Savam kaime pranašu nebūsi, turiu nuojautą, kad geriau patylėt būtų
Diskusija įdomi ir vertinga, net labai. Gal temos reiktų tik atskiros, plepalams ir diskusijoms, nors kita vertus , nuotraukos pagimdo tokius va pašnekesius.
Iš kart pasakau, kad nesu nei vienoj nei kitoj pusėj , aš nei baltasis nei raudonasis aš blondinė.
Ir va būtent po say posto apie moteriškumą ir sntimentus nutariau pasisakyt, nors sakiau tylėsiu.
Būtent moteriškas charakkteris manau nuvairavo diskusiją į lankas, Laukinė karštos košės papylus, pati liežuvį nusvilus, net nesulaukus atsakymo į klausimą , o tai ir buvo svarbiausia mano galva, nėrė tolyn ...diskusija išsikreipė.
Aš kiek suprantu, tai Laukinės klausimas( tegul ir retorinis) buvo - kodėl nufotografavus - ligą, skausmą, netektį ( dažnai nesvarbu kaip) sakoma - stipru, menas. Laukine, taip, gerai suprantu Tavo posto atsiradimą temoje?
Kažkaip nujaučiu, kad gerai.
Išties kodėl taip yra? Ir kas yra stipru?./ Kas yra menas?
Konkrečiai apie Akashos rodytas foto - kodėl jos stiprios?/ kas jas padaro stipriomis - ar tai, kad yra tokia liga( visi tą žinom) , ar tai, kad ja sergantys sulaukia tos dienos kai netenkama plaukų?/ ar stipresni užbėga tam už akių ir patys juos nusiskuta, ar tai, kad sergantis žmogus įgauna vidinės jėgos ir dažnai būna stipresnis už bet kurį sveikąjį, ar tai, kad jis išmoksta "gyventi" ir "gyvena" daug kokybiškiau už daugelį mūsų, ar tai, kad išmoksta neparodyti kada skauda ir šypsotis, šaukdamas - gyvenimas yra gražus. Tai žmogaus nuotraukoje nuopelnas, nereikia būti psichologu, kad moteris Simonos nuotraukose, nejautė nei baimės,nei gaillesčio krentančiom garbanom, ji daug naktų ir dienų jau jas apverkė, prieš tai, kai tikriausiai niekas nei girdėjo nei matė. Simonai nereikėjo jos jaukintis ( Kitaip nei rodytos Aleksandravičiaus foto, buvau pristatyme, girdėjau istoriją) , mergina jau buvo nusprendusi, tai nebuvo spontaniška, tai buvo išgyventa kur kas anksčiau...Simona, minėjo, kad ji yra artima.
Todėl šį sykį sakau taip - Simona, kokybiškos foto. Kaip merginos minėjo keturios iš jų puikiai pasakojančios istoriją. Stipru/ nestipru, man kol kas sunku pasakyti.
Manęs nesugraudino, nors esu labai skysta, atvirkčiai, man jos davė tikėjimo, kad galima gyvenime įveikti tai kas protu nesuvokiam , kad žmogaus galimybės neribotos.Žinau, kad galėčiau fotografuoti, žinau, kad galėčiau kur kas daugiau...todėl, vien tai, kad išdrįso, man jų nesustiprina. Sukėlė emocijas, taip. Tačiau man daug kas sukelia, nebūtinai tai turi būti liūdesys. Man Simonos nuotraukos kai pradėjo fotografuoti į juostą labai daug jausmų sukelia, išties.
Pati pernai palaidojau tėvelį , mirė nuo vėžio, išėjo juokaudamas ir vis prašė, kad nepamirčiau kortų, cigarečių ir butelio į karstą įdėt, ką gali žinot, gal danguj nėra to gėrio, gal tai ką mes skaitom dangum yra pragaras ir atvirkščiai.
Sužinojau daug dalykų prisiletusi prie šios ligos...
Todėl vienitelio ko gailiu, kad Laukinę Dievas apdovanojęs protu, išvaizda, iškalba , baisai pagailėjo takto.
Klausimas jos ( dar kart kartoju IMHO) nebuvo nei įžeidžiantis, nei provokuojantis, tiesiog kalbos kultūra iššaukė nepasitenkinimą, o tada jau pašlo paiechalo...
