ar niekas negali padet..?
Na jeigu skola 330,00 Lt vienintelis šansa yr išieškoti jei tik jis dirbs,kadangi jei ir turėtų turto, tai skola pakankamai maža, kad pardavinėti turtą, bet...visada ir visko būna, kartais jiems reikia susimokėti skolas, kad būtų lengvesnė bausmė. Iš tikrųjų būna kad kažkaip vianaip ar kitaip iškrapštai taus pinigėlius iš jo
Nueik su vykdomuoju pas antstolius pagal skolininko gyvenamąją vietą, pasitark, kokia situacija, ar apskritai daug skolų turi.
Nueik su vykdomuoju pas antstolius pagal skolininko gyvenamąją vietą, pasitark, kokia situacija, ar apskritai daug skolų turi.
galbut reikes pabandyti.. aciu.. ogi tikrai.. jis gali ir dar skolu turet, juk ne uz musu vienu nusikaltima sedi..
Na su antstoliais geriau reikalau netureti, bet zinau atveji, kai jie net sumoketas skolas bando isieskoti. Mano kaimyne gavo bauda, ja sumokejo, o po dvieju menesiu ateina laiskas is anstoliu kad jusu skola jau isaugo ir tt. Ji atejo pas mane mat nelabai lietuviskai supranta ir guodziasi kad va kokia beda. Ji net gi kvita sumoketos baudos turejo ( baisu ir pagalvoti jei butu ismetusi) . Pasakiau kad nusiustu antstolei sumoketos skolos kvito kopija ir parasem jei laiskuti, tai atsoko
QUOTE(Oresta3 @ 2007 06 10, 00:41)
Na su antstoliais geriau reikalau netureti, bet zinau atveji, kai jie net sumoketas skolas bando isieskoti. Mano kaimyne gavo bauda, ja sumokejo, o po dvieju menesiu ateina laiskas is anstoliu kad jusu skola jau isaugo ir tt. Ji atejo pas mane mat nelabai lietuviskai supranta ir guodziasi kad va kokia beda. Ji net gi kvita sumoketos baudos turejo ( baisu ir pagalvoti jei butu ismetusi) . Pasakiau kad nusiustu antstolei sumoketos skolos kvito kopija ir parasem jei laiskuti, tai atsoko
Toių atvejų tikrai būna, tik tiek, kad ne antstoliai kalti Kadangi policija, ar kt. institucija skyrusi baudą nevisada patikrina ar asmuo sumokėjo ir pateikia antstoliui, tada ir gaunasi nesusipratimas, kad antrą kartą to paties prašo.Jei kvitą asmuo būtų pametęs, reikėtų eiti į banką, kuris duotų to mokėjimo kvito kopiją,nesvarbu prieš kiek laiko mokėjai.
Aišku ir antstoliai klaidų pridaro, bet daugeliu atveju skolininkų abejingumas ir baimė ateiti pas antstolį ir sukelia tas problemas
o ar nera skoloms senaties termino?
QUOTE(alina_nr_1 @ 2007 06 01, 14:30)
Iš mūsų mašiniuko pavogė magę. Mes niekur nesikreipėm, bet vieną dieną už mašinos radom užkištą raštelį kad jei mūsų magė pavogta, kreiptumėmės į policiją. Kreipėmės. Pasirodo vagis buvo toks kvailas, kad pats prisipažino ką iš kur vogė, o kadangi mašina toliau laikėme toje pačioje aikštelėje, policija mus ir rado. Vyko teismas, mums priteisė 330 lt. Dabar vagis sėdi kalėjime ir sėdės ten dar 1,5m. Aišku ne už mūsų vienų magelį. Jau anksčiau iš jo yra areštuotas visas turtas, tad mums pinigus gražintu tik jei kalėjime dirbtų, bet jo niekas priversti negali. Pinigu laukti iki sentavės nesinori. Mums atsiuntė laišką, kad kreiptumėmės į antstolius, bet ar apsimoka visu tuo užsiimti? Ar nekainuos mums daugiau anstolio paslaugos ir sugaištas laikas, bei nervai? Gal kas susidūrė su panašia situacija?
