Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Dekui visoms...

QUOTE(jokubaite @ 2011 09 05, 20:25)

Man patiko tavo laikrodukai... Mintis puiki... Visi mes laiko vergai...
Del ispyldymo gal ir kibciau.... Keistas kadravimas, bet is kitos puses toks pasukimas patraukia demesi, nes tai neiprasta... Truputeli virsaus truksta, nes atrodo kad tuoj juoj ir butum aki nukirtus...
Fonas gal kiek toliau galejo buti, kad netaip aiskiai matytusi, jog ten audinys... O siaip tai sakau super...
Atsakyti
QUOTE(jokubaite @ 2011 09 05, 19:25)

žinok nieko nesupratau g.gif meldžiasi, kad laikas sustotų? bet lūpos užrištos su laikrodžiu, rankos irgi.. laikas ją varžo? g.gif nieko nesupratau.. bet aš tokia esu, nemoku interpretuot, suprantu tik tai, kas akivaizdu.. įdomu istoriją būtų išgirst smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 09 05, 19:39)
Del ispyldymo gal ir kibciau.... Keistas kadravimas, bet is kitos puses toks pasukimas patraukia demesi, nes tai neiprasta... Truputeli virsaus truksta, nes atrodo kad tuoj juoj ir butum aki nukirtus...
Fonas gal kiek toliau galejo buti, kad netaip aiskiai matytusi, jog ten audinys... O siaip tai sakau super...

visus tuos minusus matau, nes per 10 s pavargau lakstyt, šitas kampas tinkamiausias gavos, o ir su 50-uku bute sutilpt.... norėčiau kokį modelį paklusnų turėt... ax.gif
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 09 05, 19:40)
žinok nieko nesupratau  g.gif  meldžiasi, kad laikas sustotų? bet lūpos užrištos su laikrodžiu, rankos irgi.. laikas ją varžo?  g.gif  nieko nesupratau..  bet aš tokia esu, nemoku interpretuot, suprantu tik tai, kas akivaizdu.. įdomu istoriją būtų išgirst smile.gif

Laikrodžių vergai mes, belaisviai. Apie tai aš. Gal kalnuose čakros mano prasivėrė, bet mąstyt pradėjau, kad gyvenam mes pagal rodykles, nesvarbu tamsu, šviesu, saulė,mėnulis, šilta ar šalta. Žiūrim į rodykles ir lekiam... į nežinią ax.gif Apie tai aš norėjau kalbėt užrišta burna blush2.gif
Atsakyti
aš skanuoju 2009 metų savo juostą su lomo fotkintą, tai toookia nostalgija apimė rolleyes.gif mes su vyru abu ten tokie kūdi ir jauni buvom hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(fox. @ 2011 09 05, 18:25)
Laukine,bet tokie zmones yra aplink mus.Lietuvoje sergantys,neigalus yra uzkisti i tamsiausius kampus tam,kad negadintu mums sveikiesiems nuotaikos.Ir as manau,kad tas yra labai negerai.

Bet argi aš tam prieštaravau? Anaiptol, visiškai sutinku su nuomone, kad gyvenimas nėra vien gražus, jis turi visokių pusių. Na, bet jau nebeįdomu kartotis, tiesiog, nesupratote minties, nepykstu dėl to smile.gif

..kažkada United Colours of Benetton darė reklamą, kurioje modeliais pabūti pakvietė dauno sindromu sergančius žmones. Ta reklama sukėlė tokią reakciją, kad visi apie ją turbūt žinojo.. Buvo blogų nuomonių, buvo gerų, bet esmė, tikslas pasiektas, reklama suveikė, visi pamatė,- ko link ir buvo einama. O pabandyk eilinius (ne tobulus gražuolius), bet savo išvaizda neišsiskiriančius žmones aprengti UCB drabužiais, pastatyti prie sienos, nufotkint ir įdėti tokią reklamą,- ar ji sulauktų tiek visuomenės dėmesio ir pasiektų tokią auditoriją kokią pasiekė ligoti modeliai? Tą ir turėjau mintyje. Ne Akashos moteris,- jos tik mane paskatino užkabinti šią temą. Norėjau pasakyti tik tiek, kad kabinant jautrią temą dažnai tuo yra spekuliuojama. Todėl labai mažai tokių foto man asmeniškai patinka. Dažniausiai tokiose nuotraukose/filmuose man ryškiau juntamas autoriaus noras šokiruoti nei kad darbas būna tikrai geras ir stiprus.

Beje, aš taip pat turiu teisę į nuomonę ir ji neprivalo sutapti su daugumos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 05 rugsėjo 2011 - 20:50
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 05, 20:22)

mano nuomonė su tavo viens prie vieno sutampa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fox. @ 2011 09 05, 19:25)

as tai laukines ta posta supratau kiek kitaip.. Pamastymas sakyciau buvo apie tai, kad kai fiksuoji tokius jautrius dalykus labai daznai pavadinama menu.
Matyt tiesiog imant tokias jautrias temas daug greiciau nuotrauko ssuzadina jausmus, prakalbina, kaip cia daug pasisake - paliecia, nei grazios isciustytos nuotraukos.`

o, va matau pati laukine pasisake.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cheles: 05 rugsėjo 2011 - 20:28
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 05, 19:22)
Dažniausiai tokiose nuotraukose/filmuose man ryškiau juntamas autoriaus noras šokiruoti nei kad darbas būna tikrai geras ir stiprus.

