Mums buvo taip, kad 2008 m. kovo mėn. gavom iš policijos baudą 50 Lt, kurią sau ramiai banke susimokėjom, bet po 3 mėn. gavom iš anstolio laišką, kad esam skolingi, o kadangi tuo metu buvom kaip tik per atostogas užsieny, tai kai grįžom, buvom netoli 1000 Lt nuskaičiuota per 3-ijų bankų sąskaitas. Padavėm skundą teismui, tai dar dabar viskas tęsiasi, nes toks vaizdas, kad Lietuvoje antstoliai visagaliai, ir susigrąžinti tai, kas tau priklauso, gali tik per teismus (ir tai dar klausimas, nes anstolis prisiskaičiavo sau atlyginimą ir pan.), o už tuos 1,5 metų juk niekas nekompensuos skambučių, kuro, stovėjimo aikštelių ir kt. išlaidų...
+2009 06 29, 14:39-->
Pagal CPK jie to daryti negali, mandagiai galima priminti, koks yra išskaitų iš DU ir jam prilyginamų išmokų, iš kurių galima išskaityti dydis, pagal 736 straipsnį. Prašome:
736 straipsnis. Išskaitų iš skolininko darbo užmokesčio ir kitų jo pajamų dydis
1. Iš skolininkui priklausančios darbo užmokesčio ir jam prilygintų išmokų bei davinių dalies, neviršijančių Vyriausybės nustatytos MMA, išskaitoma pagal vykdomuosius dokumentus, kol bus visiškai padengtos išieškomos sumos:
1) išieškant išlaikymą periodinėmis išmokomis, žalos, padarytos suluošinimu ar kitokiu sveikatos sužalojimu, taip pat maitintojo gyvybės atėmimu, atlyginimą ir žalos, padarytos nusikalstama veika, atlyginimą, iki penkiasdešimties procentų, jeigu kitaip nenustatyta pačiame vykdomajame rašte arba ko kita nenustato įstatymai ar teismas;
2) visų kitų rūšių išieškoms, jeigu kitaip nenustatyta pačiame vykdomajame rašte arba ko kita nenustato įstatymai ar teismas, dvidešimt procentų;
3) pagal kelis vykdomuosius dokumentus ne daugiau kaip penkiasdešimt procentų.
2. Iš darbo užmokesčio ir jam prilygintų išmokų bei davinių dalies, viršijančios Vyriausybės nustatytą MMA dydį, išskaitoma septyniasdešimt procentų, jeigu ko kita nenustato įstatymai ar teismas.
3. Jeigu skolininkas išlaiko nedarbingus šeimos narius, esant jo rašytiniam prašymui, antstolio patvarkymu šio straipsnio 2 dalyje nurodyta išskaitoma dalis gali būti mažinama po dešimt procentų kiekvienam išlaikytiniui, tačiau taip mažinant negali būti sumažinta įstatymų ar teismo nustatyta dalis.
Mažinant išskaitų dydį, neatsižvelgiama į išlaikytinius, kuriems išlaikyti iš skolininko darbo užmokesčio daromos išskaitos.
+2009 06 29, 18:16-->
Vien tik popieriukų vartyti jie negali ir su Jūsų tėvais kalbėtis privalo, šiaip jie nemato lėšų kilmės sąskaitoje, todėl nuskaito viską. Antstoliams reikia nešti pažymą iš mamos darbo apie gaunamą DU, tėvui pažymą iš darbo biržos, kad yra gaunama pašalpa, ir tuomet jie galės nuskaitinėti tik tiek, kiek leidžiama pagal anksčiau minėtą straipsnį. Tačiau tokiu atveju jie atblokuos sąskaitas, bet persiųs išieškojimus į mamos darbovietę ir į DB buhalteriją, kur iš karto atskaičiuos pinigus ir ves anstoliui.