Pas mane lygiai tokia pati situacija, vagis is kalejimo neiseina, bet as manau, kad visgi verta kreiptis i anstolius, tai papildomai kainuos 60 Lt (ogal kada prades gyvenime dirbti, o gal dar kas nors ivyks siame puikiame gyvenime )
Nors as dar ir pati nesikreipiau (nors mano zala virs 700 Lt), manau visgi reiketu ir man nepamirs nuvaziuot pas anstolius
O kazin kaip yra tada,kai su "pripaisyta" skola visiskai nesutinki? Ar gali kreditorius mane be teismo perduoti anstoliams arba skolu isieskojimo kontorai? Kad nesutinku su skola ,ir kodel kreditoriu informavau rastiskai.
SVEIKOS VISOS KAS SKAITO IR GALI KAŽKA PATART ŽODŽIU SITUACIJA TOKIA AŠ GYVENAU IR AUGAU PAS MOČIUTE(MOTINA NUMETE KAIP KAČIUKA NIEKADA NEBUVAU,JAI REIKALINGA JI MEGEJA IŠGERT BUVO) BET VISALAIKA BUVAU PRISIREGISTRAVUS PAS MOTINA,MOČIUTE PAS SAVE NEREGISTRAVO(NES TIPO DAUG TADA REIKES MOKEŠČIUS MOKET IR T.T ,IŠVIS KEISTAS ŽMOGUS JI BUVO...)TAI VA PRIE ESMES,DABA SUŽINAU KAD MOTINA NIEKADA NEMOKEJO UŽ SAVO BUTA,IR AŠ KADANGI ESU TEN PRISEREGISTRAVUS,TAI KOMUNALŠČIKAI PADAVE MANE I TEISMA IR PASAMDE ANSTOLIUS IŠJEŠKOT SKOLA,AIŠKU AŠ TURIU BEGALIA ĮRODIMU KAD NIEKADA TEN NEGYVENAU BET KAŽIN AR PADES? GAL KAS GALETU PATART KAIP MAN BUTU TEISINGIAUSIA PASIELGT?ŠIO METU NEDIRBU,IKI VISO KOL UŽVIRE ŠITA KOŠE BUVAU JAU PERSIREGISTRAVUS PAS VYRO TEVUS,BET JIE ATVAŽIAVO BUTENT TEN...MES DABAR GYVENAM KAUNE,BET VISAS VEIKSMAS VIKSTA VILNIUI TAI RYTOJ VAŽIOSIU TEN GAL KAS PADETU,BEVT PATARKIT ......
nejaugi niekas taip nieko ir nepatars? baisiausia yra tas kad neuzsalditu vyro saskaitos kitaip mirsim badu...antradieni varau i vilniu tik nzn nuo ko pradet kiek kainuos ir t.t
Tokioj situacijoj galėčiau pasakyti tik užjaučiu... O ką aš daryčiau tokiu atveju, tai nueičiau pas advokatą konsultacijai. Tik ir ten reikia būti labai atidžiai, nes paprastai jie sako, kad byla tikrai laimėsi, o taip nebūna. Manau visų pirma tau pinigų reikalautojai sakys, kad parduokit butą ir atiduosit skolas. Iš pasisakymo suprantu, kad mama dar gyvena tame bute...gal pavyks ją įkalbėti tą butą parduoti ir nusipirkti prastesnį ar keltis į kitą miestą? Jei buvai prisiregistravusi ten, tai manau, kad jie iš tavęs pinigų reikalaus..nors tai iš tiesų absurdas..kažkaip visada galvojau kad už butą mokesčius turi mokėti savininkas o ne tie kurie priregistruoti. Man iš tiesų šita situacija dar įtartina, siūlau dar pasiskambinti į komunalinių mokesčių tarnybas ir dar kart pasiaiškinti. Galų gale gal tu už vandenį ir elektrą pinigus duodavai, o motina nesumokėdavo...juk negali visi gyventojai už mokesčius mokėti atskirai. O gal tu esi to buto savininkė?
Nemanau, kad tau padėjau, bet kartais pasvarstymai atveda prie tiesos. Sėkmės ir nenuleisk rankų.
Nemanau, kad tau padėjau, bet kartais pasvarstymai atveda prie tiesos. Sėkmės ir nenuleisk rankų.
O tai kam dabra priklauso tas butas, mamai ar jums. Jeigu mama buto savininkas, tai iš jos ir turi išeiškoti skolas. Ne gi jūs turite atsakyti už turto savininko veiksmus.