Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

labos, pagalvojau, gal ir čia įdėsiu smile.gif

gal kuriai nors arba Jūsų vyrams reikalinga gera, galinga kompo "dėžė"? galima būtų ir pasiderėti kažkiek.

http://fotokudra.lt/...p?p=65320#65320
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 09 03, 23:58)
Keletas foto is sios dienos pasivaiksciojimo (12 km nuejom, kojos nebelaiko...  ax.gif)

Man paskutine spalviskai patiko... Tokia biski marmalyne nuo tu smulkiu pumpureliu bet silta...
Pirmoji na nesuzavejo, nes tas svisos ir tamsos zaiskas per komntrastingas... lapas per sviesus ir kas ten per dulkes desiniam apatiniam kampe?

QUOTE(Foggy @ 2011 09 04, 07:20)
Teminiams zaidimukams irgi bandziau pafotkinti kazka... jau besibaigianciai zuikuciu temai turiu toki zuikiuka:

Grazus zuikuciai pagauti ir labai patinka kaip laikrodi pateikei.... Saunuole....

QUOTE(Jurzole @ 2011 09 04, 11:43)
Dabar dar pagalvojau, kad galejau labiau is sono fotografuoti, butu idomesne nuotrauka isejusi...  ax.gif

Kai papasakojai kas ten tai panagrinejau foto, bet siaip ji niekuom kazkaip neuzkabino be pasakojimo.... Gal noretusi kokio koliaziuko, kad istorija atsiskleistu.... Tarkim to maluno platesniu kampu, nes dabar jis toks apkapotas, nesimato, kad miesto centre stovetu.... Paciu keptuviu gal kaip tik is arciau noretusi ir kitu kampu, kad labiau matytusi kiek ju ten ir kokiu... Ir gal but dar lenteles su uzrasu, kad neliesti.... Va tau ir visa istorija gautusi ir nereiketu visko aprasyti wink.gif
Atsakyti
Sakau, gal ši tiktų laikrodžių temai? Kaip pati nuotrauka?

user posted image
Atsakyti
Laba diena mergytes dar karteli,

taip ir nesulaukiau jokio atsakymo is jusu, ar specialiai ignoruojat mano posta ar kaip, nlb suprantu... doh.gif

Juk prasau paprasciausio pasisakymo is jusu patirties, kas liecia zumo valdyma/sukiojima, negi taip sunku bent kazkam paimt ir atsakyt, kur tada man kreiptis jei ne pas jus? unsure.gif

Dekui
Atsakyti
QUOTE(Liova @ 2011 09 04, 14:27)
Laba diena mergytes dar karteli,

taip ir nesulaukiau jokio atsakymo is jusu, ar specialiai ignoruojat mano posta ar kaip, nlb suprantu...  doh.gif

Juk prasau paprasciausio pasisakymo is jusu patirties, kas liecia zumo valdyma/sukiojima, negi taip sunku bent kazkam paimt ir atsakyt, kur tada man kreiptis jei ne pas jus?  unsure.gif

Dekui

Aš turiu šį komplektuką, tik be VS. Atsakyt labai sunku, nes sunku pamatuot kas yra Tavo pasisakyme sunku/ lengva. Tamronas niekad nefokusuos, nedirbs taip greitai ir tyliai kaip canonas, jei lyginsi su juo. Taigi sunku pasakyt kas Tavęs netenkina, užtai ir tyla. Čia kauip panašiai ieškom nebrangaus fotografo, kas yra brangu/ nebrangu...supranti apie ką aš.
Parašyk labai konkrečiai kas ten yra, stringa Tau jis, sufokusuoja tik iš kažkelinto karto, kas dar?
Atsakyti
Aciu Frederika uz atsakymuka 4u.gif

Dalykas tas, kad kai ranka suku objektyvo zumo zieda (atitolinu/priartinu vaizda), pats ziedas ('zoom ring') man sunkiai valdosi, na taip ale tampriai, reikia kazkiek jegos kad ji sukioti... Zodziu, as truputi panikuoju, uz tai ir klausiu ar tai normalu, kol objektyvas naujas ir mazai naudotas, gal poto bus lengviau... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Liova @ 2011 09 04, 15:10)
Aciu Frederika uz atsakymuka  4u.gif

