Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 06, 15:56)
Nevisai, frederica. Ištiesų klausimas/pamąstymai buvo, kad dažnai norint atkreipti dėmesį yra pasirenkama soc. jautri tema. Į ją, nori/nenori reakcija bus, juk esam žmonės, ne robotai. Tai tarsi naudojimas, spekuliavimas, ėjimas lengviausiu keliu. Panašiai yra ir su kūdikiais, gerai g00tė pastebėjo. Ar moterimis. Juk visos ieškom nulieto, lygia oda, gražiais plaukais, grakščiomis galūnėmis, didelėmis akimis (...) moters savo fotografijoms..Kažkaip nepastebėjau, kad kuri būtų fotografavusi stambią, spuoguotą, akiniuotą, na, nepatraukią motėrį, tiksliau, kad dėl tokių foto būtume čia aikčioję.. Nuotraukos, kurios čia sukėlė žavesį, visada buvo su gražiais žmonėmis. Blin, jau visai giliai mes čia. Atsakymą aš gavau į savo klausimą, sulaukiau jo, tačiau kadangi diskusijoje dalyvauja daug žmonių, kiekvienas pokalbio siūlą vis timpleli nauja vaga ir diskusija vingiuoja. Bet ką noriu pasakyti, kad vaikus, nėštukes, na gražų momentą visi esame įpratę paveiksluoti. Visi tą suprantam ir kaip ir nekyla daug diskusijų dėl to. Bet va ligą/mirtį/neįgalumą-  aš kartais jaučiu noro atkreipti į save dėmesį prieskonį, norą šokiruoti, t.y. spekuliaciją jaučiu tais žmonėmis. Dar kart galiu pakartoti: UCB reklamą. Pastayk prie baltos sienos jų rūbais aprengtą eilinę porą žmonių. Niekas nekreips į ją dėmesio. O va nufotografuok prie tos sienos vežimėlį sėdinčius/sergančius dauno sindromu dar bet kokius neįgalius- ir booom, visuomenė duzgia kaip bičių avilys. Tai ne drąsa, tai šlykštus pasinaudojimas žmogaus nelaime. Matydama tokias nuotraukas pirmiausia turiu pajausti autoriaus nuoširdumą su modeliu, norą pasakyti kažką ta nuotrauka, o ne paimt nelaimėlį, nufotkint ir va- menas. Dažnai tas daroma su bomžais. Pati ne vieną esu nufotkinus. Renku, kolekcionuoju bomžų nuotraukas. Gal kada atidarysiu parodą tokių  biggrin.gif (čia piktai, ironiškai ir šlykščiai juokauju).
Susisteminant paklodę, manau svarbiausias mano klausimas-pamąstymas kilo, ar pasakymas, kad tam, kad tokios nuotraukos "patiktų", padarytų įspūdį, man pirmiausia turi būti juntamas autoriaus nuoširdumas, įsigilinimas, susigyvenimas su modeliu. O ne pasinaudojimas modelio negalia vardan gero kadro. Kaip ir sakiau: pvz bomžas jau savaime "foto intriga", bet va jei bomžas dar bus koks prisidirbęs į kelnes, gulintis vėmalų klane, nu tai beveik visų fotografų svajonių modelis.

nu atleisk, aš irgi moku būti stačiokė, bet čia tai nušokai smile.gif

aš nesuprantu vieno - kodėl pamatę, tarkim, kad ir bomžo fotkes, žiūrovai įtaria autorių būtent nenuoširdumu ir/ar spekuliavimu, o jau smagiausias įtarimas buvo noras išsiskirti ar sulaukti dėmesio.

kodėl kaip tik neįtarus nuoširdumo, noro suprasti, parodyti ką nors, pasakyti ką nors tuo, galų gale, iš šalies dokumentuoti? beje, nuoširdumas niekada nebuvo fotografui privaloma savybė. jam keliami kiti reikalavimai - turėti fotiką, išmanyti kompoziciją, jausti šviesą, bla bla bla, bet nuoširdumas tikrai nėra tas "secret ingredient of a secret ingredient soup". nuoširdumas yra asmens savybė, o ne tam tikrai veiklai taikomas privalomas kriterijus. mano galva taip dėlioja.

ale ne, mūsų visuomenė neįpratus ieškoti teigiamų pusių, mes įpratinti pykti, neigti, ieškoti neigiamų pusių ir, svarbiausia, įtarti bites. doh.gif ar tai nėra savo paties požiūrio projekcija įkito žmogaus veiklą?

o dar.. pameni, rG neseniai užsiminė apie vaizdo analizę? Kad visiškai nesvarbu, ką autorius darė, pridarė ir padarė, preziumuoju - ir kaip jautėsi ir/arba nesijautė.
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 09 06, 15:31)
Atsiprašau už OT biggrin.gif
Žiūriu 5-ą kartą ir nebgaliu jau biggrin.gif

Nors yra is ko pasijuokti, o tai dauguma cia labai rimtai diskutuoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 09 06, 17:35)
aš nesuprantu vieno - kodėl pamatę, tarkim, kad ir bomžo fotkes, žiūrovai įtaria autorių būtent nenuoširdumu ir/ar spekuliavimu, o jau smagiausias įtarimas  buvo noras išsiskirti ar sulaukti dėmesio.

