Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(sayonara @ 2011 09 06, 07:53)
Ai, žinok, vakar tarpuose tarp mėsos kepimo svečiams varčiau temą, tai daug ko neperskaičiau, tai čia net ne atsakymai buvo į kažką, o apskritai pamąstymai apie šitą temą. Man irgi įdomu, kas būtent tokiu rakursu paskatino Laukinę pasisakyti.

tą pasaulėlį nesakyk, visos savyje turim. net aš, kuri, tipo, tokia nesaldi ir necukrinė biggrin.gif

Tavo snukutis nepacukruotas biggrin.gif
As ten irgi ne tau, o labiau bendrai, apie bites ir uki biggrin.gif
Atsakyti
Labas iš ryto 4u.gif
QUOTE(Alabama @ 2011 09 05, 21:39)
Mano aplinkoj buvo moteris, kuri nusiskuto galva tik siaip, nes seniai svajojo.

drinks_cheers.gif Plungėj prieš pusmetį vyko performansas: mergina viešai nusiskuto plaukus. Beje mergina neįgali, jei taip galima sakyt. Nes nuo darželio su mano sūnum vienoj grupėj, vėliau klasėj mokės - su normaliais vaikais, nors jau nuo 5 metų aiškiai skyrėsi iš kitų vaikų. Dabar Klaipėdoj kolegijoj kažkurioj studijuoja, kažką su menais - tiesiog nežinau tiksliai. Na ir sugalvojo viešai nusiskust plaukus tuo kažką pasakydama. Bet aš ne apie tai, kada jau rimsta aistros išdrįsiu pasisakyt, pirma mintis pamačius čia Akashos įdėtą foto buvo - Kikirike arba Akasha daro performansą - na, kažkuri plaukus nusikuto dėl meno... blush2.gif Kada pamačiau visas foto - paaiškėjo, tai patylėjau (iki dabar).

QUOTE(Maggie @ 2011 09 05, 22:05)
mamn nepatiko. sukele neigiamas emocijas, pagalvojau net apie fetish'a blush2.gif nuotrauka netgi sakyciau nemaloni. atsiprashau jei per grubiai ir kad skurdziai pakomentavau, bet daugiau jokiu minciu ir nekyla.

dėl komentaro skurdumo nieko tokio, techninę pusę Akasha aiškiai pakomentovo ir aš sutinku visiškai. Dėl emocijų neigiamų irgi negaliu nieko sakyt - tai subjektyvu (aukščiau apie tai diskutuojam) ir taip turi būt (tiesiog skirtingas asociacijas mums sukelia vaizdai). Bet kurioj vietoj fetish? Kad save fotografuoju? Laikrodžiai? Jų padėtis ant manęs? Išraiška veido? Žinok pasimečiau ir spoksojau į foto ilgai g.gif Modeliuko neturiu, o dukra per jauna pasirodė tokiai minčiai įgyvendint - ji dar ne rodyklių vergė - tik pratinasi mirksiukas.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 09 05, 22:37)
Man vis dar patinka ideja apie skirtingus laikrodzius skirtingais amziais...  ax.gif Tai dedu dar viena, siandienine.

Kaip eina laikas: tada ir dabar...

mintis thumbup.gif bet pirmoj foto tos trys žvakės su fokusavimo ND asocijuojas blush2.gif
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 09 05, 22:52)

dar vieną parodysiu, gal netyčia nuotaiką kam pakelsiu, mano AutoKojos  biggrin.gif

biggrin.gif tikrai smagiai. Aš nusišypsojau

QUOTE(Jurzole @ 2011 09 05, 23:07)
biggrin.gif Galejai ir nesakyti - akivaizdu, kad nesuzaveta mergaite, jog yra (ir vel!  rolleyes.gif ) fotografuojama... faina emocija smile.gif

