Įkraunama...
Įkraunama...

Anstoliai ir skolų išieškojimo agentūros

QUOTE(llauruze @ 2009 04 20, 10:41)
O administracinės baudos iš vis yra skaitomos asmeninėmis skolomis (tyngiu ieškot LAT nutarčių)

O jūs paieškokit. Nes tai yra svarbiausia.

Perskaičiau keliasdešimt antstolių paaiškinimų (publikuotų internete), permečiau akimis LAT nutartis - neradau tokios bylos dėl ATPK (bet visko neperžiūrėjau). Manau, jog esu teisus.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 04 20, 11:47)
O jūs paieškokit. Nes tai yra svarbiausia.

Perskaičiau keliasdešimt antstolių paaiškinimų (publikuotų internete), permečiau akimis LAT nutartis - neradau tokios bylos dėl ATPK (bet visko neperžiūrėjau). Manau, jog esu teisus.

Įdėkit nuorodas jeigu nesunku dėl antstolių paaiškinimų. Buvau paskutiniame antstolių seminare: aiškiai išdėstyta, kad negali įtraukti kito sutuoktinio kaip skolininko be teismo.
Atsakyti
QUOTE(llauruze @ 2009 04 20, 10:50)
Įdėkit nuorodas jeigu nesunku dėl antstolių paaiškinimų. Buvau paskutiniame antstolių seminare: aiškiai išdėstyta, kad negali įtraukti kito sutuoktinio kaip skolininko be teismo.

Gal užteks? Truputi užsiėmęs dabar, jei reikės - įkelsiu daugiau.
Atsakyti
Žodžiu LAT aiškiai išdėstyta, kad pats antstolis savavliškai nustatyti negali, kad išskaičiuoti iš skolininko darbo užmokesčio, turto ar lėšų, reikia kreiptis į teismą, kuris jau atsižvelgdamas į visą situaciją nuspręs, kaip galima skolą išieškoti. Į teismą turi kreiptis išieškotojas (jeigu dalinamas turtas) arba antstolis, jeigu nori išsiaiškinti skolos prigimtį (išieškojimo tvarką).

Jūsų nuorodoje išsakyta nuomonė, kad gali žmona už vyrą mokėti. Tai tokia galimybė aišku, kad yra, bet... tai ilgas procesas ir pats antstolis nuspręsti ir areštuoti turtą be teismo negali.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo llauruze: 20 balandžio 2009 - 11:01
QUOTE(llauruze @ 2009 04 20, 11:32)
Jūsų nuorodoje išsakyta nuomonė, kad gali žmona už vyrą mokėti. Tai tokia galimybė aišku, kad yra, bet... tai ilgas procesas ir pats antstolis nuspręsti ir areštuoti turtą be teismo negali.

Šiuo atveju "ilgas procesas" reikš tik tiek, kad antstolio darbo sąnaudos bus didesnės ir jas reikės atlyginti.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 04 20, 13:14)
Šiuo atveju "ilgas procesas" reikš tik tiek, kad antstolio darbo sąnaudos bus didesnės ir jas reikės atlyginti.

Ilgas procesas reiškia: antstolis pateikia dokumentus išieškotojui, o tada teismas nagrinėja. Antstolis net ir nedalyvauja tame procese 4u.gif
Gal aš nemoku tinkamai raštu išaiškint visos procedūros, bet dirbau toj sistemoj ir savo rankom viską dariau 4u.gif

Iškilo toks klausimas: ar gali skirtis tinkamas procesinių dokumentų įteikimas civiliniame ir baudžiamajame procese? Situacija tokia teismas už duomenų nepateikimą teismas skyrė dvi baudas (žodžiu buvo išsiųsti UAB direktoriui reikalavimai: vienas įteiktas paštu asmeniškai jis pasirašė, o antras įteiktas įmonėje buhalterei). Kadangi jis ir toliau piktybiškai nieko nedarė, buvo kreiptasi į prokuratūrą, prokuroras atsisakė kelti baudžiamąją bylą motyvuodamas tuo, kad uab direktoriui netinkamai buvo įteikti reikalavimai (pirmu atveju-gal voke buvo siųstas meilės laiškas, antru - gal buhalterė pamiršo atiduoti).

Atsakyti
Nemokaus sutuoktinio skolų išieškojimas gali būti nukreipiamas į bet kokį šeimos turtą, kuris laikomas bendrąja jungtine abiejų sutuoktinių nuosavybe

Jeigu nustatoma, kad fizinis asmuo jokio nuosavo turto neturi, gali būti tikrinama ir jo sutuoktinio (-ės) turtinė padėtis

