Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Akasha @ 2011 09 05, 16:35)
Gaila, kad nepavyko perteikti, taip, jog nereiketu aprasymo...
Paskutine lyg su nusokusiu fokusu atrodo...

Man nereikėjo aprašymo, iškart supratau. Vienintelė detalė iš aprašymo, kurios neįmanoma suprasti nežinant, kad plaukus kerpa artimas žmogus... Tada vėl kitaip pažvelgi į foto.
Šaunuolė esi iš didžiosios raidės 4u.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 05, 22:21)
Tu žinai, perskaičiau šitą postą ir kaip įdomu pasidarė: mes dažnai savo nuotraukose imituojame tikrovę, kuriame detales, dėliojame jas ką prie ko.. O kai visą paveikslą sudėlioja gyvenimas,- mes tuo netikim ir manom, kad jis- režisūra smile.gif (pridėta nuo gottes - spekuliacija) Labai įdomu. Juk pirmi komentarai apie šią foto ir buvo, kad per teisingai sudėliota viskas smile.gif Visgi, įdėjau ją ne šiaip, man davė naujų minčių ta diskusija. Ačiū.

kalba ėjo apie tavo foto, bet jeigu ją pritaikytume čia jau nuskambėjusiai diskusijai bigsmile.gif ?? tinka, ne? ax.gif

Reportažus ir foto apie sunkias ligas, mirtį ir panašius dalykus vadini galima spekuliacija.. o kas tuomet yra tikrovė? čia gal daugiau retorinis klausimas...jeigu nėštukė nufotografuota su bliūdeliu šokolado - taip pat spekuliacija? ar fotosesijai aprengta mergytė, krykštaujanti ir bėganti per žolę basomis kojomis...ir tokia užfiksuota nuotraukose? kur ir kiek spekuliacijos čia yra? g.gif Ir kas tada apskritai yra fotografija? kur yra TIKRAI TIKROVĖ ir JAUSMAI TIKRAI TIKRI ir nė krislelio juose spekuliacijos, nė mažiausios minties apie tai? Juk bet kokį gyvenimišką reportažą galima vadinti spekuliacija...be to mes galim niekada taip ir nesužinoti, kokių tikslų siekė fotografas... o gal pats pats tikroviškiausias mūsų akimis reportažas bus gryniausia spekuliacija g.gif ir liksim amžinai "išdurti" žvelgdami į šią NEVA TIKROVĘ biggrin.gif ir jausimės labai dvasingi, neva supratę gilią mintį... biggrin.gif o gal mūsų išgyvenimai, perleisti per save išgrynina ir panaikina spekuliaciją g.gif

čia šiaip mano pamąstymai... kilę iš šios diskusijos ax.gif aš tai manau, kad čia ribų ne tik negalima nubrėžti...ryškių ribų čia paprasčiausiai ir nėra...

aišku, svarstyti, koks buvo nuotraukų tikslas ir kiek jose tikrumo ar spekuliacijos mes galim iki begalybės... biggrin.gif