Tep. Kuo pats kvepi, tuo ir kitus tepi biggrin.gif

Šiandien sužinojau, kad man kalio trūkumas, tai įsakmiu tonu liepiu visiems eiti žiūrėti filmuko, nes galiu supykt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 09 06, 17:35)
aš nesuprantu vieno - kodėl pamatę, tarkim, kad ir bomžo fotkes, žiūrovai įtaria autorių būtent nenuoširdumu ir/ar spekuliavimu, o jau smagiausias įtarimas  buvo noras išsiskirti ar sulaukti dėmesio.

ale ne, mūsų visuomenė neįpratus ieškoti teigiamų pusių, mes įpratinti pykti, neigti, ieškoti neigiamų pusių ir, svarbiausia, įtarti bites. doh.gif ar tai nėra savo paties požiūrio projekcija įkito žmogaus veiklą?

Pamatę bomžo fotkes žiūrovai ima aikčioti, gal net vadina tai menu ar dar kažkuo..dar sako "stipru". Ir kuo fotkės "ryškesnės" spec. efektais, tuo kažkodėl aikčiojimas garsesnis. Tiesiog kartais užtenka "kitokio" nuotraukos personažo, kad tai taptų "menu". (ne visada, ne visur, bet tą pastebiu dažnai, iš ko ir kilo diskusija smile.gif) Nenuoširdumą, spekuliacijas ir norą šokiruoti įžvelgiu . Ir matyt vienintelė smile.gif

Dėl antros pastraipos- manau turbūt taip ir yra kaip sakote smile.gif

QUOTE(rG @ 2011 09 06, 17:41)
liepiu visiems eiti žiūrėti filmuko, nes galiu supykt biggrin.gif

Man jis pasirodė visiškai nejuokingas unsure.gif netgi sakyčiau liūdnas..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 06 rugsėjo 2011 - 17:53
QUOTE(rG @ 2011 09 06, 16:25)

Ziauriai cia laugh.gif Zoofilu akimis tsakant biggrin.gif
Atsakyti
Man tas filmukas ir pobaisis. Slykstu... Viso neziurejau. Bet kiek maciau- tiek uzteko.
Atsakyti
Gosh.. doh.gif Kaip sunku save fotografuoti. Merginos, kiek jūs kadrų padarot kol randat tinkamą? Su self-timer turiu galvoje. smile.gif
Iš 245 kadrų man tik šis įtiko. biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2011 09 06, 18:43)
Man tas filmukas ir pobaisis. Slykstu... Viso neziurejau. Bet kiek maciau- tiek uzteko.

Tai apie ką mes kalbam, jei net nepažiūrėjai biggrin.gif Neįsivaizduoju ant kiek žmogus gali būti susipykęs su humoro jausmu, kad toks juokingas filmukas gali būti šlykštus biggrin.gif

Nu žodžiu, džiaugiuosi, kad su visais gyventi nereikia, o tai siaubas, kaip žmonės skirtingai viską supranta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 06 rugsėjo 2011 - 19:00
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 06, 17:50)
Pamatę bomžo fotkes žiūrovai ima aikčioti, gal net vadina tai menu ar dar kažkuo..dar sako "stipru". Ir kuo fotkės "ryškesnės" spec. efektais, tuo kažkodėl aikčiojimas garsesnis. Tiesiog kartais užtenka "kitokio" nuotraukos personažo, kad tai taptų "menu". (ne visada, ne visur, bet tą pastebiu dažnai, iš ko ir kilo diskusija smile.gif) Nenuoširdumą, spekuliacijas ir norą šokiruoti įžvelgiu . Ir matyt vienintelė smile.gif

Dėl antros pastraipos- manau turbūt taip ir yra kaip sakote smile.gif

aš tai nesu mačius, kad pamatę bomžo fotkes žiūovai imtų automatiškai aikčioti ir vadinti tai menu..biggrin.gif vienos vertos aikčiojimo, kitos - ne. iš kitos pusės, ar tai, kad kažkas vadina menu, tai tampa menu? arba jei kažkam tai ne menas, tai ir nėra menas? nereikia tų štampų ir viską kaip nors pavadinti, sugrupuoti, sudėti į lentynas, ir taip esam pernelyg užštampuoti, išsilaisvinkime wink.gif