Taigi, jei rimtai, tai nežinau ar reikia šito posto, tiesiog Laukinė man labai artima, daug dalykų matau panašiai, tik Dievas man buvo maloningesnis ir davė šiek tiek daugiau
šiaip tai nežinau, kodėl rašau, bet labai norėjau. po perskaitytos knygos "Vienos krūties istorija" (E.Umbrasaitė) visos tokios nuotraukos, laidos ir pasakojimai man sukelia ne kažkokius gilius, stiprius išgyvenimus, o tiesiog norą domėtis toliau. ne pačia liga, kaip liga, o tais žmonėmis. tiesiog norėčiau prisėsti ir dar kartą perskaityt tą knygą.. Akashos nuotraukas peržiūrėjau su įdomumu. nebuvo kažkokio stipraus jausmo viduj (nebent pati pirma, kur Draugė pati su savimi, kaupiasi), buvo įdomu. itin.
QUOTE(sayonara @ 2011 09 06, 10:23)
nestudijuojant specialiose institucijose geriausia tai daryti asmeniškai, savarankiškai, vienam, savo būdu ir tempais.
Gal kada dar studijuosiu
Asmeniškai per mažai domiuos... norėčiau ir reiktų daugiau. Turbūt pampersais per daug užsiknisau
O šiaip kartais norisi kažkokio proifesionalaus žodžio tarp tų mūsų pezesių...dėl įdomumo, kitokios patirties,, kitokio požiūrio ir matymo...tiesiog kažko daugiau, bet žinoma, čia SM pradžiamokslis...tokių dalykų ne čia reikia ieškoti. Aš tą suprantu. Ale vis tiek naiviai norėčiau
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 06, 10:41)
1. Na, vėl galiu tik pasikartoti- ši diskusija ne iš konkrečios foto kilo. Ji kilo tiesiog nes kilo. Ne dėl to, kad abejoju ar neabejoju Akashos tikslais dėl tos moters sesijos. Aš apie tai nekalbu, nu negi nesuprantat?
Tu klausi konkrečiai apie mano foto, kuria norėjau akcentuoti jog žmonės palieka kaimus, gražius namus ir išeina? Nes provincijoj perspektyvų mažoka? Ne, nespekuliavau. Aš tai jaučiau ir jaučiu ir galiu ilgai kalbėti šia tema. Va tame ir esmė, ką rodo autorius, kokiais tikslais vedamas jis fotografuoja ir ką pamato žiūrovas. Pagauna jis transliuojamą mintį ar ne? Jei nepagauna, vėlgi, kieno kaltė, autoriaus, nes blogai pateikė, ar žiūrovo, nes jis "neišmanėlis"? Jei Tau atrodo spekuliacija, ok, tegu taip būna. Jei kažkas pajautė tai ką ir aš, pamačiusi tokį tikrą vaizdą, puiku, jei ne irgi puiku. Uch, kaip sunku paaiškinti
3. O kas liečia pezesius.. Na, nežinau kiek čia iš mūsų baigusios aukštuosius mokslus fotografijos sritį, kulinarijos, dekoro ar rūbų dizaino.. Bet tai nė kiek netrukdo tiesiog diskutuoti, keistis nuomonėmis ir matyt žmonių reakciją, požiūrį.
Nereikia sureikšminti šių pezesių. Ir nebūtina tapti mokslininku, kad galėtum vertinti.
Tu klausi konkrečiai apie mano foto, kuria norėjau akcentuoti jog žmonės palieka kaimus, gražius namus ir išeina? Nes provincijoj perspektyvų mažoka? Ne, nespekuliavau. Aš tai jaučiau ir jaučiu ir galiu ilgai kalbėti šia tema. Va tame ir esmė, ką rodo autorius, kokiais tikslais vedamas jis fotografuoja ir ką pamato žiūrovas. Pagauna jis transliuojamą mintį ar ne? Jei nepagauna, vėlgi, kieno kaltė, autoriaus, nes blogai pateikė, ar žiūrovo, nes jis "neišmanėlis"? Jei Tau atrodo spekuliacija, ok, tegu taip būna. Jei kažkas pajautė tai ką ir aš, pamačiusi tokį tikrą vaizdą, puiku, jei ne irgi puiku. Uch, kaip sunku paaiškinti
3. O kas liečia pezesius.. Na, nežinau kiek čia iš mūsų baigusios aukštuosius mokslus fotografijos sritį, kulinarijos, dekoro ar rūbų dizaino.. Bet tai nė kiek netrukdo tiesiog diskutuoti, keistis nuomonėmis ir matyt žmonių reakciją, požiūrį.
