Įkraunama...
Įkraunama...

Anstoliai ir skolų išieškojimo agentūros

QUOTE(minte @ 2009 03 28, 22:12)
tongue.gif Mane tai domintu eiliskumas isieskojimu. pvz., atskaito alimentus dviems vaikams, ir priteisia catlyginti zala del sveikatos sutrikdymo. Ar lygiomis dalimis iskaiciuos, ar tik tai, kas liks atskaiciavus alimentus. Gal kas susiduret? unsure.gif

754 straipsnis. Reikalavimų patenkinimo eilė

1. Hipotekos kreditoriaus ir įkaito turėtojo reikalavimai iš įkeisto turto patenkinami be eilės.

2. Pirmąja eile patenkinami reikalavimai išieškoti išlaikymą ir reikalavimai atlyginti žalą, padarytą suluošinimu ar kitokiu sveikatos sužalojimu, taip pat atsiradusią dėl maitintojo netekimo.

3. Antrąja eile patenkinami darbuotojų reikalavimai, atsirandantys iš darbo teisinių santykių.

4. Trečiąja eile patenkinami visi kiti reikalavimai.

Jei priteista žala padaryta suluošinimu ar kt. sveikatos sužalojimu bei išlaikymas yra pirmos eilės. Turėtų išskaičiuoti visą sumą ir dalinti lygiom dalim pagal vykdomuosius raštus. AIšku jei buhalterė bus susipažinus su CPK.
Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2009 03 28, 22:27)
Nesupratau klausimo. Jei iš atlyginimo - tai maksimum septyniasdešimt procentų. O kaip antstolis padalins -  biesas jį žino. Kaip norės tikriausiai.

Jei bus varžoms turtas - pagal vykdomųjų raštų eiliškumą gal...

Šiuo atveju ne antstolis dalina, o buhalterė išskaito ir pervedinėja. Nemaišykit - išlaikymas į išieškojo sąskaitą, o kiti reikalavimai į antstolio arba išieškojoto sąskaitaą. Jei išvaržomas turtas ir išlaikymas ir žala yra pirmos eilės reikalavimai, tai skirstoma visiems po lygiai.

Jei tai būtų paprasta skola, tai būtų kitaip, nes būtų trečios eilės reikalavimas.
Atsakyti
QUOTE(llauruze @ 2009 03 30, 06:55)
754 straipsnis. Reikalavimų patenkinimo eilė

1. Hipotekos kreditoriaus ir įkaito turėtojo reikalavimai iš įkeisto turto patenkinami be eilės.

2. Pirmąja eile patenkinami reikalavimai išieškoti išlaikymą ir reikalavimai atlyginti žalą, padarytą suluošinimu ar kitokiu sveikatos sužalojimu, taip pat atsiradusią dėl maitintojo netekimo.

3. Antrąja eile patenkinami darbuotojų reikalavimai, atsirandantys iš darbo teisinių santykių.

4. Trečiąja eile patenkinami visi kiti reikalavimai.
Jei priteista žala padaryta suluošinimu ar kt. sveikatos sužalojimu bei išlaikymas yra pirmos eilės. Turėtų išskaičiuoti visą sumą ir dalinti lygiom dalim pagal vykdomuosius raštus. AIšku jei buhalterė bus susipažinus su CPK.
Papildyta:
Šiuo atveju ne antstolis dalina, o buhalterė išskaito ir pervedinėja. Nemaišykit - išlaikymas į išieškojo sąskaitą, o kiti reikalavimai į antstolio arba išieškojoto sąskaitaą. Jei išvaržomas turtas ir išlaikymas ir žala yra pirmos eilės reikalavimai, tai skirstoma visiems po lygiai.

Jei tai būtų paprasta skola, tai būtų kitaip, nes būtų trečios eilės reikalavimas.

sorry, bet kodeksus skaityti as moku. Ir, pabreziu, kodekse NERA iskirta, o tiesiog viename punkte aprasyta, kad pirmaja eile ir islaikymas, ir del zalos atlyginimo patenkinami reikalavimai. Tai vat jums ir praktinis klausimas: kuom remiantis (vadovaujantis), jeigu priteistas islaikymas buvo 58 proc. atlyginimo, o po dvieju metu atsiranda priteistas civilinis ieskinys del nusikaltimu padaryto suzalijimo, tai kokiu pagrindu (instrukcija, taisyklemis, tvarka) bus sie reikalavimai dalinami po lygiai?
Atsakyti
sveikos merginos,

norėciau pasitikslinti, dėl šventos ramybės. Aš esu deklaruota mamos bute. Tik deklaruota. Skoloje esu antstoliams, Ar jie turi teise areštuoti ar dar ka nors padaryti mamos buta, dėl to jog aš esu jiems skoloje ? 4u.gif

išanksto dėkoju atsakiusioms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo curny: 30 kovo 2009 - 14:42
QUOTE(curny @ 2009 03 30, 12:42)
sveikos merginos,

norėciau pasitikslinti, dėl šventos ramybės. Aš esu deklaruota mamos bute. Tik deklaruota. Skoloje esu antstoliams, Ar jie turi teise areštuoti ar dar ka nors padaryti mamos buta, dėl to jog aš esu jiems skoloje ? 4u.gif

išanksto dėkoju atsakiusioms 4u.gif

TIKRAI NE. Gyvenamosios vietos
deklaracija nesuteikai jokiu teisiu i turta.
Atsakyti
QUOTE(minte @ 2009 03 30, 16:17)
sorry, bet kodeksus skaityti as moku. Ir, pabreziu, kodekse NERA iskirta, o tiesiog viename punkte aprasyta, kad pirmaja eile ir islaikymas, ir del zalos atlyginimo patenkinami reikalavimai. Tai vat jums ir praktinis klausimas: kuom remiantis (vadovaujantis),  jeigu priteistas islaikymas buvo 58 proc. atlyginimo, o po dvieju metu atsiranda priteistas civilinis ieskinys del nusikaltimu padaryto suzalijimo, tai kokiu pagrindu (instrukcija, taisyklemis, tvarka) bus sie reikalavimai dalinami po lygiai?

