na zodziu, nieko cia nepavyksta numuilinti skolu...uzblokavo mano korteles, taip kad moku skolas ir tampu pavyzdingu zmogumi...
Su tais antstoliais reikia labai žiūrėti-dažnai užsideda jie daugiau nei gali pagal įstatymus.
Mėgsta atsiųsti vieną vienintelį laišką jau su milžiniškai išaugusia suma. O kai paklausi iš kur ta suma, paaiškina kad jie kelis metus siuntė tau laiškus(kurių aišku negavai, nes jie buvo neregistruoti). Manau neverta pult jiems mokėt, jūs turit pilną teisę reikalauti iš jų visų dokumentų kopijų (iš kur skola, iš kur susidarė tas užmokestis antstoliams ir pan.).Jie privalo tą informaciją suteikti. Ir jei nebus jokių įrodymų, pagrindžiančių jų darbą- drąsiai galit jiems pasakyt, kad nemokėsit jiems tokios sumos. Jei nepatikės -galit kreiptis į teismą. tik svarbu susimokėti tą tikrąją skolą
Tikrai dažnai jie perlenkia lazdą. Kadangi žmonės išsigąsta vos pamatę žodį "antstolis"-puola mokėt.
Mums du kartus teko su jais susidurt-vieną kartą pats antstolis atsisakė užmokesčio jam , kitą kartą ėjom į teismą- parodėm kad skolą susimokėjom, ir antstolei nereikėjo nieko mokėt (nors skola buvo sumokėta po atsiųsto laiško iš antstolių kontoros).
Mėgsta atsiųsti vieną vienintelį laišką jau su milžiniškai išaugusia suma. O kai paklausi iš kur ta suma, paaiškina kad jie kelis metus siuntė tau laiškus(kurių aišku negavai, nes jie buvo neregistruoti). Manau neverta pult jiems mokėt, jūs turit pilną teisę reikalauti iš jų visų dokumentų kopijų (iš kur skola, iš kur susidarė tas užmokestis antstoliams ir pan.).Jie privalo tą informaciją suteikti. Ir jei nebus jokių įrodymų, pagrindžiančių jų darbą- drąsiai galit jiems pasakyt, kad nemokėsit jiems tokios sumos. Jei nepatikės -galit kreiptis į teismą. tik svarbu susimokėti tą tikrąją skolą
Tikrai dažnai jie perlenkia lazdą. Kadangi žmonės išsigąsta vos pamatę žodį "antstolis"-puola mokėt.
Mums du kartus teko su jais susidurt-vieną kartą pats antstolis atsisakė užmokesčio jam , kitą kartą ėjom į teismą- parodėm kad skolą susimokėjom, ir antstolei nereikėjo nieko mokėt (nors skola buvo sumokėta po atsiųsto laiško iš antstolių kontoros).
Mes ką tik baigėm Lindorfui mokėti. Vyras turėjo tele2 įsiskolinimą, bet jo niekas nejudino gal 3 metus. Poto jam sąžinė prabilo, nes jie vėliau ar anksčiau būtų prisikabinę ar net ėmesi drastiškų priemonių ir jis pats pasiskambino, susitarė su Lindorfu po kiek ir kaip mokės.
Delspinigiai sau gražiai augo augo ir užaugo iki vos ne 2000 lt. Gal dėl to Lindorfas ir tylėjo Juk jiems naudinga gauti delspinigius
Na o dabar jau ramu
Delspinigiai sau gražiai augo augo ir užaugo iki vos ne 2000 lt. Gal dėl to Lindorfas ir tylėjo Juk jiems naudinga gauti delspinigius
Na o dabar jau ramu
labas, norėjau paklausti ar antstoliai gali paimti is sąskaitos pinigus, prieš tai apie tai neinformavę?
Ačiū
Ačiū
Ievutee,
gali, tik tai vadinasi truputi kitaip
Jei labai aktualu, pasiskaitykite, ką antstoliai gali ir ką privalo CPK nuo 583 str.
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=280344
Ir nelaukite, kol reikalas priaugs iki antstolių, sutaupysite pinigų, laiko ir nervų
Jei labai aktualu, pasiskaitykite, ką antstoliai gali ir ką privalo CPK nuo 583 str.
Ir nelaukite, kol reikalas priaugs iki antstolių, sutaupysite pinigų, laiko ir nervų
Ko gero jei esi skolininkas tai ir busto paskolos negali gauti?