O as galvoju,kad mes visi matome tai ka norime pamatyti...Pamacius kazka tokio niekada net nepagalvojau,kad tai padaryta del reklamos ar noro sokiruoti...Ir filme Kuprotas kalnas matau tik zmogiu kancias,isgyvenimus,o ne du (piderus).
Laukine,taip,kiekvienas turi teise i nuomone.Tik venias,kol nesuzinojau tavosios,man pasaulis atrode geresnis verysad.gif
Atsakyti
Žmogaus rankos su dešimt pirštų. Nufotografuota tarkim teisingai. (meniškai/ gražiai/ taisyklingai/ ryškiai/ kokybiškai, t.t.).
Nukirsk vieną pirštą ir nufotografuok tas pačias rankas lygiai taip pat. Bus labiau menas? Ne. - Labiau šokiruos.
Gal atrdodo kad teisinuosi, matyt taip ir yra. Mažumėlę įkirto kai kurie postai. Aš gerbiu žmogaus kančią ir niekada iš jos nepasišaipyčiau. Dabar tikrai baigiau šia tema. Visgi tikėjausi, kad taip nutiks.
Atsakyti
QUOTE(Cheles @ 2011 09 05, 20:26)
QUOTE(fox. @ 2011 09 05, 19:25)

Pamastymas sakyciau buvo apie tai, kad kai fiksuoji tokius jautrius dalykus labai daznai pavadinama menu.

manau tai visgi yra menas.. čia visiškai kitas fotografijos žanras, ir manau, kad tokia fotografija yra reikalinga ir ji turi gyenti.. tikrai nemanau, kad dėl dėmesio tai daroma.. juk fotografai ir į karą važiuoja fotografuot, ir abejoju, kad tai dėl dėmesio.. spaudžiu dešinę, kas sugeba perlipti per save ir paliečia tokias sunkias temas.. tačiau labai svarbu fotografo darbuose pagarba fotografuojamam žmogui. na kaip toj reklamoj kur Laukinė pasakojo- tai čia žiauriai pasielgė su neįgaliaisiais- tikslas aiškus.. negalima tyčiotis, žeminti, ar naudotis jo padėtimi siekiant dėmesio, pelno ar pan.. na viskas nuo tikslo priklauso, ką tu nori parodyti, ir ką nori tuo pasakyti.. aij, šiaip daug norėčiau pasakyt, bet žiauriai nemoku reikšti minčių doh.gif
Atsakyti
Ačiū pasisakiusioms merginoms apie tų nuotraukų ryškumą, supratau dbr kaip jas matėte ir ką reiškė ryškios, nes man tuo metu kompas rodė ne tokias ryškias. Pasiskambinau porai draugų, paklausiau jų nuomonės ir ką? Vieni sako vienaip, kiti kitaip, bet aš nusprendžiau visgi nugęsinti kažkiek tas spalvas. Ačiū. Gerai, kad dar nenusiunčiau tų foto draugei ir sesei.

Akasha ir Laukine, nenoriu veltis į šią diskusiją. Bet kai ką pasakysiu. Ši istorija mane sugraudino, man vakarais iš vis tokių dalykų žiūrėti negalima, pernelyg jautriai reaguoju, vadinasi Akashos darbas gerai įvykdytas ir perteiktas, man užteko 2 pirmų nuotraukų, jokios istorijos neskaičiau. Laukine, pritariu tavo nuomonei dėl meno ir dėl pirštų. Nebesiplečiu, tikiuosi aiškiai viską išdėsčiau.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 05, 20:49)
Žmogaus rankos su dešimt pirštų. Nufotografuota tarkim teisingai. (meniškai/ gražiai/ taisyklingai/ ryškiai/ kokybiškai, t.t.).
Nukirsk vieną pirštą ir nufotografuok tas pačias rankas lygiai taip pat. Bus labiau menas? Ne. - Labiau šokiruos.
Gal atrdodo kad teisinuosi, matyt taip ir yra. Mažumėlę įkirto kai kurie postai.  Aš gerbiu žmogaus kančią ir niekada iš jos nepasišaipyčiau. Dabar tikrai baigiau šia tema. Visgi tikėjausi, kad taip nutiks.

greičiausiai prie tokios nuotraukos bus istorija, kas atsitiko, kodėl to piršto nėra.. gal žmogus netekęs piršto, kilnų darbą darydamas jį prarado.. aij , nzn.. čia kitas žanras, mažai juo domėjausi, bet manau kiekvienas toks darbas turi paaiškinimą, tikslą kažką tuo pasakyti, pranešti žinią.. mes nedaaugom iki to, 100 proc nedaaugom
Atsakyti