Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

P.S. Say, tik negalvok, kad įsižeidžiau, priėmiau labai asmeniškai ir taip toliau ir panašiai. biggrin.gif Aš apskritai po šito fotografavimo pasijaučiau kažkokia išdavusi save biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2011 09 06, 20:24)
bet žvengiu dabar garsiai biggrin.gif maladiec - suvartei biggrin.gif

tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(je t'aime @ 2011 09 06, 19:29)
P.S. Say, tik negalvok, kad įsižeidžiau, priėmiau labai asmeniškai ir taip toliau ir panašiai.  biggrin.gif  Aš apskritai po šito fotografavimo pasijaučiau kažkokia išdavusi save biggrin.gif
Papildyta:

tongue.gif

tikrai nepagalvojau, mane juokas paėmė, kaip greitai sureagavai.. ir taip.. teisingai biggrin.gif my style biggrin.gif
Atsakyti
Man tai patinka ir dantyse, ir ausyse, kalba ne apie tai smile.gif

Je t'aime, be reikalo taip jautiesi, apskritai darai tai super smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 09 06, 20:02)
Off topic, kažkodėl kilo mintis, kalbant apie štampus. diskusijose dažnai pastebiu - žmonės įsižeidžia, jei su jais nesutinki, o jei dar argumentuoji, tampi agresyviu psichu, draskančiu akis ir pan. neigiamybe. mūsų visuomenėje dar neįprasta ginčytis ir ramiai diskutuoti, nesutinkantis su mase dažnai tampa autsaideriu, jį stengiamasi įžeisti. fotografijoj tai pasireiškia tuo, kad menu (arba net mIAnu biggrin.gif) pavadinama viskas, ko nesupranta arba kas nepatinka. t.y. normaliam terminui suteikiamas sarkastiškas atspalvis. čia ne kam nors asmeniškai, bet apskritai diskusijai, gal kas susimąstys ir nustos netinkamam kontekste vartoti šį žodį smile.gif čia nėra menininkų. na, bent jau kol kas..smile.gif tad ir šį terminą būtų gerai vartoti kažkaip nuosaikiau, pagal paskirtį, o ne sodrinant savo mintis. nors tai ir nedraudžiama, kas be ko biggrin.gif
Papildyta:

drinks_cheers.gif mūsų temoj Menas/Mianas turi visai kitas reikšmes nei realiai gyvenime.
buvo čia jau diskusijų, apie popsines ir kačiukus tarpuvatrėse, daug tada išgirdau biggrin.gif
Taip ir neišgirdusi kas yra meninė fotografija/ grįžtu prie to pačio/ kas vis dėlto ( jums) yra menas fotografijoje?
Man išties labai knieti sužinoti.
Atsakyti
čia iš googlės kad dar užsitvirtint, kas tai yra smile.gif :
"...MENINĖ FOTOGRAFIJA – tai fotografijos rūšis, vizualinių menų šaka. Ji pagrįsta subjektyviu, individualiu fotografo žvilgsniu į tikrovę.
Specifinės meninės fotografijos išraiškos priemonės: fotografavimo taško pasirinkimas, kompozicijos kadravimas, optinė erdvės deformacija, šviesokaita, spalvų, tonų, formų redukavimas, vaizdo ryškumas ir kt.
Pagal tematiką meninė fotografija skirstoma į portreto, peizažo, akto, architektūros, buitinės fotografijos, meninio reportažo, natiurmorto žanrus. Pagal santykį su tikrove meninė fotografija gali būti reportažinė, transformuojanti realų vaizdą ir fantastinė...."

Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2011 09 06, 19:37)
Taip ir neišgirdusi kas yra meninė fotografija/ grįžtu prie to pačio/ kas vis dėlto ( jums) yra menas fotografijoje?

Tai, kad apskritai kas yra menas klausimas neturi aiškaus atsakymo. Aš manau, kad tai kūryba. Tu pavyzdžiui, kuri. Nemanau, kad tik fotografuoji. Mąstai ką nori parodyti. Daugiau yra tokių, kurios kuria, nevardinsiu, nes kažkas gali likti įžeistas. Kokios tai vertės čia dar vienas atskiras klausimas (aš be jokios potekstės), nes vertės irgi būna visokios.

Fotografija ir kūryba yra labai sunkus reikalas, nes jis turi, jau kartojuos, tarpininką, t.y. fotoaparatą, šviesą, modelį, kuris retai paklūsta kūrėjo minčiai, sunku tai suvaldyti. Fotografijai laiko labai mažai, tikiu, kad ji gali būti suvaldoma ir menininkų (neteigiu, nes nesidomėjau fotografija taip, kaip teatru, tapyba ar literatūra). Juk režisierius bando susidoroti ne tik su aktoriaus išorine veido išraiška, bet ir jo jausmine išraiška, kalba, judesiu, apima muziką, dekoracijas, visumą. Vadinasi ir fotografijoje tai įmanoma. Ir yra įmanoma, juk yra puikių kūrėjų, pačios čia kartais įmetat.

Aš taip manau. Portretas gali būti ir kūryba, ir amatas (be jokios menkinančios minties). Kad būtų meniškas portretas, nebūtina modeliui kaboti žemyn galva ar mirkti vandenyje.

Manau, kad tai meniški portretai

aleksandravičius
user posted image

sutkus
user posted image
user posted image

Ir tose kūdrose, ir efote yra meniškų portretų.

