Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Kažkaip neskaniai parašiau, apsigalvojau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 07 rugsėjo 2011 - 10:09
3 ND (Fotografuojam daiktą nekeisdami diafragmos, nekeisdami atstumo iki objekto, bet zūmindami )

18mm
user posted image

35mm
user posted image

55mm
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 09 07, 09:53)

tikrai kad labai sunku  drinks_cheers.gif  unsure.gif

aš turiu magnum knygą, ten tooookių reportažinių menų yra.......... tiesiog na nėra žodžių.. neįsivaizduoju kaip fotografai tokiais momentais sugeba apie kompoziciją pagalvot..
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 09 07, 10:56)
tai jum tada flircko reikia butinai bendro, nes dabar noriu paziuret kas pas tave, uzeinu, paziuriu, o paskui matau tas pacias ir pas Akasha smile.gif pas ja jau net nebeinu ziureti,nes itariu, kad bus tas pats smile.gif ir blogo kokio ar puslapiuko smile.gif o gal jau yra, tik neviesinat? rolleyes.gif

na dabar kuriam fb Lily fotostudija wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 07, 09:18)
Man labai neskanu kai mes šitaip darom.. t.y. įmetam kieno nors linką ir tada visos kraupinamės.

Manau, kad grožio, meno supratimas ar supratimo lygis yra tam tikra išraiška mūsų išsilavinimo, aplinkos kurioje gyvename, gyvenimo būdo, prigimties gal net.. Čia tas pats kaip merginos tuokiasi- vienos renkasi kuklias puikaus audinio suknutes, o kitos- su plastmasinėm karūnom ir kičiniais tortais. Yra kam gražu vaikai apdėlioti apelsinais ar plunksnelėm ir tai vadinama menu, yra kam gražu foto su dieduku  išdaužytais akiniais (beje, kažkada norėsiu prie jo dar sugrįžt)..
O dėl tokių fotografų klientų, na, mes čia visko prisižiūrėję, išpaikinti kokybės, o tikrai tikiu, yra žmonių, kurie net aparato neturi, ir bet kokios nuotraukos jiems gali būt visai meninės. Ypač, jei fotografas moka save pardavinėt. Tačiau kainos, prieštarauja mano tokiai minčiai.. Nes jei žmonės aparato neturi, tai samdyt fotografą už 3000 vestuvėms, manau būtų irgi nepigu.. Na, nežinau smile.gif Man iš dalies patinka tokie žmonės. Kalė kainą kad jaustųsi gerai, daro taip kaip jiems gražu ir neieško šiknoj sliekų. O mes va čia knisamės, inkščiam, kad nemokam fotografuot, nesigauna blikai gražūs, kompozicija prasta... doh.gif
Say- pasidžiauk už žmonės, neieškok blogio  biggrin.gif

*pasitaisau: gal ne išpaikinti kokybės, bet šiek tiek prie jos prisilietę.

o kas nors priekaištavo, kai mano bomžo fotkes, kurių forume nerodžiau ir neketinau rodyti, čia aptarinėjo? smile.gif ok, mano atveju buvo skirtumas, nes autorius buvo temoje ir galėjo apie tai atsipezėti.biggrin.gif nu bet vis tiek biggrin.gif autoriui buvo nebaisu biggrin.gif

jeigu rodom geruosius pvz. ir juos aptarinėjam, nesuprantu, kodėl negalima rodyti blogųjų? tai yra mokymosi procesas; kritikos, matymo, argumentavimo lavinimas irgi į tai įeina.. sakyčiau, bloguosius pavyzdžius temoje reikėtų kur kas dažniau masiškai aptarinėti. gražiuosius apaikčiojam, aplaikinam ir kas? geriau analizuokim prastuosius - padeda vystytis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 09 07, 11:01)

Beje, Tavo pačios gražūs pabandymai. Nemėgstu tokių darbų, kurie daug kartų matyti, juos ignoruoju (ypač jei tai ne veidai), bet vis tik gražiai susitvarkai  4u.gif Net labai labai gražiai, aš taip nemoku.

o del mano darbu - tai buvo pacios pirmosios foto su 50-tuku, mokinausi su rankiniu fokusu dirbti,kai kur aisku nepataikiau, bet yra is ko rinktis biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Kikirike @ 2011 09 07, 11:08)
na dabar kuriam fb Lily fotostudija wink.gif

as tai lauksiu blogo ar tikro puslapio, biggrin.gif man kazkaip FB nelimpa rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 07 rugsėjo 2011 - 10:11
QUOTE(Zirzė @ 2011 09 07, 11:12)
o del mano darbu - tai buvo pacios pirmosios foto su  50-tuku, mokinausi su rankiniu fokusu dirbti,kai kur aisku nepataikiau, bet yra is ko rinktis biggrin.gif
Papildyta:
as tai lauksiu blogo ar tikro puslapio, biggrin.gif  man kazkaip FB nelimpa  rolleyes.gif

bus ir jis manau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 09 07, 10:51)
kodėl manai , kad lengviau? kaip tu supranti meninė reportažinė nuotrauka? aš kaip tik galvoju, kad parinkai čia vieną iš sunkiausių variantų.. nes užfiksuoti reportažinį kadrą ir dar meniškai, manau itin sudėtinga.. na nebent mes skirtingai tą meną suprantam smile.gif

Svajone, na aš tiesiog parašiau kaip PAVYZDĮ, t.y. menišką reportažinę, menišką dokumentinę ir pan. Jokiais būdais nesakau, kad tai yra sunkiau ar lengviau. Aš tiesiog norėjau, kad kažkaip bandyt pasiaiškint, kad nesipainiot tarp meninės fotografijos, ir meniškos (pvz. reportažinės)
Na gal vėl neaiškiai surašiau g.gif
Atsakyti
vat, reportažinės mano supratimu- meninės ir be galo be krašto galėčiau rodyt

kažkodėl neveikia nuorodos.. einu iš naujo ieškot smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 07 rugsėjo 2011 - 10:24
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 06, 22:00)
Nebijau būti šalia masės.

Brangute, mases branduolys negali buti salia mases. Kaip tau tokia mintis is viso galejo saut galvon. Prisipirkai actionu uz 500 dolcu ir sau sekmingai plagijuoji kitu darbus dirol.gif
Atsakyti
QUOTE(wrozka @ 2011 09 07, 11:24)
Brangute, mases branduolys negali buti salia mases. Kaip tau tokia mintis is viso galejo saut galvon. Prisipirkai actionu uz 500 dolcu ir sau sekmingai plagijuoji kitu darbus  dirol.gif

o kodėl tokiai genealiai minčiai užrašyt reikėjo naujo niko, blauzdos per silpnos savuoju rašliavot?
Neadvokatauju Laukinei, jos iškalbai niekada neprilygsiu, tiesiog baisiai nemėgstu falšo ir žmonių kurie bijo pasakyt tiesą į akis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 07 rugsėjo 2011 - 10:30
dabar gal veiks

1
2
3
4
5
6
7
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 07 rugsėjo 2011 - 10:32