Įkraunama...
Įkraunama...

Anstoliai ir skolų išieškojimo agentūros

Turim lapą su prašymu, tik nežinom ką tiksliai ten rašyti.Tas prašymas turbut ir eis pas viršininką
Atsakyti
QUOTE(llauruze @ 2007 09 21, 08:37)
Na vykdomasis turi būti pateikiamas pagal skolininko gyvenamąją vietą (registruotą arba ten, kur realiai gyvena, bet neregistruotas) arba turto buvimo vietą.
Pateikus vykdomąjį dokumentą antstolis tą pačią arba kitą dieną išsiunčia vykdomąjį į darbovietę. O darbovietė atskaito priklausomai nuo to kada gauna, jei gauna dar neišmokėję atlyginimo, tai iš karto atskaito.

O skolininko reali guvenamoji vieta ne Vilniuj?

O jei ex yra bedarbis, ir tarkim jo gyvenamojoj vietoj niekas nepriimtu jokiu registruotu laiksu?.. arba paaisketu, kad jis ikalinimo vietoj? Tai ka anstoliai-grazins vykdomaji rasta man?? As noriu gaut is Anstolio pazyma Vaiko islaikymo fondui... ax.gif
Atsakyti
Šiaip bet kokiu atveju pateikiama pagal gyvenamąją vietą, aišku jei neturi jokio turto. Jei jis įkalinimo vietoj, antstolis išsiunčia vykdomąjį dokumentą į įkalinimo vietą, tačiau tai neužkerta kelio pažymai gauti, tiesiog ją užsisakote pas antsolį, o antsolis išduoda pažymą, nors jei ir būtų išsiųsta į įkalinimo vietą ir jūs negausite alimentų, vis tiek antsolis turi išduoti pažymą (prieš tai užsiklausęs pataisos namus) ir jums valstybė turėtų mokėti išlaikymą...
O nepriimti pagal gyvenamąją vietą antstolis neturi teisės (įkalinimo vieta nėra traktuojama kaip gyvenamoji vieta).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo llauruze: 03 kovo 2008 - 20:44
Gal ir man kas patars... Paskolinau giminaičiui keletą tūkstantėlių. Susitarėm, kad per mėnesį grąžins. Pavedimą dariau internetu su paskirtim "paskola". Jau praėjo daugiau kaip pusė metų, o jis net neatsiliepia į mano skambučius. Ar yra civilizuotų būdų man dabar iš jo tą skolą išmušt? kur turėčiau kreiptis?
Atsakyti
QUOTE(gabijukas @ 2008 05 22, 16:05)
Gal ir man kas patars... Paskolinau giminaičiui keletą tūkstantėlių. Susitarėm, kad per mėnesį grąžins. Pavedimą dariau internetu su paskirtim "paskola". Jau praėjo daugiau kaip pusė metų, o jis net neatsiliepia į mano skambučius. Ar yra civilizuotų būdų man dabar iš jo tą skolą išmušt? kur turėčiau kreiptis?

Teismas. Civilizuotas reikalas. Aisku, geria kad nors pavedimas su tokiu zodeliu yra, nors CK ir nereikalauja rasytinio sandorio iki tam tikros sumos (tiksliai nepasakysiu, kokios). O jeigu dar butu kokie liudytojai, kuirie teisme paliudytu, kad buvo skolinta....

As, pvz., padejau ismust skola taip - suzinojau, kad ta vargana tukstanteli skolingas asmuo dirba valdiskoj imonej, o i kreditoriaus skambucius, aisku irgi neatsakydavo. Tada patariau tam "kreditoriui", kuris kaip geradusis be jokio rastelio paskolino tam valdiskoj imonej dirbanciam zmogeliui pinigus, kad paskambintu jam i darbovete, ir perspetu, kad kaip viesas asmuo gali tureti nemalonumu del skolos, o ypac del slapstymose nuo jo... Per 10 min tas varganas tukstanteles idribo i kreditoriaus saskaitele....
Atsakyti
ačiū minte,
dar palauksiu per vasarėlę, o tada... nu bet bliamba bliamba... nu kaip nefaina...
Atsakyti
Sveikos,

Reikia skubaus patarimo doh.gif mano teciui buvo israsyta 50 Lt. bauda uz KET pazeidima. Bauda sumoketa laiku, t.y. per 15 dienu, internetiniu pavedimu su visais uzrasais: uz toki asmeni, tokia ir tokia bauda ir t.t. Po keliu menesiu pareina is anstoles raginimas susimoketi bauda ir anstoles islaidas. Anstolei nusiunteme pavedimo kopija, kad viskas teisingai atlikta. Tai po keliu dienu vel atsiunciamas patvirtinimas, kad bauda tikrai buvo sumoketa, bet taip pat raginimas sumoketi anstoles islaidas. Ar gali issireikalauti anstolis tas vykdomasias islaidas, jei bauda buvo sumoketa laiku? Man tai skamba absurdiskai... Bet bijau, kad po to galime pralaimeti teisma ir islaidu butu dar daugiau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidusikas @ 2008 06 18, 13:38)
Sveikos,