O kas liečia jau konkrečiai Laukinę ir jos mintis, tai man jose ne storžieviškumo per daug ar minties grynumo ar dar ko nors, bet va čia pradžiamoksliškumas pasimato... pradžiamoksliškumas daugelio iš mūsų...(paviršutiniškumas fotografijoje) kalbėta neseniai, kad temoj visos suvienodėjom...su savo logo, fotografijų stilium...ir netgi mintimis... verdam savose sultyse ... jau net neįdomu...
va šioj diskusijoj aš norėčiau išklausyti žinovo (fotografo ar kritiko) nuomonės, pozicijos, galbūt paskaitos apie fotografijos istoriją, apie reportažą (tokio stiliaus, kur dėjo akasha), apie jo kaitą laikui einant, apie garsiausius fotografus (pasaulio ir Lietuvos), apie tokios fotografijos tikslą...išgirsti kritikų ir žinovų interpretacijas... (kad būtų galima pamatyt plačiau), o ne papezojimus apie daunus, grožį, mirtį ir dar kažką...
va tokiais atvejais labai gailiuosi, kad seniau nestojau studijuoti fotografijos...labai norėčiau matyti plačiau...norėčiau išgirsti iš kitų plačiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 06 rugsėjo 2011 - 10:09
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 06, 08:40)
Matai sayonara. Blin kaip sunku internetu tai parašyti. Rašau TIK todėl, kad Tu ne pasmerkei, neišvadinai eilinį kart stačioke (nuo kartojimo mažiau tokia nebūsiu  tongue.gif ), bet va jaučiu, kad Tau tikrai įdomu kodėl taip susipynė mintys.
Visų pirma, internete labai sutirštinu spalvas, labai kategoriškai rašau, nes noriu, kad mane skaitantis suprastų tiksliai. Todėl kad žmogus negalvotų, jog spalva gal yra pilka, o gal labiau balta, rašau tiesiai- balta arba juoda. Tai viena.
Antra, mane šiai temai provokavo ir Tavo bomžai ir mano šis įrašas bloge ir vėliau Yvettės linkas iš senelių namų ir TIK taip jau sutapo, kad paskutinis lašas buvo Akashos ši serija. Ne jos serija paskatino, bet tiesiog tai buvo riba. Žinojau, ką rašau, žinojau kokias reakcijas iššauksiu, bet.. gal aš grubiai pasakysiu, tačiau man nusispjaut kas ir kaip apie mane galvoja. Aš draugų čia neieškau ir per prievartą miela būt nenoriu. Aš čia stengiuosi gauti žinių. Ir ne tik apie fotografiją. Man tokios diskusijos duoda papildomų minčių rašymui, tai man pratampo smegenis. Man įdomu kaip reaguoja tam tikri žmonės, kaip jie parašo, kaip sudėlioja žodžius rašydami, koks žmogus kaip fotografuoja ir kaip vėliau pvz parašo kokį postą. Ar to žmogaus foto darbai dera su jo mintimis, dėstomomis čia. Galų gale ir pati tema. Man ji įdomi. Matau labai daug spekuliacijų tokiomis temomis. Mane tai siaubingai siutina. Aš nematau pasaulio rūžavo. Labai arti esu suaugusi su gyvenimo purvu, todėl galbūt ciniški pasisakymai yra ne šiaip sugalvoti, o išjausti. Ir visos laidos vaikų namų rėmimo tema ir taip pat nuotraukos ir filmai, matau tame labai daug spekuliavimo. Aš labai nepatikli. Tam, kad patikėčiau tokiu darbu, vien vaizdinio man negana. Bet dar kartą pabrėšiu, dėl Dievo, kalbu žiauriai nuoširdžiai: ne konkrečiai turiu Akashos sesiją ar Yvettės nuorodą. Aš kalbu apie spekuliavimą jautriomis temomis gyvenime. Apie naudojimąsi tuo. Apie aukojimą ir rėkimą "pažiūrėkit, aš tai darau". Žodžiu čia baisiai įdomi tema, labai plati, bet ne internetui. Savo duoklę iš forumo dalyvių gavau. Turėjau labai įdomių minčių, pamačiau naujų veidų, man to reikia. Aš siurbiu tokią informaciją į save, nes man tai įdomu. Žodžiu nesuprast viso to. Geriau tas paskutinis lašas būtų buvęs kieno nors įmesta nuoroda, nežinomo autoriaus. Tiesiog, taip sutapo, kad šį kartą ta nuoroda buvo mūsų forumo dalyvio.
Kas pasakys kad tokių diskusijų nereik, mano nuomone, nebus teisus. Nes tokios diskusijos praplečia matymą, padeda vėliau fotografuojant labiau suprast žiūrovą. Pamatyti savo darbus žiūrinčiojo akimis. Manau. Imho.