QUOTE(Gintarė @ 2009 06 29, 14:39)
ne man, mano tėvam čia.tai sakot 20 proc.o tėvas iš biržos gauna minimumą.vadinas neteisėta yra visą jį nuimt?
Pagal CPK jie to daryti negali, mandagiai galima priminti, koks yra išskaitų iš DU ir jam prilyginamų išmokų, iš kurių galima išskaityti dydis, pagal 736 straipsnį. Prašome:
736 straipsnis. Išskaitų iš skolininko darbo užmokesčio ir kitų jo pajamų dydis
1. Iš skolininkui priklausančios darbo užmokesčio ir jam prilygintų išmokų bei davinių dalies, neviršijančių Vyriausybės nustatytos MMA, išskaitoma pagal vykdomuosius dokumentus, kol bus visiškai padengtos išieškomos sumos:
1) išieškant išlaikymą periodinėmis išmokomis, žalos, padarytos suluošinimu ar kitokiu sveikatos sužalojimu, taip pat maitintojo gyvybės atėmimu, atlyginimą ir žalos, padarytos nusikalstama veika, atlyginimą, iki penkiasdešimties procentų, jeigu kitaip nenustatyta pačiame vykdomajame rašte arba ko kita nenustato įstatymai ar teismas;
2) visų kitų rūšių išieškoms, jeigu kitaip nenustatyta pačiame vykdomajame rašte arba ko kita nenustato įstatymai ar teismas, dvidešimt procentų;
3) pagal kelis vykdomuosius dokumentus ne daugiau kaip penkiasdešimt procentų.
2. Iš darbo užmokesčio ir jam prilygintų išmokų bei davinių dalies, viršijančios Vyriausybės nustatytą MMA dydį, išskaitoma septyniasdešimt procentų, jeigu ko kita nenustato įstatymai ar teismas.
3. Jeigu skolininkas išlaiko nedarbingus šeimos narius, esant jo rašytiniam prašymui, antstolio patvarkymu šio straipsnio 2 dalyje nurodyta išskaitoma dalis gali būti mažinama po dešimt procentų kiekvienam išlaikytiniui, tačiau taip mažinant negali būti sumažinta įstatymų ar teismo nustatyta dalis.
Mažinant išskaitų dydį, neatsižvelgiama į išlaikytinius, kuriems išlaikyti iš skolininko darbo užmokesčio daromos išskaitos.
QUOTE(rainiukas @ 2009 06 29, 16:32)
As supratau, kad jie uzblokavo saskaita ir nusiraso viska. Taigi zmogus ir negauna nieko. Jei neranda atlyginimo, antstoliai neiesko kitu pajamu - tiesiog blokuoja ir viskas. O apie ju imamo atlygio uz "darba" nesamoninguma, patylesiu.
+2009 06 29, 18:16-->
QUOTE(Gintarė @ 2009 06 29, 18:16)
kalbejau telefonu su tevu, sako motinai jau dvi algas nueme, o trecios tik 700 gavo, jis is DB negavo nieko nes saskaita uzblokuota, tai net nezino kaip ten yra.antstoliai nekalba , tik popierius varto, o tevas tuoj praras lizingine masina nes nera uz ka bankui moket.
Vien tik popieriukų vartyti jie negali ir su Jūsų tėvais kalbėtis privalo, šiaip jie nemato lėšų kilmės sąskaitoje, todėl nuskaito viską. Antstoliams reikia nešti pažymą iš mamos darbo apie gaunamą DU, tėvui pažymą iš darbo biržos, kad yra gaunama pašalpa, ir tuomet jie galės nuskaitinėti tik tiek, kiek leidžiama pagal anksčiau minėtą straipsnį. Tačiau tokiu atveju jie atblokuos sąskaitas, bet persiųs išieškojimus į mamos darbovietę ir į DB buhalteriją, kur iš karto atskaičiuos pinigus ir ves anstoliui.