Gal kvailas klausimas, bet - koks cia tos ryskiai baltos kedes vaidmuo?  unsure.gif

drinks_cheers.gif kėdė - mergaitei pasislėpti nuo fotiko mirksiukas.gif

QUOTE(Žydraakė @ 2011 09 05, 23:28)

O man dilema: spalvos ar j/b? A

aš linkčiau prie spalvotos, tik truputėlį šaltoka ji man. Šiltinčiau ax.gif
Atsakyti
Žydraak- dėkui,vaikas tikrai į mane,mažoji į tėtį ax.gif

airv - jau rašiau,bet dar paršysiu labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2011 09 06, 01:20)

Nemažai juostinių kadrų matau, tai keliu ir aš vieną (kad nepamirštumėt smile.gif ) - double expo.
user posted image

Na, Tu jau nebepyksti ant manęs dėl mano komentarų, tai leisiu sau pasisakyti. Man šita nuotrauka, kai ją pamačiau FB pasirodė- baisi. Bet pala smile.gif Baisi ta prasme, kad ji man sukėlė kažkokias mintis iš siaubo filmo, apie kokį tai egzorcizmą, kažką tokio kraupaus, tarsi dvasių pasaulis, tarsi perregimos sielos dvynių, dar tie veidukai taip keistai iškreipti. Man labai patiko šita nuotrauka, LABAI. Bet jei būčiau šių vaikų mama, mane ji gąsdintų. Mane ji jau gąsdina. Labai jausmą jaučiu aš jos.
Bet labai labai man patiko. Galėčiau knygą parašyti vien žiūrėdama į šią nuotrauką, daug jaučiu iš jos.

QUOTE(sayonara @ 2011 09 06, 07:08)
Iš kitos pusės, man įdomu, kas "trigger'ino" būtent tokią Laukinės mintį būtent po šių foto, koks santykis ir su kuo slepiasi po jos parašymu.

Matai sayonara. Blin kaip sunku internetu tai parašyti. Rašau TIK todėl, kad Tu ne pasmerkei, neišvadinai eilinį kart stačioke (nuo kartojimo mažiau tokia nebūsiu tongue.gif ), bet va jaučiu, kad Tau tikrai įdomu kodėl taip susipynė mintys.
Visų pirma, internete labai sutirštinu spalvas, labai kategoriškai rašau, nes noriu, kad mane skaitantis suprastų tiksliai. Todėl kad žmogus negalvotų, jog spalva gal yra pilka, o gal labiau balta, rašau tiesiai- balta arba juoda. Tai viena.
Antra, mane šiai temai provokavo ir Tavo bomžai ir mano šis įrašas bloge ir vėliau Yvettės linkas iš senelių namų ir TIK taip jau sutapo, kad paskutinis lašas buvo Akashos ši serija. Ne jos serija paskatino, bet tiesiog tai buvo riba. Žinojau, ką rašau, žinojau kokias reakcijas iššauksiu, bet.. gal aš grubiai pasakysiu, tačiau man nusispjaut kas ir kaip apie mane galvoja. Aš draugų čia neieškau ir per prievartą miela būt nenoriu. Aš čia stengiuosi gauti žinių. Ir ne tik apie fotografiją. Man tokios diskusijos duoda papildomų minčių rašymui, tai man pratampo smegenis. Man įdomu kaip reaguoja tam tikri žmonės, kaip jie parašo, kaip sudėlioja žodžius rašydami, koks žmogus kaip fotografuoja ir kaip vėliau pvz parašo kokį postą. Ar to žmogaus foto darbai dera su jo mintimis, dėstomomis čia. Galų gale ir pati tema. Man ji įdomi. Matau labai daug spekuliacijų tokiomis temomis. Mane tai siaubingai siutina. Aš nematau pasaulio rūžavo. Labai arti esu suaugusi su gyvenimo purvu, todėl galbūt ciniški pasisakymai yra ne šiaip sugalvoti, o išjausti. Ir visos laidos vaikų namų rėmimo tema ir taip pat nuotraukos ir filmai, matau tame labai daug spekuliavimo. Aš labai nepatikli. Tam, kad patikėčiau tokiu darbu, vien vaizdinio man negana. Bet dar kartą pabrėšiu, dėl Dievo, kalbu žiauriai nuoširdžiai: ne konkrečiai turiu Akashos sesiją ar Yvettės nuorodą. Aš kalbu apie spekuliavimą jautriomis temomis gyvenime. Apie naudojimąsi tuo. Apie aukojimą ir rėkimą "pažiūrėkit, aš tai darau". Žodžiu čia baisiai įdomi tema, labai plati, bet ne internetui. Savo duoklę iš forumo dalyvių gavau. Turėjau labai įdomių minčių, pamačiau naujų veidų, man to reikia. Aš siurbiu tokią informaciją į save, nes man tai įdomu. Žodžiu nesuprast viso to. Geriau tas paskutinis lašas būtų buvęs kieno nors įmesta nuoroda, nežinomo autoriaus. Tiesiog, taip sutapo, kad šį kartą ta nuoroda buvo mūsų forumo dalyvio.
Kas pasakys kad tokių diskusijų nereik, mano nuomone, nebus teisus. Nes tokios diskusijos praplečia matymą, padeda vėliau fotografuojant labiau suprast žiūrovą. Pamatyti savo darbus žiūrinčiojo akimis. Manau. Imho.
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 09 05, 17:09)
Nenoriu kelti visko, tai jei idomu mestelkit aki

