Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Zirzė @ 2011 09 06, 21:58)
zaidziu vis

man patinka. gera ziuret, nes grazhu. bet koki ryshi vynuoges su arbata turi - nezinau. cia jei gilintis, kabinetis, po diskusiju tokiu minciu kilo.

(is tikruju skaitau saziningai, bet sutinku su kazkuria forumiete, bishki pilstymas is tuscio i kiaura..)
QUOTE(sayonara @ 2011 09 06, 20:24)
maladiec - suvartei biggrin.gif

thumbup.gif
zhetem - respect smile.gif
QUOTE(dosa @ 2011 09 06, 15:52)
Ji samoningai juk drebteli grubiai, kad isprovokuotu diskusijas, paskui savo matematinese lygtyse susirankioja nezinomuosius x ir y-tada bando isvesti teisingos ir grazios nuotraukos sprendima  laugh.gif cool.gif

labai sutinku.
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 06, 22:34)
Mano akimis nemažai man gražių ("meniškų" čia tas pats kas gražių?) yra A. Volkovos nuotraukų.

ji viena mano megstamiausiu as well. grazhu paziuret. bet ar menas? kad ir nieko neishmanau ko gero, manau, deja, kad ne. nors viskas taip subjektyvu, bepigu cia teigti man, kur menai kur ne menai. isties.
QUOTE(rG @ 2011 09 06, 23:14)
nemoku pasakyt, toks, kaip tapybiškai nufotografuotas darbelis.

tikrai taip. svajonei juosta tinka wub.gif
QUOTE(Cheles @ 2011 09 06, 23:20)
ir as isiterpsiu su voratinkliais..smile.gif

pirmoji vau! daugiau pakomenmtuosiu flickr vakare.
vis galvoju, bet tai kaip jums taip grazhiai gaunasi jie? nuostabu. ir taip noriu verysad.gif
QUOTE(rG @ 2011 09 06, 23:28)
Fotkinau Laukinę, Ievukį, dar lyg Ievukį su Vilte ir Maggy, pastaroji normaliausia buvo, bet visvien be ryšio, aš reportažinių nejaučiu dar. Bet šiiap labai labai ačiū Ievukiui, prisiliečiau prie to švento daikto  blush2.gif

as vien is pagarbos juostai netrinu kadru, nebet "juodas blynas" butu ar siaip kokia didziule expozicijos klaida. kaip gaila, kad istrynei.
QUOTE(levap85 @ 2011 09 06, 23:32)
Taigi, taigi...

man butu idomi vyro nuomone. gaila apsitingejai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maggie: 07 rugsėjo 2011 - 14:16
QUOTE(Maggie @ 2011 09 07, 15:14)
pirmoji vau! daugiau pakomenmtuosiu flickr vakare.
vis galvoju, bet tai kaip jums taip grazhiai gaunasi jie? nuostabu. ir taip noriu  verysad.gif

aciu!
pieva + guminiai batai smile.gif + rukas, kad voratinkliai butu rasoti + siek tiek saulytes + foto pagrazinimo programa (LR+PS). done. ir turi!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cheles: 07 rugsėjo 2011 - 14:19
QUOTE(Maggie @ 2011 09 07, 14:14)
as vien is pagarbos juostai netrinu kadru, nebet "juodas blynas" butu ar siaip kokia didziule expozicijos klaida. kaip gaila, kad istrynei.

Nu baik blush2.gif

Man nebent gaila dėl to, kad va, pirmieji kadrai, įdomu, aš tokia trintukė kartais.

PO tavo posto nuėjau į šiukšlinę ir radau doh.gif Keista, nes ir šiukšlinę dažnai trinu, kone kasdien. Tai va, turiu tuos kadrus biggrin.gif Bet nežinau ką su jais daryti biggrin.gif redaguoti kaip nors ar ne biggrin.gif

Na, gerai, galit eiti "draugės", juoktis biggrin.gif va Svajone, rodau, dėl bobiško cekavumo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 07 rugsėjo 2011 - 14:30
Neįmanoma su jumis suspėti...
O dar įdomu taip...

