Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 09 07, 14:41)
nu šakės, kaip tu drįsai trunti  gun_bandana.gif   fainos fotkės nu, atsiminimui, netrink, po galais  doh.gif

Gerai, gerai. Maggy paprotino, gerai, kad dar radau biggrin.gif Bus prisiminimui biggrin.gif

Gal aš sudievinu, nežinau, bet taip bijojau spausti, uh. Patiko man.
Papildyta:
QUOTE(Alabama @ 2011 09 07, 14:36)
Uzsimaniau savo seimos fs biggrin.gif Gal kas norit?Rimtai:)

Cia man labai daug PS, labai.Aparatura gera, daug PS, blurintas fonas, sharpintas priekis.Nu kazkas tokio.

Senesnės gražesnės, bet kur iškart atsidaro, man irgi sintetinės... Jau geriau paprastai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 07 rugsėjo 2011 - 14:50
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 07, 14:31)
Dar galima papurkšti vandeniu, jei rasos nėra smile.gif

Noriu parodyt vieną blogą, kurį jau seniai skaitau čia. Gal ir šiaip bus įdomu pažiūrėti, bet rodau dėl to, nes labai įdomu kokiais prametrais ir kokiu objektyvu fotkinta. Pvz pačios paskutinės foto puslapio apačioje. Koks back fonas nuostabus ir kokie žmonės ryškūs. Jei f būtų mažiukas, tai fonas labai plauktų, bet ir žmonės tokie ryškūs nebūtų.. Niekaip nesuprantu kaip čia padaryta.. Nuotraukos ne iš tų meninių, bet man labai gražios, šiltos ir jaukios. Man tokios patinka, nieko negaliu padaryt.. 4u.gif Jei kas turit minčių kaip[ čia išgauta, mielai pasidalinkit.

manau, kad dauguma nuotraukų fotografuota su didelio židinio objektyvu.. gal kokie 100mm, o gal 200mm , gal ir daugiau.. prie didelio židinio nuotolio gali F4 ir daugiau laisvai nusistatyt, ir gražiai plauna antrą planą, ir žmonės visi ryškūs būna..

beje, man tavo nuotraukos geresnės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 07 rugsėjo 2011 - 14:54
rG - man patiko auksines giles MENINE skiltis lotuliukas.gif

oi kaip pralinxmejau. aciu uz nuoroda ;]
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 09 07, 14:31)

Laukine ishjunk taktishkos panikes rezhima biggrin.gif negrazhu jai biggrin.gif
tu pati nepraleidi progos paplepeti apie tortines sukneles, kotletus, bendrikus, ir gan vaizdziai.
nu nesusilaikiau jau sorry lotuliukas.gif

Nu taktiška aš turbūt jau niekada nebūsiu.. smile.gif Bet aš ir jautri esu. Manęs nesugraudina senelių nuotraukos, bet pvz per teleloto kai močiutė laimėjo daug pinigų, sėdėjau ir žliumbiau prie teliko kaip vaikas blink.gif Netgi labai jautri esu.
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 09 07, 14:49)
Pritariu

QUOTE(Maggie @ 2011 09 07, 14:54)
rG - man patiko auksines giles MENINE skiltis  lotuliukas.gif
biggrin.gif

Bet anie nesuprastų to meniško filmuko lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 09 07, 14:49)
manau, kad dauguma nuotraukų fotografuota su didelio židinio objektyvu.. gal kokie 100mm, o gal 200mm , gal ir daugiau..  prie didelio židinio nuotolio gali F4 ir daugiau laisvai nusistatyt, ir gražiai plauna antrą planą, ir žmonės visi ryškūs būna..

Eik jau ax.gif Man labai patinka tos nuotraukos, tokie laimingi žmonės. Paprasti, šilti. Jokių įmantrių siužetų, tiesiog šeimos laikas užfiksuotas. Kai kur ir man apdirbimas kliūna, bet pačios foto man patinka..

Bėda kad f4 jau tamsu.. ISO tada reik kelt.. Va kurią dieną fotkinau leliuką mažą, tai su makro jau tamsu ir ff buvo. Iso iki 1250-1600 kėliau, f apie 3-3,5 (makro jis pats ten kažkaip reguliuoja ir ant M režimo), išlaikymas 1/160 ir tamsoka. Apsiniaukusi diena buvo, nors lelius prie lango, bet teko traukt ir 50mm ir 85mm, nes makrui jau nelabai tiko šviesa. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 09 07, 15:43)
Žinok sunku man atsakyti, aš nežinau, ar visos meniškos nuotraukos priklauso meninei fotografijai... Gal kiekvienu atveju atskirai - žiūrint koks tas lygis ir pan. Na, panašu, kad susikalbėjom biggrin.gif  4u.gif

ačiū Tau už diskusiją smile.gif
Bet bet kuriuo atveju būtų įdomu išgirsti daugiau nuomonių ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 07, 14:59)
Eik jau  ax.gif Man labai patinka tos nuotraukos, tokie laimingi žmonės. Paprasti, šilti. Jokių įmantrių siužetų, tiesiog šeimos laikas užfiksuotas. Kai kur ir man apdirbimas kliūna, bet pačios foto man patinka..

