QUOTE(frederica @ 2011 09 06, 19:37)
Taip ir neišgirdusi kas yra meninė fotografija/ grįžtu prie to pačio/ kas vis dėlto ( jums) yra menas fotografijoje?
Man išties labai knieti sužinoti.
Tai, kad apskritai
kas yra menas klausimas neturi aiškaus atsakymo. Aš manau, kad tai kūryba. Tu pavyzdžiui, kuri. Nemanau, kad tik fotografuoji. Mąstai ką nori parodyti. Daugiau yra tokių, kurios kuria, nevardinsiu, nes kažkas gali likti įžeistas. Kokios tai vertės čia dar vienas atskiras klausimas (aš be jokios potekstės), nes vertės irgi būna visokios.
Fotografija ir kūryba yra labai sunkus reikalas, nes jis turi, jau kartojuos, tarpininką, t.y. fotoaparatą, šviesą, modelį, kuris retai paklūsta kūrėjo minčiai, sunku tai suvaldyti. Fotografijai laiko labai mažai, tikiu, kad ji gali būti suvaldoma ir menininkų (neteigiu, nes nesidomėjau fotografija taip, kaip teatru, tapyba ar literatūra). Juk režisierius bando susidoroti ne tik su aktoriaus išorine veido išraiška, bet ir jo jausmine išraiška, kalba, judesiu, apima muziką, dekoracijas, visumą. Vadinasi ir fotografijoje tai įmanoma. Ir yra įmanoma, juk yra puikių kūrėjų, pačios čia kartais įmetat.
Aš taip manau. Portretas gali būti ir kūryba, ir amatas (be jokios menkinančios minties). Kad būtų meniškas portretas, nebūtina modeliui kaboti žemyn galva ar mirkti vandenyje.
Manau, kad tai meniški portretai
aleksandravičius
sutkus
Ir tose kūdrose, ir efote yra meniškų portretų.
QUOTE(mamagute @ 2011 09 06, 19:57)
čia iš googlės kad dar užsitvirtint, kas tai yra
:
Pagūglinti galima kai nori sužinoti kaip kepti bulvinius blynus ir kas yra diafragma. Šiam klausimui išnagrinėti leidžiamos monografijos