Prisirinkau citatų - ir ištryniau rolleyes.gif

Nuostabūs voratinkliai, labai šilta saulė... wub.gif

Kažkodėl prisiminiau patarlę: "Išgirstas bus tas, kuris nerėkia" (ar kažkaip panašiai) smile.gif

O "auksinegile" būtinai net šeimai parodysiu, tegul galvoja, kad aš esu geresnė, pati geriausia lotuliukas.gif (jūsų foto kol kas nerodysiu).
Pastebėjau, kad jei pavadinimas auksinis/deimantinis ir t.t. -inis... nieko gero nesitikėk biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(wrozka @ 2011 09 07, 11:24)
Brangute, mases branduolys negali buti salia mases. Kaip tau tokia mintis is viso galejo saut galvon. Prisipirkai actionu uz 500 dolcu ir sau sekmingai plagijuoji kitu darbus  dirol.gif

oho blink.gif
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 09 07, 10:10)
žinok pirmoji labai patiko  rolleyes.gif  tik taaaip norėtųsi švelnesnės saulės, minkštesnio apšvietimo smile.gif

aciu. salia pavesis buvo, miskelis, drauge norejo pievoje, aiskinau, kad bus ashtru, su seseliais, bet jai tokios foto patiko. klausimas - ar reikia ishlikti istikimai savo siekiams ar pamaloninti modeli (siame atvejy gera drauge, jei fotografuociau komercija - tokio klausimo net nebutu).
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 07, 10:18)
Man labai neskanu kai mes šitaip darom.. t.y. įmetam kieno nors linką ir tada visos kraupinamės.

Laukine ishjunk taktishkos panikes rezhima biggrin.gif negrazhu jai biggrin.gif
tu pati nepraleidi progos paplepeti apie tortines sukneles, kotletus, bendrikus, ir gan vaizdziai.
nu nesusilaikiau jau sorry lotuliukas.gif
QUOTE(Alabama @ 2011 09 07, 11:00)
"Okudžava žurnalistei į klausimą apie kūrybą atsakęs : "tvorčestvo u Aliony Apinoi, a u mienia tiažolaja rabota " biggrin.gif Štai tap va." biggrin.gif

geras rolleyes.gif
QUOTE(rG @ 2011 09 07, 12:26)
Kur jau tokios kainos neįsimins biggrin.gif

xe xe. bet kokia - pozityvi ar negatyvi reklama - yra visgi GERA reklama. kaip ten bebutu ;]
QUOTE(rG @ 2011 09 07, 15:21)
Nu baik  blush2.gif

Man nebent gaila dėl to, kad va, pirmieji kadrai, įdomu, aš tokia trintukė kartais.

PO tavo posto nuėjau į šiukšlinę ir radau  doh.gif  Keista, nes ir šiukšlinę dažnai trinu, kone kasdien. Tai va, turiu tuos kadrus biggrin.gif Bet nežinau ką su jais daryti biggrin.gif redaguoti kaip nors ar ne biggrin.gif

kaip gerai. nenori - nerodyk. bet SAU pasilik. patikek, pravers. as kai dabar pasiziuriu i savo pirma juostine foto, man taip gera ant sirdies. as sentimentali. kartais. man labai daug reikshmes visos MANO foto turi. ypac juostines. ypac pirmosios. pazaisk su jom, gal patiks.

pas mane toks zavalas darbe, kad man verkt norisi. krc. siandien 2, nu gerai 3 taures vyno sau leisiu. ar minejau, kaip nekenciu treciadieniu..? beje, pramiegojau i darba siandien, ikvepimas vadinasi buvo vakar.. kazkox nevykes.
Atsakyti
QUOTE(Cheles @ 2011 09 07, 14:17)
aciu!
pieva + guminiai batai smile.gif + rukas, kad voratinkliai butu rasoti + siek tiek saulytes + foto pagrazinimo programa (LR+PS). done. ir turi!

Dar galima papurkšti vandeniu, jei rasos nėra smile.gif

Noriu parodyt vieną blogą, kurį jau seniai skaitau čia. Gal ir šiaip bus įdomu pažiūrėti, bet rodau dėl to, nes labai įdomu kokiais prametrais ir kokiu objektyvu fotkinta. Pvz pačios paskutinės foto puslapio apačioje. Koks back fonas nuostabus ir kokie žmonės ryškūs. Jei f būtų mažiukas, tai fonas labai plauktų, bet ir žmonės tokie ryškūs nebūtų.. Niekaip nesuprantu kaip čia padaryta.. Nuotraukos ne iš tų meninių, bet man labai gražios, šiltos ir jaukios. Man tokios patinka, nieko negaliu padaryt.. 4u.gif Jei kas turit minčių kaip[ čia išgauta, mielai pasidalinkit.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 09 07, 14:31)
pas mane toks zavalas darbe, kad man verkt norisi. krc. siandien 2, nu gerai 3 taures vyno sau leisiu. ar minejau, kaip nekenciu treciadieniu..? beje, pramiegojau i darba siandien, ikvepimas vadinasi buvo vakar.. kazkox nevykes.

