 2009 - 08:55
QUOTE(fuksė @ 2009 09 11, 08:37)
bigsmile.gif nieko sau, sakote buna ir taip, pasiskolinote ir pamirsote.... lotuliukas.gif o skola juk ne zaizda....
Reziume: isdestete viska taip padrikai, nieko nesupratau, apart to, kad esate skokolingi. Vaziuokite i kredito istaiga - pirmas patarimas - tenai viska suzinosite, o vietoje galesite tartis.
PARDUOCIAU VYRA < skola juk JO> bigsmile.gif

pirksit vyra? bigsmile.gif
siaip ner cia ko tyciotis, ne as emiau, o jei mano vyras skleroznikas tai as uz ji neatsakau. tiesiog neesmme is kur atsirado ta skola ir pns, esme ko klausiau- musu pajamas surasiau, ir klausiu kokia suma man galima realiai tartis moketi, o ne kad kazkas mane gyvenimo mokytu.kazkodel visi turi pareigas siust saskaitas ir pranesima is banko kaipmat gauni kai pora dienu veluoji sumoket uz kredita, o kreditas 123 yra stebuklingas, jam nereikia siust pranesimu? nelogiska. na jei zmogus tikrai pamirso? esame skolingi, ir nerasiau kad nemokesim, mokesim. ir sumokesim, esme tame kad siuo metu neturim galimybiu 10t moket iskart, su savo nukarpytom algelem, be to nesenai suzinojom kad neigalus vaikas pas mus, na va tiesiog gyvenime tokia situacija, o jus cia pikdziaugaujat. nereikia, gali gyvenimas labai lengvai pasisukt pries jus. as pries pora, metus negalejau pagalvot kad mano vaikas neigalus, o ir skolos uzpuls, kol nebuvo algu karpymu viskas buvo gerai.
tai kad nereikia cia rasyt, nes nenusimanote ir negalite patart ka daryt seimai, cia rasoma kad gauti patarimu is zmoniu kurie nusimano istatymuose, o ne is motereliu kurios tesugeba piktdziugaut. as cia rasau ne tam kad sulaukt moralu, o noredama sprest problema.o koks mano vyras, ne visu reikalas.

o dabar dar karta kreipiuosi i tuos, kurie nusimano siuose reikaluose skolu valdymo centras tai yra anstoliu kontora?
Atsakyti
QUOTE(susi.rupinusi @ 2009 09 11, 09:17)
o dabar dar karta kreipiuosi i tuos, kurie nusimano siuose reikaluose skolu valdymo centras tai yra anstoliu kontora?

Ne, Skolu valdymo centrui 123 kreditas perdave jusu skola, kad patiems nereiktu jos issimusineti. Turbut neseniai, nes SVC reguliariai siuntineja pranesimus, pries paduodant i teisma. Kreipkites laiske nurodytais telefonais ir tarkites del mokejimo grafiko. Gali pasiulyti pasirasyti ju vekseli. Jame bus nurodytas terminas, per kuri isipareigojate sumoketi skola. Jusu reikalas sudereti su jais kuo geresnes salygas. Bet jei jus nemokesit pagal vekseli, jie tures teise atiduoti ji antstoliams. Tuomet skola isaugs nemenkai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rainiukas: 11 rugsėjo 2009 - 09:27
QUOTE(susi.rupinusi @ 2009 09 11, 11:17)

man atrodo skolų valdymo centras ir anstolių kontora ne tas pats g.gif

aš turiu tele2 du abonentus,kuriais nesinaudoju,ir pamiršau mokėti už juos,pakol negavau laiško iš skolų valdymo centro biggrin.gif

P.S mano vyras turi paskola credit123 buvo daugiau nei du mėnesius neįnešęs įnašų ,bet jo niekur niekas neperdavė,susimokėjo ir toliau tvarkingai moka blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bimkutele: 11 rugsėjo 2009 - 09:34
QUOTE(rainiukas @ 2009 09 11, 09:54)
Nesu tikra, bet man rodos, pries paduodant i teisma turi perspeti ir duoti termina susimoketi. Gal ir klystu, bet dauguma taip elgiasi.