Visų pirma tai buvo aukščiausiojo teismo išaiškinimas šiuo klausimu, reik paieškot. Žodžiu esmė ta, kad reikalavimai yra tos pačios eilės, tai reikia dalinti jei neužtenka visiem. Pagal kelis vykdomuosius galima išskaičiuot 50 procentų. Jei reikalavimas būtų kitos eilės, jis lauktų kol išskaičius išlaikymą liktų laisvų lėšų (jei toks dalykas įmanomas).
Atsakyti
Sveiki. Iš anstuolių ateidavo laiškai, aš jų neberandu, o laiškų nebegaunu. Norėčiau susitarti,kad galėčiau po šiek tiek kas mėnesį mokėti ir pan, bet nežinau kur kreiptis. Šiauliuose čia. Nelabai išmanau apie tai, ar tų anstuolių kontorų daugiau ar viena... Tad padėkit wink.gif
Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Justinas @ 2009 04 02, 20:00)
Sveiki. Iš anstuolių ateidavo laiškai, aš jų neberandu, o laiškų nebegaunu. Norėčiau susitarti,kad galėčiau po šiek tiek kas mėnesį mokėti ir pan, bet nežinau kur kreiptis. Šiauliuose čia. Nelabai išmanau apie tai, ar tų anstuolių kontorų daugiau ar viena... Tad padėkit wink.gif
Ačiū

Anstoliu kontoru tikrai ne viena. Jei nezinai, is kurios ateidavo laiskai, prisimink, kam esi skolingas ir skambink i ta firma, is ju gali suzinoti, kuriems antstoliams perduota dirbti su tavo skola. mirksiukas.gif

Patebejau, kad i tavo posta jau buvo atsakyta... taip kad pasikartojau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo truth: 02 balandžio 2009 - 21:27
QUOTE(truth @ 2009 04 02, 23:26)
Anstoliu kontoru tikrai ne viena. Jei nezinai, is kurios ateidavo laiskai, prisimink, kam esi skolingas ir skambink i ta firma, is ju gali suzinoti, kuriems antstoliams perduota dirbti su tavo skola.  mirksiukas.gif

Patebejau, kad i tavo posta jau buvo atsakyta... taip kad pasikartojau  blush2.gif

Žinai kokia firma? Tiesiog iš policijos,administracinės komisijos bauda už muzika. Su anstoliais pirmas lapelis buvo 850lt...
Atsakyti
QUOTE(Justinas @ 2009 04 02, 22:37)
Žinai kokia firma? Tiesiog iš policijos,administracinės komisijos bauda už muzika. Su anstoliais pirmas lapelis buvo 850lt...

Tai tada i policija turbut ir reik skambint klaust g.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif
tai va,gal kas patars?
krize, algos sumazejo labai, atsirado pas mus skolu, su kitom imonem pavyko susitarti, o vienoj imonej nepramusama vadybininke pasitaike, kai meginau su ja deretis del mokejimo dalimis, tai rekt pradejo, sako nemokesit (ten apie 800lt) tai uzblokuos korteles, o mes tokios sumos iskart nu niekaip nesukrapstysim. tai ar turi teise jie taip daryti? juk as net 800lt negaunu, tai man jei atims visus pinigus is korteles kuo vaika maitinsiu? sako nerekit ant manes (nors as ant jos nerekiau, o tik bandziau tartis) ir nekiskit mum savo vaiku. tai toks pokalbis buvo ir dar numete rageli. tai va dar vienas klausimas, ar jie turi teise visiskai uzblokuuot kortele? ar istatymai nesaugo mazameciu vaiku? ji sako si menesi mokekit bent 300lt. bet kad nera pas mus tu 300lt. jei sudaryciau separacija, tuomet prie vyro nelystu saskaitos, kaip ja sudaryt, kur kreiptis, kiek kainuoja? griebiuosi siaudo, nes jei man uzblokuos kortele, negalesiu sumoketi uz kitus mokescius, ir ten kils problemos ir t.t. tai kaip uzburtas ratas doh.gif
nes islaidu lb padaugejo, o pajamos zenkliai sumazejo...
is anksto dekinga uz atsakymus
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2009 04 03, 16:40)
Tai tada i policija turbut ir reik skambint klaust  g.gif

Ar tikrai? Nesinori ten skambinti :}} nepatinka biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Justinas: 03 balandžio 2009 - 15:53
QUOTE(Justinas @ 2009 04 03, 16:52)
Ar tikrai? Nesinori ten skambinti :}} nepatinka biggrin.gif

patinka, nepainka o daryti kazka reikia, nes su anstoliaias dar dar galima susitarti, o kai paduos i teisma ir uzblokuos kortele, tai zinok ir triguma suma atskaitys doh.gif
Atsakyti