Nereikia sureikšminti šių pezesių. Ir nebūtina tapti mokslininku, kad galėtum vertinti.
1. Laukinuk, kažkaip nesusikalbėjom, ne tai norėjau visai parašyt, ir tikrai suprantu, kad ne apie vieną foto kalbėjai...aj krč...nebemoku reikšti minčių...jaučiu, kad daugiau miegoti reiktų
3. Taip, diskusijos yra smagu, tuo labiau smagu pažinti žmones plačiau, tuos su kuriais čia bendraujam kasdien. Tiesiog kartais karteliais norisi iškilti nors čiut aukščiau to bendro mūsų katilėlio, kad pažvelgti truputį plačiau...kaip ant kokio batuto šokinėjant tą aš ir turėjau omeny...
[quote=noisy-B,2011 09 06, 15:18]
paluri -> Juk darei namų dfarbus, ar ne? [iš pirmo pusl] Jei darei, tai turėtum tikrai žinoti, klokius parametrus parinkti, kaip juos kaitalioti, norint gauti tą patį rezultatą, bet skirtingai [pavyzdžiui, didinti F, mažinti išlaikymą ir pan. Eksperimentuok ir pamatysi
Mergaitė labai grtaži, koliažas nepatiko, per daug visko man, jei žiūrėti po vieną nuotrauką, per daug apkapota, vienur alkūnė, kitur petis ir t.t. Labiau patiko 2 koliažas, ten nėra tokios makalynės Mergiatė tai itkrai labai graži, tik fotografuok ir fotografuok Tokių ryškių bruožų.
Dariau namu darbus, teoriskai lyg ir aisku, bet praktikos nera dar
Pirmam koleze tik vienoj nuotraukoj nukirsta alkune, bet as su picasa dariau, tai kazkaip apkarpe tas nuotraukas
paluri -> Juk darei namų dfarbus, ar ne? [iš pirmo pusl] Jei darei, tai turėtum tikrai žinoti, klokius parametrus parinkti, kaip juos kaitalioti, norint gauti tą patį rezultatą, bet skirtingai [pavyzdžiui, didinti F, mažinti išlaikymą ir pan. Eksperimentuok ir pamatysi
Mergaitė labai grtaži, koliažas nepatiko, per daug visko man, jei žiūrėti po vieną nuotrauką, per daug apkapota, vienur alkūnė, kitur petis ir t.t. Labiau patiko 2 koliažas, ten nėra tokios makalynės Mergiatė tai itkrai labai graži, tik fotografuok ir fotografuok Tokių ryškių bruožų.
Pirmam koleze tik vienoj nuotraukoj nukirsta alkune, bet as su picasa dariau, tai kazkaip apkarpe tas nuotraukas
QUOTE(paluri @ 2011 09 06, 15:38)
[Pirmam koleze tik vienoj nuotraukoj nukirsta alkune, bet as su picasa dariau, tai kazkaip apkarpe tas nuotraukas
Nors tai ir pradžiamokslis, mokomės.
Todėl pamoka iš manęs, nepiktai - padarei darbą, matai, kad blogai - nedėk.
Mokinkis padaryt gerai, mokinkis atsirinkt ką rodyt. Daryt kol padarysi gerai.
Aš ir su picasa visus koliažus darau, ieškojau tol, kol radau, kada ir kaip nuotraukų neapkarpo.
Žodžiu jokių pasiteisinimų nepriimu
QUOTE(frederica @ 2011 09 06, 15:43)
Aš ir su picasa visus koliažus darau, ieškojau tol, kol radau, kada ir kaip nuotraukų neapkarpo.
o vat frederica visad teisi prisimenu panašius žodžius kuom esu dėkinga ir ačiū už tavo aukščiau išdėstytas mintis
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 06, 11:51)
Čia tik supermamų forumas ir visos esam baisiai skirtingos, sumestos vienan bliūdan kleketuoti
Man asmeniškai šie pezesiai yra didelis lobis.