gerai, kad papasakojai smile.gif
diskusijos visada yra gerai. mano galva, net jei čia fotografijos pradžiamokslis, galvose, tikiuosi, pas daugelį nebe pradžiamokslis, tai pasvarstymai ir net tie "cap carap" tik į naudą wink.gif
Papildyta:
QUOTE(gotte @ 2011 09 06, 10:06)
va šioj diskusijoj aš norėčiau išklausyti žinovo (fotografo ar kritiko) nuomonės, pozicijos, galbūt paskaitos apie fotografijos istoriją, apie reportažą (tokio stiliaus, kur dėjo akasha), apie jo kaitą laikui einant, apie garsiausius fotografus (pasaulio ir Lietuvos), apie tokios fotografijos tikslą...išgirsti kritikų ir žinovų interpretacijas... (kad būtų galima pamatyt plačiau), o ne papezojimus apie daunus, grožį, mirtį ir dar kažką...
va tokiais atvejais labai gailiuosi, kad seniau nestojau studijuoti fotografijos...labai norėčiau matyti plačiau...norėčiau išgirsti iš kitų plačiau...

nestudijuojant specialiose institucijose geriausia tai daryti asmeniškai, savarankiškai, vienam, savo būdu ir tempais. ir tikrai niekada ne vėlu. jau nemažai yra ir lietuviškos literatūros fotograifjos istorijos ir skirtingų jos žanrų klausimais, jau nekalbant apie internetą ir užsienietišką literatūrą. studijuokite dailės istoriją, kompoziciją (knyga "Nuo taško iki sintezės"), fotografijos istoriją, mokykitės ne pagal Scott Kelby, o skaitykite Susan Sontag ir kt., lankykite parodas, kasdien skirkite bent pusvalandį dėmesio savišvietai ir nereikės jokių bendrų paskaitų ir t.t., nes ne visiems vienodi dalykai įdomūs, nereikia minioj to mokytis.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 09 06, 10:23)
nestudijuojant specialiose institucijose geriausia tai daryti asmeniškai, savarankiškai, vienam, savo būdu ir tempais. ir tikrai niekada ne vėlu. j, nes ne visiems vienodi dalykai įdomūs, nereikia minioj to mokytis.
Pritariu. Nesmalsaus žmogaus jokie kursai, jokios institucijos nepaskatins domėtis.
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2011 09 06, 10:06)

1. kalba ėjo apie tavo foto, bet jeigu ją pritaikytume čia jau nuskambėjusiai diskusijai  bigsmile.gif ?? tinka, ne? ax.gif

2. jeigu nėštukė nufotografuota su bliūdeliu šokolado - taip pat spekuliacija?

3. va šioj diskusijoj aš norėčiau išklausyti žinovo ( o ne papezojimus

1. Na, vėl galiu tik pasikartoti- ši diskusija ne iš konkrečios foto kilo. Ji kilo tiesiog nes kilo. Ne dėl to, kad abejoju ar neabejoju Akashos tikslais dėl tos moters sesijos. Aš apie tai nekalbu, nu negi nesuprantat? doh.gif
Tu klausi konkrečiai apie mano foto, kuria norėjau akcentuoti jog žmonės palieka kaimus, gražius namus ir išeina? Nes provincijoj perspektyvų mažoka? Ne, nespekuliavau. Aš tai jaučiau ir jaučiu ir galiu ilgai kalbėti šia tema. Va tame ir esmė, ką rodo autorius, kokiais tikslais vedamas jis fotografuoja ir ką pamato žiūrovas. Pagauna jis transliuojamą mintį ar ne? Jei nepagauna, vėlgi, kieno kaltė, autoriaus, nes blogai pateikė, ar žiūrovo, nes jis "neišmanėlis"? biggrin.gif Jei Tau atrodo spekuliacija, ok, tegu taip būna. Jei kažkas pajautė tai ką ir aš, pamačiusi tokį tikrą vaizdą, puiku, jei ne irgi puiku. Uch, kaip sunku paaiškinti biggrin.gif

2. ir taip ir ne, nelygu ką autorius ir kaip tai pateikė, bei kaip žiūrovas pamatė. Ta spekuliacija galioja turbūt visoms temoms, tik tos visos jautriosios temos labiau šitai paryškina.

