Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(mamagute @ 2011 09 07, 10:22)
Aš tiesiog norėjau, kad kažkaip bandyt pasiaiškint, kad nesipainiot tarp meninės fotografijos, ir meniškos (pvz. reportažinės)
Na gal vėl neaiškiai surašiau g.gif

Kuom skiriasi meninė fotografija ir meniška fotografija? biggrin.gif Niekuo 4u.gif Kaip ruginė duona ir iš rugių kepta duona smile.gif
Tiesiog vienas labiau norminis apibūdinimas, kitas labiau buitinis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 07 rugsėjo 2011 - 10:42
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 09 07, 11:30)
dabar gal veiks

1
2
3
4
5
6
7

vakar kaip tik magnum varčiau drinks_cheers.gif labai daug gerų darbų thumbup.gif
Atsakyti
Kiek diskusiju... blink.gif Idomu jus skaityti, bet pasakyti jau nieko nebesinori, viskas issakyta... ax.gif

O dabar prisipazinkit, kuri cia fotografuojat? mirksiukas.gif Nors ne, jus turbut tokiu vestuviniu nuotrauku nedarytumet. Man gerokai kicu atsiduoda... jums ne? g.gif

Hill of the Crosses

QUOTE(Zirzė @ 2011 09 06, 20:58)
zaidziu vis ax.gif

Graziai zaidi... bet ta pirmoji, kuria rodei, "per uzuolaidele", kaip kazkas sake, vis tiek pati paciausia... bigsmile.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 09 06, 22:13)
įsiterpsiu, ir parodysiu savo saulę smile.gif

Man labai labai... taip svelnu ir minksta wub.gif

QUOTE(Cheles @ 2011 09 06, 22:20)
ir as isiterpsiu su voratinkliais..smile.gif

Pirmoji labai patiko.

QUOTE(Alabama @ 2011 09 07, 10:00)
"Okudžava žurnalistei į klausimą apie kūrybą atsakęs : "tvorčestvo u Aliony Apinoi, a u mienia tiažolaja rabota " biggrin.gif Štai tap va." biggrin.gif

thumbup.gif

QUOTE(sayonara @ 2011 09 07, 10:09)
sakyčiau, bloguosius pavyzdžius temoje reikėtų kur kas dažniau masiškai aptarinėti. gražiuosius apaikčiojam, aplaikinam ir kas? geriau analizuokim prastuosius - padeda vystytis smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 09 07, 11:33)
Kuom skiriasi meninė fotografija ir meniška fotografija? biggrin.gif Niekuo  4u.gif Kaip ruginė duona ir iš rugių kepta duona  smile.gif
Tiesiog vienas labiau norminis apibūdinimas, kitas labiau buitinis.

rG, na tai vėl kartojuos
dokumentinė
reportažinė
...
meninė fotografija
Tai taip negalima skirstyti? g.gif
Bet kiekviena foto gali būti meniška (čia vertinys iš knygos). Ar aš neteisingai supratau g.gif Meninė ir meniška, manau, čia du skirtingi dalykai rolleyes.gif
Atsakyti
Mamagute, man rodos tu išdykauji.

QUOTE(mamagute @ 2011 09 07, 10:47)
Bet kiekviena foto gali būti meniška (čia vertinys iš knygos). Ar aš neteisingai supratau g.gif Meninė ir meniška, manau, čia du skirtingi dalykai rolleyes.gif

Na, ir kas kad tu taip manai biggrin.gif Kaip gali būti kalbama apie gramatiką šiaip, nes kažkas taip mano biggrin.gif Yra taisyklės ir tiek.
Ten kur parašei, galima taip rašyti (gali būti meniška, tai yra jame gali būti meno).
rG, na tai vėl kartojuos
dokumentinė
reportažinė
...
meninė fotografija

Kas sakė, kad negalima?
Reportažinė fotografija, dokumentinė fotografija - realybės fotografija.
Meninė fotografija - kūrybinė fotografija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 07 rugsėjo 2011 - 11:15
QUOTE(mamagute @ 2011 09 07, 10:47)
rG, na tai vėl kartojuos
dokumentinė
reportažinė
...
meninė fotografija

meniška... gal nėra tokio žodžio net lietuvių kalboje? g.gif kaip dokumentinnė , negali būt dokumentiška, popierinė- popieriniška, tai gal ir meninė negali būt meniška biggrin.gif aišku aš gal nusišneku, yra čia pas mus kas lietuvių kalbos taisykles gerai išmanot? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 09 07, 10:59)
meniška... gal nėra tokio žodžio net lietuvių kalboje?  g.gif  kaip dokumentinnė , negali būt dokumentiška, popierinė- popieriniška, tai gal ir meninė negali būt meniška  biggrin.gif aišku aš gal nusišneku, yra čia pas mus kas lietuvių kalbos taisykles gerai išmanot?  biggrin.gif