Man asmeniškai šie pezesiai yra didelis lobis.
ka reishkia "tik supermamu forumas"?! forumuose buna ivairiu zmoniu, atsirenkant, galima nemazhai suzinoti, ishmokti, mane labai erzina, kad dazhnai yra kartojama fraze "cia tik SM". visishkai nepritariu, kad jei jau supermamos (kiek cia sedi NE mamu nepamirshkim!)
man irgi. bet 50% yra ir nesamoniu..
QUOTE(Jurzole @ 2011 09 06, 13:06)
Na as saves irgi nelaikau kvaila (kitu, cia mirkstanciu, irgi ne, jei ko ), o kad kvailas uzsiemimas, tai irgi nesutikciau...
cia kazkox keistas stereotipas, neva jei sedi SM, tai jau kvailele, tipo nusivylusi namu seimininke. visishkai nepritariu siai nuomonei.
QUOTE(sayonara @ 2011 09 06, 11:23)
o skaitykite Susan Sontag ir kt., lankykite parodas, kasdien skirkite bent pusvalandį dėmesio savišvietai ir nereikės jokių bendrų paskaitų ir t.t., nes ne visiems vienodi dalykai įdomūs, nereikia minioj to mokytis.
taip, lavintis, jei tik yra noro, galimybiu vandenynas. esme tame, kad siuolaikiniame pasaulyje sunkiai derinasi karjera, hobis, seima... bent jau man viska balansuoti kartais isties sunkiai pavyksta.
QUOTE(jokubaite @ 2011 09 06, 09:30)
Dėl emocijų neigiamų irgi negaliu nieko sakyt - tai subjektyvu (aukščiau apie tai diskutuojam) ir taip turi būt (tiesiog skirtingas asociacijas mums sukelia vaizdai). Bet kurioj vietoj fetish?
turejau omeny sita, atleisk jei izeidziau, nenorejau, bet butent tokie vaizai galvoje sukilo.. http://30.media.tumb...fbmo0o1_500.jpg
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 09 05, 21:52)
dar vieną parodysiu, gal netyčia nuotaiką kam pakelsiu, mano AutoKojos
Kaip smagiai cia tu
QUOTE(jokubaite @ 2011 09 06, 12:23)
Tiesiog atostogavau
Kur atostogavai? Kalnai grazus labai
QUOTE(paluri @ 2011 09 06, 12:24)
Cia mano bandymai su dukryte
Antras koliazas sakyciau visai nieko, tik desineje palikciau viena nuotrauka-roze.
O jusu diskusijas as kazkaip labai saltai skaitau-kaip per ruka. Pilstot is tuscio i kiaura ir tiek. Jei man grazu-tai grazu, jei kabina nuotrauka-tai kabina ir taskas O laukine, mano manymu per daug stengiasi viska SUPRASTI ir kazkaip vos ne matematiskai isvesti formule-kaip nufotografuoti gera kadra Ji samoningai juk drebteli grubiai, kad isprovokuotu diskusijas, paskui savo matematinese lygtyse susirankioja nezinomuosius x ir y-tada bando isvesti teisingos ir grazios nuotraukos sprendima
QUOTE(frederica @ 2011 09 06, 15:43)
Idejau tai, kas man buvo grazu Po metu atrodys kitaip, tikiu, nes lygis bus kitoks. Tai ka fotografavau su muiline jau nebenoriu ziureti, bet anksciau ir tos nuotraukos buvo grazios
Aciu, kad pasakei, kad su picasa galima padaryti geriau, jau lioviausi ieskojusi kitu galimybiu.
QUOTE(paluri @ 2011 09 06, 14:38)
Namu darbus kol kas tik du maciau Ir is to, ka sakei apie nusokusi fokusa (kad per didele diafragma gal kalta), nesusidaro ispudis, kad teoriskai tau jau viskas aisku. Paskaityk teorija 1-oj zinutej, padaryk likusius namu darbus - daug kas paaiskes. Is savo patirties sakau
QUOTE(Maggie @ 2011 09 06, 14:51)
cia kazkox keistas stereotipas, neva jei sedi SM, tai jau kvailele, tipo nusivylusi namu seimininke. visishkai nepritariu siai nuomonei.
Nu va, o as net nezinojau, kad tokio stereotipo esama... neatidziai skaitau, matyt