Labai stipriai veikia. Labai.
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 09 05, 23:52)

dar vieną parodysiu, gal netyčia nuotaiką kam pakelsiu, mano AutoKojos  biggrin.gif

Gerulė.
Papildyta:
QUOTE(Žydraakė @ 2011 09 06, 00:28)
O man dilema: spalvos ar j/b?

spalvos
Atsakyti
Kike- fainas kadras 4u.gif

o dėl savo "perliukų", tai turiu pakankamai visokio ššššššš ne vieną juostą, tik žiūriu flickr limitas į pabaigą eina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(levap85 @ 2011 09 05, 23:41)
Juos traukia blogos naujienos(kai neliecia ju paciu), nelaimes, baisybes... Paziurekit zinias! As tai jau ju neziuriu.

P.S.S. O geriu ne del pergales. Krepsinio neziurejau. Sportu nesidomiu. Tiesiog siaip... Myliu gyvenima ir manau, kad reikia save lepinti  tongue.gif

visishkai pritariu drinks_cheers.gif as irgi neziuriu..

hehe, koks detalus post'as biggrin.gif
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 09 05, 23:52)
užsižiūrėjau į žvakes, čiut neužmigau  biggrin.gif  bet po to , pamačiau, kad laikrodis kaip mano, tai išsibūdinau  biggrin.gif  šiaip patiko koliažas, man jis toks raminantis

jio, koliazhas is tiesu raminantis, toks jaukus, man patiko desine foto.

AutoKojos thumbup.gif pralinxminai is pacio ryto ;]]]
QUOTE(Jurzole @ 2011 09 05, 23:58)
Akashos serija man tuo ir istrigo, kad skaudus isgyvenimas joje pateiktas sviesiai - ir nekyla noras nieko gailetis.