QUOTE(advokate @ 2007 03 01, 16:03)
Ievutee,
Ačiū labai uz info. Lyg ir mokejome tą skolą, bet ar bankas pavedimo neužskaite ar dar patys apsižioplinome. Nu žodžiu pinigeliai ten kur reikia nenukeliavo
Na man kai nebuvo priaugusi didele skola, butent Lindorfui 64 lt, tai tingejau eiti ir aiskintis, nes telefonu daugiau priplepu po to ir reikejo skubaus korteles atblokavimo, tai sumokejau, bet apsimetusi kad is ju negavau nei vieno laisko, vistiek pasake, kad turiu moketi atseit tuos 64 lt, nes vien tik perdavimas skolos i ju firma jau tiek kainuoja.
Na o del blokavimo korteliu, jei tas bankas sudares sutarti su isieskojimo firma, tai ir blokuoja korteles net nepranese tau nieko (kaip nutiko man, del to as pikta, nes bankui lizinga visada mokejau gerai, o jis nieko neinformaves saltu snukiu uzblokavo kortele)
O anstoliai irgi elgiasi chamiskai, vietoj 100 Lt kazkada musu nesumoketos skolos, nueme neinformaves nuo vyro korteles 300 Lt
Na o del blokavimo korteliu, jei tas bankas sudares sutarti su isieskojimo firma, tai ir blokuoja korteles net nepranese tau nieko (kaip nutiko man, del to as pikta, nes bankui lizinga visada mokejau gerai, o jis nieko neinformaves saltu snukiu uzblokavo kortele)
O anstoliai irgi elgiasi chamiskai, vietoj 100 Lt kazkada musu nesumoketos skolos, nueme neinformaves nuo vyro korteles 300 Lt
susidūriau su tokia problemėle. pažįstamas sudarė sutartį Tele2; įsigijo prekę lizingu ir abiem atvejais nurodė mano adresą be mano sutikimo ir man nežinant. dabar iš kreditorių gaunu laiškus (jo vardu) su tūkstantinėmis sumomis (skola, delspinigiai, teismo išlaidos). laiškuose nurodyta, kad šis asmuo gyvena mano adresu. aš jam ne kartą sakiau, kad nurodytų kitą adresą dėl tų laiškų siuntimo, tačiau jis į tai nekreipia dėmesio. norėčiau sužinoti kur man kreiptis dėl neteisėto mano adreso panaudojimo
QUOTE(VAE @ 2007 04 29, 20:33)
susidūriau su tokia problemėle. pažįstamas sudarė sutartį Tele2; įsigijo prekę lizingu ir abiem atvejais nurodė mano adresą be mano sutikimo ir man nežinant. dabar iš kreditorių gaunu laiškus (jo vardu) su tūkstantinėmis sumomis (skola, delspinigiai, teismo išlaidos). laiškuose nurodyta, kad šis asmuo gyvena mano adresu. aš jam ne kartą sakiau, kad nurodytų kitą adresą dėl tų laiškų siuntimo, tačiau jis į tai nekreipia dėmesio. norėčiau sužinoti kur man kreiptis dėl neteisėto mano adreso panaudojimo
arba paskambink i TELE 2 ir informuok apie shia aplinkybe, arba tiesiog mesk tuos laiskus (jei neregistruoti, o jei registruoti, nepriimk, pastininkei nurodyk, kad toks negyvena). pries duodant i teisma del skolos, tele du vis tiek GRT uzsiklaus
Man rigi buvo, bet ne kreditorių laiškai, o kažkokie siutinukai ir pan. ateidavo, mano adresu, bet ne man, tai aš tai ant laiško užrašau tušinuku aiškiai Gavėjas nurodytu adresu negyvena, tikslinkite adresą ir pan. ir į paštą nunešu, kad grąžintų laikšus siuntėjui. Kažkaip daugiau nebesiunčia.
Iš mūsų mašiniuko pavogė magę. Mes niekur nesikreipėm, bet vieną dieną už mašinos radom užkištą raštelį kad jei mūsų magė pavogta, kreiptumėmės į policiją. Kreipėmės. Pasirodo vagis buvo toks kvailas, kad pats prisipažino ką iš kur vogė, o kadangi mašina toliau laikėme toje pačioje aikštelėje, policija mus ir rado. Vyko teismas, mums priteisė 330 lt. Dabar vagis sėdi kalėjime ir sėdės ten dar 1,5m. Aišku ne už mūsų vienų magelį. Jau anksčiau iš jo yra areštuotas visas turtas, tad mums pinigus gražintu tik jei kalėjime dirbtų, bet jo niekas priversti negali. Pinigu laukti iki sentavės nesinori. Mums atsiuntė laišką, kad kreiptumėmės į antstolius, bet ar apsimoka visu tuo užsiimti? Ar nekainuos mums daugiau anstolio paslaugos ir sugaištas laikas, bei nervai? Gal kas susidūrė su panašia situacija?