3. O kas liečia pezesius.. Na, nežinau kiek čia iš mūsų baigusios aukštuosius mokslus fotografijos sritį, kulinarijos, dekoro ar rūbų dizaino.. Bet tai nė kiek netrukdo tiesiog diskutuoti, keistis nuomonėmis ir matyt žmonių reakciją, požiūrį.
Nereikia sureikšminti šių pezesių. Ir nebūtina tapti mokslininku, kad galėtum vertinti.
Atsakyti
aš tai tokiose diskusijose visada pajaučiu tokį dalyką - visos esam moterys, visos kažkiek (nors ir labai skirtingu lygiu) sentimentalios, bet visos tarsi truputį to gėdijamės, ania? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 06, 10:41)
Nereikia sureikšminti šių pezesių.

Pakeisčiau - nereikia NUVERTINTI šių "pezesių". Tik pasiimkit. Kas perdaug tas nesveika, neliks laiko esminiams reikalams. Bet mąstymas šen, mąstymas ten duoda savo tam tikrame etape.
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2011 09 06, 10:44)
aš tai tokiose diskusijose visada pajaučiu tokį dalyką - visos esam moterys, visos kažkiek (nors ir labai skirtingu lygiu) sentimentalios, bet visos tarsi truputį to gėdijamės, ania? wink.gif
Aleik, ko čia gėdytis. Visada sakiau, kad esu bliovikė, o žiūrėti negaliu į tam tikras fotografijas ne todėl, kad man neįdomu - todėl, kad negaliu, suveikia apsaugos.
Bet būna dienų, kuriomis norisi (irgi be ryšio, tai lyg smalsumas) matyti, išgyventi ir negalėti nieko padaryti. Arba pasidžiaugti tuo, ką turi.
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 09 06, 00:52)

Gera biggrin.gif

Maggie mergaites foto maiso ta kede, o pati emocija kabinanti..ir gerai, kad ne visi vaikai pamate fotika issisiepia thumbup.gif

Jurzoles koliazas patiko, spalvos, tonai, viskas... juntama rimtis

Kikirikes smagi foto seimos albumui. Primine is maziaus knygutes panasu viena is paveiksleliu is serijos "Gerus darbus apibrauk" biggrin.gif

Airv - stipru 4u.gif Pamacius pirmas ispudis - siamo dvynes, bet greitai supratau kas cia kaip..

Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 09 06, 10:47)
Pakeisčiau - nereikia NUVERTINTI šių "pezesių".

Aš nemažai šių pezesių laukiu. Kyla kokia tema forume ir yra dalyvių, kurie man įdomūs. Jų nuomonė man įdomi ir laukiu jos. Jau sakiau, dažnai viduj putoju ir nepritariu, dažnai linksiu, bet man įdomu kaip mąsto kiti. Man asmeniškai šie pezesiai yra didelis lobis.
O jei kažkas čia tikisi profesionalių kritikų nuomonės, tai turbūt bus sunku ją rast. Čia tik supermamų forumas ir visos esam baisiai skirtingos, sumestos vienan bliūdan kleketuoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 06, 10:51)
Aš nemažai šių pezesių laukiu. Kyla kokia tema forume ir yra dalyvių, kurie man įdomūs. Jų nuomonė man įdomi ir laukiu jos. Jau sakiau, dažnai viduj putoju ir nepritariu, dažnai linksiu, bet man įdomu kaip mąsto kiti. Man asmeniškai šie pezesiai yra didelis lobis.
O jei kažkas čia tikisi profesionalių kritikų nuomonės, tai turbūt bus sunku ją rast. Čia tik supermamų forumas ir visos esam baisiai skirtingos, sumestos vienan bliūdan kleketuoti  biggrin.gif
Keista, bet susitinki ir matai, kad visai ne kvailos, kaip galėtų pasirodyti iš to, kad čia mirksta.