Vakar sakei, kad pavargus esi, normalu, kad pramiegojai. Pailsėk, ką.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 07, 14:31)
Dar galima papurkšti vandeniu, jei rasos nėra smile.gif

Noriu parodyt vieną blogą, kurį jau seniai skaitau čia. Gal ir šiaip bus įdomu pažiūrėti, bet rodau dėl to, nes labai įdomu kokiais prametrais ir kokiu objektyvu fotkinta. Pvz pačios paskutinės foto puslapio apačioje. Koks back fonas nuostabus ir kokie žmonės ryškūs. Jei f būtų mažiukas, tai fonas labai plauktų, bet ir žmonės tokie ryškūs nebūtų.. Niekaip nesuprantu kaip čia padaryta.. Nuotraukos ne iš tų meninių, bet man labai gražios, šiltos ir jaukios. Man tokios patinka, nieko negaliu padaryt.. 4u.gif Jei kas turit minčių kaip[ čia išgauta, mielai pasidalinkit.

Uzsimaniau savo seimos fs biggrin.gif Gal kas norit?Rimtai:)

Cia man labai daug PS, labai.Aparatura gera, daug PS, blurintas fonas, sharpintas priekis.Nu kazkas tokio.
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 09 07, 14:21)

PO tavo posto nuėjau į šiukšlinę ir radau  doh.gif  Keista, nes ir šiukšlinę dažnai trinu, kone kasdien. Tai va, turiu tuos kadrus biggrin.gif Bet nežinau ką su jais daryti biggrin.gif redaguoti kaip nors ar ne biggrin.gif

Na, gerai, galit eiti "draugės", juoktis biggrin.gif va Svajone, rodau, dėl bobiško cekavumo biggrin.gif

nu šakės, kaip tu drįsai trunti gun_bandana.gif fainos fotkės nu, atsiminimui, netrink, po galais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 09 07, 12:48)
O kalbant apie reportažines nuotraukas, kuriose yra meno, galima gal pasakyti - meniškos reportažinės nuotraukos. Tačiau kaip atskiras žanras negalėtų būti meniškas reportažas. Nebent konkrečiai kalbi - va, Akasha parodė, -  tai tikrai meniškas reportažas (kaip pavyzdys, nežinau ar jis meniškas biggrin.gif )

Oi, matau diskutuojat kita tema, bet išlysiu kaip Pilypas iš kanapių

rG, tai taip, aš minty ir turėjau tai, kad PVZ., kaip rūšis yra reportažinė fotografija, o tarp jų galima rasti meniškų reportažinių nuotraukų.

manau, kad nesusikalbėjom dėlto, kad žodį "fotografija" traktavom skirtingai : viena galvojom kaip apie sritį, visumą, o kita -kaip apie atskirą nuotrauką, vienetą g.gif rolleyes.gif

tai, vadinasi, jei įvykis bus fiksuotas "meniškai", tai tokia foto jau galės priklausyti "meninės fotografijos" sričiai, t.y. meninio reportažo žanrui (, bet jei tiesiog įvykio fiksavimas, be meno- tai tiesiog reportažinė nuotrauka, priklausanti " reportažinės fotografijos " sričiai rolleyes.gif
Ar taip g.gif
taigi, gal aš pradžioj klausdama ir sumaliau į vieną vietą sritį (rūšį) ir nuotrauką (kaip atskirą vienetą)
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2011 09 07, 14:41)

Žinok sunku man atsakyti, aš nežinau, ar visos meniškos nuotraukos priklauso meninei fotografijai... Gal kiekvienu atveju atskirai - žiūrint koks tas lygis ir pan. Na, panašu, kad susikalbėjom biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 09 07, 14:31)

Laukine ishjunk taktishkos panikes rezhima biggrin.gif negrazhu jai biggrin.gif
tu pati nepraleidi progos paplepeti apie tortines sukneles, kotletus, bendrikus, ir gan vaizdziai.
nu nesusilaikiau jau sorry lotuliukas.gif

ir troleibuso vairuotojas biggrin.gif
Atsakyti