Įsipaišysiu kaip visada pavėlavus.. apie Akashos foto..
Tokios foto yra reikalingos visiems mums ir tikrai ne fotografijos tikslais, o todėl, kad iškištumėm snapus iš savo rožinių, melsvų, vanile kvepiančių ir cukraus pudra pabarstytų pasaulėlių ir suprastumėm, kad visai šalia yra liga, mirtis, skausmas, neganda ir pan. Sakyti, kad tai neegzistuoja ir mums asmeniškai nebus aktualu yra kvaila, tačiau nenorėti į tai žiūrėti - žmogiška. Čia kaip mirties neigimas: klaiki, gyvuliška jos baimė paskatina nenorėti nieko apie ją girdėti.
Viena vertus, suprantu, jeigu kažkas NENORI to matyti, iš kitos pusės, kažkada neišvengiamai kokia nors forma susidurs.
Nesuprantu, kodėl būtent po Akashos foto pasigirdo kalba apie manipuliavimą, spekuliaciją. Ji, neabejoju, pati emocingai išgyveno fiksuodama šiuos momentus, todėl jau vien tai neleistų man net pagalvoti apie spekuliacijas, nes spekuliuodamas žmogus nejaučia, bent jau nieko gero ar kilnaus. Iš kitos pusės, man įdomu, kas "trigger'ino" būtent tokią Laukinės mintį būtent po šių foto, koks santykis ir su kuo slepiasi po jos parašymu.
Kalbant apie fotografijos paskirtį, mano galva, ji nėra tik "gėrio ir šviesos nešimas pasauliui". Iš kitos pusės, tokios foto kaip Akashos yra būtent šviesios ir geros: tai žinia pasauliui ir žiūrovui apie užuojautą, draugystę, supratimą, pakantumą ir pan. Galima neigti, kiek tik nori, bet liga, mirtis yra šalia, būtinai kada nors ateis ir į mūsų namus, tad neigti tai? Man asmeniškai atrodo beprasmiška. Kiti gal ir nenori per anksti apie tai galvoti, nes jaudinsis, bijos ir pan. Kiekvienas renkasi savo požiūrius.
Man asmeniškai tokia fotografija vidujai artimesnė negu saldžių mergaičių miške fotkinimas su gėlėm dantyse ar ausyse. Nevertheless, juk fotkinu pati tokias, nes ir jų kažkam reikia
Taip kad peace, love and balalaika