Reikia skubaus patarimo doh.gif mano teciui buvo israsyta 50 Lt. bauda uz KET pazeidima. Bauda sumoketa laiku, t.y. per 15 dienu, internetiniu pavedimu su visais uzrasais: uz toki asmeni, tokia ir tokia bauda ir t.t. Po keliu menesiu pareina is anstoles raginimas susimoketi bauda ir anstoles islaidas. Anstolei nusiunteme pavedimo kopija, kad viskas teisingai atlikta. Tai po keliu dienu vel atsiunciamas patvirtinimas, kad bauda tikrai buvo sumoketa, bet taip pat raginimas sumoketi anstoles islaidas. Ar gali issireikalauti anstolis tas vykdomasias islaidas, jei bauda buvo sumoketa laiku? Man tai skamba absurdiskai... Bet bijau, kad po to galime pralaimeti teisma ir islaidu butu dar daugiau verysad.gif

Reikia nueit pas antstolius ir pasakyti, kad nemokesite, o skusite. Apskundimo tvarka turi buti parasyta ant raginimo. Tik, terminas, man rodos, neilgas ten.
Atsakyti
QUOTE(Vaidusikas @ 2008 06 18, 17:38)
Sveikos,

Šiaip jei bauda buvo sumokėta laiku ir tvarkingai: pavedime nurodyta asmuo ir kt. duomjenys, tai jokių vykdymo išlaidų mokėti neprivalote. O ką antstolė sako: kuo remiantis jūs privalote mokėti vykdymo išlaidas?
Bet kokiu atveju vykdymo išlaidas teismas priteisinėja, jis ir nusprendžia ar teisėtai antstolė prašo, ar ne.
Skundas paduodamas per 10 dienų vietos teismui ir jokiais papildomais mokesčiais neapmokestinamas. Manau, kad Jums geriausia skųsti, ir patiems parašyti skundą...Tikrai nieko neprarasite. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo llauruze: 18 birželio 2008 - 17:57
Anstole remiasi tuo, kad buvo uzvesta byla, bet juk cia ne musu, o policijos komisariato kalte doh.gif dar blogiau, kad tik dabar pradejau dometis ta bauda ir jau praejo 13 dienu, liko dar 2 dienos sumoketi ta mokesti. O kas laukia, kai i teisma paduos pati antstole?Isieskos tik ta mokesti ar dar + teismo islaidos?Ar isvis imanoma ka nors pakeisti per ta teisma, kada jau anstole del nesumokejimo paduoda?
Atsakyti
QUOTE(Vaidusikas @ 2008 06 18, 21:50)
Anstole remiasi tuo, kad buvo uzvesta byla, bet juk cia ne musu, o policijos komisariato kalte doh.gif dar blogiau, kad tik dabar pradejau dometis ta bauda ir jau praejo 13 dienu, liko dar 2 dienos sumoketi ta mokesti. O kas laukia, kai i teisma paduos pati antstole?Isieskos tik ta mokesti ar dar + teismo islaidos?Ar isvis imanoma ka nors pakeisti per ta teisma, kada jau anstole del nesumokejimo paduoda?

jus bent rasta antstolei parasykit, kad viskas buvo laiku sumoketa su konkreciais pavedimo duomenimis ir pan ir nuneskit i kontora, kad uzdetu stampuka, kad gavo. Jei antstole paduotu i teisma, butu bent koks jusu sureagavimo irodymas.
O aplamai tai teismai nera antstoliu uznugaris, nu nebent su teiseju draugeliai.
Atsakyti
QUOTE(Vaidusikas @ 2008 06 18, 20:50)

Durna (tiksliau gudri) anstole. Jus paprasciausiai nepraneset policijos komisariatui, kad susimokejot, o jie gi nezino, kad tai padaret-nusiunte popierius anstoliams. Man taip buvo su VMI. Tai uzteko nuvezt anstoliams pavedimo kopija ir pinigai buvo staigiai grazinti i saskaita (nes gi buvo jau nusiskaiciave cool.gif ). Ir patikekit, jokiuu islaidu padengt nereikejo. Uztenka ten su jais grieztai pakalbet (parodyt, kad ne is kelmo spirti esat) ir baigiasi viskas. Man tai is viso ju savivale schmoll.gif Gi is tokiu vargsiuku skolininku gyvena, o kalba tao kaip su s... paskutiniu blink.gif
Atsakyti