o prie ko cia diafragma ir fokusas? ka supratai darydama sita namu darba?
[/quote]
Gal prie didesnes diafragmos ranka suvirpejo...
Supratau, kad diafragma nustato ryskumo gyli (fonas sulietas arba ryskus)
QUOTE(dosa @ 2011 09 05, 11:05)
Žodžiu buvo mytas pas Yvettę. Pilni namai fotografuotojų, šnekasi, klega. Mačiau Akashą, kažką kalbėjomės. Vakarop lauke leido balionus ir buvo šokiai-visi tik išlėkė į lauką fotografuotis, o aš nerandu savo fotiko niekaip.... ieškau, kol galų rade radau kažkur po stalu. Nulekiu į lauką, matau Say su tokiu dideliu senoviniu fotiku, ant kaklo pasikabinus -fotkina šokančius. Užsimaniau įamžinti ir aš Saynorą, atsidarau objektyvo dangtelį, ir tik stiklai pažiro....objektyvas sugadintas
čia jau taip pavydit myto, kad sapnuojasi?
Man šiandien žiauriai galvą skauda, nepakomentuosiu nieko, nors mačiau foto yra.
Ir šiaip, nešti lauk sėdimąją iš SM reikia, mokslai nuo pat pradžių spaudžia.
Tiesa, apie Akashos foto negaliu nebrūkštelti. Jau rodė kelias anksčiau. Skaudi tema, nežinau ar turėčiau jėgų fotografuoti. O tu, Akasha, stipriai padarei. Nepalieka abejingais
QUOTE(rG @ 2011 09 05, 16:47)
Akashos atveju, kuri fotografuoja vaikus ir šeimas, atrodo kiek keista, bet galų gale kodėl ji turi aiškintis kodėl kažką fotografuoja
Aš reagavau į šitą sakinį. Maniau suprasta buvau neteisingai, neva dabar prašau Akashos aiškintis kodėl ji kažką daro arba ne.
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 05, 17:42)
O aš norėjau pasisakyt, bet nutylėjau (progresas), bet visgi Akashos fs išprovokavo. Būsiu nepopuliari, bet Yvettės senukų nuotraukos, ši Akashos serija ir visos kitos, kurios kabina tokias temas kaip homoseksualumas/palikti vaikai/senatvė/ligos/mirtis/asocialumas ir pan man nepatinka. Nufotografuok dauną ir visi aikčios koks menas. Aš čia grubiai. Bet jei tas daunas bus dar apsimyžęs, tekančia seile ir nukleiptais batais tai vapše menų menas.. Fe.
Čia panašiai kaip filmas "Kuprotas kalnas", "Prieš parskrendant į žemę" ir kiti.. Liečiant tokias jautrias temas, visada bus reakcija, bet man tai- naudojimasis žmonių negalia/liga, t.t. vardan dėmesio. Imho. Visgi pasisakiau, nesusiturėjau. Jaunatviškas maksimalizmas mane dar valdo. Pys.
Čia panašiai kaip filmas "Kuprotas kalnas", "Prieš parskrendant į žemę" ir kiti.. Liečiant tokias jautrias temas, visada bus reakcija, bet man tai- naudojimasis žmonių negalia/liga, t.t. vardan dėmesio. Imho. Visgi pasisakiau, nesusiturėjau. Jaunatviškas maksimalizmas mane dar valdo. Pys.
Na tu kaip visada storzieviskai.... Ne del demesio, o del to, kad atrimas zmogus norejo tai iamzinti.... Nemanau, kad siaip koks sutiktas pasalaitis apskritai leistusi tai daryti...
QUOTE(rG @ 2011 09 05, 17:47)
Visgi negaliu nesutikti, tačiau reiktų atsižvelgti koks fotografijos žanras. Jei tai vardan populiarumo - be ryšio ir amoralu. Jei tai iš smalsumo irgi be ryšio. Jei tau patinka realioji dokumentika ir tu dirbi ties tuo, ok, viskas normalu.
Akashos atveju, kuri fotografuoja vaikus ir šeimas, atrodo kiek keista, bet galų gale kodėl ji turi aiškintis kodėl kažką fotografuoja, t.y. priežastis, o jos gali apskritai būti nenuspėjamos niekada - nuo herojaus prašymo iki laikraštinio užsakymo.
Bet kuriuo atveju kodėl paminėjau 4 nuotraukas. Nes istorija iš tų trijų pirmų ir tos, kurią pažymėjau butų visiškai išbaigta. Nes daugiau nuotraukų rodo gėrėjimąsi procesu, o ne istoriją.
Nemanau, kad Akasha gėrėjosi procesu, tai nepatyrimas, nors jaučiuosi lievai mokydama ją. Bet tikiuosi, kad kažką pasiims iš mano svarstymų
Akashos atveju, kuri fotografuoja vaikus ir šeimas, atrodo kiek keista, bet galų gale kodėl ji turi aiškintis kodėl kažką fotografuoja, t.y. priežastis, o jos gali apskritai būti nenuspėjamos niekada - nuo herojaus prašymo iki laikraštinio užsakymo.
Bet kuriuo atveju kodėl paminėjau 4 nuotraukas. Nes istorija iš tų trijų pirmų ir tos, kurią pažymėjau butų visiškai išbaigta. Nes daugiau nuotraukų rodo gėrėjimąsi procesu, o ne istoriją.