QUOTE(mamagute @ 2011 09 06, 19:57)
čia iš googlės  kad dar užsitvirtint, kas tai yra  smile.gif :

Pagūglinti galima kai nori sužinoti kaip kepti bulvinius blynus ir kas yra diafragma. Šiam klausimui išnagrinėti leidžiamos monografijos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 06 rugsėjo 2011 - 20:15
QUOTE(rG @ 2011 09 06, 21:04)
Papildyta:
Pagūglinti galima kai nori sužinoti kaip kepti bulvinius blynus ir kas yra diafragma. Šiam klausimui sužinoti leidžiamos monografijos.

na ne kiekvienu momentu išeina monografiją perskaityti biggrin.gif Bet kad orientuotis, manau, ir čia galima supratimą susidaryti g.gif Kad taip kurti, analizuoti, kritikuoti, vertinti be abejo ir monografiją reikia skaityti, bet kad bendrai įsivaizduoti visur galima apibrėžimų surast 4u.gif
"Iš didelio rašto nereikia išeit iš krašto" smile.gif
Atsakyti
Kai kurie dalykai subanalėja, nes banalėja tam tikrų dalykų įsisavinimas smile.gif Atsirūgs dar gūglės anksčiau ar vėliau. Primityvūs apibrėžimai gali aišku būti visai teisingi "primesti" maždaug kas tai, niekas nesiginčija. Bet mes jau pačios daugiau pasvarstėm, nei ten parašyta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2011 09 06, 16:38)
Nu va, o man nevisai taip, vat kas yra gilu?/ vat žiūrėk aš ir Tu mes panašaus ūgio, brendam į ežerą, mums iki kelių biggrin.gif , o va Kikė žiūrėk jau žiobuoja, orą gaudo biggrin.gif . Arba tarkim šiandien aš įsimylėjusi, pamatau flickre Love story, nu tokį visišką laitą, nu, bet mielą, čiumpu telefoną rašau vyrui - I LOVE YOU, Į LOVĄ.
Nu sukėlė emocijas, kas paneigs, gal net emocijas su pasekmėm biggrin.gif  Nu, bet foto visai nei stipri, nei menas - A kas yra menas?/ žodžiu, kažkas su manim ne taip, neįvaldau dar kol kas cool.gif

oi ne, tarkim va, kad ir is Yvetes, daug tokiu nuotrauku, i kurias paziurejus as ilgai dar apie ja galvoju, ir ne tik apie ja, apie ta jausma, kuris mane uzpludo i ta foto beziurint smile.gif Tai nuotraukos, kurios stimuliuoja giliems apmastymams smile.gif Na nezinau, man tarkim mazi grazus kaciukais,ar kudikeliai nesukelia tokio jausmo,na grazu grazu,pasigroziu bet as ja tuoj pat uzmirstu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 09 06, 20:04)

aleksandravičius
user posted image

sutkus
user posted image
user posted image

Ir tose kūdrose, ir efote yra meniškų portretų.
Pagūglinti galima kai nori sužinoti kaip kepti bulvinius blynus ir kas yra diafragma. Šiam klausimui išnagrinėti leidžiamos monografijos  4u.gif

OMG kaip gera žiūrėt į šiuos darbus...........
Atsakyti
zaidziu vis ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 09 06, 18:57)
Tai apie ką mes kalbam, jei net nepažiūrėjai biggrin.gif Neįsivaizduoju ant kiek žmogus gali būti susipykęs su humoro jausmu, kad toks juokingas filmukas gali būti šlykštus biggrin.gif

Aš asmeniškai pažiūrėjau iki galo, maniau gal ten kokia intriga, kažkoks juokas yra bet.. neradau. unsure.gif Drėbtelėčiau riebiau, bet bandau susitvardyti smile.gif

QUOTE(sayonara @ 2011 09 06, 19:02)

nesutinkantis su mase dažnai tampa autsaideriu

menu (arba net mIAnu biggrin.gif) pavadinama viskas, ko nesupranta arba kas nepatinka.

QUOTE(rG @ 2011 09 06, 20:04)

Pagūglinti galima kai nori sužinoti kaip kepti bulvinius blynus ir kas yra diafragma. Šiam klausimui išnagrinėti leidžiamos monografijos  4u.gif

Aš tegu būsiu šį kart autsaideris, bet su mase nesutinku. Neneigiu, kad mano nuomonė gali keistis. Prieš kažkiek laiko buvau užkūrusi diskusiją apie daiktų fotografavimą, turėjau vienokią nuomonė, laikui bėgant, ji keičiasi. Tad taip gali nutikti ir šiuo atveju. Gyvenu šia diena ir šiandien galvoju taip. Nebijau būti šalia masės. Ir nežinau ar ne mane turėjei omenyje, kalbėdama apie akių drąskymą, nes tikrai smagiai praleidau laiką diskutuodama man įdomia tema. Lyg nieko neįžeidžiau. Vienoj vietoj nuaidėjau, daugiau lyg viskas okei buvo.

O dėl meno.. sujungčiau Tavo ir rG postą. Bet tada kaip įmanoma suprasti meną, jei nesi žinovas? Jei nesi perskaitęs monografijų ir visų kitų -afijų, nesi baigęs kalno kursų, mokslų, neaplankei visų parodų? Ar jei to nepadarei, tai vadinasi Tu esi neįgalus suprasti meną? Ar kaip?

QUOTE(frederica @ 2011 09 06, 19:37)
kas vis dėlto ( jums) yra menas fotografijoje?

frederica, man šitas Tavo klausimas panašus į klausimą: kas yra meilė? Jos nėra. Jei jos nejauti. Kaip ir meno. Kiekvienas mes mylim kitaip, lygiai kaip ir meną suvokiam skirtingai. Aš asmeniškai neturiu nuomonės į tokį klausimą, bet labai mielai paskaitysiu diskusijas, tikiuosi jos įsiplės. Jei ką, būsiu šalia su kibiru žibaliuko kad inpilt jei prigestų biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti