Įkraunama...
Įkraunama...

Anstoliai ir skolų išieškojimo agentūros

QUOTE(Medinis @ 2009 04 10, 20:54)
Tuo šiuo metu ir užsiimu. Kaip turitnti du teisinko diplomus nežinoti elementarių dalykų turėtų būti gėda. Teisininkų nekenčiu.

Nekeskite nekeskite... lotuliukas.gif

Tai nera elementarus dalykai, nes kiekvienoje teiseje tai, kas yra parasyta kodekse juodu ant balto nera taip is tikruju.

Ir pasakykit, kurioje vietoje jusu "zinojimas" irode mano nezinojima?

Tiesiog vietomis jus nesuvokiate elementariu dalyku- kad skolu gali buti visokiu (igytu iki santuokos sudarymo ir jos metu), sutarciu visokiu ir t.t.

Ir kad apie paliko priemima CK greiciausiai valdant turta yra kalbama daug platesne prasme - o ne kompo naudojimusi ar pan.

beje, bendram isprusimui - jeigu vienas teriminas na, pvz, savoka "daiktas" yra naudojamas civilineje teiseje, baudziamojoje, ir administracineje teiseje, jis visais atvejais tures visiskai skirtingas reiksmes.

O kategoriskumai, apibendrimai, na, tokie kaip "nekenciu", rodo zmogaus pats turbut zinote ka.... nekesti daznai skatina nenorejimas kazko pripazinti.
Atsakyti
QUOTE(minte @ 2009 04 11, 00:12)
Tiesiog vietomis jus nesuvokiate elementariu dalyku- kad skolu gali buti visokiu (igytu iki santuokos sudarymo ir jos metu), sutarciu visokiu  ir t.t.
Ir kad apie paliko priemima CK greiciausiai valdant turta yra kalbama daug platesne prasme  - o ne kompo naudojimusi ar pan.

O kategoriskumai, apibendrimai, na, tokie kaip "nekenciu", rodo zmogaus pats turbut zinote ka.... nekesti daznai skatina nenorejimas kazko pripazinti.

Suvokiu kažkiek, bent jau pradmenis. Paveldėjimui CK skirtas tikrai didelis dėmesys. Ir šiuo atveju skolos yra vertinamos per paveldėjimo prizmę, o ne jų atsiradimo momentas.

Aš dar ir gydytojų nekenčiu. Šių dviejų profesijų žmonės gali padaryti su mano gyvenimu ką tik panorės, o aš negalėsiu pasipriešinti. Nekenčiu būti bejėgis. Todėl tenka mokytis. Tiesa apendicito sau pjauti nežadu. Kaip ir ginti savęs teisme. Tačiau pagrindus noriu turėt.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 04 10, 21:26)
Suvokiu kažkiek, bent jau pradmenis. Paveldėjimui CK skirtas tikrai didelis dėmesys.  Ir šiuo atveju skolos yra vertinamos per paveldėjimo prizmę, o ne jų atsiradimo momentas.

Aš  dar ir gydytojų nekenčiu. Šių dviejų profesijų žmonės gali padaryti su mano gyvenimu ką tik panorės, o aš negalėsiu pasipriešinti. Nekenčiu būti bejėgis. Todėl tenka mokytis. Tiesa apendicito sau pjauti nežadu. Kaip ir ginti savęs teisme. Tačiau pagrindus noriu turėt.

Paveldejimui taip, taciau skolu paveldijimui teisiskai svarbus ir ju atsiradimo momentas. Kaip ir turto atsiradimo momentas.

Zmogus, kuris mokosi, vertas pagarbos. lenkiu galva, ir smagu padiskutuot.

be galo issamiai galiu diskutuoti apie BK ir BPK tongue.gif

Labanaktis.
Atsakyti
QUOTE(minte @ 2009 04 11, 00:31)
be galo issamiai galiu diskutuoti apie  BK ir BPK  tongue.gif

Labanaktis.

Labai tikiuosi, kad neprireiks asmeniškai... Bet padiskutuoti būtų įdomu. Domina 154, 155, 156 ir 284 straipsniai.
Atsakyti
Drasiai. tik ne sioje temoje. biggrin.gif
Atsakyti
gal galės kas atsakyti 4u.gif
jei vyras skolingas anstoliams, ar gali anstolis areštuoti automobilį priklausantį žmonai g.gif
Atsakyti
QUOTE(furyy @ 2009 04 12, 23:46)
gal galės kas atsakyti  4u.gif
jei vyras skolingas anstoliams, ar gali anstolis areštuoti automobilį priklausantį žmonai g.gif

O tą automobilį žmona pirko iki vestuvių, paveldėjo ar gavo dovanų iš meilužio? Jei kuris nors variantas teisingas - tuomet negali. Jei teisingų nėra - tuomet gali.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 04 14, 08:08)
O tą automobilį žmona pirko iki vestuvių, paveldėjo ar gavo dovanų iš meilužio? Jei kuris nors variantas teisingas - tuomet negali. Jei teisingų nėra - tuomet gali.

4u.gif
bet jeigu neklystu, tai žmona be vyro sutikimo gali parduoti automobilį, nes jis nėra įvardijamas kaip bendras turtas blush2.gif ar aš kažką maišau g.gif
P.S vyras daug metų niekur nedirba, dirba tik žmona. tai kas vyrui priklauso? gal ir pusė algos?
Atsakyti
QUOTE(furyy @ 2009 04 14, 11:48)
4u.gif
bet jeigu neklystu, tai žmona be vyro sutikimo gali parduoti automobilį, nes jis nėra įvardijamas kaip bendras turtas blush2.gif ar aš kažką maišau g.gif
P.S vyras daug metų niekur nedirba, dirba tik žmona. tai kas vyrui priklauso? gal ir pusė algos?

jei yra susituoke visa tai bendra

o jus gi neparduodat ,o anstolei atema
Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2009 04 14, 08:08)

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Armani: 14 balandžio 2009 - 11:28
norejau paklausti: o jei vyras pries santoka turi skolu anstoliam (is kreditu),ar gali po vestuviu pinigus nuskaiciuoti ir is zmonos korteles nors su anstoliais susidure pries vestuves ir nespejo atiduoti pries vestuves?
Atsakyti
Gal kas galetu atsakyti, per kiek laiko antstoliai turi atsakyti i jiems siunciamus laiskus? Siunciau registruota, bet atsakymo vis negaunu ir jau ne pirmas kartas g.gif Net jei ne ten "pataikiau", tai ar neturetu jie gave oficialu uzklausima nors kazka atrasyti pvz. "kreipkites i kitus antstolius, mes cia ne prie ko". ax.gif
Atsakyti
QUOTE(furyy @ 2009 04 14, 11:48)

Taip paklausėte, lyg čia būtų kažkas ypatingo. Jei moteris daug metų nedirba, pvz vaikus augina, ar šiaip vien namuose tvarkosi - juk jai dažnai ne tik pusė vyro algos priklauso, o visa, ji tik vyrui po 5Lt dienai skiria biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Secret Smile @ 2009 04 14, 22:42)
norejau paklausti: o jei vyras pries santoka turi skolu anstoliam (is kreditu),ar gali po vestuviu pinigus nuskaiciuoti ir is zmonos korteles nors su anstoliais susidure pries vestuves ir nespejo atiduoti pries vestuves?

Tarkim taip... Teoriškai - negali. Tam reikia antstoliui pateikti sutuoktuvių liudijimą, kad jie įvertintų, jog skola susidarė iki vestuvių ir neturi būti perkeliama į bendras sutuoktinių pajamas. Tačiau... Pagal bendrą praktiką antstoliai dažnai nekreipia į tai dėmesio. Jie nuskaičiuoja iš visur kur tik įmanoma. Apskundus jų veiksmus jie pinigus gražina, o po keleto mėnesių viskas prasideda iš naujo.
Atsakyti