Nemanau, kad Akasha gėrėjosi procesu, tai nepatyrimas, nors jaučiuosi lievai mokydama ją. Bet tikiuosi, kad kažką pasiims iš mano svarstymų
Gerejimosi procesu nebuvo jokio.... Bet buvo idomu matyti kaip moterys bendrauja ir isgyvena... Kiekviena savaip... Na zodziu gerai sakai, kad nereikia aiskintis .... Del nuotrauku kiekio deduosi i galva...
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 05, 16:54)
Aš reagavau į šitą sakinį. Maniau suprasta buvau neteisingai, neva dabar prašau Akashos aiškintis kodėl ji kažką daro arba ne.
Na va, tai Akasha nufotografuoja TOKIĄ istoriją, o tu lyg niekur nieko neturi jos omeny rašydama apie daunus, kad nufotografuok ir jau menas. Vienu žodžiu, aš irgi nešu iš čia, mane taip pat spaudžia, Yvete, aš su Tavim
QUOTE(rG @ 2011 09 05, 16:56)
Na va, tai Akasha nufotografuoja TOKIĄ istoriją, o tu lyg niekur nieko neturi jos omeny rašydama apie daunus, kad nufotografuok ir jau menas.
Ne, neturėjau. Jos nuotraukos išprovokavo pasisakyti apie fotografiją jautriomis temomis. Bendrai.
Kągi, tegu bus taip.
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 05, 17:54)
Beje kalbant apie populiaruma, galima prideti ir gimdymo istorijas... Nes tikrai ne visi tai supranta ir palaiko.... Ar taip?
Papildyta:
QUOTE(stashiene @ 2011 09 05, 17:39)
negaliu neįsiterpti viskas kuo puikiausiai perteikta! ... iš pirmųjų nuotraukų viskas aišku gal todėl, kad pačiai teko tai daryti...
Dekui tau....
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 05, 17:01)
Ne, neturėjau. Jos nuotraukos išprovokavo pasisakyti apie fotografiją jautriomis temomis. Bendrai.
Kągi, tegu bus taip.
Kągi, tegu bus taip.
Sureagavai taip visai be reikalo, aš nerašiau, kad Tu taip rašei, bet supratai kitaip Žodžiu, gal Kikirike teisi, mane sunku suprasti. Bet mano mintys taip greitai lekia, aš jų nespėju užfiksuoti
QUOTE(rG @ 2011 09 04, 22:36)
<...>
Na, gal 8 būsiu, jei ką nors nuveiksiu gero, vaikas serga... Todėl abejoju
O jei ne, tada 13 arba 15, greičiausiai 13 d.
Na, gal 8 būsiu, jei ką nors nuveiksiu gero, vaikas serga... Todėl abejoju
O jei ne, tada 13 arba 15, greičiausiai 13 d.
Bet pasiekiau savo, išsipešiau info.
Aš tai galiu 13 dieną tiktis po pietų. Kaip tik trys paskaitos tėra.
Kaip kitos merginos? Būtų dar galinčių?
Arba galim trys tiktis. Aš, gotte ir tu tą dieną.
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 05, 13:35)
Sodybų tuštėjimo metas:
Būčiau iš kito kampo fotografavusi. Bet šiaip patiko kadras. Toks kitoks.
QUOTE(neiste @ 2011 09 05, 13:52)
Atokvepio minute:
Aš tai turiu klausimą, ar lengvai leidosi fotografuojamos?
Aš savaitgalį norėjau nufotografuoti MB sesę su močiute, tai močiutė nesileido. Man buvo labai gaila.. Bet į akis nelindau, gerbiau jos pasirinkimą.
QUOTE(Kikirike @ 2011 09 05, 14:48)
Smagu kadras, o dar Say pasakojimas..
QUOTE(noisy-B @ 2011 09 05, 16:07)
Aš jau pirmą kartą įkėlus antrąją nuotrauką tau sakiau, kad viskas per ryšku. Žolė ir vanduo antroje nepatiko savo ryškiomis spalvomis.
QUOTE(Ka @ 2011 09 05, 19:20)
Arba galim trys tiktis. Aš, gotte ir tu tą dieną.
As irgi galiu
Leidosi moteriskos fotografuojamos, tiksliau niekas ju neklause
Mano mama irgi fotoaparato nemegsta O gaila..
Akasha, stiprus darbas. Jautri tema. Sakyti patiko kažkaip netinkamai atrodo. Tiesiog, kadrai palietė, nepaliko abejingos.
Papildyta:
Nu, va. Būtumėm jau keturios. Jėj!
MB po močiutės draudimo fotografuoti man pasakė, jog pasakys jai taip: nejaugi nori, kad vaikui liktų atminimui tik tos senos, senos nuotraukos ir nuotraukos iš laidotuvių? Man taip norisi užfiksuoti kaip tas mažas vaikas bendrauja su ja. Mylimiausias žmogus po mamos atrodo jai ta močiutė. Šitiek gražaus bendravimo..
Papildyta:
QUOTE(neiste @ 2011 09 05, 18:27)
As irgi galiu
Nu, va. Būtumėm jau keturios. Jėj!
MB po močiutės draudimo fotografuoti man pasakė, jog pasakys jai taip: nejaugi nori, kad vaikui liktų atminimui tik tos senos, senos nuotraukos ir nuotraukos iš laidotuvių? Man taip norisi užfiksuoti kaip tas mažas vaikas bendrauja su ja. Mylimiausias žmogus po mamos atrodo jai ta močiutė. Šitiek gražaus bendravimo..