Ačiū jum labai, viską perdaviau tėvam.šiaip jie ramūs žmonės ir kažkaip buvo susitaikę, bet man tai gaila jų, praras per kaimyną viską...
+2009 06 30, 12:44-->
Nėra už ką Parašykit, kaip seksis
QUOTE(Gintarė @ 2009 06 30, 12:44)
Ačiū jum labai, viską perdaviau tėvam.šiaip jie ramūs žmonės ir kažkaip buvo susitaikę, bet man tai gaila jų, praras per kaimyną viską...
Nėra už ką Parašykit, kaip seksis
Noriu paklausti. Teks kreiptis i antstoli del skolos isieskojimo, nes skolininkas negrazina pinigu savo noru. Noriu paklaust del mokescio antstoliui. Ar yra kazkoks fiksuotas mokestis, ar nuo skolos kazkoks procentas ir ar ta mokesti mums reiks sumoket tik karta. Ta prasme, jei kelis metus mums neisieskos pinigu, mes kasmet mokesim kazka antstoliui ar tik karta?
sveiki.zodziu prisidirbom...esam skolingi bankui nemaza suma pinigu.galeciau sakyti kad turiu neatsakinga vyra,bet tiek to,prisiimsiu puse kaltes ir sau.emem paskola bustui,taip isejo,kad iki galo nepaemem(vyro nuopelnu) pradini inasa 40000 pervesta rangovui.kadangi likusios dalies neemem.sutarti nutrauke,plius nieko vyras nemokejo,tai priaugo apie dar 10000 palukanu ir delspinigiu.db byla perduota teismui.as jo vardu nutraukt sutarties su rangovais negaliu,o jis nesuka sau galvos.o vat atsakyt man gaunasi dvigubai.jo visas turtas del jo visu skolu(ne tik del sios),dar yra baudos policijai,telefono sask,ir t,t.uzrasytas ant brolio taip kad turto jis neturi.as buvau visa paauglyste globojama seimos neturiu,vos ne vos gavau palikima nuo itevio,karo keliu beveik.ir db man gresia jo netekt.vyras bedarbis.turime vaika.laukiames antro.anstoliai viska isieskos is manes nes jis nieko neturi.kiek procentu mano algos ar galu gale veliau pasalpos uz vaika,jie turi teise nurasyt?bijau kad visai neuzsaldytu saskaitu,ka as tuomet darysiu,juk turiu lizingine masina,ir siaip isipareigojimu,bei juk gyvent reikia ir vaikui reiks ruostis.
ir beje,iskilo klausimas,kodel uz baudas policijoje manes kol kas niekas nekliudo?juk esu jo zmona,ar cia kazkas skiriasi?zinoma as nesiskundziu tuo kad neliecia manes bet siaip susimasciau jei visur kabina tai ir cia turetu.
labai pergyvenu,patarkit.aciu
ir beje,iskilo klausimas,kodel uz baudas policijoje manes kol kas niekas nekliudo?juk esu jo zmona,ar cia kazkas skiriasi?zinoma as nesiskundziu tuo kad neliecia manes bet siaip susimasciau jei visur kabina tai ir cia turetu.
labai pergyvenu,patarkit.aciu
Vaiko pašalpa neliečiama.jei bijot prarast palikimą - skirkitės su vyru fiktyviai.arba užrašykit vaikams.