Daug prarandu čia, bet dar daugiau gaunu. KOL KAS. Nes lyg jau ir persisotinu.
Atsakyti
QUOTE(Diancikas @ 2011 09 06, 07:47)
Jurzole > - kiek atsimenu, tu fotografuoji kelionėse? Reikėtų patarimo dėl objektyvo - kad visų nesitempti  ax.gif

O kokie tie visi?

Patarti galiu tik teoriskai, nes iki siol fotografuodavau hibridinuku. Bet i artimiausia kelione ketinu imti tik viena objektyva (nors ir turiu tik du... biggrin.gif), 15-85 mm. Jis ir buvo isigytas pirmiausia galvojant apie keliones, kadangi universalus, yra ir wide angle, ir siek tiek zoom, kas kelioneje labai pravercia. O siaip - priklauso, kur tu keliausi ir ka ten veiksi. Fotografuosi placius kalnu peizazus - reikes vienokio objektyvo, fotografuosi safari - kitokio... bet jei nori imti tik viena, tai sakyciau imk zoom, jei turi toki.

QUOTE(jokubaite @ 2011 09 06, 08:30)
mintis  thumbup.gif bet pirmoj foto tos trys žvakės su fokusavimo ND asocijuojas  blush2.gif

O tai blogai, kad asocijuojasi? unsure.gif Man irgi primine pirmaji ND, is dalies butent todel ir nufotografavau taip - pusiau rimtai atidaviau duokle fokusavimo pradmenims biggrin.gif Nors siaip jau ideja buvo (ech, ir vel aiskinu, ka nuotrauka turejo pasakyti, bet matyt nepasake doh.gif), kad tos trys skirtingai nudegusios zvakes simbolizuotu laiko tekme...
Papildyta:
QUOTE(rG @ 2011 09 06, 10:53)
Keista, bet susitinki ir matai, kad visai ne kvailos, kaip galėtų pasirodyti iš to, kad čia mirksta. 

lotuliukas.gif Mano dabartiniam projekte (darbe) tokios kam nors issprudusios "auksines mintys" tuoj pat spausdinamos ir ant sienos kabinamos... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 09 06, 11:07)
lotuliukas.gif Mano dabartiniam projekte (darbe) tokios kam nors issprudusios "auksines mintys" tuoj pat spausdinamos ir ant sienos kabinamos...  biggrin.gif

Ir į save taikau, nes iš esmės, manau, kad čia mirkti kvailas užsiėmimas biggrin.gif Bet pati savęs nelaikau kvaila, be to, kai susitinku su kitomis matau tą patį (arba mes to nepastebim, kai vertinam biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 09 06, 11:17)
Ir į save taikau, nes iš esmės, manau, kad čia mirkti kvailas užsiėmimas biggrin.gif Bet pati savęs nelaikau kvaila, be to, kai susitinku su kitomis matau tą patį (arba mes to nepastebim, kai vertinam biggrin.gif )

Na as saves irgi nelaikau kvaila biggrin.gif (kitu, cia mirkstanciu, irgi ne, jei ko tongue.gif), o kad kvailas uzsiemimas, tai irgi nesutikciau... mirksti cia, vadinasi, reikia tau to (arba atrodo, kad reikia, o tai beveik tas pats) - kvailumas cia ne i tema. Nebereikes - nebemirksi, tiksliau, eisi mirkti kazkur kitur mirksiukas.gif

Vat as siuo metu mirkstu cia, nes dirbti siryt tingiu, po vakarykstes ilgos dienos leidziu sau atsipusti - gal ir kvaila, bet uztai kooookia terapija... cool.gif
Atsakyti