Off topic, kažkodėl kilo mintis, kalbant apie štampus. diskusijose dažnai pastebiu - žmonės įsižeidžia, jei su jais nesutinki, o jei dar argumentuoji, tampi agresyviu psichu, draskančiu akis ir pan. neigiamybe. mūsų visuomenėje dar neįprasta ginčytis ir ramiai diskutuoti, nesutinkantis su mase dažnai tampa autsaideriu, jį stengiamasi įžeisti. fotografijoj tai pasireiškia tuo, kad menu (arba net mIAnu biggrin.gif) pavadinama viskas, ko nesupranta arba kas nepatinka. t.y. normaliam terminui suteikiamas sarkastiškas atspalvis. čia ne kam nors asmeniškai, bet apskritai diskusijai, gal kas susimąstys ir nustos netinkamam kontekste vartoti šį žodį smile.gif čia nėra menininkų. na, bent jau kol kas..smile.gif tad ir šį terminą būtų gerai vartoti kažkaip nuosaikiau, pagal paskirtį, o ne sodrinant savo mintis. nors tai ir nedraudžiama, kas be ko biggrin.gif
Papildyta:
rG, man tai juokingas filmukas. durnas toks juokas paėmė biggrin.gif
Atsakyti
Žiūriu kartojasi mintys, to, ką vakar ištryniau nu. O trinu, nes kartais mano ta nuomonė tokia kategoriškai skambanti, tai kartais nesinori kelti bangų.

Aš už grožį ir teigiamas emocijas. Bet esu įsitikinusi, kad laimingi žmonės kuria mažiau nei tie, kurie yra vidumi sužaloti (kalbu apie kūrybą, reportažas kažin ar į didelį meną kadanors pretenduos, tai greičiau geri istoriniai ar žmogaus gyvenimo, ar tam tikro laikotarpio gerai ar įtaigiai parodyti faktai).

Todėl gyvenimo rodymas, mano nuomone, turi būti realus. Toks koks yra. Nei per daug nei per mažai. O gražinama į visas puses - žmonės yra baisiai laimingi, gražūs ir gyvena aukso rūmuose; žmonės yra prasigėrę, badaujantys emigrantai biggrin.gif Į realybę pribarstoma įvairiausių prieskonių, visuomenė sotinasi įvairiausiomis istorijomis, gal ir jaučia, kad kažkas yra ne taip, bet nesupranta, nes nemąsto. Arba pradeda jaustis negerai, nes pamparam - kažkas labai laimingas. Va ir tas labai laimingas. Va ir anas. O kai rodo blogai, net gali pasidaryti laimingesnis, va, aš turiu pavalgyt, o tas neturi.

Žodžiu, mažiau reikia galvoti apie tai, gyventi teisingus gyvenimus ir viską daryti su meile ir empatija aplinkai. Ir mažiau moralizuoti smile.gif

Nors rodyti ir reportažą, bet su jausmu, su istorija, yra tikriausiai nežmoniškai sunku. Jausmai gali būti visokie. Nemanau, kad būtų žmonės laimingesni, rodydami tik tai, kas sukelia teigiamas emocijas. O kūryba, jau sakiau, negali būti apskritai tik planuojama. Kūrinys atsiranda iš vidaus ir gali būti tik tobulai techniškai pakreipiamas kaip jau norisi - planuojant ar nelabai.

Man apskritai labai rūpi genijaus tema. Kodėl jie padaro tai, kas palieka didelę žymę kultūroje. Ir vis dėlto tai virš sąmoningumo. Jie atsiranda dažniausiai labai skaudžiai. Apie vidutinybes aš nekalbu, jiems pakanka ir puikaus išsilavinimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 06 rugsėjo 2011 - 19:15
QUOTE(sayonara @ 2011 09 06, 08:08)
Man asmeniškai tokia fotografija vidujai artimesnė negu saldžių mergaičių miške fotkinimas su gėlėm dantyse ar ausyse. Nevertheless, juk fotkinu pati tokias, nes ir jų kažkam reikia smile.gif

laugh.gif
user posted image

o šiaip tai jėga tokios diskusijos, man patinka smile.gif

Atsakyti
QUOTE(je t'aime @ 2011 09 06, 19:21)
laugh.gif

o šiaip tai jėga tokios diskusijos, man patinka smile.gif

juk puikiai supranti, kad toks hipertrofavimas sustiprina įspūdį biggrin.gif

ir išvis, rašydama turėjau galvoje gėles AUSYSE (nuten, kur jų realiai niekada nebūna), o ne prie ausies ir t.t. biggrin.gif biggrin.gif bet žvengiu dabar garsiai biggrin.gif maladiec - suvartei biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 06 rugsėjo 2011 - 19:27