Dėl procesinių dokumentų įteikimio manau viskas parašyta CPK.
Atsakyti
ačiū visiems pasisakiusiems 4u.gif
medini, perskaičiau nuorodą tavo: Skolos išieškojimui senaties terminas netaikomas
kažkada galvojau, kad netaikoma, bet dėl vienos baudos neseniai atėjo laiškas iš teismo, ten rašoma, kad anstolis negalėdamas išieškoti piigų, kreipėsi į teismą, kad tas skirtų paras, bet teismo atsakymas buvo: per tiek tai metų bauda nebuvo išieškota ir jei suėjo senatis, todėl išieškojimą liepė nutraukti blush2.gif kaip jums bigsmile.gif
ir tau llauruze 4u.gif

ir štai citata iš straipsnio:
Priverstinio išieškojimo senatis taikoma tik keliais išimtiniais atvejais: išieškant valstybei nesumokėtus mokesčius ir baudas (per keletą metų antstolių neišieškotos baudos gali būti keičiamos viešaisiais darbais arba administraciniu areštu).
va tik įdomu kiek tie keli metai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo furyy: 20 balandžio 2009 - 17:27
Laba diena.
Gal galėtumėt ir man šiokios tokios info suteikti... Esu skolinga kelioms įmonėms. Vakar pašto dėžutėje radau lapelį iš pašto, kad mano vardu gautas teismo šaukimas (jo dar neatsiėmiau)! Ką čia galėtų reikšti?? man reikės eiti teisman?? kiek skaičiau, tai niekur nebuvo pasakyta, kad kažkas dėl įsiskolinimo eitų į teismą (jokių kitų "nusikaltimų", tikrai nesu padarius) g.gif

Atsakyti
QUOTE(llauruze @ 2009 04 17, 21:48)
Yra toks LR CPK straipsnis:
663 straipsnis. Apribojimai, taikomi išieškant iš fizinio asmens turto

1. Pinigų išieškojimas negali būti nukreipiamas į skolininko turtą, jeigu skolininkas pateikia antstoliui įrodymus, kad išieškomą pinigų sumą galima išieškoti per šešis mėnesius darant šio Kodekso 736 straipsnyje nurodyto dydžio išskaitymus iš skolininko darbo užmokesčio, pensijos, stipendijos ar kitų pajamų. Šiuo atveju išieškotojo prašymu antstolis gali areštuoti pradedamą realizuoti skolininko turtą, jei paaiškėja, jog darant išskaitas iš skolininko darbo užmokesčio, pensijos, stipendijos ar kitų pajamų sprendimas nebus įvykdytas.

Taigi pateikiat antstoliui pažymą apoie tai kad į sąskaitą gaunat pašalpą ir parašot prašymą mokėti dalimis per 6 mėnesius ir surašot mokėjimo grafiką, tokiu atveju antstolis negali atlikti jokių areštų, negali tikrinti vyro ir t.t. Ir nereikės jokių skyrybų ir kt. Prašyme būtinai nurodykit kad remiantis šituo straipsniu jūs sudarot mokėjimo grafiką.
Man keista kad tokiu metu antstolis nesileidžia į kompromisus. Šiaip tai žinokit bet koks antstolio veiksmas yra skundžiamas ir jeigu antstolis nesutiks, skųskit  4u.gif  Tas gi nieko nekainuoja  ax.gif
Koks miestas?[/COLOR]

na parasiau, gavau pazyma is banko, sian nusiunciau registruotu laisku, ziuresim koks bus atsakas, ar jei bus.
aciu jums, llauruze, neisivaizduojat koki gera darba padaret mum 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
Sveiki. Turiu kreditinę kortelę, kurią užblokavo, nesupratau dėl ko, nes įmokos mokėtos, pasiskambinau, o bankas man atsakė, kad aš esu skolkininkė Teo ir, akd jiems atėjo raštas akžkoks blokuoti mano kortelę. Ir tada buvo penktadienis, skambinausi nedirbo jau tikriausiai Creditinfo. Bet ar taip galima?
Atsakyti
QUOTE(giedre-marija @ 2009 05 10, 09:13)
Sveiki. Turiu kreditinę kortelę, kurią užblokavo, nesupratau dėl ko, nes įmokos mokėtos, pasiskambinau, o bankas man atsakė, kad aš esu skolkininkė Teo ir, akd jiems atėjo raštas akžkoks blokuoti mano kortelę. Ir tada buvo penktadienis, skambinausi nedirbo jau tikriausiai Creditinfo. Bet ar taip galima?

reik ziuret sutarti. ir kreditkes, ir teo, ir kaip del asmens duomenu... Mano isitikinimu, jeigu nera sutikimo del asmens duomenu tvarkymo, to daryti negali. O ir uzblokuot, kiek ziurejau savo kreditkes salygas, negali. Nezinau kokia tamstos kreditke banko.

Ai... doh.gif tik dabar pagalvojau, kad pagal antstoliu patvarkyma galbut uzblokavo, jei kreipesi TEO ar credit info. Tada taip, gali. Na, nebent ten lesos uz vaikus gaunamos......
Papildyta:
QUOTE(Ssvetik @ 2009 04 21, 05:55)
Laba diena.
Gal galėtumėt ir man šiokios tokios info suteikti... Esu skolinga kelioms įmonėms. Vakar pašto dėžutėje radau lapelį iš pašto, kad mano vardu gautas teismo šaukimas (jo dar neatsiėmiau)! Ką čia galėtų reikšti?? man reikės eiti teisman?? kiek skaičiau, tai niekur nebuvo pasakyta, kad kažkas dėl įsiskolinimo eitų į teismą (jokių kitų "nusikaltimų", tikrai nesu padarius)  g.gif

Protingos imones ir duoda i teisma del skolos, jeigu nesumoki graziuoji... o tie visi popieriniai isieskojimai...

Aisku, kad del isiskolinimo eina i teisma....
Atsakyti