QUOTE(Uodegyte @ 2013 10 23, 02:36)
Sveiki,noriu paklausti mamyčių,ar darželyje ,renkate pinigus aukletojų dovanoms,veliau pirmoje klaseje mokytojos dovanai.esu gimusi klp ,prieš daugelį metų lankiau darželį ir mokyklą,ir tais laikais mokytojoms ir aukletojoms nieko nepirkdavo,dabar mano sūnus mokosi, ir dabar atsiprašant kaulija pinigus .kaip kitose mokyklose yra?
Na aš tiesiog nesutinku ,vaikas dar tik keletą mėn telanko mokyklą,dar normaliai nepažystam ,o jau mokytojai 100 lt dovanoja,aš lengvam šoke.pasisakiau kad aš kitą sykį nesutinku duot,tai vienai vaiko mamai pasirodė juokinga ,ir kad man gaila.bet tai kur mano nuomonė ? Prasau pakomentuokite
Jūs turite teisę į savo nuomonę, kuri ne visada gali sutapti su kitais tėvais. Jūs išdrįsote pasakyti, kad tai yra jums nepriimtina ir nesutinkate. Manau, šiais metais ir mums bus aktualus tas klausimas ir palaikau jūsų poziciją. Vieniems tėvams mokytoja gali būti nuostabi, kitiems eilinė, o tretiems - dar kitokia...
Tokių rinkliavų nelaikau prievole ir galiu nepritarti, t.y. neduoti pinigų.
Pavyzdžiui, darželyje viena mama nė lito nedavė jokioms rinkliavoms, nei pratyboms, kur jos vaikas rašydavo (mes atšvietėme). Antrais metais, jau keli tėvai auklėtojų dovanoms neprisidėjo
Kiekvienas mes turime savo supratimą apie pinigus, skirtingas pajamas ir kam juos išleisti.