geras pastebejimas. manes irgi nesugraudino, nes pateikta su a la humoru, kazhkaip shvelniai. na, prisipazinsiu, ta foto, viena is pirmuju, kur kirpeja viena stovejo, kazhkaip priverte stabtelt ilgiau ir ziureti bei galvoti.
QUOTE(Jurzole @ 2011 09 06, 00:07)
Gal kvailas klausimas, bet - koks cia tos ryskiai baltos kedes vaidmuo?  unsure.gif

nekvailas. joks vaidmuo. (nors RG teisi, sedejimui siaip). bet kadangi mano dukra BEGA nuo fotiko, yra is tos serijos dar 9 kadrai, visi nekokie, nes ji susiraukusi arba visokias keistas minas daranti, arba paprasciausiai uzsidengus rankytem veida, tad isivaizduok, kaip sunku laxtyt paskui, manual sufokusuot ir nepamirsht apie ishlaikyma, kuris keiciasi paeinant kelis metrus, nes tai saule, tai apsiniauke. not that easy tongue.gif pasiteisinau. bet su ja is tikruju sunku. Kikei va kazhkaip pavyko ikalbet ja papozuot, ir tai kur ideti jos kadrai ir mas dviese, ji nenaturaliai sypsosi, ishspaudus tokia jau nepatenkinta sypsena kad ojej biggrin.gif
QUOTE(Jurzole @ 2011 09 06, 00:17)
Gal Maggie galvos man nenuraus  unsure.gif  biggrin.gif

neeee. nu as gi ne ragana =]
QUOTE(levap85 @ 2011 09 06, 00:21)
Turetum sazines, istraukei mane is lovos atgal prie kompo ir istrinei zinute???? mad.gif

nu kas darosi su tais trynimais? rg, tau laiko ne gaila?!!
QUOTE(Žydraakė @ 2011 09 06, 00:28)
Kaip jums? O gal vis dėlto j/b?

as uz spalvas. jb neshvarus, veidas murzinas.
QUOTE(airv @ 2011 09 06, 02:20)
Nemažai juostinių kadrų matau, tai keliu ir aš vieną (kad nepamirštumėt smile.gif ) - double expo.

as jau rashiau fb, kad man patiko, tik tokia baisoka, ypac desinej mergaite, ta prasme viskas su ja gerai, bet man bishki kaip is siaubo filmo, nors velgi, tas ir vezha. gal del to, kad shvelniai pateikta, be kontrasto, kitaip negu pvz Svajones, kur viskas ryshku ir kontrastinga. keista, nes as kontrasto fane.
QUOTE(sayonara @ 2011 09 06, 08:08)
Ji, neabejoju, pati emocingai išgyveno fiksuodama šiuos momentus

Taip kad peace, love and balalaika smile.gif

prisiminkime Laukines emocijas po gimdymo fs. manau net rashyti daugiau nieko nebreikia. vieni plepa daugiau, kiti mazhiau. ir tiek.

lotuliukas.gif okej ;] ;]
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 09 06, 10:34)
Kike- fainas kadras  4u.gif

o dėl savo "perliukų", tai turiu pakankamai visokio ššššššš ne vieną juostą, tik žiūriu flickr limitas į  pabaigą eina  biggrin.gif

dėkui 4u.gif
nu kodėl tu vadini tai ššš... man labai patiko thumbup.gif na o limitas,nu ką galiu pasakyti,teks pirkti lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 09 06, 09:43)
dėkui  4u.gif
nu kodėl tu vadini tai ššš... man labai patiko  thumbup.gif na o limitas,nu ką galiu pasakyti,teks pirkti  lotuliukas.gif  doh.gif

o gal tiesiog dar vieną prisijungimą susikurt biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 09 06, 10:46)
o gal tiesiog dar vieną prisijungimą susikurt  biggrin.gif  lotuliukas.gif

aj nu nebnet,bet tada labai painiava gaunasi sekti kažkieno foto...nes pvz man visai faina pavaikščioti kai turiu laiko ir pažiūrinėti kas ką naujo turi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 09 06, 09:50)
aj nu nebnet,bet tada labai painiava gaunasi sekti kažkieno foto...nes pvz man visai faina pavaikščioti kai turiu laiko ir pažiūrinėti kas ką naujo turi  4u.gif

nusišneku aš biggrin.gif teks pirkt smile.gif tik reikia išsiaiškint po kiek parduoda ir kur pirkt biggrin.gif
Atsakyti