Bet jau kiek piktdziugos, kad zmogus skolingas cool.gif
As siulyciau pasikreipti i advokata arba bent jau nemokamos teisines konsultacijos. Surasyti atsiliepima (ar kaip jis ten vadinasi) teismui. Isdestyti visas aplinkybes (kad jusu neispejo, kad sunkiai verciates, auginat neigalu vaik ir t.t.) ir prasote leisti susimoketi skola dalimis. Turi atsizvelgti. Aisku viskas priklausys nuo 123 kredito geranoriskumo. Gerai butu susisiekti su jais ir pasitarti, koks atidavimo grafikas juos tenkintu. Tada pateiktumet si grafika teismui, o 123 butu jau tam pasiruoses. Tuomet graziuoju mokat ir skola neatsiduria pas antstolius. Sekmes 4u.gif
Papildyta:
Sitos vietos nelabai supratau. Jei paduota i teisma, tai turi ateiti laiskas is teismo. Jei laiskas is 123, tai jums duota 14 dienu susimoket ir niekas jusu i joki teisma nepadave. Tokiu atveju galima tartis su 123 del grafiko, gal net delspinigiu sumazinimo (butinai supasakokit visas savo aplinkybes). Bandyt galima, nors abejoju del tu delspinigiu 4u.gif

QUOTE(rainiukas @ 2009 09 11, 10:26)
Ne, Skolu valdymo centrui 123 kreditas perdave jusu skola, kad patiems nereiktu jos issimusineti. Turbut neseniai, nes SVC reguliariai siuntineja pranesimus, pries paduodant i teisma. Kreipkites laiske nurodytais telefonais ir tarkites del mokejimo grafiko. Gali pasiulyti pasirasyti ju vekseli. Jame bus nurodytas terminas, per kuri isipareigojate sumoketi skola. Jusu reikalas sudereti su jais kuo geresnes salygas. Bet jei jus nemokesit pagal vekseli, jie tures teise atiduoti ji antstoliams. Tuomet skola isaugs nemenkai.

aciu geranorisku mamyciu uz atsakymus.
viskas taip supainiota, nes pati nieko negaliu tiksliai pasakyt, loaiska gavau ne as, o anyta, pas kuria vyras registruotas, tai ji tik parase zinute, mes nebendraujam. o vyras uzsieny, negaliu jo paklausti kaip kas. tai ji rase kad is kreditas 123, vyras buvo paemes 3000lt bet nemokejo 2.5m, o staiga gaunam pranesima, kaip supratau jau atiduota i teisma. skambinau i 123sake, kad galima tartis bet jau su teismo darb, moketi per 12men, tai iseina po 916lt per men, bet gi negi neatsizvelgiama kad seimoj tokios mazos ajamos ir neigalus vaikas? negi negalima grazint per velesni laika? niekur nuo mokejimu nebegu, jei vyras kvailai pasielge tai ka daryt, na moket siaip ar taip reikia. kazkur girdejau kad yra galimybe prasyti susimoketi per 36menesius? ka man dabar daryt, vyras uzsieny, to laisko neturiu, laikas eina...kur kreiptis, gal galiu savo vardu persirasyti skola ir moketi ja dalimis, ir prasyt moketi per 36men? kokie mano turetu but tolimesni zingsniai? klausiu, nes tikria nezinau ka reikia daryt tokiais atvejais, gal galetu kokia mamyte teisininke padet sutvarkyt dokumentus, skolinga neliokciau....
pasirodo ten ne skolu valdymo centras o jau teisman paduota, laukia nutarimo ar pan. aj, as nezinau kaip kas...tiesiog noriu susitvarkyt, moket dalimis ir kad zinot kai buna uzdrausta kai kuriem zmones eiti i kazino, tai noreciau kad mano vyrui butu uzdrausta imti paskolas ir kreditus, lizingus, nes pas ji yra problema, tik islipam is vienu skolu, pasirodo dar kitu atsiranda....ne, jis jau senai neema, visos skolos is 2007m kai uzdirbinejo daug ir viska eme lizingu, po to sumazejo alga, nebemokejo, na ir dabar mokam delspinigius ir pns...pasimoke- bet kiek metu praeis kol vel nebus niekam skolingas? juk nuo tu skolu mokejimu kencia vaikas, kuriam negalim daugiau lesu skirti lavinimui ar negales gydymui....
moterys, ka man daryt? (skirtis nenoriu)
Atsakyti
Tai visa tai, ką čia parašėte galėsite išsakyti teisme. Beje atsiliepimą į ieškinį reikėtų rašyti. Tik ne jums, o vyrui. O kadangi vyro nėra (kaip keista), tai byla bus atidėta, po to išnagrinėta jam nedalyvaujant. Po mėnesio vykdomasis raštas bus perduotas antstoliui, su juo galėsite ir derėtis po kiek atidavinėsit.
Atsakyti

aciu uz ats
[/quote]

