Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(frederica @ 2011 09 06, 15:25)
Konkrečiai apie Akashos rodytas foto - kodėl jos stiprios?/ kas jas padaro stipriomis - ........

pvz man, stiprios foto yra tokios, kurios sukelia emocijas, nesvarbu, geras ar blogas, svarbu, kad butu jos gilios smile.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2011 09 06, 14:43)
Nors tai ir pradžiamokslis, mokomės.

drinks_cheers.gif

kažkaip per dažnai skamba tas toks savęs apsiribojimas, pateisinantis kažko nedarymą - čia tik pradžiamokslis, čia tik SM, nereikalaukit iš manęs daug ir t.t.

reikalauti reikia visų pirma iš savęs, tada bus ir rezultatai..smile.gif iš kitos pusės, save reikia mylėti tokį, koks esi. tokį, kokuis sugebėjimus turi, džiaugtis kad ir mažais pasiekimais, bet niekada neužkirsti sau pačiam kelio siekti daugiau.
Atsakyti
Frederica, laabai aiškiai pasisakei, tegu bus tai reziume šitai diskusijai smile.gif
Atsakyti
[quote=Jurzole,2011 09 06, 16:09]
Namu darbus kol kas tik du maciau mirksiukas.gif Ir is to, ka sakei apie nusokusi fokusa (kad per didele diafragma gal kalta), nesusidaro ispudis, kad teoriskai tau jau viskas aisku. Paskaityk teorija 1-oj zinutej, padaryk likusius namu darbus - daug kas paaiskes. Is savo patirties sakau 4u.gif

Del fokuso tai vis tiek nesutinku smile.gif paziurejau Canon programoj, rodo, kad 2 taskai buvo sufokusuoti ant puodelio (vienas is ju centrinis). Dabar kai ziuriu, visa nuotraukas isplaukusi atrodo, todel manau, kad ranka suvirpejo...

Su baltos spalvos nustatymo namu darbu vis vargstu, neiseina dar gerai sad.gif Kitus 2 ikelsiu greit
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 09 06, 16:12)
pvz man, stiprios foto yra tokios, kurios sukelia emocijas, nesvarbu, geras ar blogas, svarbu, kad butu jos gilios smile.gif

Nu va, o man nevisai taip, vat kas yra gilu?/ vat žiūrėk aš ir Tu mes panašaus ūgio, brendam į ežerą, mums iki kelių biggrin.gif , o va Kikė žiūrėk jau žiobuoja, orą gaudo biggrin.gif . Arba tarkim šiandien aš įsimylėjusi, pamatau flickre Love story, nu tokį visišką laitą, nu, bet mielą, čiumpu telefoną rašau vyrui - I LOVE YOU, Į LOVĄ.
Nu sukėlė emocijas, kas paneigs, gal net emocijas su pasekmėm biggrin.gif Nu, bet foto visai nei stipri, nei menas - A kas yra menas?/ žodžiu, kažkas su manim ne taip, neįvaldau dar kol kas cool.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif
Maggie, aciu uz komentara 4u.gif atsizvelgsiu i ji 4u.gif

Oi kokios diskusijos verda, bet jau daug pasisakymu buvo, tai jau nieko neberasysiu.. smile.gif

Man tokios idomios tos double expo nuotraukos, o kokiais fotikais jos daromos? blush2.gif

Naujokem siulyciau pirmiausia paskaityti daug teorijos apie fotografavima smile.gif as asmeniskai tik nusipirkus fotika iskart perskaiciau visas tris dalis Scott Kelby "Skaitmenine fotografija". Po siu knyguciu tikrai atejo supratimas kas ta diafragma, kas tas islaikymas, iso, kada kaip ka naudoti ir panasiai 4u.gif Jei ne sitos knygutes dar ilgai turbut butu nedaeje kas su kuo ir prie ko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2011 09 06, 14:25)

Aš kiek suprantu, tai Laukinės klausimas( tegul ir retorinis) buvo - kodėl nufotografavus - ligą, skausmą, netektį ( dažnai nesvarbu kaip) sakoma - stipru, menas. Laukine, taip, gerai suprantu Tavo posto atsiradimą temoje?
Kažkaip nujaučiu, kad gerai.

Taigi, jei rimtai, tai nežinau ar reikia šito posto, tiesiog Laukinė man labai artima, daug dalykų matau panašiai, tik Dievas man buvo maloningesnis ir davė šiek tiek daugiau biggrin.gif