Dalykas tas, kad kai ranka suku objektyvo zumo zieda (atitolinu/priartinu vaizda), pats ziedas ('zoom ring') man sunkiai valdosi, na taip ale tampriai, reikia kazkiek jegos kad ji sukioti... Zodziu, as truputi panikuoju, uz tai ir klausiu ar tai normalu, kol objektyvas naujas ir mazai naudotas, gal poto bus lengviau...  unsure.gif

Aišku, na sunku atsakyti, išties.Nors mano galva tai jėgos tikrai nereiktų, žiedui pasukt.
Aš tiesiog su šiuo komplektu nueičiau į bet kurią foto parduotuvę, ten puikūs vyrukai dirba, mane blondinę dar ne tokiais klausimais pakonsutuoja biggrin.gif , manau pačiupinėję tikrai Tau pasakys jei kas ne taip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 04 rugsėjo 2011 - 14:31
QUOTE(Liova @ 2011 09 04, 15:10)
Aciu Frederika uz atsakymuka  4u.gif

Dalykas tas, kad kai ranka suku objektyvo zumo zieda (atitolinu/priartinu vaizda), pats ziedas ('zoom ring') man sunkiai valdosi, na taip ale tampriai, reikia kazkiek jegos kad ji sukioti... Zodziu, as truputi panikuoju, uz tai ir klausiu ar tai normalu, kol objektyvas naujas ir mazai naudotas, gal poto bus lengviau...  unsure.gif

Liova, bandyk gūglėj suvest" sunkiai valdosi tamron žiedas.." , man rodos, kad skaičiau kažkur diskusijas apie tokią problemėlę, gal net efoto smile.gif
Papildyta:
Kikirike, buvo įdomu peržvelgt meeto foto smile.gif Su kai kuriomis neakivaizdžiai susipažint 4u.gif O kitų nepažint ax.gif Dar norėjau paklaust, dėl tų nuotraukų šviesumo... 4u.gif Ar tiesiog tau toks variantas geriausias, ar kad saulėta buvo ? g.gif Ar kad aš nieko nesuprantu? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2011 09 04, 13:45)
Liova, bandyk gūglėj suvest" sunkiai valdosi tamron žiedas.." , man rodos, kad skaičiau kažkur diskusijas  apie tokią problemėlę, gal net efoto smile.gif

Aciu Mamagute,

na lietuviskas google man nieko nesurado, bet angliskam suradau 4u.gif Panasu kad galiu nusiraminti, aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2011 09 04, 15:45)

Kikirike, buvo įdomu peržvelgt meeto foto smile.gif Su kai kuriomis neakivaizdžiai susipažint 4u.gif  O kitų nepažint  ax.gif Dar norėjau paklaust, dėl tų nuotraukų šviesumo... 4u.gif Ar tiesiog tau toks variantas geriausias, ar kad saulėta buvo ? g.gif Ar kad aš nieko nesuprantu? biggrin.gif

malonu,kad maloniai peržiūrėjai smile.gif o dėl foto, na šiaip tai spalvos ir visą kitą tai nieko nekoreguotos, nuotraukos darytos skirtingu metu, tai ir šviesa skirtinga... ką konkrečiai nori paklausti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 09 04, 12:48)
Jurzole -> Patiko paskutinioji iš 12km pasivaikščiojimo su violetinėm gėlėm smile.gif

Aciu smile.gif Ten zydintys virziai. Taip man jie patiko, o nuotraukos taip nuvyle... teks kada nors sugrizti ir bandyti dar karta ax.gif

QUOTE(Akasha @ 2011 09 04, 13:02)
Man paskutine spalviskai patiko... Tokia biski marmalyne nuo tu smulkiu pumpureliu bet silta...
Pirmoji na nesuzavejo, nes tas svisos ir tamsos zaiskas per komntrastingas... lapas per sviesus ir kas ten per dulkes desiniam apatiniam kampe?