Taip. Ir ne. Žodžiu, tingiu plėstis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 07 rugsėjo 2011 - 11:10
QUOTE(rG @ 2011 09 07, 11:00)
Taip, taip taip.

atsimenu, kad mokyloje buvau nustebusi, kai mokytoja pasakė, kad šokoladas negali būti pieniškas, nes jis yra pieninins biggrin.gif pieniškas- netaisyklingas vartojimas.. tai įtariu su žodžiu - meniškas, gali būti lygiai tas pats smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 09 07, 11:03)
atsimenu, kad mokyloje buvau nustebusi, kai mokytoja pasakė, kad šokoladas negali būti pieniškas, nes jis yra pieninins  biggrin.gif  pieniškas- netaisyklingas vartojimas.. tai įtariu su žodžiu - meniškas, gali būti lygiai tas pats smile.gif

Pakeičiau postą, nes kai pagalvoji, čia ilga istorija. Nekenčiu gramatikos, priedėliai, pažyminiai ir vsio takoje, galės Gotte aiškint arba Maggy biggrin.gif Nes aš žinau kaip reikia iš atminties, o paaiškinti čia jau galiu ir ne taip kaip reikia blush2.gif Paaiškinčiau, bet reikia eiti į vlkk ir pan., tikrintis, skaityti, o man jokio smagumo naršyti tokiom temom.

Negaliu paaiškinti taip kaip reikia. Bet, žodžiu, susiję su naudojimu, paskirtimi ir apibūdinimu. Kiekvienas kalbos redaktorius tikrinasi nuolat taisykles ir kiekvieną žodį, labai sunkus darbas.

P.S. Čia iš tos operos - batų tepalas ir tepalas batams arba geriamas vanduo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 07 rugsėjo 2011 - 11:30
QUOTE(sayonara @ 2011 09 07, 10:09)

jeigu rodom geruosius pvz. ir juos aptarinėjam, nesuprantu, kodėl negalima rodyti blogųjų?

tai galima, ale aptarinėjimas toks poskystis būna- pakraupstam ir tiek smile.gif Man kažkaip gaila pasidaro tokių autorių. Nuoširdžiai gaila. Tik dėl to sakau, kad negerai taip dėt.

QUOTE(wrozka @ 2011 09 07, 10:24)
Brangute, mases branduolys negali buti salia mases. Kaip tau tokia mintis is viso galejo saut galvon. Prisipirkai actionu uz 500 dolcu ir sau sekmingai plagijuoji kitu darbus  dirol.gif

Tai pala, apie ką mes kalbam? Apie mano darbus? Lyg kalbėjom apie tai kaip kas mato kitų autorių nuotraukas, kokias istorijas jos atvaizduoja ar sukelia jausmus. Įžvelgi čia skirtumą? bigsmile.gif
Mano darbai yra absoliuti komercija, popsas, yva, masės branduolys ir dar to branduolio branduoly tūnantis protonas su neutronu.. Visiškai tam pritariu. Biškį gaila Tavo pastangų registruotis nauju niku, kad pasakytum tai, ką mes čia visi žinom, reikėjo tą rašyti savo vardu smile.gif
Bet kaip tau mintis galėjo kilt kad aš kalbu apie savo nuotraukas ir jas vadinu kažkuo išskirtiniu- tai čia įžvegliu jau bėdą. Ir Tavo, beje.

O kad taip gerai įsimeni mano postus, net su kainom, tik dar kartą įrodo, kad matyt patraukia dėmesį mano pasisakymai. Vadinasi iš minios išsiskiriu kažkuo. Ir nediskutuoju, gal netaktu, gal puikia iškalba ar visišku nesąmonių pezėjimu, nu bet išsiskiriu biggrin.gif tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 07 rugsėjo 2011 - 11:19
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 07, 11:17)
net su kainom, tik dar kartą įrodo, kad matyt patraukia dėmesį mano pasisakymai.
Kur jau tokios kainos neįsimins biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 09 07, 11:26)
Kur jau tokios kainos neįsimins biggrin.gif

Tai kad visi dideli packai tiek kainuoja. g.gif Arba dar brangiau biggrin.gif Bet jei su 500 baksų jau atkreipiau dėmesį, tai vadinas ties ta riba ir sustosim. biggrin.gif Aš gi išsišokėlė bigsmile.gif biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(frederica @ 2011 09 07, 10:27)

Neadvokatauju Laukinei

jos iškalbai niekada neprilygsiu

Ačiū, mama. soske.gif

Tai vadinas ir man Dievulis kažko davė, ko nedavė Tau? assa.gif didis.gif
Atsakyti