+2009 07 28, 14:35-->
skyrybom buvo paduota jau iki teismo,neisskyre vien del tos paskolos,bankas nesutiko,jei neprisiimu solidariai sumoket susidariusios skolos vot!o uzrasyti vaikui jau bus neimanoma,nes teismas jau uzdejo aresta.be to tai sake bus suprasta kaip piktybinis elgesys.ir beje abejoju ar jie negali liest vaiko pinigu,tikrai abejoju.tik keista.kai taip tai vyras pagrindinis,as uz ji negaliu nei nutraukt sutarties nei ka,o kai moket viena tai galiu.ir kai imant paskola tai bankas atseit ziuri,kad visiems turi likti 500lt ar kiek ten pragyvenimui,o vat jau kai susidaro skola,tai nuskaiciuos neatsizvelgiant i tai kad as dirbu viena ir mano algos be nuskaiciavimo net neuztenka tik vaikams o kur dar as su vyru....zodziu,nebezinau ka daryt,namo tikrai gaila parduot uz kapeikas.sakau vyrui parduos is varzytiniu,sako tai patys galesim parduot,blin koks protiongas sakau ne savo pardavinet,o ka tu parduosi?kodel as viena turiu moket.
QUOTE(Gintarė @ 2009 07 28, 14:35)
Vaiko pašalpa neliečiama.jei bijot prarast palikimą - skirkitės su vyru fiktyviai.arba užrašykit vaikams.
skyrybom buvo paduota jau iki teismo,neisskyre vien del tos paskolos,bankas nesutiko,jei neprisiimu solidariai sumoket susidariusios skolos vot!o uzrasyti vaikui jau bus neimanoma,nes teismas jau uzdejo aresta.be to tai sake bus suprasta kaip piktybinis elgesys.ir beje abejoju ar jie negali liest vaiko pinigu,tikrai abejoju.tik keista.kai taip tai vyras pagrindinis,as uz ji negaliu nei nutraukt sutarties nei ka,o kai moket viena tai galiu.ir kai imant paskola tai bankas atseit ziuri,kad visiems turi likti 500lt ar kiek ten pragyvenimui,o vat jau kai susidaro skola,tai nuskaiciuos neatsizvelgiant i tai kad as dirbu viena ir mano algos be nuskaiciavimo net neuztenka tik vaikams o kur dar as su vyru....zodziu,nebezinau ka daryt,namo tikrai gaila parduot uz kapeikas.sakau vyrui parduos is varzytiniu,sako tai patys galesim parduot,blin koks protiongas sakau ne savo pardavinet,o ka tu parduosi?kodel as viena turiu moket.
QUOTE(*paprasta* @ 2009 07 28, 14:53)
....zodziu,nebezinau ka daryt,namo tikrai gaila parduot uz kapeikas.sakau vyrui parduos is varzytiniu,sako tai patys galesim parduot,blin koks protiongas sakau ne savo pardavinet,o ka tu parduosi?kodel as viena turiu moket.
Namo gaila, lizinginės mašinos gaila, o gyventi nėra iš ko?
Jūs galite parduoti namą - apie tai reikia informuoti banką.
+2009 07 28, 14:35-->
bet man nuskaiciavo vaiko pasalpa.ir neatsizvelge kad ji yra vaiko.
QUOTE(Gintarė @ 2009 07 28, 14:35)
QUOTE(Arūnė @ 2009 07 29, 12:48)
Jie nemato, kokios kilmės pajamos, ir nuima viską. Tuomet su pažyma, apie gaunamą vaiko pašalpą, reikia keliauti pas pinigus nuskaičiavusį antstolį.
QUOTE(Medinis @ 2009 07 29, 09:15)
Namo gaila, lizinginės mašinos gaila, o gyventi nėra iš ko?
nesakiau kad masinos gaila,bet ji nieko verta.o namo gaila,juk veliau galetume parduot ir isigyt buta musu rajone,bet gali tekt parduot tik tokiai sumai kokia skolingi esame.todel ir sakau jog gaila.manau kiekvienam butu gaila.
Papildyta:
QUOTE(Cleo_25 @ 2009 07 29, 12:53)
Jie nemato, kokios kilmės pajamos, ir nuima viską. Tuomet su pažyma, apie gaunamą vaiko pašalpą, reikia keliauti pas pinigus nuskaičiavusį antstolį.
o dekretiniu pinigai taip pat skaitomi vaiko?kazkaip susimasciau kad turbut ne