Aciu. Supratau vakar, kad pieva yra labai sunku fotografuoti, kad idomu ir grazu butu - ten tiek naturalios betvarkes, ir nuotraukose ta betvarke atrodo labai nekaip. O jei fotografuoti is toliau, nebelieka detaliu... ax.gif

Paparcio lapas pirmoj nuotraukoj tikrai gerokai per sviesus gavosi, nelabai suprantu kodel, nes buvo greiciau jau per tamsu negu per sviesu. Isvis nesuprantu as dar daug ko apie apsvietima, ir kodel gaunasi taip, o ne kitaip - na bet gal ismoksiu pamazu. O dulkiu as net nepastebejau... blush2.gif

QUOTE(Akasha @ 2011 09 04, 13:02)
Kai papasakojai kas ten tai panagrinejau foto, bet siaip ji niekuom kazkaip neuzkabino be pasakojimo.... Gal noretusi kokio koliaziuko, kad istorija atsiskleistu.... Tarkim to maluno platesniu kampu, nes dabar jis toks apkapotas, nesimato, kad miesto centre stovetu....  Paciu keptuviu gal kaip tik is arciau noretusi ir kitu kampu, kad labiau matytusi kiek ju ten ir kokiu... Ir gal but dar lenteles su uzrasu, kad neliesti.... Va tau ir visa istorija gautusi ir nereiketu visko aprasyti wink.gif

Aciu tau labai 4u.gif Man, pradinukei, tokie komentarai - aukso vertes smile.gif Fotografavau ta maluna su keptuvem siaip, del atrakcijos, juolab kad ir laiko nebuvo, ir tik paskui pagalvojau, kad reikejo pirma pamastyt, paskui fotografuot... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 09 02, 22:30)
Ale auto... Gavosi štai kas:

Na mano nuomone tiesiog portretas. Kol neapkirpai, tai manes nesudomino iš vis. blush2.gif Pabandyk kitą kartą iš karto suplanuoti kompoziciją, kad nereiktų kirpti. mirksiukas.gif Na ir aišku, siūlau pasižiūrėti auto portretų, kad ką nors įdomaus padaryti. smile.gif Akių paganymui 4u.gif

QUOTE(Ka @ 2011 09 03, 17:39)
Čia vadinasi neturėjau ką veikti.. biggrin.gif Keistuoliškai..

Kažkaip linksmai, IMHO biggrin.gif Bet visai patinka 4u.gif

QUOTE(Foggy @ 2011 09 04, 05:20)
Labas, nezinau, ar dar atsimenat kas mane...

Pirmoj foto būtų viskas gerai, bet man kairėj pusėj medis maišo, kaip sakoma kaip šuniui penkta koja. biggrin.gif Labai daug dėmesio "vagia". (tik neįsižeisk mirksiukas.gif )
Antra foto į laikrodžių temą, tai super idėja. 4u.gif Iki tobulumo galima dar pabandyti palaukti geresnio momento, pvz. kada saulė labiau nusileidžia ir šešėliai tampa ilgesni, ryškumo zoną šiek tiek keisčiau ir pan. Bet čia tik mano mintys. tongue.gif
QUOTE(Jurzole @ 2011 09 04, 09:43)
Vakar dar ketinau sita ideti, bet pamirsau.

Pritariu Akashai. Pridurčiau, kad reiktų gal su labiau atverta diafragma bandyti kitaip pateikti tas keptuves. Pvz. fotografuojant jas iš apačios, pasirenkant ryškias kelias keptuves, o tada toliau žvilgsnis kad eitų į malūno viršūnę ar kažkaip panašiai. mirksiukas.gif

noisy-B laikrodis...na merginos portretas... o kam tas laikrodis rankoje? Štai ką aš pagalvojau pamačius foto. mirksiukas.gif
SORRY, jei kam mano komentarai nepatiko, bet kažkaip užsinorėjau šiandien pakomentuoti. biggrin.gif
Atsakyti