Nevisai, frederica. Ištiesų klausimas/pamąstymai buvo, kad dažnai norint atkreipti dėmesį yra pasirenkama soc. jautri tema. Į ją, nori/nenori reakcija bus, juk esam žmonės, ne robotai. Tai tarsi naudojimas, spekuliavimas, ėjimas lengviausiu keliu. Panašiai yra ir su kūdikiais, gerai g00tė pastebėjo. Ar moterimis. Juk visos ieškom nulieto, lygia oda, gražiais plaukais, grakščiomis galūnėmis, didelėmis akimis (...) moters savo fotografijoms..Kažkaip nepastebėjau, kad kuri būtų fotografavusi stambią, spuoguotą, akiniuotą, na, nepatraukią motėrį, tiksliau, kad dėl tokių foto būtume čia aikčioję.. Nuotraukos, kurios čia sukėlė žavesį, visada buvo su gražiais žmonėmis. Blin, jau visai giliai mes čia. Atsakymą aš gavau į savo klausimą, sulaukiau jo, tačiau kadangi diskusijoje dalyvauja daug žmonių, kiekvienas pokalbio siūlą vis timpleli nauja vaga ir diskusija vingiuoja. Bet ką noriu pasakyti, kad vaikus, nėštukes, na gražų momentą visi esame įpratę paveiksluoti. Visi tą suprantam ir kaip ir nekyla daug diskusijų dėl to. Bet va ligą/mirtį/neįgalumą- aš kartais jaučiu noro atkreipti į save dėmesį prieskonį, norą šokiruoti, t.y. spekuliaciją jaučiu tais žmonėmis. Dar kart galiu pakartoti: UCB reklamą. Pastayk prie baltos sienos jų rūbais aprengtą eilinę porą žmonių. Niekas nekreips į ją dėmesio. O va nufotografuok prie tos sienos vežimėlį sėdinčius/sergančius dauno sindromu dar bet kokius neįgalius- ir booom, visuomenė duzgia kaip bičių avilys. Tai ne drąsa, tai šlykštus pasinaudojimas žmogaus nelaime. Matydama tokias nuotraukas pirmiausia turiu pajausti autoriaus nuoširdumą su modeliu, norą pasakyti kažką ta nuotrauka, o ne paimt nelaimėlį, nufotkint ir va- menas. Dažnai tas daroma su bomžais. Pati ne vieną esu nufotkinus. Renku, kolekcionuoju bomžų nuotraukas. Gal kada atidarysiu parodą tokių biggrin.gif (čia piktai, ironiškai ir šlykščiai juokauju).
Susisteminant paklodę, manau svarbiausias mano klausimas-pamąstymas kilo, ar pasakymas, kad tam, kad tokios nuotraukos "patiktų", padarytų įspūdį, man pirmiausia turi būti juntamas autoriaus nuoširdumas, įsigilinimas, susigyvenimas su modeliu. O ne pasinaudojimas modelio negalia vardan gero kadro. Kaip ir sakiau: pvz bomžas jau savaime "foto intriga", bet va jei bomžas dar bus koks prisidirbęs į kelnes, gulintis vėmalų klane, nu tai beveik visų fotografų svajonių modelis.

O dė Dievo dovanų.. Na, dar nesutikau tobulo žmogaus. Tegu toks meta į mane akmenį smile.gif
Tu man irgi artima, Tavo reakcijos nebijau, nes yra kas supranta, supranta dalinai ir visai nesupranta ką, kaip ir kodėl rašau. Paskutinė grupė man neįdomi, bet dėl pirmų dviejų, verta pasistengti smile.gif

(Atsiprašaų visų, kam ši diskusija nusibodo. Man ji vėl pasidarė įdomi ir kadangi kažkieno yra rutuliojama, aš vis galvoju toliau ta tema..)

QUOTE(dosa @ 2011 09 06, 14:52)

smile.gif O laukine, mano manymu per daug stengiasi viska SUPRASTI ir kazkaip vos ne matematiskai isvesti formule-kaip nufotografuoti gera kadra  biggrin.gif Ji samoningai juk drebteli grubiai, kad isprovokuotu diskusijas, paskui savo matematinese lygtyse susirankioja nezinomuosius x ir y-tada bando isvesti teisingos ir grazios nuotraukos sprendima  laugh.gif cool.gif

Blin, žinai ką padarei? Tik pikšt ir nurengei mane,- vienu botagėlio pliaukštelėjimu. biggrin.gif
Dėl gero kadro formulės tai ne, tokios neieškau, bet dėl noro suprast( tiksliau dėl analizės, minčių, kylančių tokiose diskusijose, vėliau dėliojimo, atsirinkimo ir įpinimo į savo dienoraščius), dėl sąmoningo drėbtelėjimo- taip ir yra, maladec Tu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 06 rugsėjo 2011 - 15:58
QUOTE(frederica @ 2011 09 06, 14:38)
Nu va, o man nevisai taip, vat kas yra gilu?/ vat žiūrėk aš ir Tu mes panašaus ūgio, brendam į ežerą, mums iki kelių biggrin.gif , o va Kikė žiūrėk jau žiobuoja, orą gaudo biggrin.gif . Arba tarkim šiandien aš įsimylėjusi, pamatau flickre Love story, nu tokį visišką laitą, nu, bet mielą, čiumpu telefoną rašau vyrui - I LOVE YOU, Į LOVĄ.
Nu sukėlė emocijas, kas paneigs, gal net emocijas su pasekmėm biggrin.gif  Nu, bet foto visai nei stipri, nei menas - A kas yra menas?/ žodžiu, kažkas su manim ne taip, neįvaldau dar kol kas cool.gif

O man stipri nuotrauka-kuri turi prasme. Tokia nuotrauka, turi kalbeti istisu pasakojimu, ne vien trumpa emocija. Ja norisi ilgeliau analizuoti, tyrineti. Bet tai kiekvienam labai individualu. O kas yra menas -labai jau platus klausimas, ir kiekvienas atsakes bus teisus biggrin.gif
Atsakyti
Airv retai pasirodai, dažniau ką įdėk. Man visai patiko tavo foto, nors tikiu, kad gali būti tokių, kuriems nepatiks. Aš tarkim nuo anytos už tokią foto į kuprą gaučiau. Jai tiesiog asociacijos kitokios būtų, o manęs tokios mintys neveikia, kitaip foto matau.
Atsakyti
Linksmybių http://www.youtube.c...player_embedded biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 09 06, 15:25)

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Muggy @ 2011 09 06, 17:30)
Atsiprašau už OT biggrin.gif
Žiūriu 5-ą kartą ir nebgaliu jau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 06 rugsėjo 2011 - 17:31