Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(rG @ 2011 09 07, 10:33)
Kuom skiriasi meninė fotografija ir meniška fotografija? biggrin.gif Niekuo  4u.gif Kaip ruginė duona ir iš rugių kepta duona  smile.gif
Tiesiog vienas labiau norminis apibūdinimas, kitas labiau buitinis.

Įtariu, kad su šituo postu mamagutę galėjau supainiot.

Iš esmės kaip atskira rūšis gali būti - meninė fotografija. O jei sakai meniška fotografija - tai yra buitine kalba pasakytas apibūdinimas.

Tačiau jei turi omenyje nuotrauką - tada reiktų sakyti - meniška nuotrauka, nes nuotraukoje įžvelgiame meną.

Meninė nuotrauka galėtų būti tokiu atveju, jei nuotrauka yra metafora, poetinis pavadinimas, neturint konkrečios nuotraukos omenyje.

Tuo tarpu kaip rūšis reportažas negali būti meniškas, nes kalbama apskritai. Tačiau jei pamatai gražų reportažą ir jame matai meną, gali pasakyti, kad štai, tai tikrai meniškas darbas / reportažas.

Tikiuosi, kad aiškiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 09 07, 11:58)
Mamagute, man rodos tu išdykauji.

jokiu būdu biggrin.gif
Tiesiog bandau suprasti 4u.gif

Gerai, rG, cituoju (gaila, nežinau ,ar rusiškai skaitot):
"...Вместе с тем, много внимания уделяется понятию художественности в фотографии, причем художественная фотография никак не связана с каким-то особо «художественным» фотографическим жанром, например портретом.
Любая фотография, репортажная или даже информационная может быть или не быть художественной, это зависит не от того, что изображено, а от того, как это изображено...."
Tai netiesa ? g.gif
Kažkame mes nesusišnekame, bet dar napagaunu kame biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2011 09 07, 11:45)
jokiu būdu biggrin.gif

Oi, iš skirtingos kalbos verčiant vėl kita tema. Skaitau, bet reikia didelių pastangų, tikiuosi, paskutinėje žinutėje viską sudėliojau.
Na, mano manymu, teisybė parašyta paryškintoje vietoje smile.gif
O kalbant apie reportažines nuotraukas, kuriose yra meno, galima gal pasakyti - meniškos reportažinės nuotraukos. Tačiau kaip atskiras žanras negalėtų būti meniškas reportažas. Nebent konkrečiai kalbi - va, Akasha parodė, - tai tikrai meniškas reportažas (kaip pavyzdys, nežinau ar jis meniškas biggrin.gif )

Nemanau, kad labai klystu. Čia SM yra lituanisčių skyrelis, galima klausti, bet vėlgi, labai gilintis reikia ne tik į taisykles, bet ir į fotografijos sąvokas, jei nusimano jose, tai tikrai galėtų sudėlioti taškus.

Tokia AŠA lyg buvo fotografijos skyrelyje. Ji ir redaktoriauja, gal ir galėtų padėti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 07 rugsėjo 2011 - 12:14
o cia ne Maijos mergaite?

http://www.facebook....u...7248&type=1

ax.gif
Atsakyti
omg kokios diskucijos , smile.gif praleisiu viska

Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 09 07, 12:53)

Mano biggrin.gif Gal ir jus dalyvaujat? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maija @ 2011 09 07, 13:17)
Mano  biggrin.gif  Gal ir jus dalyvaujat? smile.gif

ir berniukas yra? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 07, 11:17)
tai galima, ale aptarinėjimas toks poskystis būna- pakraupstam ir tiek smile.gif Man kažkaip gaila pasidaro tokių autorių. Nuoširdžiai gaila. Tik dėl to sakau, kad negerai taip dėt.

et, po sočių pietų smegenys tingios, ale... doh.gif smile.gif

žinai, tokie pvz. tai kaip bendrai fotografija - gali džiuginti, tenkinti estetiniu požiūriu, sukelti amerikonišką "awwwww", o gali ir piktinti, šokiruoti. mane asmeniškai šokiruoja toks naglas uždirbinėjimas kišant akivaizdžiai nekokybišką paslaugą. o gailėti jų nereikia biggrin.gif praktika rodo, kad jeigu su tokiu susiraktum, tai liktum su daug š.. sumaišytas, nes jis - genijus. ne vieną tokį esu sutikus kūdroje biggrin.gif
Atsakyti
O kodėl Jūs manot, kad jie daug uždirba g.gif Gal jie nė vieno už pingus darbo neturi... Juk ir pas mus, va kiek blogų ir visokių puslapėlių, kažkas susiras, sakys, va kokie, o jau štai, pinigus kala biggrin.gif

Yra tų, kurie š parduoda, bet čia kur įmetėt, tai netikiu, kad jie jau labai sukasi. Nėr tie žmonės tokie kvaili g.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 09 07, 12:42)
O kodėl Jūs manot, kad jie daug uždirba  g.gif  Gal jie nė vieno už pingus darbo neturi... Juk ir pas mus,  va kiek blogų ir visokių puslapėlių, kažkas susiras, sakys, va kokie, o jau štai, pinigus kala biggrin.gif

Yra tų, kurie š parduoda, bet čia kur įmetėt, tai netikiu, kad jie jau labai sukasi. Nėr tie žmonės tokie kvaili  g.gif

aš ne manau, kad daug uždirba, o matau, kad daug prašo. o rezultatą matom... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 09 07, 12:44)
aš ne manau, kad daug uždirba, o matau, kad daug prašo. o rezultatą matom... doh.gif

Nedaėjau iki kainų, man neverti dėmesio tokie puslapiai biggrin.gif
Papildyta:
Žiūriu tie "love story" kaip manija pasidarė, kiekvienas fotografas tą siūlo. Ar čia žmonės reikalauja, ar čia vieni kitus kopijuoja?
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 09 07, 12:47)

Žiūriu tie "love story" kaip manija pasidarė, kiekvienas fotografas tą siūlo. Ar čia žmonės reikalauja, ar čia vieni kitus kopijuoja?

Pareina dar "Trash the dress" irgi biggrin.gif Aišku kopijuoja. Kaip ir su foto filmukais.
Atsakyti