o jus gavote is kreditoriaus laiska ar jau procesinius dokumentus (ieskini ar teimo priimta isakyma) is teismo? Vienas dalykas yra budingas - jie pitnaudziauja savo padetimi, zmones pasieme tuos kreditu zveriskais delspinigiais, todel jie kaip taisykle, kai skolininkas nemoka nieko nedaro - nenutraukia sutarties, nespraso skolininko sumoketi kredita, palukanas ir delspinigius, o laukia ir specialiai augina delspinigius. Todel jums reiketu, jeigu jau reikalas priejo iki teismo priestaravimuose del teismo isakymo ar atsiliepime i ieskini gincyti delspinigiu dydi - irodineti, kad jie yra neprotingai dideli ir prasyti teismo juos sumazinti. Cia yra vartojimo sutartis, jus kaip vartotojai esate silpnesneje padetyje negu tas profesionalus verslininkas, todl galima dar ir tuomotyvuoti,jog pasinaudota jusu nezinojimu .
Antras svarbiausias dalykas yra turite irodineti kreditriaus nesazininguma, kad jis piktnaudziavo padetimi nenutraukdamas sutarties is karto, kai tik buvo nesilaikyta kredito grazinimo grafiko (sutartyje turi buti parasyta kaip tokioje situacijoje turi elgtis kreditorius - ten nutraukti sutartii ir t.t.) ir nedelsti du metus ir nieko nedaryti. Jam niekas nekliude kreiptis i teism pries du metu, kai tik skolininkas pazide sutarti, bet jis nieko nedarydamas nepagristai pelnosi....
Dar ar per ta laika, kai buvo paimtas kreditas keitesi vyro gyv. vietos adresas (kitas nei buvo nurodyta sutartyje), telefono numeris (kitu nei nurodyta sutartyje, t. y. ar buvo kliuciu kreditoriui susisiekti ir pranesti apie sutarties pazeidimus, apie jos nutraukima ir pan. Jeigu nesikeite, tai puikus argumentas kreditoriaus nesaziningumui irodyti. Remiantis siuokreditoriaus nesaziningumu velgi turite prasyti teismo sumazinti delspinigius.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 09 11, 18:30)
Tai visa tai, ką čia parašėte galėsite išsakyti teisme. Beje atsiliepimą į ieškinį reikėtų rašyti. Tik ne jums, o vyrui. O kadangi vyro nėra (kaip keista), tai byla bus atidėta, po to išnagrinėta jam nedalyvaujant. Po mėnesio vykdomasis raštas bus perduotas antstoliui, su juo galėsite ir derėtis po kiek atidavinėsit.

jeigu kreditas paimtas santuokos metu tai yra abieju sutuoktiniu solidari skola. Ja gali isieskoti tiek is vieno is sutuoktiniu, tieks is abieju. Jeigu tai solidari skola, tai sutuoktine turi teise prasyti teisma istraukti ja i procesa treciuoju asmeniu, nepareiskianciu savarankisku reiklavimu atsakovo puseje ir kaip sakiau gincyti delspinigius bei irodineti kreditoriaus nesazininguma (prie prasymo pateiki santuokos liudijima). Be to, turetu atsiliepime prasyti teismo isdestyti sprendimo vykdyma ar ji atideti. Teismas isdesto sprendimo vykdyma atsizvelgdamas i skolininko turtine padeti, todel prie ptrasymo reikia prideti ir turtine padeti irodancius dokumentus - pazymas apie gaunamas pajamas, turima turta ir islaikytinius, siuo atveju vaika, turinti specialiu poreikiu.
Papildyta:
zmogus tikrai pamirso? esame skolingi, ir nerasiau kad nemokesim, mokesim. ir sumokesim, esme tame kad siuo metu neturim galimybiu 10t moket iskart, su savo nukarpytom algelem, be to nesenai suzinojom kad neigalus vaikas pas mus, na va tiesiog gyvenime tokia situacija, o jus cia pikdziaugaujat. nereikia, gali gyvenimas labai lengvai pasisukt pries jus. as pries pora, metus negalejau pagalvot kad mano vaikas neigalus, o ir skolos uzpuls, kol nebuvo algu karpymu viskas buvo gerai.

teismas gali isdestyti sprendimo vykdyma ir priimdamas ji ir jau priemes (pvz. priemes teismo isakyma,kuriuo jau viskas buna priteista), jeigu tik skolininkas to praso. O kaip isdestyti - cia jus pati pasisikaiciuokite, kiek jus galite per menesi moketi, ir prasykite tokiu budu isdestyt. Vis tiek teismas del tokio pasiulymo isklausys ir ieskovo ir atsakovo nuomone ir nuspres. Bet pasiulymas turi buti protingas, nes pvz. prasymas isdestyti skolos mokejima kas menesi mokant po 50 Lt 10 000 Lt skola vargu ar butu patenkintas, nes toks isdestymas pazeistu kreditoriaus interesus.
Atsakyti