na emocijos tai taip, fainos ten.. bet šiaip atsibodo žiūrėt 10 skirtingų fotosesijų, tose pačiose žolėse smile.gif šiaip gražu, nieko nesakau, neprieštaraučiau turėt savo tokių šeimos fotkių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 09 07, 15:12)
na emocijos tai taip, fainos ten.. bet šiaip atsibodo žiūrėt 10 skirtingų fotosesijų, tose pačiose žolėse smile.gif šiaip gražu, nieko nesakau, neprieštaraučiau turėt savo tokių šeimos fotkių  biggrin.gif

Va ir aš norėčiau.. Užtai ir manęs neslegia komercinio fotografuotojo etiketė. (ji labiau slegia kitus kaip pastebėjau biggrin.gif .Nes tokios nuotraukos man asmeniškai yra mielos, šiltos ir tokias labai turėčiau savo šeimos albume smile.gif
Atsakyti
Aš sukdama ratuką ir žiūrėdama į foto net pagalvojau, jog kiek galima. Tos pačios šeimos tiek daug nuotraukų. biggrin.gif
Šiaip vienai, dviems dar nieko toje vietoje fs rengti. Bet ne daugiau. smile.gif
Atsakyti
Gal kas turite atliekama nereikalinga heliosa su adapteriu Canonui rolleyes.gif Su visa meile priglausciau biggrin.gif
Atsakyti
Laba,
[quote=paluri,2011 09 06, 13:24]
Cia mano bandymai su dukryte
[/quote]
graži dukrytė. pirmam koliaže per daug foto, antram pakaktų 2 (viršutinę dešinę nuimčiau)

[quote=neiste,2011 09 06, 13:52]
jokubaite, pirmoji thumbup.gif
[/quote]
4u.gif

[quote=noisy-B,2011 09 06, 14:18]
Aš tai jaučiu pirklausomybę, vis taip ir norisi užsukti, pažiūrėti, ar kas ką įkėlė, ar ką parašė, nes jei dieną nenueini ir nepskaitinėji, tai paskui jau sunku pavyti lotuliukas.gif

jokubaite -> Fainos tavo atostogos buvo, gražios vietos bigsmile.gif Bet kaip nuotraukos, tai nelabai sudomino. Na gal pirma [bet gaila, kad pirmam plane skėtis nukirptas]. Savaime suprantama, tai tik mano nekukli nuomonė biggrin.gif
[/quote]
drinks_cheers.gif vyksta veiksmas čia thumbup.gif
tai aš atostogavau ir kaip fofotgrafė taip pat, tiesiog relaxui vaizdeliai.
[quote=Maggie,2011 09 06, 14:51]
turejau omeny sita, atleisk jei izeidziau, nenorejau, bet butent tokie vaizai galvoje sukilo.. http://30.media.tumb...fbmo0o1_500.jpg
[/quote]
prajuokinai lotuliukas.gif nėr man ko žeistis lotuliukas.gif lotuliukas.gif

[quote=dosa,2011 09 06, 14:52]

Kur atostogavai? Kalnai grazus labai bigsmile.gif

[/quote]
Juodkalnijoj mirksiukas.gif

[quote=paluri,2011 09 06, 15:28]
Del fokuso tai vis tiek nesutinku smile.gif paziurejau Canon programoj, rodo, kad 2 taskai buvo sufokusuoti ant puodelio (vienas is ju centrinis). Dabar kai ziuriu, visa nuotraukas isplaukusi atrodo, todel manau, kad ranka suvirpejo...

[/quote]
per ilgas išlaikymas, jei ranka sudreba mirksiukas.gif

[quote=Svajonė mūsų,2011 09 06, 22:13]
įsiterpsiu, ir parodysiu savo saulę smile.gif

[/quote]
kaip gera žiūrėt saulę, kai už lango pila wub.gif

[quote=Cheles,2011 09 06, 22:20]
ir as isiterpsiu su voratinkliais..smile.gif

[/quote]
1 nerealus, toks nėrinys.... dar vakar telefone užmačiau poliklinikoj sėdėdama

[quote=Maggie,2011 09 06, 23:00]
niekaip neiseina prisest ir sutvarkyt fs

pakomentuokit jei yra ka pasakyt
[/quote]
2 ir paskutinė.

[quote=sayonara,2011 09 07, 08:43]
neištvėriau neparodžius
[/quote]
žiūrėjau tik menines - paskutinė iš meninių "topas" bigsmile.gif

[quote=Svajonė mūsų,2011 09 07, 10:30]
dabar gal veiks

[/quote]
karas mane sukrečia visad. Bet kokia forma. Net ir pravažiuodama po BIH vos susiturėjau matydama praėjus dešimtmečiui po karo sušaudytus namus, griuvėsius ir skurdą
Atsakyti